Reklama

Reklama

Letní lásky

  • Nizozemsko Zomer
Trailer

Obsahy(1)

Okouzlující drama se soustředí na tichou dospívající dívku Annu, která touží utéct ze svého městečka, nad nímž se vznáší stín místní jaderné elektrárny. Až s příchodem svůdné Leny, která je celá oděná v kůži, se Anně dostane kýžené podpory. Ve vesnici, kde se každý den rozléhá hučení jaderné elektrárny, jsou léta horká a parná. Šestnáctiletá Anne si společně s přáteli krátí dny projížďkami na kole po křivolakých cestách, které nevedou nikam a přitom se po nich dá dostat kamkoli. Je to čas dobrodružství a mladického probouzení. Anne se zde i přesto cítí jako outsider. Pak ale potká neznámou dívku Lenu, která je ve městě nová, jezdí na motorce, nosí kožené oblečení a liší se od všech ostatních. Obě dívky se do sebe okamžitě zamilují a zrodí se nová láska v celé své něžné neohrabanosti. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

markotter 

všechny recenze uživatele

Jestli to takhle chodí na každém malém městě v Holandsku jako v tomhle filmu, tak teda těbuch. Tam nebyl skoro nikdo normální a nedivím se Anně, že hledala nějakou jinou budoucnost než být zbouchnutá dělníkem po pádu z koně. Anna samotná byla okouzlující a hodně jsem jí přál, aby se z toho katolicko-šovinistkého bordelu dostala. Lesbická láska byla spíš okrajovou záležitostí, klidně mohla Anna potkat kluka - hlavně, že našla někoho, kdo byl jiný a nepatřil mezi to místní panoptikum. Jak se mi ale Anna líbila, tak představitelka Leny nejen že nebyla hezká (to by asi zas tak nevadilo), ale vůbec neuměla hrát a furt se jenom tak divně koukala a hýbala hlavou - její příjezd v tomhle směru filmu spíš uškodil. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

A tak mi ti lidé žijící ve stínu jaderné elektrárny přijdou poněkud zvláštní... nebo to takhle chodí na nizozemském venkově běžně? Totiž, další film plný podivných postav, ale dobře, to bych ještě přehlédl, občas i uvítal... to co filmu hodně ubírá na kvalitě je právě jeho "poselství". "Pohodovou" letní atmosféru zničí právě příchod Leny, od tohoto okamžiku se slibně rozehraný příběh stává nezajímavý a předvídatelný. Anna klidně mohla zůstat sama, i to by bylo nejen pro vývoj filmu jistě zajímavější. Navíc na rozdíl od Anny není Lena ani dobře zahraná, povětšinou se pouze podivně tváří, nebo usmívá. Letní lásky se dají rozdělit na lepší a horší část, ale podivné dialogy jsou slyšet po celý film... "Když dívka spadne z koně, často se stane obětí dělníků". Dobrá tedy... alespoň dostala jablka. 55% ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Je to holandský film, takže dialogy typu "když holka spadne z koně, většinou jí znásilní dělnici" musíš prostě přejít a moc nad tím nepřemýšlet. Letní lásky však nejsou žádný absurdní film, je to film plný letní atmosféry, lásek a mezi tím se velmi elegatně dotýká citlivých vztahových temat. Určitě doporučuji lesbický komunitě, ale samozřejmě nejen jí. ()

kolodej1 

všechny recenze uživatele

celkem zajímavý film s dobrou atmosférou, který člověka zaujme nejen příběhem, ale i velkou koncentrací exotů. Představitelka Leny moc hezká nebyla, ale možná, že lesbickým holkám se často takovéto klučičí typy líbí, nevím. Mě to ale osobně rušilo při scénách, kde se řešil jejich vztah a sbližování. Jinak je to dobrý film, který i když často řeší závažná témata, tak jeho sledování je pohodové a příjemné. 70% ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

"...to leto sa zmenilo všetko...už nie som dieťa elektrárne...už viem, že elektráreň je zastaralá...a že i Všemohúca elektrina musí ísť s dobou..."...no ja neviem, neviem, bolo to hodne letné....nielen v dialógoch.... ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama