Reklama

Reklama

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Cuatro Lunas přináší snímek plný fešných Mexických chlapců a ve čtyřech příbězích zpracovává jejich vztahové propletence, coming outy, lásky a trápení. Máme tu chlapce, ještě školou povinné, jejichž přátelství je vystaveno zkoušce, když si jeden z nich troufne překročit hranici a zkusit něco víc. Pak tu máme pár, jejichž vztah začala nahlodávat každodenní rutina a vady toho druhého začaly být stále více jasnější. Dokáže nevěra jednoho z nich zachránit upadající vztah? Nebo spíše jeho konec urychlí? Dva kamarádi se po letech potkávají a jedné noci zjistí, že je to k sobě táhne. Jenže, co když se jeden z nich příliš bojí reakce okolí a rodiny? Stihne si včas uvědomit, co je správné? V posledním příběhu je hrdinou starší ženatý muž, který své touhy naplňuje v pánských "saunách." Potká jednoho muže a nabízí mu peníze jen za chvíle strávené s ním. Jenže i tento mladý "Gigolo" má svůj vlastní příběh. Můžou k sobě i přesto ti dva najít nějakou cestu? Výborný snímek s excelujícími herci, který se však na horkokrevné a temperamentní Mexiko jakoby trochu držel na uzdě v sexuálních scénách i celkovém zpracování. Neříkám, že jsem čekala nějaké "porno," jen to bylo takové... umírněnější, ne tak moc divoké a vášnivé, jak jsem očekávala. Zároveň je to takové... milé:) Silné scény však nechybí a zase jsem si během sledování pomyslela to, že takové filmy my prostě nikdy nebudeme umět točit... ()

Lubikem 

všechny recenze uživatele

Asi najúprimnejšia gay dráma akú som kedy videl, ukazujúca problémy, radosti a starosti gay života mužov od detstva (puberty) až po starobu. Štyri príbehy rozprávajúce o coming oute školáka, prvej láske dvoch študentov, o partnerských problémoch po 10 rokoch spolunažívania dvoch zrelých chlapov a o nenaplnených túžbach starca básnika. Je pravda, že niektoré scény sú moc uplakané a niektoré pritiahnuté za vlasy, ale aj tak to nemeni nič na tom, že to je prvý gay film, ktorému dávam plný počet hviezdičiek. Za výber hercov by som dal aj 10*. ()

Reklama

katakomb 

všechny recenze uživatele

S počtem shlédnutých gay filmů jsem přísnější a ocenil bych v tomhle snímku méně patosu. Nemůžu ale popřít, že film předčil moje očekávání a neviděl jsem žádnou mexickou telenovelu, spíše to byla taková mexická verze Klubu zlomených srdcí. Dokázal jsem se vcítit do hlavních protagonistů a to je pro mě asi zásadní. Objektivně i subjektivně vzato je to povedený snímek, kde se sice odehrávají téměř všechna filmová a stejně tak i téměř všechna gay filmová klišé, ale celkový dojem z pěkného filmu to nijak nekazí. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Verbal by to nepochybně zhodnotil jinak, pokud by to viděl, což se nikdy nestane, ale pro gay komunitu můžou být Čtyři měsíce poměrně zásadní biják. Pokud by mi bylo dvanáct a měl bych o sobě nějaké pochybnosti, pak bych tenhle film určitě chtěl vidět. Coby obstarožní heterosexuál bych se bez něj obešel, rozhodně mě to ale neurazilo. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Vynikající scénář a citlivá režie, podmanivá a dobře vybraná hudba, jemná a vnímavá kamera, bezvadné zpracování včetně nasvětlení tmavých scén, velmi vkusné interiéry a originalita všech čtyř příběhů, které se vzájemně proplétaly, aniž by o sebe zavadily … jen Dorůstání a Úplněk (teď myslím příběhy) se vzájemně na pár vteřin jen lehounce dotknou ... Ještě teď jsem z toho hodně dojatý, zavlhlé oči jako želva, někteří herci jsou skutečně nádherní a ti, kteří méně, jsou zase krásní vnitřně a je to film velmi kvalitní, který Vám před očima zobrazí celý ŽIVOT během necelých dvou hodin od narození až po smrt … Trošku se rozepíšu.  Přemýšlel jsem, co název má vlastně znamenat, zda čtyři paralelní příběhy, nebo že by vývoj příběhů byl během čtyř měsíců? Na netu jsem se dočetl, že to mohou být i čtyři fáze Měsíce, a to se mi zdá nejpřijatelnější, protože ty odpovídají celému našemu životu (fáze Měsíce si přiděluji k jednotlivým příběhům sám): NOVOLUNÍ: jedenáctiletý Mauricio v sobě objevuje začínající procitnutí či nové pocity a náklonnost ke svému o něco staršímu bratranci Oliverovi a svěří se mu … tím ale zamotaný příběh teprve začíná … DORŮSTÁNÍ: přátelé z dětství Fito a Leo se po letech setkávají na univerzitě a přátelství je obnoveno, to ale přerůstá v něco víc a oba objevují a zkouší věci, co jim doposud byly zapovězeny, ale tím příběh nekončí, ba právě naopak … ÚPLNĚK: po 10 letech společného soužití Huga a Andrése, nyní mužů v nejlepších kristových letech, se Hugo začíná zakoukávat do jiných mužů, především do Sebastiana … a velmi silný a dojemný příběh, kdy mě upoutal Andrésův tolerantní postoj stále věřící v jejich lásku s cílem dál bojovat o svého přítele, začíná … COUVÁNÍ: Joaquín je muž důchodového věku, VŠ profesor, manžel, otec, dědeček a také básník … a narazí v lázních na mladšího heteráka Gilberta, který zde prodává své tělo, aby si vydělal dost peněz a mohl odjet do Tijuany se pokusit překročit hranice s USA a dostat se ke své manželce a rodině … ale … Celý film se takto zvláštně vyvíjí, všechny příběhy nějak končí, méně či více překvapivě, divák je na konci tou spletí závěrů celý okouzlen a myslím, že celovečení debut spisovatele a režiséra Sergio Tovar Velarda se velice povedl a snad vychází pro LGBTQ+ kinematografii nová hvězda … ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama