Reklama

Reklama

Šílenství Debory Loganové

  • Česko Šílenství Debory Logan (více)
Trailer

Studentka medicíny Mia (Michelle Ang) konečně našla zajímavé téma pro svou práci. Rozhodla se s pomocí několika přátel natočit dokument o projevech Alzheimerovy choroby. Několik následujících měsíců budou sledovat každodenní boj s touto nemocí v rodině Loganových. Deborah Logan (Jill Larson), která je v péči své dcery Sarah (Anne Ramsay) a nedávno jí byla tato choroba diagnostikována, je více než vhodným studijním materiálem. Je tu však háček, nad Deborou postupně přebírá kontrolu i něco jiného než tato choroba. (Magic Box)

(více)

Recenze (132)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V porovnání s českým found-footage filmem Ghoul je tenhle o pár desítek bodů slabší. Sympatické sice je, že kamera není rozklepaná jak ratlík před zverimexem čekající na svojí kostičku štěstí, ale příběhově mě to nedokázalo vůbec ničím zaujmout, natož pak vyděsit. Uznávám, že tenhle film je lepší jak celá série Pharanormal Activity, ale stejně mu chybí lepší atmosféra. Každopádně se musím přiznat, že závěr mě vysloveně setnul. Kvůli němu stojí za to přetrpět hodinu nic neříkající nudy. Zajímalo by mě, jak to ty tvůrce napadlo a z čeho vůbec vycházeli. Na tom filmu není nic pořádně strašidelnýho a najednou vteřina záběru, kterej dokáže ještě po víkendu vyděsit ze snu. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušná psychodepka!! The Taking mi byl už od začátku velmi sympatický found footage, na nic se nečeká, rozjede se film velmi rychle, hlavní představitelka velmi znepokojivá, taktéž mě zajímala celá záležitost týkající se Alsheimerovy choroby, ke konci film vytasí pár creepy výjevů( Ten jeden si pustíte minimálně 2x, něco takového jste ještě neviděli!). Překvapivě je film velmi dobrý i po technické stránce, takže ano, tohle se dá doporučit. Creepy a znepokojivý feeling se určitě dostaví. 65% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Mám rád (svojím spôsobom, ehm) horory o strašidelných dôchodcoch, ale Šílenství Debory Loganové ma príliš nebavilo. Pozerám v galérii na fotky z filmu a mrazí ma z nich. Škoda, že ma tak nemrazilo pri pozeraní samotného filmu. Občas príjemne nepríjemné a som za to, aby sa natáčalo viac hororov o desivých dôchodcoch, ale toto mi proste nesadlo. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Deborah Logan je regulérne kamerovo dokumentovaná študentmi kvôli postupujúcej Alzheimerovej chorobe. Postupne sa však ukazuje, že sa jej môže diať aj niečo viac a prepad do šialenstva nakoniec môže ohroziť nielen dcéru, čo sa o ňu stará, ale aj celý dokumentujúci tím. Film, ktorý po čase vyzeral na zaujímavejší found footage horor sa nakoniec neukázal ničím špeciálny od obdobne vychádzajúcej pásovej FF produkcie. Stará Deborah je síce desivá a nepríjemná už pomaly sama o sebe, ale na dobrý hororový film to nestačí. Pár creepy momentov sa podľa očakávania nájde, no ako celok to zďaleka nie je nejaké zaujímavé či pôsobivé, takže medzi tým množstvom vychádzajúcich FF hororov to zrejme oprávnene zapadne. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nakoľko mladej študentke Mii pred pár rokmi zomrela matka na Alzhaimerovú chorobu, rozhodla sa, že ako študentka medicíny, za pomoci pár kolegov navštívi rodinu Loganovcov, kde natočí dokument o prejavoch tejto zákernej choroby, ktorá postihla aj domácu pani Deborah Logan. Odstupom času si však všetci uvedomia, že nie všetkému sú na príčine samotné symptómy. Musím povedať, že som veľmi milo prekvapený z tohoto F.F., ktorý ma zaujal najmä svojou originálnou myšlienkou. Nepamätám sa totiž, že by som doposiaľ videl niečo podobné. Veľkým plusom je pomerne rýchly spád, asi dve slušné lakačky, no najmä (!) atmosféra, ktorá mi miestami celkom slušne zvýšila tep. V závere sa objaví jedna parádna, humusácka scéna, z ktorej ma fakt striaslo (fúúúúj!), takže ja nemôžem inak, len prejaviť spokojnosť - 55%. ()

juta 

všechny recenze uživatele

V označení by mohl být i "horor", protože chvílema je to opravdu drsný. Propuknutí zla trvá delší dobu, musí se počítat s tím, že nemůžete čekat hned od začátku, že to pojede na plné obrátky. Všechno má svůj čas, proto se vyplatí si počkat na stupňování "nemoci". Pojídání dítěte je rozhodně to nejlepší, škoda že to trvalo jen chvilku. Dobrou chuť. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Hrozitánska nuda takmer celý čas, aby potom divák dostal na záver to, čo čakal už od začiatku. To tam len pani Loganová pobehuje hore dole po dome, hrabe hlinu v záhrade, sem-tam po niekom skočí.... Avšak ten koniec páni... tak ten teda stál za to. Atmosféra a dusnota vystrelili až po plafón. A k tomu ako bonus jedna naozaj hnusná scéna. Len škoda, že tomu tak nebolo už skôr. Príbeh ma tiež nijak zvlášť neoslnil, mysteriózny základ v podobe tajomného vraha dievčat bol slabo rozvinutý. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

I když mě iritovaly všechny postavy s výjimkou ústřední důchodkyně a příliš mě neoslnil ani děj, tak přesto tento snímek celkem obstojně zvládá budovat atmosféru a lekačky jednoduše fungují. Trošku mi vadil vyšší výskyt hadů, protože jsou mi tato zvířátka nesympatická, nemám je rád a nikdy bych se s nimi nemazlil. Nechci říct, že se jich bojím, protože já se nebojím ničeho. Opravdu jsou mi tato mrštná a slizká stvoření pouze nesympatická. Existuje jediná výjimka a tou je můj vlastní, nechci se chlubit, ale po zaokrouhlení 20centimetrový chřestýš. Během lekaček se mnohokrát stalo, že jsem se lekl, až mi tento můj obr změkl. Možná to nebylo pouze z lekaček. Pohled na nahé opotřebované tělo šílené důchodkyně není jedna z věcí, která by mého hada obvykle prokrvovala. Nutno dodat, že důchodkyně se pohybuje po domě nahá ráda a bohužel i často. S přibývajícími minutami se děj stával zbytečně překombinovaným. To, co se zpočátku jevilo jako vylepšený Alzheimer se postupně proměnilo v tuctovou posedlost nezajímavým démonem. Ruční kamera před mým kritickým okem obstála. Ideální snímek pro diváky, kteří se brzy chystají a těší na penzi. Slabší 3 hvězdy. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Ale jóó. Já ty FF moc nemusím, ale nedávná mega pecka Pod zemí mě strhla a říkal jsem si že další FF tak výborný nebo aspoň z části tak dobrej zas dlouho nebude. A hele, The Taking je opět celkem solidní podívaná. Není to pecka jako Pod zemí, ale koukalo se na to dobře. Slušný psycho s bábou !! Místy jsem zavíral oči. 4*. Spokojenost. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý počin a překvapivě solidní film co se v Found Footage žánru objevil. První co bych chtěl pochválit je příběh který ukazuje trochu jiný způsob Alzhaimerovy choroby, tvůrci tuto chorobu vzaly solidně originálně. Druhým plusem je naprosto luxusní vizuální stránka ty efekty a pár celkem nechuťáren se tvůrcům dokonale povedlo a díky tomu film není jen dalším nudným FF se třepající kamerou.a největší plus padne herečce Larson. Ta předvedla parádní výkon a poměrně složitou postavu zahrála rozhodně lépe než polovina herců co hrají v áčkových filmech. I přes to jak to vychvaluji si ale nemůžu pomoc a musím říct že jsem se sem tam nudil a některé scény byly celkem zbytečné. 3* za film celkově a jeden bodík navíc za svěží oživená FF žánru. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Jsou i horší horory, tý babičky mi bylo líto, pak když se zjištovalo včem to všem vězí, tak už mě to postupem času přestávalo bavit. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pokus o nevšední found-footage, který napětí nabídne a v posledních deseti minutách. Zbytek je amatérská, nevýrazná nuda. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Kamera bola oveľa znesiteľnejšia ako pri niektorých iných žánrovkách a to sa mi páčilo. Aj výkon Deborah bol fakt dobrý. Postavy okrem nej boli úplne nezaujímavé a ich chovanie divné. Navyše, často sa opakovali podobné scény a tak aj inak celkom pôsobivé prejavy "choroby" prestali byť zaujímavé. Čiže občas dosť nuda. Miestami to však dokáže byť správne nepríjemné a v závere je to fakt sila. Brr. Je to taký priemer s niekoľkými originálnymi a poriadne desivými výjavmi. Motív s hadmi a rituálom zaujímavý. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Malý horor s dobrými hereckými výkony a zajímavými plnými postavami i originální zápletkou. Dávám 50%. ()

classic 

všechny recenze uživatele

O tomto „found - footage” , režiséra Adama Robitela som doteraz nič nevedel, ba ani o ňom nič nepočul, v jednom nemenovanom filmovom českom časopise, ktorý pravidelne odoberám každý mesiac, som náhodou natrafil práve na tento film. Tak, samozrejme idem pozrieť sem, kde som zaregistrovaný, a čo nevidím, strašne nízke hodnotenie, ani nie 60 %. Pravdaže, nie som blázon, aby som pozeral hodnotenia a komentáre iba na csfd, ale taktiež chodím na „zhnité paradajky” , kde sú určite väčší profesionáli ako tu, ale najmä film ma upútal svojim maximálnym ohodnotením, tak od csfd som sa nenechal odradiť, lebo by som prišiel o mimoriadny zážitok, ktorý mi svojim dokumentárnym štýlom spoľahlivo napínal nervy, čoraz ako sa posúva príbeh, pribúdajú i infarktové stavy, lebo nie som len v dome Deborah Logan, ktorá má Alzheimerovú chorobu, kde prichádzajú urobiť dokument o tejto zaťažkávajúcej chorobe. Mia je študentka medicíny, tak spolu s jedným kameramanom + ďalším kolegom sa do domu chcú uchýliť na viac ako mesiac, najprv Deborah ich nechce, ale na nátlak svojej dcéry Sarah si to rozmyslí a pustia ich nakoniec do domu, pričom Sarah tam bude s nimi, aby po každom dni sa začal meniť stav jej mamy, správanie bude desiť nielen dcéru, ale i mikro - štáb, kde sa začnú u Deborah prejavovať príznaky satanizmu, kde jeden z kolegov bude s nervami v koncoch a odíde preč. Našťastie sa film neorientuje iba na jedno miesto, ale postupne výprava sa presúva do nemocnice, ale najmä do jaskyne, kde Deborah unesie malú pacientku zo špitála. V jaskyni je klaustrofóbia mimoriadne účinná, ručná kamera sprístupní atmosféru na vlastnej koži, nie je to nový legendárny Exorcista, ale aj tak producent Bryan Singer ( áno ten, čo miluje rovnaké pohlavie + láska k X - Menom ), excelentne zvláda docieliť skľučujúcu vydýchanú atmosféru, priklincovať diváka do sedačiek, lebo práve dokumentárny štýl vylepšuje film ako taký, ktorý by inak nepôsobil tak reálne, autenticky, skutočne ! Nie je to žiadny výplach mozgu, ale od domu, ktorý vyzerá ako v Paranormal Activity ( nainštalované kamery zachytia i to, čo by inak nevideli, keď spia ), neskôr napätie graduje + sú tu fakt kvalitne spracované scény, kedy si myslíte, že ste v centre diania, tvorcom išlo hlavne o to, aby dokázali ísť v stopách Záhady Blair Witch, čo sa im podarilo, pravdaže trošku iným spôsobom ( nie je to tak, že sa našiel záznam, ako u kolegu Blair Witch Project ). Ukončím to tak, že som mierne nadšený, nie je to niečo prevratné, ale z dielne found - footage - to najlepšie za posledné roky, hádam od Cloverfield. Výborné herecké výkony ( Jill Larson ako matka + Anne Ramsay ako dcéra, najmä Jill podáva skutočne strhujúci napínavý výkon ! ). ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Celkom umne zmixovaný horor v štýle found footage, s výborným hereckým obsadením a občas dosť znepokojivými špeciálnymi efektami. (31.1.2016) ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Film by, podle mého skromného názoru, fungoval lépe, kdyby se Bořek Stavitel, teda Adam Robitel vysral na ten mysteriózní guláš a nacpal do nás jen čistokrevný drámo o jedné paní a jejím německém příteli. Protože tam kde si loupe pokožku vypadá vskutku děsivě, tak s jakousi hadí tlamou, ve kterou se promění v závěru, to už tak slavný není a člověk se musí chtě nechtě smát, jak debilně to vypadá. Jill Larson i ve svém pokročilém věku dělá, co zmůže, a tak během nanosekundy skáče na sporák, ryje zahradu jak krtek na speedu nebo kouše nemocničního sekuriťáka do krku (možná že to byl jen pokus o cucflek, who knows), aby ten... horor vytáhla ze sklepa aspoň do přízemí, ale ňe ňe, je to jen další z řady nepovedených pokusů o "based on a true story". Found Footage je mrkev. ()

Reklama

Reklama