Reklama

Reklama

Green Room

  • Slovensko Zelená miestnosť (více)
Trailer 3

Basgitarista Pat (Anton Yelchin), gitaristka Sam (Alia Shawkatová), bubeník Reece (Joe Cole) a spevák Tiger (Callum Turner) tvoria štvorčlennú punkovú kapelu Ain´t Rights. Po skončení zmluvy cestujú po severozápade Spojených štátov a hľadajú príležitosť na vystúpenie alebo stály angažmán. Moderátor miestneho rádia Tad (David W. Thompson) s pomocou bratranca Daniela (Mark Webber) im zariadi vystúpenie v bare skinheadov a neonacistov, ktorý sa ukrýva pred zrakom verejnosti hlboko v portlandských lesoch. Hudobníci potrebujú peniaze a rozhodnú sa ponuku prijať. Vyhadzovači Gabe (Macon Blair) a Big Justin (Eric Edelstein) im vezmú mobily a zatvoria do zelenej miestnosti. Koncert beží bez problémov, ale po jeho skončení sa Pat stane náhodným svedkom vraždy. Po vystúpení sa vracia po mobil do zelenej miestnosti a objaví dobodané telo skinheadky Emily (Taylor Tunesová), ktorú zabil neonacista Werm. Svedkyňou vraždy bola aj Emilina priateľka Amber (Imogen Pootsová). Pat chce zavolať políciu, ale majiteľ klubu Darcy (Patrick Stewart) zatvorí členov kapely spoločne s Amber a agresívnym vyhadzovačom do zelenej miestnosti, kým sa nerozhodne, čo s nimi urobí. Hudobníkom zostáva im len veľmi málo času vymyslieť, ako sa dostať na slobodu a zachrániť si holé životy. (TV JOJ)

(více)

Recenze (188)

Deschain 

všechny recenze uživatele

"Simon & Garfunkel" Intenzívne. A má to Antonka. (Vue Cinema, Edinburgh - 26.5.2016 + Kulturpark, Košice - Art Film Fest - 18.6.2017) ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem se bál, že Green Room bude asi takový exploitation jako Green Day punk, ale po prvotním pozérským rozhovoru, jakou kapelu byste si vzali na opuštěnej ostrov (Beatles, vole, co jinýho), se to slušně rozjede, a jestli jsem si u nějakého posledního hororu stěžoval, že je takovej moc ňuňu, tak tohle je přesně tak špinavý a hnusný, jak má Ramirez rád (a ani nevadí, že je to vlastně celý děsná blbinka- asi taková jako punk samotnej- sorry všem punks). Samozřejmě umocněná o ten fuckt, jak Anton Yelchin dopadl. Navíc mám rád filmy, kde objevím nějakou tu vychytanou skladbičku, a to dokonce od jedný a od druhý kvalitní grupy. A Patrick Stewart mohl konečně prodat svůj léty opečovávaný sestřih B-) ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem nevěděl, co čeho vlastně jdu, ale po předchozím snímku režiséra Blue Ruin jsem chtěl vidět další kvalitní film. Saulnierovi se podařilo ukecat větší hollywoodské hvězdy (Yelchin a Stewart), což podle mého názoru na kvalitách filmu výrazně nepřidalo. Co se každopádně podařilo, tak vytvořit tísnivou atmosféru. Členové kapely jsou uvězněni v jedné místnosti v zapadlém klubu plném fanatických přívrženců, kteří neváhají udělat vše pro to, aby se nikdo - jakožto svěděk vraždy mladé ženy - nedostal ven naživu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Za svého dosti bujarého mládí jsem měl pár známých jak mezi příznivci punku, tak i „anarchisty“ či skinheady. Já se nikdy do žádné sorty neškatulkoval, ale poslouchal jsem jak Sex Pistols, tak rockovou i metalovou hudbu, nebo třeba i Orlík. Ale raději se půjdu věnovat samotnému filmu. Green Room má dosti vlažný začátek, u kterého jsem si málem ohryzal všechny nehty na rukou. Postavy mi moc sympatické nebyly a ani ty kecy kolem. Ovšem jen do chvíle, kdy se přichomýtnuly k vraždě neznámé dívky, no a bylo jasné, že se z náckovského baru se zdravou kůží nedostanou. Z nudných žvástů se přešlo k násilné akci, no a bylo ve vzduchu cítit i příchod houstnoucí atmosféry. Špinavost a brutalita na sebe nenechaly dlouho čekat a na řadu přišlo i několik oku lahodících „gore“ scén. Prokousnutí hrdla bojovým psem – to byla třešnička na dortu. Krev stříkala ovšem i následkem střelných, sečných a bodných zbraní a divák nemůže říci, že by se tu na mrtvolách šetřilo. Ztráty byly na obou stranách, ale jedinou větší kaňkou na kráse bylo několik do očí bijících debilních rozhodnutí některých postav. Jasně tvůrci se snažili ke všemu přistupovat reálně, ale někteří z nácků se vážně chovali jak totálně vypatlaní retardi (možná i díky účinkům těch drog…za mého mládí by se holé lebky drog nedotkly, ale je už jiná doba…). Nešlo si ovšem nevšimnout, že v určitých chvílích se dobře rozjetá akce jaksi zaskřípla a byla vystřídána opět nudnější pětiminutovkou a to se několikrát opakovalo. Což dost škodilo rozjetému tempu. Tento thriller si tak ode mě vyslouží slušný lepší průměr. Bavil jsem se u něj, ale ten začátek byl útrpný. 60% ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Nazi Punks Fuck Off! není jen světoznámá hitovka od Dead Kennedys, která zde zazní, ale v zásadě i gró celého Green Room. A to nejenom tematicky, ale i formou. Při poslouchání toho songu si nejeden vybaví vřískající punkové zvíře, prskající a škrábající kolem sebe v potemnělé místnosti smrdící potem, pivem a tabákem. Struny úpí pod neustávajícím přívalem úderů a bicí se s každým úderem čitelně vzdalují od své původní podoby. Green Room se snaží přenést na diváka ten samý feel, ovšem zejména vizuálem. Ten není překvapivě punkově agresivní a stylizovaný. Naopak naprosto výborně vyvolává atmosféru vlhkého příšeří podvečera a nadrána, čímž dějiště filmu umisťuje tak nějak "kamkoliv" a zážitek z dění tím umocňuje. Výsledná proměna v home invasion subžánr před půlkou filmu některé možná trochu zklame, protože se film vrátí ke svému žánru z něčeho, co se doposud vyvíjelo poměrně atypicky, nicméně tím se vyvalí na povrch asi nejpřekvapivější aspekt filmu a to je parádní scénář. Nikoli v tom, že by nějak unikátně pomotával zápletku a vytvářel neočekávané pointy, ale v tom jak dobře se dají napsat postavy a situace. Jednotlivé scény v sobě skrývají nejedno překvapení, ať už z hlediska odpočtu mrtvol, tak chování vedlejších postav. Charakter nebezpečí je zde až nepříjemně reálný, jakkoli působí místy démonicky (první setkání s červeno-tkaničkáři), což se zúročuje ve scénách jednotlivých smrtí či třeba ve zvráceně dojemném finále se psem. Ačkoli teda film láká na odvazový trash, kde punkáči se kosej s náckama, ve skutečnosti tady zabíjejí lidi jiné lidi a tvůrci se nesnaží naši empatii vyvolávat, jak je obvyklé u home invasion, tím, že aktéři jsou spořádaní hodní lidé, co mají práci a děti, ale tím, že jednotlivé scény zahrnou všemožnými detaily v prostředí či chování postav. Což nám pomáhá se do filmu plně přenést a představovat si sami sebe v dané situaci. Škoda, že několik scén je tak tmavých, že se v nich nedá rozpoznat, kdo co jak komu, jinak bych šel na pět. Pořád jsem ale z existence toho filmu strašně veselý. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Green Room je drsnejší thriller (alebo lightovejší exploitation...) vhodný na zabitie jedného večera, v ktorom je scenár iba disfunkčná pro forma. Ústredné postavy si počínajú úplne hovadsky (napr. náckovia po vypuknutí konfliktu veľkodušne podarujú muzikantom nabitý revolver, ktorý však vzápätí dôrazne žiadajú vrátiť späť...?) a zápletka s drogovými kšeftami tiež nepôsobí vierohodne. Čakal som, že to zachráni nástup "Red laces", pre ktorých by prelievanie krvi malo byť bežnou rutinou, namiesto nejakej drsnej white power squadry som sa však dočkal iba zopár nemohúcich 70 kilových trotlov. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Pche, samý běloch, všichni s největší pravděpodobností hetero. Proč všichni skuhrají, že diverzita dneska ničí filmy? Slušná a drsná sekačka. Svým způsobem komorní krvavý thriller o následcích jednoho hloupého (a sorry, když se punková kapela rozhodne hrát na naziskinheadském koncertě, tak to mi hloupé přijde), rozhodnutí. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Punks not dead! Nebo spíš punks are dead. Prostě no future. Nejdřív se zdálo, že u tohohle neškodného komorního filmečku jen nostalgicky vzpomenu na začátek devadesátek, kdy se spolu punkeři a skinheadi pravidelně kočkovali na punkových koncertech. Ale netrvalo dlouho a rozjela se trochu tvrdší hra - nože, mačety, brokárny, zabijáčtí čoklové... A červené tkaničky už nenosí jenom red skins. Poměrně drsná jízda, žádný soucit s postavami, ale přitom lehkost, hravost a nadsázka, skoro jako kdyby zoufalec Tarantino znovu našel svoje ztracené koule, trochu se inspiroval minimalistickou skandinávskou školou, a natočil po čase zase jeden nekomplikovaný, neužvaněný, přímočaře řežebný biják. V momentálním nadšení tedy tímto pasuju Green Room na nejlepší netarantinovskou tarantinovku od Kill Bill. P.S.: A děsně žeru Imogen Poots. ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Veľkých spoločenských presahov sa tu divák nedočká, ale prečo by to malo vadiť? Sledujeme príjemne nichovú (a jemne netradičnú) žánrovku s premakanou atmosférou a tematickým hudobne-subžánrovým vizuálom, ktoré majú kultový potenciál. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Skvělý survival thriller s dechberoucími gore efekty, který jako třešničku na pomyslném dortu nabízí skvělého Patricka Stewarta. Nebýt utahaného začátku, neváhal bych snímek Green Room ohodnotit plným počtem hvězd. Tohle se totiž moc povedlo! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Saulnierovi se podařila jak první polovina, ve které letmo seznamuje s postavami a uvádí hlavní hrdiny do problémů, tak ta druhá, ve které se to začne řezat. Je sice pravda, že gore mohlo být víc, ale zase to, co tu bylo, mělo slušnou úroveň. Akce, byť i ta mohla být pestřejší, měla říz a samozřejmě se k dobru počítá i hodně dobrá muzika. A chybu nemělo ani obsazení. Yelchin ukázal, jaká je ho škoda, ale pro mě byla nejvíc Imogen Poots v roli ukázkové rennie. To všechno dohromady dalo hravě zapomenout na občasné debilní chování postav. Jen jedna věc mi nejde na rozum a totiž jak může přijet punková kapela do náckovského klubu, spustit tam vypalovačku od Dead Kennedys Nazi Punks Fuck Off, odejít po svých a ještě dostat od nácků zaplaceno. Ale tak jiný kraj, jiný mrav. Hodně slušné. 75% ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Chcelo to totálne neznáme ksichty alebo aspoň neobsadiť Patricka Stewarta (niežeby som mu neprial role mimo Star Treku a X-Menov). Bez známych tvárí to bol nervy drásajúci výlet, s nimi iba umne natočený film... no nie až tak umne, aby dal zabudnúť, že je iba filmom. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Horor v ktorom proti sebe stoji punk rockova kapela vs. skinheadi. No to je teda. A komu mam teda fandit? Jedna vymletejsia skupina ako druha. Uz mi tam chybali len nejaki nabozenski fanatici a hned by som to vypol. Proste postavy mi boli uplne u prdele a tym padom aj cely vyvoj zapletky. Vrazdiace sceny mi tiez nepripadali natolko vynaliezave, aby ma bavili sami o sebe, takze co este zostava? Ucast mojich dvoch oblubenych Star Trekistov. Stewart si zastrihol vlasy na hlave o milimeter kratsie ako obycajne, takze vyzera jak skinhead a Yelchin pôsobi jak sfetovany debil. Takze tiez vyzera vierohodne. Ale zeby podali nejaky vynimocny vykon, to sa neda povedat. 3/10. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Hrdinové jsou členy kapely, která se náhodou dostane do průseru v rokovém klubu a jehož majitel je mistr Stewart, který je mimo jiní opravdu perfektní. Škoda, že v temném a démonickém prostředí jakékoli jednání postrádá logiku, včetně toho, že náckové a punkeři se potkají na jednom koncertě be friendly. Všech postav jednají nahodilé, nesmyslně a zvláště u zabijáků.. Vadí to do takové míry, že se nepodaří navodit nejvyšší míra napětí a vyvolává nechuť klaďasům vůbec fandit. Co se musí nechat, tak je drsná akce a gore, které je zmáknuté na jedničku, zvláště scény se psy dost mrazí. Stačilo si lépe poradit se scénářem, nápady a byl by to horor roku .......6/10 ()

erl 

všechny recenze uživatele

Tohle mělo prostě ten správný feeling který od takovýchto filmů očekávám. Tato tématika je mi blízká . Jednoduše mi to sedlo se vším všudy. Patrick Stewart jako kápo nácíčků! :-D. Skvělé!! ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Punková vyvražďovačka. Předevčírem jsem nevěděl, že něco takovýho existuje, ale dneska jsem ochotnej vošukat bezhlavou mrtvolu anglický královny, jen aby pro mě někdo vyrobil další. Jak přesně překonvertovat to makobrózní nadšení do písmenek, když odér z mý mrdkou ulepený klávesnice, ta pravá esence nadšení, nejde vecpat do jedniček a nul? Tak tedy - kurevsky epické obsazení v čele s Herr Picardem, v brutalitách ani kapka digisraček, nepředvídatelné pořadí chcípání lovné zvěře, soundtrack říznej až na půdu a perfektně vykreslený prostředí náckovskýho prdelákova, kde rotvajleři dávaj dobrou noc a kde červený tkaničky neznačí, že je čék teplouš. Yelchina je každopádně děsná škoda. Na tu jeho sympatickou držku týpka od vedle se mi hezky koukalo už někdy od Huffa a já doufám, že se mu v tý nekonečný temnotě neexistuje pohodlně. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu nejsmysluplnější survival za dost dlouhou dobu.. Krásně špinavá a syrová atmoška, punk zase jednou pro změnu zní jako punk (to rozhodně není samozřejmost), a jako třešinka je tu kapitán Picard co se snaží oddělat Čechova :D ()

maddy 

všechny recenze uživatele

V podstate to isté čo režisérov predošlý počin Blue Ruin. Akurát „Green Room“ je taký „Blue Ruin v zelenom“. Réžii Saulniera síce nie je veľmi čo vytknúť a všetko je vo filme na svojom mieste, akurát ani tentoraz to nie je vyslovene „nářež“. Podobne ako Blue Ruin ani raz ma ten film nedokázal v priebehu stopáže vtiahnuť do diania a celý čas si držal akýsi odstup na to, aby som u toho cítil akékoľvek napätie, strach o postavy alebo atmosféru. Celé to tak nejako začalo, skončilo, nemôžem to vyslovene haniť, ale ani povedať, že som si ktorúkoľvek minútu toho filmu užil. CELKOVO: 3* (6/10) ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Dost slušná řezničina, kterou jsem nějakým záhadným způsobem přehlížel dva roky, a teď jsem si již konečně na ní udělal čas. Zdejší hodnocení je snad k jinému filmu, protože takový počet procent je jednoduše nezaslouženým ohlasem pro tak minimalisticky skoro až perfektní film. Mělo to malý rozpočet, mělo to dlouhé dialogy, mělo to málo akce, ale i tak si film zajisté užijete. Líbilo se mi netradiční prostředí, kde se film odehrával, protože takový druh snímku z tak nepříliš sympatického kruhu lidí jen tak nevidíte. Skoro až neznámí herci (samozřejmě na dvě výjimky) zahráli fakt dost dobře, každému jejich kroku se dalo uvěřit a sami sobě jste si mohli, že byste se zachovali asi stejně. Příběh byl nasáklý hutnou atmosférou, z které šel mráz po zádech. V těch nejvypjatějších momentech si tvůrci poradili a film tzv. "nezabili" nějakou hloupou chybou, dokázali udržet napětí. Dočkal jsem se i drsnějších a krvavějších scén, epické finále tomu všemu dalo korunku. K plnému hodnocení chybí vyváženost akce a dialogů, které byly ve velkém nepoměru. Za mě dávám 83 % ()

Související novinky

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama