Reklama

Reklama

Extortion

  • Slovensko Stratení v Karibiku
Trailer

Americký kardiochirurg Kevin Riley (Eion Baily) sa rozhodne odísť s rodinkou na dovolenku do Karibiku. Po prílete a ubytovaní sa zdá, že prišli na dovolenku snov. Jeho malý syn sa chce previesť na vodnom skútri, požičovňa pri hoteli má však všetko požičané, a tak si Kevin prenajme na pár hodín obyčajný motorový čln len s kanistrom benzínu od miestneho rybára. Rodinka vyjde na more, a keď už sa chce Kevin vrátiť, objaví sa na obzore ostrov. Otec sa nechá synčekom prehovoriť, aby ostrov preskúmali. Ostrov je neveľký, s vegetáciou, ale pustý. Po krátkom prieskume sa chcú vrátiť, ale motor na člne nechce naskočiť. Na ostrove musia prenocovať. Ostrov sa tak zrazu stáva smrteľnou pascou a pomoc, ale aj nebezpečenstvo, môže prísť jedine z mora... (TV Markíza)

(více)

Recenze (57)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Film se na první dojem jeví docela málo atraktivní, po půl hodině však přibije diváka k židli a navnadí ho na hodně napínavou Survival kriminálku, při které jsem si vzpomenul na Uprchlíka s Harrisonem Fordem. Slušný scénář se stará o pěknou dávku zvratů,nechybí i přesvědčivé herecké výkony, reálný základ, spousta napětí a pocit beznaděje, kde se během jedné noci hlavnímu hrdinovi převrátí celéj život vzhůru nohama je až šokující. Hodně dobréj film 80% ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Já už asi nepojedu na žádnou dovolenou :-( Jdete si zaplavat na liduprázdnou pláž a žralok, jedete do francouzských lesů a zaostalí vesničani si z Vás udělají děvku, v jiné zemi Vás unesou na orgány, nebo si z Vaší kůže udělají obrázek. Ve filmu Extortion si půjčíte loď, vyrazíte i s rodinkou na moře a ejhle, jde Vám o život. Já tedy nevím, ale pokud bych vyrazil na moře, tak si sebou vezmu litry pitné vody a hlavně mobil, zvláště v dnešní době, kdy bez mobilu nejdete ani na záchod! A určitě bych se držel hlavních tras a nemotal se někde v zapadlé části ostrovů. I když, teď si vzpomínám, že když jsem byl ve Švýcarsku na Rýnských vodopádech, také jsme se oddělili od zájezdu a jeli sami s kapitánem plavidla na skálu uprostřed vodopádů :-) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Párkrát už nás tvůrci mile překvapili příběhy á la já, partner (rodina) a nekonečná voda. Většinou to uchopili velmi realisticky a velmi komorně, lidé stojící za tímhle kouskem nicméně ze survivalu přecházejí na thrillerovější notu. Film nabízí několik vrcholných momentů, na působivější drama ale režisérovi chyběly kvality, respektive pevnější scénář, který si ostatně sám napsal. Holt člověk ve stresu dělá nečekané věci, strach, vyčerpání, dehydratace a beznaděj přicházejí bez převleků, samozřejmě scénárista využívá přehršel berliček, bez kterých by to ovšem nešlo. Nicméně my se chceme bavit, takže to prostě k tomu už patří. Rodinka by si určitě s sebou na otevřené moře vzala minimálně dostatek vody, mobil i mapu, reálný základ nicméně máme, pak už prostě tvůrci pouštějí uzdu své fantazii. Těch nahodilostí a zvratů je prostě příliš, případně samotné finále (poslední záběr) mělo být nepozitivní. Tempo nicméně solidní, prostředí atraktivní, herecké výkony rovněž. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Popredu sa ospravedlňujem, a hneď v úvode oznamujem čitateľom mojich nezmyslov, že sa v komentári nachádza množstvo "bojlerov". Tak poďme nato, lebo nemám čas, no sprzniť túto americkú kokotinu, pri ktorej sa mi rozum pozastavoval hneď od úvodu, to si rozhodne nenechám zájsť chuť. Boha jeho, ani neviem kde začať, čo sa mi v hlave honí toľko nezmyslov. Každopádne, snáď zo seba neurobím až takého dilina, ako môj spolužiak zo ZéEšky, ktorý na matematickej olympiáde, začal od nervozity recitovať "Mor Ho!". Zobrať čln od "známeho", nechať sa vydierať 5 kilovým, vyudeným pstruhom, následne sa ním nechať vláčiť po bankách ako posledná socka, pričom s postavou pripomínajúcou tieň, by po facke dostal pruh, vstúpiť do nemocnice, kde disponujú programom jak zo 78´, z ktorého sa človek ihneď všetko dozvie, z pripútaného lôžka újsť žandárom, je natoľko zručný, že nevie opraviť ani kosačku (inak to neviem ani JA (!), žiadna hanba chlapi !!), ledva riadiť totálne rozpadnutý, 100 rokov starý čln, do ktorého ho následne zavrú, nevedieť sa dostať von, pritom dvere by nevydržali nápor ani jemne podkuráženého asociála, následne však naštartovať namakaný, čo namakaný, KURVA namakaný, najmodernejší čln, a zdrhnúť ako "Bond, James Bond", toto všetko by som ešte ako tak prekúsol. Ale, že sadne do autobusu, jedného z trilióna, a tam narazí na ďalšiu "čmuhu", ktorá mu polomŕtva (!!!), po zrazení Liazkou riadenou Otikom z "Vesničko má středisková" ukáže cestu, tak kurva, na toto musí mať niekto naozaj silný žalúdok. Za mňa šťastie, že pri sebe nosím krabičku "Febicholu", za Vás klobúk dolu, že Vám toto hlava pobrala ... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tahle moderní verze pirátů z Karibiku se celkem povedla. Somálec Barkhad Abdi si tu opět střihl domorodého gaunera a jeho rachetická postava vážící 40 Kg i s kalhotovým opaskem (nebo hlavně díky němu) vám okamžitě připomene film s Hanksem coby kapitánem Philipsem uneseného zaoceánského trajektu. Film pohádkově začíná a skoro infarktově končí. Napětí a tempo, které si drží po celou dobu je opravdu solidní. Trochu mne mrzelo, že kardiochirurg Kevin, který si neumí na začátku filmu opravit ani sekačku se od poloviny filmu stává Jamesem Bondem a na co sáhne to mu jde. Ať je to ovládání zbraní, hledání v kompech či řízení motorových člunů. Ale co by člověk neudělal pro rodinu! Více neprozradím. Potěšila účast stařičkého Dannyho Glovera! Dávám za 4 doušky pitné vody. * * * * ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Některý scény mě fakt překvapily. Na to jak je to levný, a herci neznámý, tak to byl fakt fajn výlet do karibiku. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn survival film, kde je toho trochu príliš veľa prehnaného. Zvláštne náhody dopomáhajú dejovému posunu a zvratom, no sme nimi dosť presýtení. Thriller obsahuje mimoriadne nepravdepodobné situácie, ale na pobavenie žánrových fanúšikov postačí. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Slušná kamera i nápad, ale těch náhod a hloupostí v tom filmu na mě bylo až moc. Většinou, když si člověk vyjede na moře, snaží se mít aspoň vysílačku nebo mobil, cokoliv, a nedělat hlouposti, protože se mu to nemusí vyplatit. A posléze ta thrllerová zápletka mi přišla směšná a nejvíc "vtipné" to bylo při náhodném setkání v autobusu a v té následné, naprosto "nečekané" scéně (náhoda na druhou). Rodinka mi přišla pitomá a od začátku se pitomě chovající, nijak k srdci mi nepřirostla, vydírání umírajícím děckem je vždycky podpásovka (teda jistota, pro naprosto neschopné filmaře, ještě že taky neměli domácího pejska), takže jsem nikomu palce nedržel a nemělo mě to čím bavit. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Mám z toho poněkud rozpačité dojmy. Phil Volken nám na jednu stranu nabídne opravdu nádhernou lokaci – prostředí bylo vážně úchvatné, příběh taky nebyl špatný, ale dá se tu skutečně narazit hned na několik nelogických situací, při kterých nezbývá nic jiného, než se tomu zasmát. Hlavní hrdina a jeho rodina se dostanou do opravdu svízelné situace, ve které bych se rozhodně ocitnout nechtěl – zvláště když natrefíte na nehodné hochy – nicméně kupříkladu scéna v nemocnici s policajty byla nevěrohodná, až z toho boleli oči – avšak taková scéna v chatrči rybáře měla grády. I tak si to ovšem průměrné ohodnocení určitě zaslouží… ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Pro mě velká škoda, trošku víc dramatické víc akce a už by se to šplhalo nahoru, co ale musím pochválit je hudba ta se povedla na plné čáře. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Přetažená stopáž nutí člověka občas přemýšlet, což celku příliš neprospívá, protože těch nelogičností a náhod je tu až příliš, o naivitě a předvídatelnosti ani nemluvě. A to je škoda, protože když se film nadechne a přidá na obrátkách, je se na co dívat a špatné to nebylo ani ze strany herců. Za jedno kouknutí to asi i stojí, ale celkově je to z mého pohledu sice slušně natočená, ale jinak snadno zapomenutelná rutina. 50% ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Film dlouho drží slušnou kvalitu, v polovině dokonce ještě zvýší obrátky, jenže pak se motor zadrhne a nakonec je těch nahodilostí a nesmyslů až příliš. Na dlouhý líný večer to ale stačí. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Rodinka si vyjede na dovolené na moře v podezřelém člunu, který jim také nedovolí se vrátit z ostrova a oni ztroskotají. Problém je, že nebudou schopni přežít a nezajistí si ani kapičku vody, takže malý synek začíná pomalu umírat. Chlap chce vzít záchranu do svých rukou, ale všechno se zkomplikuje. Místy docela nuda, předvídatelné, ale koukatelné. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Film je to zaujímavý a dramatický a radím ho do tej lepšej polovičky. Charakter postáv je vo filme dobre vykreslený a film takmer počas svojej celej doby pôsobí realisticky. ()

Jimmi 

všechny recenze uživatele

Nebolo to spatne na...prostredie/pribeh aj vyprava...a uvazoval som nad 3mi hviezdami ale zraza to na kolena divne chovanie postav a prilis vela nahod.....a aj ze halvny hrdina zrazu vie vsetko ovladat/navigovat..proste superman ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľná blbosť. Čo sa vo filme všetci zbláznili? Pri pozeraní filmu som si pokladal túto otázku. Najprv som si hovoril, že otec ktorý zoberie rodinu na otvorené more v polorozbitom člne a ešte k tomu bez vody musí byť imbecil. Ale nie všetci sú vo filme imbecili. Čo sa potom deje je neuveriteľná hovadina. 1/10 ()

AD P 

všechny recenze uživatele

Všetko fungovalo dobre až do scény v autobuse a "náhodnému" stretnutiu. Potom sa to všetko začalo dr.... ! ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Je mi takovou malou ctí bejt teprv čtvrtej člověk v Český republice a na Slovensku kterej má právo okomentovat film s názvem Extorion.. je škoda, že to co ze začátku vypadalo jako dobrej rodinnej survival se pak změnilo na tuctovej hon na černocha nicméně Barkhad Abdi už podruhý předvedl, že záporáci mu jdou docela dobře.. ()

Reklama

Reklama