Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Několik let po konci občanské války vybíhá mladý válečný veterán Jackson (Scott Eastwood) ze své hořící farmy a už může jen bezmocně sledovat, jak banda mexických desperátů unáší jeho manželku Alexsandru (Camilla Belle). Přestože se celá země hemží zabijáky, lupiči a indiány, vydává se Jackson na cestu po stopách únosců, aby zachránil svoji manželku. Postupně se však ukazuje, proč Jacksonova přezdívka z války zněla právě Diablo. (TheDon)

(více)

Recenze (45)

verbal 

všechny recenze uživatele

Klint sice nikdy nebyl herec, to ale vynahrazoval vizáží hustého charismatického sympaťáka. V pětapadesáti si s nějakou poletuchou na hajzlech v Boeingu nasmrkal stejně koženého, avšak totálně nesympatického jelimana, a přání „Tati, kup mi film!“ na sebe nenechalo dlouho čekat. Jelikož dedyho šlépěje jsou dedyho šlépěje, rozhodl se Skot hned ze startu dokurvit svým prkenným pózováním nějaký zápaďák. A tak se Toporný Kid, ten Slizský, mdlý a ošklivý Bledý blbec také vydal za svou Hrstí dolarů a dopadlo to tak, že u toho máte neodolatelnou chuť Pověsit se výš. Skutečná Nesmiřitelná scenáristická laskomina s chutně rasistickým podtextem, která devadesát minut zabijácky popisuje veškeré výhody opravdu pomalé jízdy na koni skrz tři podnebné pásy. Tudíž odpudivý Skot s konstantně ochrnutým xichtem nejdříve jede skal a stepí divočinou, poté si střihne sáhodlouhý trek severní Kanadou, aby pouští a savanou doklusal až ke konci té úmorné a debilní cesty. Během ní si skákne s indiánama do sauny a naprosto tupě a nezáživně upytlačí ťamana, negra, páreček rudochů a tři mexické čmoudy. Jako republikánský předvolební spot sice nápadité, nicméně ten tak zvaný psychiatrický zvratek, který vás má jakože nakonec posadit na prdel, musí být díky šikovnosti tolik ostříleného scénaristy a režiséra v jednom neumětelovi zřejmý už tak po třiceti minutách snad každému, kdo se s rozštěpem, pupeční šňůrou kolem krku a mongoloidním řevem nedral v šestém měsíci ven z dělohy cigánské hajzlbáby. Já tedy moc doufám, že jednou stačilo, a Dérty Hery junior s touhle tetanickou protekční stříbrnou lžičkou v hubě už nějakého koumáka nenapadne. ()

T2 

všechny recenze uživatele

nakoniec len také westernové psycho béčko, ktoré by si želalo o niečo zručnejšiu réžiu, lebo kamera je na úrovni a prostredie kde sa to odohráva je krásne, herci v pohode aj keď citeľne chýba postavám lepšie vykreslení charakter, hlavne ten prerod hlavnej postavy neodpálil v plnej veľkosti a sile, škoda, Scott Eastwood a jeho iná charakterová tvár než by sme čakali od syna slávneho Clinta Eastwooda /55%/ ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Scott by si měl z příjmení odstranit část „East“, protože při svých „hereckých“ pózách je zkrátka dřevo. Jinak co se týká podoby, celej táta, škoda, že drsnost zdědil po mámě.. Western ustoupivší z linie současných realisticky pojatých dobrodružství z divoce divokého západu (symbolem toho budiž pubertální rudoch, co se zrovna vrátil od kadeřníka) sice nabídne malebné exteriéry, častou ptačí perspektivu a zchátralého Dannyho Glovera, ale subjektivně je o půl hodiny delší, přestřelky má jako z grotesky a předkládá twist, který je překvapivý asi jako hladce oholený indián. V souvislosti s tím mě napadá, jak by asi film vypadal, kdyby se upustilo od této berličky a role Diabla se zhostil Walton Goggins a to píšu nejen proto, že se některá jablka odkutálela z východního lesa docela daleko.. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Konečne western s mladým Eastwoodom. Veľmi sa na svojho otca podobá a v tomto filme dvojnásobne. Je to akoby starý Clint omladol. Mrzí ma že sa Scottovi zatiaľ veľmi nedarí, lebo ešte nehral v žiadnej vyloženej bombe ale myslím že je rovnako talentovaný ako jeho otec. Prajem si, keď bude mať 40-50 rokov aby hral v množstve westernov, pretože nieje nič lepšie, ako sa opakovane dívať na westerny s jeho otcom. Ale k filmu. Hneď vytiahnem to najlepšie - čakajú vás hneď 2 prekvapenia, ale viac prezradiť nemôžem. Každý kto má rád staré westerny s Clintom by si tento film mal pozrieť i keď nieje tak dobrý ako tie klasiky, ale práve tá podoba otca a syna vás až zamrazí a tiež tie 2 prekvapenia. Herecké výkony výborné, na hudbu si bohužiaľ po 14.hodinách od pozretia veľmi nespomínam a finále ako som si prial, ale veru nečakal. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Keď sa syn vydá v otcových šľapajach. Slávne meno Eastwood opäť vo westerne. No tentokrát to skúsil syn slávneho Clinta, Scott. Na moje počudovanie ide o milé prekvapenie. Síce jednoduchý a klasicky príbeh s hercami-nehercami, ale za to je vidno, že od fanúšika žánru. Všetky mínusy, mne osobne kompenzovala, nádherná krajina, dobrá hudba a zaujímavá druhá polovica filmu(no 100 ľudí 100 chutí). Rejžo má westerny zrejme veľmi rad a preto sem chcel zakomponovať všetky známe prvky. To znamená, že to bola taká prehliadka známych atribútov tohto žánru. Je to samozrejme trochu tupé a hlavne nič nove, ale pri pohľade na ďalšieho Eastwooda v kovbojskom klobúku a klišé čo tak poznáme, ide o dobrý oldschoolový zárez. 50% ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Jediné opravdové pozitivum spatřuji v účinkování Gogginse. Ten zjevně věděl co je tohle za průser, tak hrál jak to umí nejlépe a nenechal s rozhodit okolím. Za mě 30% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Mal som pocit, že poslednej dobe sme dostávali naozaj dobré westerny. The Hateful Eight, The Keeping Room, Slow West, len si ich spomeňme. Tak som veril, že môžeme v tradícii pokračovať a dostať opäť niečo zaujímavé. A musím povedať, že koncept nie je najhorší, no prevedenie pôsobí na mňa veľmi priemerne až podpriemerne. Páčia sa mi niektoré nápady a vo filme sú aj skvelé scénky s indiánskym kmeňom. Vizuálne vyzerá film tiež dosť dobre a mám pocit, že sa točil aj v reálnych exteriérech. Kde ale padá do hlbín je náš hlavný hrdina a konflikt, ktorým prechádza. V prvom rade to nie je moc zaujímavé a v druhom rade po odhalení twistu je tu skutočne veľa vecí, čo človek nechápe. Neviem ako to povedať bez spoilerov, no premýšľam celý čas, či tie zbrane boli posadnúté diablom, alebo myseľ nášho protagonistu. Je to celé divné. Záver je podľa mňa strašný a skutočne ukážkový v tom, ako sa dá všetko ešte viac zabiť, než je nutné. Nemyslím si, že je nutné tento film vidieť, no myslím si, že westernoví fanúšikovia by si tu pár vecí nájsť mohli. Rozhodnutie nechávam na vás. Hodnotenie: C- ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Schválně jsem zkusil, jaký bude western se synem Clinta Eastwooda, byť už podle traileru to vypadalo na běžnou lacinou videoprodukci. Že to bude nudný, to jsem očekával a splnilo se to. Že bude přehnaný důraz na krásy kanadské krajiny (nezlobte se, ale kdyby to točili na Šumavě, vypadalo by to tak nějak podobně), to jsem taky čekal. Ovšem zapomněl jsem, že tyhle filmy mívají snahu o neotřelost, která se míjí účinkem. Ze začátku to vypadá celkem lacině, ale jasně. Jenže pak se objeví Indiáni a s nimi snaha o mystiku, divnohalucinace a po objevení Dannyho Glovera v miniroli přijde zvrat. Zvrat, který je šílený a byť není tak úplně bez zajímavosti, pro mne film pohřbil. Scott chvílemi vážně vypadá jako klon svého otce, a zase tak špatnej není, byť na Clinta zdaleka nemá. Jediný herecký výkon ve filmu však předvádí démonický Goggins. O to víc mě nasralo, jakým způsobem zmizí ze scény. Produkce byla očividně hodně laciná, takže kromě dechberoucích, byť nepatřičných záběrů na horskou krajinu shora, dostaneme už jen městečko o dvou barácích a indiánskou vesnici o dvou stanech a třech Indiánech (!). Ale to by mi až tak nevadilo. Vadí mi nudnost a snaha o laciné šokování. A hudba, kterou snad skládal generátor, a hraje úplně pořád. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

To jim to trvalo, nez ho konecne obsadili do westernu! Jako by starousoj z prdele vypad... mimika, pohledy, hlas, superkinder Eastwood version 1.0. A verim, ze s pribyvajicima vraskama bude jeste lip. Libil se mi v prvni jakoby nostalgicky pulce, no v ty druhy si rozjel vlastni show. K filmu - zadna pecka, ale jako pruser bych to nevidel. 5.5/10 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dokud to bylo jen o nahánění únosců, tak se nejednalo o nic extra. Sice tu byla nádherná krajina, Goggins byl fajn slizoun a dívat se na mladýho Eastwooda, jak přebírá tátovo řemeslo, je taky docela zábava. Potíž byla v tom, že se houby dělo. Nicméně jakmile se ukáže, že ne všechno je tak, jak se na první pohled zdá, začne poměrně solidní westernová jízda. Ten nápad se mi strašně líbil a o to víc zamrzelo, že si tvůrci s charakterem hlavního hrdiny nepohráli trochu víc. Ale i tak slušná práce a pevně doufám, že to není naposledy, co vylezl Clintův klon do sedla. 65% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Občas se najde podprůměrně hodnocený film, který mě dokáže pobavit víc, jak leckterý hollywoodský tříáčkový popcorňák. A Diablo mi přichystal velmi zajímavé překvapení, protože se mu to nadmíru povedlo. Je to jasné béčko, takové trochu jednoduše, ale jinak kvalitně napsané. Má to skvělou kameru, putuje se tam překrásným prostředím a postupně to buduje hustší a hustší atmosféru. Režii nemám moc co vytknout. Vskutku dobře se na to dívá a stejně tak se to i poslouchá. Ani ten Scott Eastwood mi nepřišel zas až tak prkenný, jak mnoho lidí povídá. Z mého pohledu zbytečně sestřelený film a i přes trochu lacině useklý konec za mě palec nahoru. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Scott Eastwood mě začíná bavit pořád víc, v tomhle filmu mimo jiné i proto, že se ukazuje, že western opravdu není mrtvý a že má před sebou pravděpodobně další skvělé období. Alespoň v to doufám. Tenhle film není komplikovaný, ale ve své jednoduchosti je prostě povedený. Krutý a nesmlouvavý. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Dobrejch westernů je stejně jako šancí, že na stírací los s oslem vyhrajete tři miliardy. Byl jsem zvědavej na mladýho Eastlesa, zvědavej jak se porve s šancí na lead actora celýho spektáklu od skoro neznámýho rejžižera. Podoba s Revenantem je čistě náhodná , aproto mladej Diáblo vyjede na podzim, kterej během třiceti vteřin vystřídá metr sněhu a yuhahá, sníh je v hajzlu a Diáblo už se šlechtí v košili v jarním potoce. Tohle všechno prosím během deseti minut. Nebuď takovej kritik Donoušku, dej tomu šánc. Tak nastavuju i nekatolickou druhou tvář a na scénu vypluje Wálton Goggins (šerif z H8) a konečně někdo zjistil, že nikde v okolí nebyl Lídl a čistit zuby borovicovou větví, se káubojům moc nechtělo. Chrup, střelba, fight, chrup. Bezva. Nakonec japonec rejžižer předvede takovej twist, že se mi v baráku vypnula elektrika. Hvězda nahoru Lórenci. 60% P.s.: A protože jsem sobecká mrdka, tak sem na to sám koukl, napsal obsah i první koment. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Taky si pustíte film,a čekáte že v ranku dotyčnýho žánru to bude výživná pecka,kterou po svym archivujete,a po skončení filmu jen útrpně píčujete nad kundovitostí všech,který se na tom podíleli.Scot Eastwood je sympaťák stejně jako jeho táta,vod začátku to ale neni žádná super jízda,a po hodině, kdy se potvrdí,co tušíte že je ten blb zač,jde ten film do sraček,a je z toho psycho tý nejnižší kvality.Tenhle film nemá žádnej význam ,a jeho sledování vám dá asi tolik,jako čumění do nebe,a čekání,až uvidíte autobus.10%. ()

Darth Revan odpad!

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí filmu mám jasno: Scott Eastwood je to největší herecké poleno současného Hollywoodu. V tomto trapném "westernovém" pseudothrilleru ukázal, že fotrovi nesahá ani po kotníky. Jméno mu však několik dalších angažmá určitě zajistí. Ale u toho už po dnešním skvělém zážitku rozhodně nebudu! Odpad! ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Takže Klint junior se rozhodl fušovat tatíkovi do koltů proklatě zavěšených. Želdiablo si vybral kousek natáčený zjevně podle původní verze scénáře Pomalého Západu, který byl následně pro přílišnou ujetost a nudnost kompletně přepracován. Bude-li tedy synátor pokračovat takto dále, stane se z něj stejně jako z otecka hvězda čerstvého subžánru, funghi westernu. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Prakticky si tu otázku pokládám po každém filmu se Scottem Eastwoodem, a nic se na tom nezměnilo ani po tomto jeho dalším excelentním výkonu, ale já fakt stále nechápu, jak to, že jeden z nejcharismatičtějších a nejvýraznějších ksichtů Hollywoodu doposud není na naprostém hereckém Olympu a v podstatě stále jen paběrkuje vedlejší role v ne až tak zásadních projektech? Nechápu, nechápu a ještě jednou nechápu. Každopádně Diablo je další jeho parádní herecký zářez, který považuji za krutě nedoceněný, a to z mnoha důvodů. Jednak se tedy na western jedná o skutečně netuctovou podívanou, se sice ne zcela originálním zvratem a pointou, ovšem v rámci žánru ji za ojedinělou považovat určitě lze, navíc se tu tvůrci opravdu s ničím nezdržují a na ploše pouhých osmdesáti minut jdou přímo na věc, kdy pak tedy kvůli tomu divák notnou část filmu tápe, nicméně v závěru do sebe vše parádně zapadne a především to i funguje, a v tomto ohledu mohu vytknout snad jen to, že se víc nedozvíme právě o Eastwoodově postavě, jelikož ta je zajímavá a výrazná jak už dlouho žádná jiná. Dále zde musím určitě pochválit i působivou atmosféru, slušnou nekompromisnost, a samozřejmě ještě jednou musím zmínit Eastwoodův výkon a charisma, které tu jednoznačně dominuje. Za mě je zkrátka Diablo skutečně skvělá podívaná, která dokáže zatraceně překvapit, která funguje vážně ve všech ohledech a kterou si dovolím označit za skrytý klenot, který je naprosto neprávem přehlížen a nedoceněn. ()

Reklama

Reklama