Reklama

Reklama

VOD (1)

Skupinka lidí bojuje o život ve městě zamořeném zombie. (Filmbox)

Recenze (105)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem sice ve větší akční gore inferno, ale bezesporu, bez diskuzí je Dead Rising lépe natočeným, krvavějším a zábavnějším hororem než intelektuální a nudný Home Video Made Wyrmwood. Potěší slušné herecké osazenstvo, držení se dle herní předlohy, především škála vynalézavých zbraňí a banda grázlů dodává filmu říz. Bavil jsem se slušně a pokud letos lepší Zombie horor už nevýjde, tak zvýším. 65% ()

T2 

všechny recenze uživatele

taká béčková bejkovina, ktorá je ako na hojdačke lepšie nápady striedajú horšie, ale dá sa to prežiť, troška tomu škodí aj tá minutáž, tá by sa dala skresať u takéhoto tipu filmu /50%/ ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle mne velmi mile překvapilo ... Znechucenej většinou nízkorozpočtovejch zombáren z posledních let a v podstatě i třetím dílem videohry, která mne vůbec nebavila a po 10 min jsem ji smazal z pc, jsem v tento film vůbec nevěřil,, že mne zaujme. No a on zaujal !! A to od samotnýho začátku až do konce. V podstatě nonstop akce, nic moc se tam neřeší, prostě pár hlavních hrdinů v dost levně vypadajícím prostředí (zapomeňte na nějakej načančanej vizual po vzoru full hd videohry ...), což ale nevadí, protože je furt na co se koukat. Navíc co se mi hrozně líbilo, tak že film se bere jakýmsi zvláštním způsobem vážně, čekal sem spíš "splatter-komedii" a kdepak. Je to dost vážnej a temnej film a humor je zde spíš dost černej a jen takovej odlehčenej a úsměvnej. Sám se sobě divím, jak zombárny už moc nemusím, tak tohle mi hrozně sedlo. 4/5. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Myslím že ano, aj keď zombíkov mám tak akorát. Hupla som do toho, aby som si overila Madsonovej Virgin. Tá promrštěná minutáž snímku škodí, no akce místami dupe a udržuje dynamičnost. Celkově zbytočné a parazitujúce na parazitoch, ktoré parazitujú na dávno časom overených origináloch. V tomto případě bych to kôli minutáži ani nenazvala filmovou skratkou. 3- ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Rozbiehajúca sa zombie nákaza, panikáriace mestečko a grupa rozdielnych ľudí, ktorá sa snaží prežiť. Aj keď je to pomerne tradičná schéma zombie hororov, je "Dead Rising" v skutočnosti založený na rovnomennej hre. Ktorú síce nepoznám, ale tipoval by som, že bola zábavnejšia a hodnotnejšia než tento film. Pozerať sa síce dá, no nie je ničím zaujímavejší od desiatok či stoviek podobných zombie survivalov. Natočené aj obsadené v pohode, hororové moc nie; skôr akčné a sem-tam ozvláštnené humornými scénkami (na chvíľu som si spomenul aj na "Sharknado") a dokonca aj post-apo momentmi typu "Doomsday". A napriek tomu všetkému to stále nič moc nie je. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Utíkej zahradníku ze Zoufalých manželek, utíkej, utíkej, honí tě zombie divokej, divokej. Stovky hladových a nemrtvých stále trpělivě čekají na příležitost, mizerný rozpočet je znát, zrovna jako scénář psaný někde v karavanu ve spěchu. Na druhou stranu nemá pražádné ambice, stále se něco děje (neříkám ovšem, že přijde nějaká zapamatování hodná scéna) a i humor se občas dostaví. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Chase Carter pracuje ako investigatívny novinár televízie "UBN" v štáte Oregon, kde doposiaľ kľudné ulice ovládli hordy krvilačných zombie, bažiacich po ľudskom mäse. Liek vyvinutý spoločnosťou Zombrex, ktorý ochraňoval pred nákazou nečakane prestáva účinkovať. Všetkým, ktorí boli doteraz na bezpečnej strane mesta, neostáva nič iné, iba sa všemožným spôsobom postaviť rozrastajúcemu sa nepriateľovi. Času však nie je na zvýš. Armáda U.S. udáva časový limit do začiatku bombardovania stíhačkami. Podarí sa Chaseovi a jeho náhodným známym dostať do bezpečia? Očakávať duchaplnosť príbehu od snímku, ktorý verne podľa predlohy kopíruje hru z konzol, ktorá prekypovala kadečím, len nie spomínaným prvkom, je úplne scestné. Takže predtým ako si niekto zoberie tento film na paškál, nech si zahrá aspoň dva levely, aby pochopil, že jedinými atribútmi, ktorými mohol Dead Rising zaujať, je humor, nápaditosť mordovačiek, no a samozrejme gore, lebo čo by to bolo za zombárinu bez mäsa a kosti. Snímok mi vôbec neprišiel lacno spracovaný, masky boli taktiež na solídnej úrovni, takže z hororového hľadiska Dead Rising výslovným sklamaním určite nie je. Škoda len, že úplne postráda akúkoľvek atmosféru a napätie. Nič v zlom, ale svetlo sveta v minulosti spatrili rozhodne horšie snímky, pri ktorých sa mrhalo hviezdami jak eurami v parlamente - 55%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vcelku obstojná zombie záležitost se zbytečně dlouhou stopáží, která se ale nakonec dala zvládnout. Akce, konspirace, vyšší zájmy. Ten orwellovský rozměr potěšil, jelikož byl hodně reálný. S odstupem času je ale vidět, že nakonec nebude třeba sledovacích zařízení, anžto lidi na sociálních sítích na sebe řeknou i to, co by nechtěli. Akce je napínavá a hned úvod má pěkné napětí. Tedy klauni jsou sami o sobě nic moc, což teprve zombie klaun! Jedna z nejnapínavějších scén se odehraje na ještěrce ve skladišti. Místy vtipné. Zombie se po většinu času nepohybují raketovou rychlostí, což přidává na realističnosti. Většina scén by zřejmě vypadala ve skutečnosti podobně, jen asi TV stanice, co celou dobu o dění v zóně informuje, by zřejmě dlouho nevysílala... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Film podle hry a to bohužel většinou nedopadne dobře. Podobně jako ve hře jsou tu použity roztodivné zbraně, jenže nějaký hlubší efekt to tu nemá. Slabší průměr. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Watchtower je dalším nízkorozpočtovým (nechápej ale špatným) postapo zombie filmem. (Hru neznám) Nízký rozpočet byl celkem znát, ale jen u trikových a pyrotechnickcýh efektů. V ostatním si film plně zaslouží průměrné hodnocení. Film je vlastně příběhem dvou hrdinů, kteří se ocitnou v karanténní v zóně jednoho města v USA, která je uzavřené armádou. V zóně zůstaly jak nenakažení lidé, tak zombie. Nákaza nepřišla náhle. Jedna zombie přišla již před lety a přeživší či pokousaní, které se podařilo vyléčit sérem Zombrex se zase stávají nemrtvými. Zombrex totiž přestal náhle fungovat což upoutá pozornost dvou reportérů. Těm se podaří spojit s televizním kanálem UBN do živého vysílání věnovaného epidemii. K dění v karanténě se tak čas od času s živými vstupy přihlašuje komentátorka a Frank West (Rob Riggle) - jeden z přeživších minulé epidemie. Ten divákům dává různé rady jak čelit zombies a odpovídá reportérce ve studiu na zvídavé dotazy. Já nevím jak vy, ale já z Franka nemohl. To prostě bylo fakt vtipné a zábavné. Film celkově jede na takové mírně ironické vlně a chvilkami nevíte zda to celé není parodie na všechny ty akčňáky o spiknutí armády a na zombíkovské filmečky. Jinak mi byla sympatická i Megan Ory od které bych se asi klidně nechal kousnout (ale jen trochu .-). Jak to shrnout? Samozřejmě s Walking Dead se to srovnat nedá. Tam je laťka nedosažitelně vysoko nejen pro tenhle film. Ale zase oproti jiným zombie záležitostem jsem se u toho nenudil, nevzdychal nad zoufalým provedením a často jsem se u toho upřímně zasmál. Já tedy dávám 3 injekce Zombrexu. * * * ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdu přihazuju za odvahu při občasném zakoponování gaming stájlu, ale jelikož hru neznám, tak tohle pro mě byly ztracené dvé hodiny. Doporučit nemůžu. 30% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Co si budeme nalhávat. Tento film je enormní píčovina! Příběh ve stejnojmenné hře stál rovněž za hovno, ale alespoň jste mohli masakrovat zombíky za použití nejrůznějších zbraní, což člověka na pár chvil zabavilo. Příběh v tomhle filmu je snad ještě více pofidérní. Absolutně se na něj nedá koukat, stejně jako na ústřední tři postavičky, které vyhrabali v ubohých seriálech a neúspěšných TV filmech, takže i ten, kdo film doposud neviděl dovede vydedukovat, že si zrovna s herectvím netykají. Zmínku si zaslouží pouze akce, které je bohužel hrozně málo. Celá omáčka kolem je nepoživatelná. Hrozně to zapáchá amatérismem. Dost mi také vadily živé vstupy ze studia, kde vede rozhovor hloupá moderátorka s ještě hloupějším hostem. Jako celek je to velký hnus a silně zmařený potenciál. Chtělo to více akce, sympatičtější postavy a hlavně méně těch zbytečných keců. Film se moc soustředí na debilní příběh a pro nic jiného nezbývá čas. Přitom má tahle píčovina skoro dvě hodiny. Dávám jednu zapráskanou hvězdu. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Byť nejsem fanoušek hry a ani fanoušek číslo jedna, jelikož mi hry tak nějak nesedly, tak tenhle film je fakt povedená vybíjená zombíků. A to je dobře, protože film je dobře natočený a nese v oddychové stylu, hlavně ty části ve studiu sou vtipný. Je teda fakt že by to chtělo víc akce a taky ta akce působí dost nejistě, postrádá adrenalin. Ale jinak je akce v pořádku, přehledná, dobře krvavá a taky je to dost nápaditá. Jo to slepování několika zbraní, do jedné velké mega zbraně, je dobře udělaný ano, já vím tohle jde i ve hře a taky v Dead Islandu. Herci hrají dobře, neni to sice světoborného, ale jde to. Hlavní záporák neni debil a souboj s ním je vcelku slušný. Nějaký to šokující odhalení ve filmu taky je, no a to je asi tak všechno, na jedno zhlédnutí fajn a pro fanoušky naprostá povinnost. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

No tohle bylo pro mě utrpení dokoukat. Začátek schválně lákadlo úlomek nejlepší scény filmu, pak však ovšem nuda, nuda, nesympatický postavy a záporáci (pankáčovej gang) kterej je ted skoro v každým filmu.. masky (až na klauna) taky nic moc. Ten film mě prostě štval, jediné plus je ta scéna kdy ty zombies mlatí všim co najde (o tom měl být taky celej ten film). ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

U sledování Dead Rising jsem si v duchu furt řikal ten vtip s bačou....je to bláto nebo hovno, je to bláto nebo hovno?Přesně takhle jsem si řikal dvě hvězdy nebo tři, dvě hvězdy nebo tři?Nakonec dám přeci jen větší hodnocení.Problém tohodle filmu je hlavně režisér, který je absolutní kokot což dokazuje už jeho předchozí bezduché béčko prznící název Leprechaun.Hru neznám, takže nemůžu soudit, ale připomělo mi to Dead Island, mám ten dojem, že tyhle pičačiny pro dětičky budou stejně jen na jedno brdo.Jak jsem psal už u hodně povedeného Wyrmwoodu, mám radši zombie komedie, než vážné filmy, tady to ale neplatí.Když totiž v Dead Rising je něco vážnýho a herci opravdu musí hrát (výtečná Meghan Ory) je to v pořádku, ale humor totálně selhává a zbytečně schazuje docela slušnou dramatickou stránku.Hlavně ty sračky z toho studia, tvl to prodloužilo stopáž minimálně o půl hodiny a nic trapnějšího jsem už dlouho neviděl.Rob Riggle je nehoráznej idiot a už v Dumb and Dumber To mě neskutečně sral.Proč měl režisér potřebu cpát tam ten idiotskej pokus o humor nepochopim.No ale když přestanu píčovat na tuhle stránku filmu, tak to byl jinak výtečněj gore pocuc plnej pořádnejch nechuťáren a pořádnýho masakru.Dead Rising je zvláštní zombie film, na půl mě neskutečně sral a napůl mě to mrtě bavilo.Mít to v rukou lepší režisér, mohla to být hodně zábavná pecka.Jedno z dalších mínusů je bohužel zjištění, že z Virginie Madsen už není užásná šukatelná matka, ale jen matka.49%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Silně nepovedená adaptace výborné počítačové (i konzolové) hry, která se snaží zaujmout hlavně hráče, ale ve výsledku je neskutečně nudná a debilní. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době film zpracovaný podle herní předlohy a ikdyž je spíše z béčkových vod, povedl se v rámci možností skvěle. Kdo hrál Dead Rising ví, že ve hře jde jen o jednu věc. Zabíjet tisíce zombíků se zbraněmí, které si sami vytvoříte. Hra je taky plná černého humoru a skvělých mordů. Film se od toho skoro vůbec neliší. Máme tady nákazu, partu lidí, kteří chtějí přežít, vyrobené zbraně a hodně černého humoru. Potěší také mnoho skrytých nebo méně viditelných narážek na hru (Třeba tričko hlavního hrdiny) nebo jedna vyjímečná postava. Co nepotěšilo byla nevyváženost, protože první polovina byla našlapaná a ta druhá už mě celkem nudila. Takže fajn průměr, který fanoušky hry určitě nezklame a ti co hru nehráli, určitě si zahrejte. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Když scénář napíše zombie, bude příběh trochu …. bezmozkový. Zlovolné zelené mozky a hladové zombie duté lebky usilují o čerstvé maso hrdinů v příběhu, který hlavně v závěru ztrácí i ty poslední zbytky logiky. Nevadí. Jde tady hlavně o řežbu a ta je zábavná. SHRNUTÍ: Když chcete vypnout a potěšit se pohledem na vraždy a cákance krve. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Rozporuplné... tvorcovia to miestami našliapli do akčnej zombie komédie, no ako keby sa báli úplne vstúpiť do komediálnych vôd od tohto odľahčeného smerovania vzápätí vždy rýchlo upustia a film sa zasa začne tváriť kurevsky vážne (snaha zasadiť do tohto jednoduchého príbehu nejaký hlbší rozmer v podobe vládneho či armádneho sprisahania proste nefunguje...). Až na pár svetlých momentov, ktorými sa Dead Rising občas blysne ide o neškodné, tuctové dielko, ktoré človeku rýchlo vyšumí z hlavy. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Ono natočit takový film není jednoduchý a přesto že tady je hodně slušně obsazení a příběh se hodně snaží pro moje uspokojení to není. Slabý krvavý kousek. ()

Reklama

Reklama