Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jedné exotické zemi Asie, Kethy (Cynthia Rothrock) bojuje svůj zápas se smrtí proti mezinárodní zločinecké organizaci, která nechala zavraždit jejího manžela. Kathy prochází těmi nejtěžšími zkouškami na pokraji života a smrti, než se z ní stane vynikající kick-boxer a dokáže splatit svůj životní dluh - jako Dračí lady. (ČSFD)

(více)

Recenze (21)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Včera som sa celkom náhodou dostal ku snímku zo začiatku deväťdesiatych rokov minulého storočia, ktorý bol v našich končinách distribuovaný pod názvom "Dračia Lady II - Anjel zbesilosti". Bol to lacný, béčkový, akčný revenge movie z exotickej indonézskej filmovej produkcie. Scenár a jednanie postáv bolo síce nelogické, ale ako celok to malo akési divné kúzlo. Predovšetkým preto, že hlavnú úlohu stvárnila neohrozená americká drsňáčka Cynthia Rothrocková. Tá dokáže zrúbať sto kilového chlapa ako by nič. Skáče, kope, udiera ako Chuck Norris a i napriek tomu má istý svojrázny ženský sex apiel. Nedalo mi to a zohnal som si aj prvú časť. Dnes som si pozrel titul "Dračia Lady", ktorý bol natočený v roku 1992. Bolo to v podstate to isté ako dvojka, akurát o malú hviezdičku kvalitnejšie. Vražda manžela, znásilnenie a následná nemilosrdná pomsta nasranej ženskej. *** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je exkluzivni beckovej akcni naser Rothrockova v zivotni forme Norton jako naprosto genialni slizoun od obou skvele zahrane ta chemie jejich vzajemne nenavisti funguje fakt bezchybne no a za ten zaverecnej vzajemnej souboj si oba zaslouzi absolutorium nostalgicky vzpominky pak jeste prikresluje peckovni osmdesatkova hudbicka a bezchybnej puvodni video dabing jinak zpusob jakym je zaverecny fight nasniman by mel slouzit jako priklad pro dnesni videokliparsky dementy aby vedeli jak tocit souboje takhle se to holt uz dneska nedela... ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

NEJLEPŠÍ ŽENOU NA POMSTU JE CYNTHIA ROTHROCK. Sledovat zničenou a znáslněnou Cynthii,mojí věčnou oblíbenkyni nebyl zas tak zlé jak jsem si myslel. Skvělý trénink v džungli,dobře postavený děj a Richard Norton dokazující,že umí hrát záporné roli,které mu jdou stejně jako kladné. Mnohokrát natočený příběh,který mě nevím proč asi je fakt,že tam hraje Cynthia,kdoví možná moje obliba k ní nevidí skutečnou kvalitu filmu a nebo je ten film tak skutečně tak kvalitní,mě se hodně líbil. A galerii k filmu jsem dělal já. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Omlouvám se za předsudky, ale Cynthii jsem si fakt oblíbil. Když jsem před deseti lety sledoval sérii Tygřích spárů přišla mi strašně overhyped, ale už chápu proč. Filmy, kde má hlavní roli ona, jsou fakt cool. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ VHS PREMIÉRA: GOLDEN CROWN = 1993 - réžia českého znenia (GOLDEN CROWN = 1993) = MARIE FRONKOVÁ (12.6.2009) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Takový trošku indonéský Kickboxer s hezčím ksichtem, většími prsy a bez ringu. V osmdesátkách zastydlá hudba je super, přítelkyně záporáka je hrozně moc čičí, Cynthia je (jak jinak) parádní, dokonce i trochu hraje, když zrovna nemává nohama (a hrozně jí to tady sluší), záporák je takový trošku divný, ale to zlo z něj čiší. A je to zbytečně dlouhé, ve střední části se toho moc neděje. prostě klasický raně devadesátkový kopačkový akčňák v exotickém prostředí, logiku třeba vynechat a jen se koukat. ()

Dale odpad!

všechny recenze uživatele

Kedysi bola Cynthia mojou najobľúbenejšou herečkou, no keď si dnes pozriem jej filmy, tak netuším prečo. Výkop ma síce slušný, no to je trošku málo. Navyše tento film má hrozne blbý príbeh a je neskutočne zle natočený, vrátane súbojov. Dúfam, že ďalším jej filmom budem môcť dať aspoň nejakú hviezdičku. ()

brutale odpad!

všechny recenze uživatele

Keby Cynthia ukázala kozy, tak dám jednu *... Vlastne som to vydržal pozerať, iba hodinu... takže možno ukázala :) ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Klasiclej Martial Art film, kde se Královna tohoto žánru 80.a 90. let mstí za vraždu svého manžela. Cestou za vysněnou pomstou projde jak pěkným tréninkem (mohl být o něco delší), tak i spoustou bitek, kdy hrdinka poráží i více nepřátel najednou. Ve finálovém fightu snese takovej ranec ran, že by jí i Dos Santos z UFC 155 mohl závidět. Jak je u těchto filmů zvykem, i zde je prostý děj, ve kterém jde hlavně o souboje a ty jsou natočeny klasicky (jako vždy hodně přehnaně, choreograficky pěkně). Na konci je i docela pěkná honička. Celý film v dnešní době asi u diváků moc neuspěje. Já dávám z nostalgie 4*, ale jinak bych dal určitě míň. Za mě 80% :) ()

kobejn odpad!

všechny recenze uživatele

Tragickej akční "nářez", neskutečně céčková cheap ptákovina, ripoff Kickboxera s VanDammem, kterej je ve srovnání s tímhle o několik levlů nad tím. Je to tak špatný, že když týpci střílí z škorpíků a kropěj to po sintiji, tak že jí netrefí je v pohodě, to je běžný, když se někdo snaží sejmout hlavního hrdinu, ale že ani nerozbijou skla autům, kerý tam stojej, to je divný, asi měli málo prachů na skla u aut a nemohli si dovolit je rozbít, místo kulek tam prskaj nějaký prskavky. Má to blbej střich, je to nastříhaný jak vod slepýho vopajšlíka, sláma tomu čouhá z bot, napůl děravejch, napůl rozbitejch. Vedle tohodle vypadá Mistr s Jetem Li jak film z jiný galaxie. Todle je ten nejvěčí céčkovej nejlevnější šunt co sem viděl. Hlavní padouch byl taky very číp, prostě neměli zřejmě ani korunu na to, aby v tý indonéziji natočili něco pořádnýho. Co se týče sintije, tak to je sama vo sobě docela sympaťačka, ale tendle škvár, to bylo moc i na mě. ()

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Cynthia Rozkrok zas v dalsom filme, v ktorom je za drsnacku a la Linda Hamilton, ktora tusim zalozila tradiciu zien -drsnacek. Okrem svojho drsnactva pochopitelne Rozkrok nevidela herecky talent ani z rychliku. 0 % ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Dračí Lady je jedním z těch lepších akčních béčkových snímků se Cynthií! Sice se tam pár chybiček najde (co se logiky týká), ale u téhle blonďaté ďáblice se to dá zkousnout. 70% ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

901. hodnocený film: Kdysi dávno hit, dnes by jeden po tý blondýně s kopy a údery ani nezdechl. Tenkrát jsem to žral a hlavně tu pasáž, kdy ji vyhodili z auta a ona se postupně dostávala do formy za pomoci malýho kluka a jeho dědy s uměním kung-fu. Tenhle žánr fakt tenkrát letěl, dnes je spíš pro smích. 2* jsou ale i tak, myslím, dobrým hodnocením. 2* ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Ženská hrdinka Cynthia Rothrock predvádza svoje bojové umenie, len škoda že film nie je dobrý. 2/10 ()

TO 

všechny recenze uživatele

Cynthia se chce pomstít za smrt svého manžela, ale je přemožena a znásilněna. Najde jí nějaký mistr kung-fu a vycvičí ji, a jak to nakonec dopadne, to už každý ví. Klasický, již mnohokrát viděný bojový příběh je tentokrát dost slabě zpracovaný. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Zabili jí manžela při cestě od oltáře v době svatby a to neměli dělat. Akční nízkorozpočtový snímek s bojovým uměním a s klasickou dějovou šablonou vraždy, tréninku a pomstě, tentokrát se Cynthia Rothrock. Tentokrát proto, že na přelomu 80. - 90. let nebyla jediná v nízkorozpočtových akčních filmech s bojovým uměním, která si takovou dějovou šablonou prošla. A jak dnes víme, filmem ´Kickboxer´ (1989) se nejvíce proslavil Jean-Claude van Damme. A právě tomuto filmu je tento nejpodobnější. Takže dějový vývoj je tímto už naprosto jasný. Hned na začátku nás čeká nelegální souboj a to zřejmě proto, aby jsme my diváci okamžitě věděli, s kým máme tu čest. A hned na to se rozvine příběh, u kterého se retrospektivou dozvíme motiv činu hlavní postavy a vše už tak nějak ujíždí po svých nastavených kolejích. Snímek snad ani ve své době uvedení neměl čím překvapit. Ono v podstatě příběh téměř nemá takřka ani co vyprávět. Vše je odvedeno tou nejjednodušší formou, takže ani to napětí se ne a ne atmosféricky dostavit. U závěrečného souboje to platí dvojnásob. Fanoušci takovýchto filmů si však mohou užít své. Hbitost Cynthia Rothrock je neoddiskutovatelná a její rychlé kopy nadchnou nejednoho ctitele bojových umění. Snímek tedy dosti slabý, ale na VHS v regále videopůjčoven se ve své době vyjímal dobře. Na film láká pouze Cynthia, která byla snad nejpopulárnější a nejvyhledávanější ženskou filmovou bojovnicí. A to je asi tak všechno. ()

Tamten 

všechny recenze uživatele

Když dostane kop do hlavy velkej chlap a s ním to ani nehne, říkáme si, že je to sice přitažený za vlasy, ale nějak to jde akceptovat. Když ale dostává drobnější holka jednu šílenou ránu za druhou a nejenže to s ní nehne, ale nemá ani sebemenší modřinu, tak to celý film přesouvá někam do nablblého sci-fi. O naprosté debilitě celého děje se netřeba vyjadřovat, takže z celého filmu zbydou asi tři pěkné techniky, které ovšem stejně jako všechny ostatní nejsou tvůrci schopni propojit v normální souboj. ()

chosan 

všechny recenze uživatele

Ze začátku filmu no i když to bych kecal zhruba do půlky filmu jsem si říkal tohle je snad nejhorší film z Rothrock ale pak se to kupodivu rozjelo hlavně díky konečnému souboji dávám 3 hvězdičky. I když jak jí Norton nabere kolenem do zad to asi ve skutečnosti by nepřežila ale dejme tomu. ()

Reklama

Reklama