Reklama

Reklama

Epizody(8)

Recenze (7)

venison 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nakonec jsem si pustila tolik velebený britský seriál "The Missing".. Bohužel první pilotní díl jsem absolutně nikde nesehnala a pravděpodobně se bez něj absolutně nechytám, protože druhý díl mě rozhodně žádným výrazným nadšením nenabudil.. Další kriminální drama, které spíše řeší okolní vztahy než hlavní detektivní zápletku.. Po shlédnutí S01E02 vzdávám.. ()

Reklama

WugWugs 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dalo mi zabrať 8 hodín sledovať dementný Tonyho výraz tváre, z ktorého nie je jasné, či sa najbližších 10 sekúnd rozplače, alebo niekoho prebodne. Chápem, že TAK to zamýšľali, po pár hodinách mi to už však bolo na smiech. Ako 4-dielna mini séria by The Missing obstál, žiaľ takto sú časti 2-7 jednoTvárne (doslova!) naťahovaná stále opakovaná nuda. Zápletka sama má na to udržať pozornosť do konca, preto nemôžem dať menej. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Slibně rozehraný krimithriller o tenké hranici mezi odhodláním a posedlostí, který se postupně větví do mnoha různých směrů, aniž by ztratil ze zřetele titulní zmizení. Vedlejší dějové linie funkčně doplňují a popostrkují tu hlavní a současně jsou variacemi Tonyho příběhu. Také ostatní postavy zápasí se svou přirozeností, před druhými něco temného tají a s jistou umanutostí se snaží dělat vše pro rodinu. Po strhujícím rozjezdu pomáhá s udržením divácké pozornosti zejména střídání dvou časových rovin. Skoky v čase podněcují zvědavost, jak v minulosti došlo k tomu, co vidíme v přítomnosti, a vyvolávají otázky, z nichž některé jsou zodpovězeny ještě v dané epizodě (proč má Rini obvázaný krk) a jiné až mnohem později (proč Baptiste kulhá, jak se Emily dala dohromady s Markem). Každý díl se současně točí okolo určitého morálního dilematu, což přispívá k tematické semknutosti jednotlivých epizod (v díle rozkrývajícím okolnosti rozvodu například vyjde najevo, že pachateli jistého zločinu hráblo poté, co se sám rozešel s manželkou). Zásluhou nastolování stále dalších otázek a šikovně dávkovaných twistů (často jde zároveň o cliffhangery) se tempo nezdá být tak pomalým a příliš nevadí ani nadbytečný prostor věnovaný utrpení jednotlivých postav. Přes jistou setrvačnost pozdějších epizod (Baptiste a Tony zpravidla najdou nového svědka, který svou spolupráci ovšem něčím podmiňuje a po splnění podmínky hrdiny navede na stopu někoho dalšího) dokáže The Missing překvapit například nespolehlivým vyprávěním (mrtvá postava je v tom, co se ukáže být představou jiné postavy, prezentována jako živá) nebo ponorem do hodně temných vod, jež zpětně relativizuje i úvodní obrázek harmonické famílie (nevinnou obětí zůstává až do konce poněkud stereotypně pouze manželka). Znamenitě zrežírovaná jednozáběrová automobilová honička vzbuzuje lítost, že v seriálu není akčních scén více. The Missing na druhou stranu ukazuje, jak lze diváka na osm hodin účinně zaháčkovat i bez nich. Stačí výborní herci, koncentrovaná režie a scénář, který nenabízí jednoduchá řešení a vůči postavám nedělá kompromisy. 80% ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první sérii tohoto seriálu ve kterém se na začátku vyprávění ztratí malý Oliver svým rodičům na dovolené v jednom zapadlém městečku v severní Francii musím říct, že mě scénáristi tohoto počinu nejednou zmátli a že jsem si byl párkrát jistý v kramflecích, že jsem tento oříšek rozlouskl a že se na to nemá cenu dál dívat, ale to jsem se parádně zmýlil a všechno bylo jinak než jsem předpokládal. Ale vcelku zajímavě pojatý seriál, který sleduje hlavní protagonisty v průběhu mnoha let, jak se s tímto traumatem vyrovnávají, tedy spíš nevyrovnávají a je na nich dosti sympatické, že to nevzdávají a bojují až do konce. Nechci psát spoilery, ale já jsem ten konec vážně nepochopil a ani o tom tady nikdo nepíše, že to nepochopil nebo pochopil, každej má jenom kritiku tohoto díla nebo píše dobrý nebo špatný seriál, ale nikdo tu nerozebírá ten konec ani ve spoilerech. Takže to ty lidi asi neviděli a nebo jsou stejně tupí jako já. To jsem z toho fakt jelen. Jinak k tomuto seriálu, který má být o únosu syna Olivera a jeho postupného hledání  se má odehrávat ve dvou časových osách, což je taky blbost, protože já jsem napočítal minimálně tři časové osy a dokonce by se dalo spekulovat o tom jestli to byl únos nebo nebyl. To je právě to, co jsem nepochopil. a taktéž je zajímavé sledovat postupný psychologický rozklad obou hlavních postav zejména Tonyho, který nejde pro ránu daleko a velmi sympatický výkon Tchéky Karyho, který se zhostil své role hlavního vyšetřovatele Juliene Bastiena doslova brilantně, že mu tvůrci vystřihli samostatný seriál s názvem Baptiste. Nikdo neví, jak by se zachoval při podobné situaci ve které se ocitli hlavní hrdinové, ale když takové neštěstí a nejistota trvá tak dlouho, tak asi nezbývá nic jiného než se uchýlit k extrémním řešením, aby se našla aspoň částečná pravda a bylo spravedlnosti učiněno za dost. Po první sérii tohoto seriálu ve kterém jsme se podívali až na dno lidských duší dávám prozatímních 80%. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama