Reklama

Reklama

Epizody(8)

Recenze (14)

emma53 

všechny recenze uživatele

Škoda, že v druhé sérii tam už nehraje James Nesbit, přesto je to napínavé a smutné se svojí klasickou britskou atmosféru, takže uvidíme dál.......... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Menší bordel v překombinovaný zápletce a zlehka matoucích časových liniích, jinak ale stejně fajn jako před léty 1. sezóna. Dají se u toho prokecat HODINY, než se všechno krásně vybarví s poslední půlhodinkou. Fantastičtí herci. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria bola o triedu lepšia podľa mňa. I ked' som mal pocit, že také dve časti by sa ešte hodili k lepšiemu zakončeniu. Ale nervov som si užil za kýbel! Kde sa hrabe Tony Hughes , ktorý ma neuveriteľne vytáčal v prvej sérii... Tu sa mi otváral nôž vo vrecku už len pri pohľade na samotné ksichty niektorých postáv! Rozhodne za päť a bez zaváhania u mňa. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tu máme dalšího splašenýho koně ze stáje perverzních hřebců, kteří už v dětství ztratili svou identitu a nevěděli, jak se vypořádat s nádobíčkem, které měli v trenýrkách. A i když to ze začátku vypadalo jako jasný případ, tak nám to tvůrci opět osladili pěkně zamotaným příběhem, který vyústil v překvapivé odhalení. Opět se můžeme setkat s vyšetřujícím inspektorem Julienem Baptistem, který se specializuje na odložené případy ze sekce nálezů a ztrát, který už je v důchodu a který bojuje s rakovinovým nádorem ve své hlavě. Taktéž destinace jsou tentokráte dosti pestrobarevné a zavedou nás do Německa, Švýcarska, Francie a také do Iráku. Časové linie zde přeskakují tak rychle, že je ani nestačíte počítat, ale jestli se nepletu tak s retrospektivním vzpomínáním jsem napočítal celkem čtyři časové osy. Tentokrát se nejedná o jeden únos, ale o více únosů mladých dívek v pubertálním věku, přičemž jedna se vrátí a od té doby se začíná vyprávět tento příběh plný nečekaných zvratů s překvapivým koncem u kterého je tentokrát vše řádně vysvětleno. Kromě inspektora Baptisty zde případy vyšetřuje místní policie a taktéž zelený palice, protože jeden z únosů se stal v německém městě, kde sídlí vojenská posádka. S vojáky je dosti těžké pořízení, jelikož se řídí rozkazy a dělají vždy jen to, co jim řekne jejich velitel a to je ten kámen úrazu. Z takových robotických lidí nic nedostanete, protože jsou naprogramováni jako stroje a mají v popisu práce zabíjet a potom lhát a zapírat. Jeden z takovejch zelenejch blbečků se řídil tímto heslem, ale stejně nedokázal zapomenout, co se stalo až do té doby než mu pomohl strejda Alzheimer a bylo po problémech. Druhá série se mi líbila o trochu víc i když to tak ze začátku nevypadalo, protože mi nebyly moc sympatické postavy na které jsem si postupem vyprávění zvykl a taktéž ta pointa, kterou jsem tentokrát pochopil byla o dost srozumitelnější a proto dávám něco přes 80%. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Nezvěstní mají skvěle natočený okamžik hledání a pomalého rozplétání,. Člověk se těší, jak to vlastně bylo a bude. Konec je ale uspěchaný a i když vysvětluje, nevysbětlí nakonec nic. Na ty 4* to ale nakonec snad i dá. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Tak trochu nerozumím tomu, proč se série The Missing stále pohybuje spíše v ústraní a mimo mainstreamové pole, když sbírá jedno ocenění za druhým a očividně i dle čsfd sbírá fantastické divácké hodnocení. Druhá serie vás prostě chytne a nepustí. Zatímco první bych označil za frustrující dramatický příběh, tento příběh inklinuje daleko více k thrillerové detektivce. Hlavní hnací motor je jednoznačně dějová linka. Seriál si nehraje na další odnoš severských kriminálek. Vše zdaleka není potemnělé, charaktery nejsou neustále pokuřijící beznadějní alkoholici, ne. The Missing podává vše tak jak je a o to je to možná horší, protože Vám to bude připadat daleko více reálné. První půlka Vás velmi rychle vtáhne, protože položí na stůl velké množství otázek. Otázek, na které budete chtít znát odpověď. Jak čas plyne, otázky se v odpovědi přetvoří a Vaši touhu po poznání vystřídá touha po nekompromisní odplatě, o které však nebudete vědět, jestli se uskuteční nebo ne... ()

petikacka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série byla pro mě o dost lepší, zajímavější, akčnější, ale hlavně se netáhla jako smrad. Oč bych 1.sérii o 2 díly zkrátila, tak tuto bych klidně o 2 díly protáhla. Jo a ti zkurvenci co to všechno dopustili to zahráli výborně a hlavní zmrd byl dokonale slizký. Takže za mě spokojenost a 100% ()

zahadum 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria je ešte väčší náklad čo do dejovej zápletky tak aj do emotívneho spracovania ! Spočiatku prekombinovaný dej skáče z jedného časového obdobia do druhého ale pozorný divák sa rýchlo zorientuje a maximálne napínavá jazda môže začať. Je len veľká škoda, že nevznikla aj tretia séria aj keď vzhľadom ...... proste je to jeden z najpôsobivejších seriálov poslednej doby. To, že je tak trošku bokom je to, že vyžaduje inteligentného a hlavne trpezlivého diváka ktorý nelační po lacnej brutalite a krvi. ()

Charlie84 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát se po dokoukání zřejmě nebudete chtít nezbytně zabít. Tedy posun oproti jedničce. Solidní depka je to pořád a stejně jako v jedničce je dost jasné, že i ti, co to celé přežijou, jsou slušně v loji. Tady posun žádný. A to je pořádku, protože plíživá bezvýchodnost a pocity marnosti, především u těch nejangažovanějších postav, byly hlavní devizou již první série. Linka v Iráku je lehce zbytečná, ale neruší, vodítka k rozuzlení jsou tentokrát rozmíchána zdařileji, druhý Missing tedy lépe funguje jako detektivka. Tím pádem ale ztratil na onom živelném splynutí s postavami. Je to ale pořád na výbornou a leč Nisbitt chybí, Karyo to kupodivu sám utáhne. Což mě překvapilo. Mile. Díky a prosím zase za rok. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Můžu jen říci,že tvůrci určitě umí zabodovat a druhá série je opět velmi zajímavá.První série mě neskutečně bavila,druhá byla super,ale na olymp to nebylo.Popravdě mě neustálé přeskupování času v posledních třech dílech už silně nebavilo,ikdyž na tom celá série vlastně stavěla.Nebyla určitě špatná,člověk se hned orientoval,protože tvůrci neustále o tom diváka informovalo,ale přesto nakonec k tomu poslednímu dílu(předposlední) přišlo rozuzlení,které docela bylo nakonec v hádánkách jasný už v prvopočátku.Irák a jeho putování bylo naprosto zbytečný příběh,který vlastně v tom důsledku neměl co říci,jakoby někdo řekl,že se seriál musí natáhnou na nějaké dějové linky.Samozřejmě i zde je to hlavní co zbobí tento seriál a to je bezmoc a zažrání se do hlavních postav,rodin a jak jinak skvělého Tchéky Karya,který si přímo užívá každou minutu. ()

WugWugs 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá séria ma akurát poriadne štvala neustálym krúžením okolo hysterického Tonyho charakteru. Zato Dvojka patrí k tomu najlepšiemu, čo sa v krimi žánri dá vidieť. Herecké výkony nie sú vždy najlepšie, no súčin troch časových línií tak, že divák vždy vie niečo viac ako vyšetrovatelia, a napriek tomu každá epizóda uspokojivo prekvapí - je nevídaný. Prvé štyri časti som pozrel s otvorenými ústami. ()

Reklama

Reklama