Reklama

Reklama

Nezvěstní

(seriál)
Trailer
Drama / Krimi / Mysteriózní
USA / Velká Británie, (2014–2016), 15 h 40 min (Minutáž: 56–60 min)

Hrají:

James Nesbitt, Frances O'Connor, Tchéky Karyo, Jason Flemyng, Émilie Dequenne, Saïd Taghmaoui, Eric Godon, Arsher Ali, Anastasia Hille, Astrid Whettnall (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Keď sa päť ročný syn Oliver stratil počas dovolenky vo Francúzsku, nikoho vtedy ani nenapadlo, že prípad bude trvať ešte mnoho rokov. Seriál Stratený, je citlivý príbeh zobrazený prostredníctvom otca rodiny, ktorý sa nevie zmieriť so stratou svojho syna a aj po rokoch sa vracia na miesto činu a hľadá minimálnu nádej na jeho nájdenie. Príbeh je vyrozprávaný striedaním dvoch časových ôs. Jedna spätne rekonštruuje dobu, kedy Oliver zmizol a druhá sleduje príbeh Oliverovho otca Tonyho, ktorý stále, aj po ôsmych rokoch, nestráca nádej a neúnavne pátra po svojom synovi. Spolu s pomocou detektíva Juliena, chce dostať povolenie na znovuotvorenie prípadu. Je to mrazivý, srdcervúci príbeh o strate, živený nádejou a presvedčením, že na konci všetkého príde úľava. (STV)

(více)

Videa (7)

Trailer

Recenze (66)

Pugo 

všechny recenze uživatele

Pre mňa o chlp lepší seriál ako True Detective. Tam kde TD bol vykreslovaný ako noir z amerického predmestia s filozofujúcim McCounagheym, ktorému som občas ani nerozumel, je The Missing priamočiarejší, jednoduchší a osobitejší. Postavy sú výborne zahrané, prostredie príťažlivé, stret rôznych národností exotické, dialógy a dej skvelo napísané. Mnoho twistov a prelínanie časových rovín len dopomáhajú skvelej atmosfére a dosahuje kvalít môjho obľúbeného The Killing. ()

venison 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nakonec jsem si pustila tolik velebený britský seriál "The Missing".. Bohužel první pilotní díl jsem absolutně nikde nesehnala a pravděpodobně se bez něj absolutně nechytám, protože druhý díl mě rozhodně žádným výrazným nadšením nenabudil.. Další kriminální drama, které spíše řeší okolní vztahy než hlavní detektivní zápletku.. Po shlédnutí S01E02 vzdávám.. ()

Reklama

erased 

všechny recenze uživatele

Doslova emoční atomovka - The Missing dokáže svou atmosférou dokonale vtáhnout nepřipraveného diváka do té snad nejhorší noční můry, která přímo děsí svou obyčejností. Spolu s tím, jak se Tony Hughes stále víc oddává posedlosti po pravdě i mě každá další epizoda vtahovala hlouběji a hlouběji do toho lidsky srdcervoucího thrilleru. Přitom se mu podařilo do ve výsledku smutně jednoduché zápletky ladně zamotat osudy dalších lidí, které běsnící Tony ovlivní, změní nebo ukončí, stejně jako jedna autonehoda změnila ten jeho. A jsou to právě tato malá lidská dramata, která pravidelně při závěrečných přiznáních přímo pumpují emoce, třebaže nemají s případem ztraceného dítěte nic společného. Podobně jako se to loni podařilo ITV s Broadchurch, BBC teď přichází s kriminálkou vynikající po všech ohledech, kde má každá rozehraná příběhová linka své místo v budování atmosféry bezvýchodné deprese, přičemž navíc vyprávěním v různých časových rovinách prohlubuje vztah k jednotlivým postavám až do nevídané úrovně empatie. Nicméně je to James Nesbitt, kdo si krade každý záběr pro sebe, a poté, co nakonec v závěru zlomí i tu poslední pozitivní naději, kterou by snad seriál mohl vzbuzovat, mě zcela míjí důvod, proč se na rozdíl od své seriálové manželky nedočkal nominace na Zlatý Glóbus. Perhaps it's better simply to let go, not to dwell on the choices we have made - whether we should have gone this way or another. Instead we should always go forward and try not to get trapped in the past. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Hutnou atmosféru a velmi dobrou kameru i výběr lokací to má, o tom žádná. Jenže to celé mi jako divákovi nestačí - rád bych nějaké postavy, s nimiž bych se mohl ztotožnit, což zde skutečně je těžký oříšek někoho takového najít, a pak bych ocenil vstřícnost tvůrců vůči divákům při odkrývání stop, aby to mělo alespoň jakous takous logiku. Když navíc jednu v podstatě jalovou historku vezmeme a rozhodíme do osmi hodin času, musely by se sem tam objevit minimálně bollywoodské tanečky, aby taková natahovaná délka byla nějak ospravedlnitelná. Celé se to nese na módním temném severském stylu, ale opět chybí to podstatné - promyšlený příběh, důvěryhodné zvraty a postavy, které se nechovají jen podle libovůle scenáristy, ale jako životné postavy. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Špičkový seriál, asi najlepší o zmiznutí niekoho, ktorý zvyšujem na plný počet hlavne kvôli druhej sérii. Už prvá bola veľmi dobrá, výborní herci na čele s Nesbittom, vynikajúca zápletka aj záver. Ale druhá séria prináša dávku obrovského napätia, zvratov, intríg, tam sa nedá inak hodnotiť inak ako 100%. Dá sa povedať, že kto začne pozerať druhú sériu, tak sa neprestane dívať až kým to celé neskončí. Vzbudzuje emócie a znepokojenie. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení začalo v únoru 2014 za pomoci belgického vládního daňového programu. (Freshoun)

Reklama

Reklama