Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj se odehravá okolo krystalu, který zde na planetě i spolu s lodí a nějakým mimozemštanem přistál. Krystal našel ve svých archelogických vykopávkach přítel soukromého detektiva (Andy Lau). Kontaktuje ho, protože po něm jde ruská KGB v čele s R. Nortonem. A do toho se vmíchá interpol s C. Rothrock. KGB má zájem o krystal pro jeho mocnou sílu a interpol jde po R. Nortonovi. (ČSFD)

(více)

Recenze (17)

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Můj šestý nejoblíbenější film ze všech. Se Cynthíí můj čtvrtý. Film má opravdu krásnou choreografii bojových scén a akčnost scén tam je dost. Typický asijkský humor,které můžu a líbí se mi. Není to jen obyčejná HK akce,je to skvělá kombinece akčního filmu,fantastického filmu a komedii. Film dnes působí sice velmi naivně,ale ve své době to byla bomba a pro mě to bomba stále je. Nejlepší souboj je rozhodně ten v podzemí u vesmírné lodi se Cynthíí a Richardem. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Hong Kongský archeológ našiel v Grécku zvláštny, žiariaci, mimozemský "Magický kryštál". Kvôli nemu ho začala prenasledovať ruská tajná služba KGB a Interpol. Ešte pred tým ako ho zabijú, ukryje kryštál do kufra malého synovca svojho kamaráta Andyho. Ten ho nevedomky odvezie do Hong Kongu. Lenže zabijaci z KGB a i príslušníci Interpolu sú im v pätách. Tento titul je bláznivou kombináciou ázijského akčného filmu, infantilnej komédie a naivného sci-fi. *** ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Roztomily mix komedie, fantasy a kung-fu, ktory cerpa z E.T.ho, Indiho a neviem coho este. Skukromne ocko Andy Lau sa snazi v Grecku zistit, co sa stalo jeho kamaratovi Philip Ko, ktory objavil zvlastny diamant na ktory si brusi zubi aj KGB v čele s Richardom "Boli to?" Nortonom. Zapletie sa do toho aj dvojica policajtov Max Mok a Cynthia Rothrock a Andyho kolega Wong Jing o svojim synom, ktory obstarava detsku liniu, ktora je v celom filme najslabsia. Zapletka je vlastne trivialna. Vsetci chcu ziskat diamant so zazracnymi schopnostami. Nastastie tempo filmu je svizne, kladne postavy sympaticke, zabavne postavicky väcsinou vtipne a zaporak demonicky zabavny. Velkym plusom je obrovska porcia bitiek, ktore maju akrobatickejsiu choreografiu v spickovom prevedeni. Andy Lau, Cynthia Rothrock, Max Mok a Richard Norton tu predvadzaju tak famozne kusky, ze im prepacite aj to, ze su casto dublovany. Nakoniec este spomeniem chytlavy ustredny motiv, ktory zakazdym podfarbuje bitku. Takze vysledkom je nadpriemerny film, ktory aj dnes stoji za zhliadnutie. 7/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V Hong Kongu minulého storočia zistili pravú podstatu definície - Akčný film. Prvý kop vylezie z plátna už po dvoch minútach, v ktorých sa dozvieme to dôležité o hlavnom hrdinovi. A potom už len akcia, humor, akcia, humor, akcia...Tie vtípky sú síce príkladne ázijské ( tvrdšie povedané trápne ), ale sem tam sa vynorí dobrý gag a divák sa s chuti pobaví. Nezastaviteľný klon - mix LEGENDY O ZLATEJ PERLE - paradoxne uvedenej až pár mesiacov potom, DOBYVATEĽOV STRATENEJ ARCHY či hocktorého osemdesiatkového príbehu o stratenom mimozemšťanovi. ()

FantoMaSk 

všechny recenze uživatele

Absolutní nářez, který jsem jako malý špunt miloval. Když jsem si jej po mnoha letech opatřil znovu, abych zavzpomínal a udělal do něj titulky, nestačil jsem se divit, jak málo mu zub času ublížil. Parádní hlášky, charizmatický záporák, Indiana Jonesovské pasti pod chrámem v Aténách, luxusní choreografie, mluvící krystal baštící zmrzlinu, ledové náboje, sai, které by záviděl i želvák Raffael, nejvlezlejší osmdesátkový soundtrack všech dob, teleskopické kopí v příručním kufříku (WTF?!?) a do toho všeho ochrnutý E.T. Mimozemšťan :) Samo o sobě by to možná zní divně, ale dohromady to tvoří parádní koktejl, který dokáže zabavit snad úplně každého. K dokonalosti chybí pouze Jackie Chan, ale i Andy Lau je v hlavní roli docela dobrej, tak co :) Vážně potřebujete slyšet víc...? ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Cynthia Rothrock při bojové scéně s oštěpem bodla omylem svého soupeře do rozkroku, ten však údajně nebyl zraněn. (Epistemolog)
  • Po anabázi s poraněným a sešívaným čelem si Richard Norton prosadil, že mu štáb proplatí celou dobu, po kterou se následně mělo natáčet v Řecku. Norton tam tedy točil pouze jediný den a po zbytek doby si užíval placenou dovolenou (jezdil po plážích na skútru, dopřával si vína), čímž velmi vytáčel Cynthii Rothrock, která po celou dobu do úmoru natáčela. (Tai_K_B)

Reklama

Reklama