Reklama

Reklama

Savva: Srdce bojovníka

  • Rusko Savva. Serdce voina (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh o desetiletém chlapci jménem Savva, který pochází z malé vesničky v lese. Savvova vesnička je nyní snadnou kořistí smečky nemilosrdných Hyen. Savvovi se podaří utéct do lesa, kde ho zachrání bílý vlk Anggee. Savva a Anggee se vydávají na dlouhou a nebezpečnou výpravu.. (Freeman Ent.)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (9)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Měl bych být hodně přísný, protože to co jsem právě viděl na průměr rozhodně nebylo, ale... Začnu tím co je opravdu hodně dobré a to je hudba. Ten soundtrack je poměrně hodně dobře vybraný, skloubený s příběhem a prostě se mi to dobře poslouchalo. Zbytek se dá shrnout do jediného slova a to je DIVNÝ. Příběhů o chlapci a jeho cestě za poznáním jsem už viděl dost, ale nějak nechápu, že chlapec, který už po pár minutách prohlásí, že všechno je možné, pokud tomu věříme celým svým srdcem, musel podstoupit takhle dlouhou cestu jenom proto, aby zjistil to, co už vlastně věděl od začátku. Ale tak na druhou stranu bez toho by asi nebyl příběh. Co se příběhu týká i ten byl hodně divný. Je sice docela povedené, že se během putování potkáváme s nejrůznějšími národy a kulturami, které jsou zpravidla docela originální, ale to co se mezi nimi odehrává, jak to všechno vygraduje a jak to skončí... No autoři zkrátka chtěli předvést epickou bitvu ve stylu Pána prstenů, co na tom záleží, že to co k ní vede nedává zase až tak smysl. Ony ty zvraty jsou vůbec takové divné a člověk je zpočátku nechápe a časem se buď naučí nad nimi nepřemýšlet a nebo vzteky přestane sledovat. Vůbec to, jak se zdejší "Společenstvo", nebo chcete-li "parta co jde za čarodějem", dá dohromady působí tak nějak náhodně, nuceně a divně. Stejně tak ta podivná romantická linka mezi Savvou a mladou šamankou. Zase to celé působí jako kdyby se autoři prostě tak nějak rozhodli, že tam prostě bude, ale nijak extra s ní nechtěli pracovat. Co se humoru týká, tak tady to nebylo nic moc a ani odkazy na jiné filmy na mě příliš nezabraly. Prostě i ta věta "Pojď se mnou, jestli chceš žít" působila v místě a momentě kde padla prostě zase jenom divně. No a úplně nejhorší byl asi ten závěr a zpomalený běh Savvy skrze pole s růžemi "za svou láskou" - i když vlastně ne, takhle to nebylo, ono to bylo ještě blbější... Když si k tomu přidám hyeny co vypadají jako by utekli z cirkusu, tříhlavou opici, růžové "cosi" a spoustu dalších podivných věcí a charakterů tak jsem kolikrát prostě jenom kroutil hlavou. Zkrátka povětšinou to bylo buď blbé a nebo divné, ale našlo se pár momentů, které se mi líbily a které byly hodně originální. Například pointa s "čarodějem" co bydlel v domku s kuříma nohama a co si vybral špatné dítě, které chtěl sežrat... Takže zpátky na začátek: "Měl bych být hodně přísný, protože to co jsem právě viděl na průměr rozhodně nebylo, ale ono to bylo tak blbé, že to vlastně jako výsledek bylo docela dobré a i když mi mozek říká, že bych tomu měl dát maximálně 2*, tak je stejně nedám, protože občas mám prostě docela rád divné věci". 5/10 ()

pekas 

všechny recenze uživatele

Pokud bychom to chtěli počítat, jako zápor, pak ano, není to úplně ruská pohádka. Je to spíš současný mišmaš různorodých vymyšlených postav. Ale musí to být nutně zápor? Proč musí ruský animák hrát na ruskou notu a u jiných to zdejším kritikům nevadí? Takže ne, nevadí mi to. Dál. Hudba to samé. Moderní, neruská, teda aspoň jak si ji tady představujeme. Proboha snad ani oni neustrnuli na Kalince po věky věků, ne? Taky mi to žíly netrhá. Pojďme raději k mému hodnocení. Příjemná a zábavná pohádka pro malé i velké s opravdu originálními postavami. Uteče rychle a potěší. I když je trošku infantilní, v tomto případě mi to nevadí, resp. je to snesitelné. 86% ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele

Rozprávka, ktorá ponúka všetko a súčasne nič. Je v nej toľko motívov, či už mytologických alebo rozprávkových alebo emočných. Predstavenie rôznych civilizácií a snaha o silné mravné ponaučenie v závere je kameňom na kosu celého príbehu. Popravde ani si neviem predstaviť aké museli mať herci, ktorý toto dabovali honoráre lebo rozprávka je veľká strata času. Zrejme sa jedná ale o veľmi lacnú koprodukciu lebo sa ju Slováci rozhodli nadabovať a v tomto znení som to ja ja mal možnosť vidieť. Pevne verím že sa k podobným Ruským klenotom už viac nedostanem. 33% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Rovnou se přiznám, že od ruského animovaného filmu jsem nic skvělého nečekal. Nakonec si ale myslím, že se jim to podařilo zvládnout celkem se ctí a že je zde snaha zaujmout i za hranicemi. Ten příběh je klišovitý, o tom žádná, ale celkově už jsem měl z filmu pocit, že se snaží o kvalitnější film než jen něco v duchu "uděláme animák za každou cenu". ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Sympatická fantasy pro děti. Škoda, že to není dospělejší. Trochu jsem byl zklamaný z toho, že nám Rusové nepřinesli něco více slovanského. Ty hyeny, opice, epické bitvy a podivní uprdění komáři dávají dohromady šílený fantasy mix s kořeny někde spíše v Číně a v japonském kultu Final Fantasy. No budiž. Rozhodně tomu nelze upřít originalitu. Co mě však opravdu nasralo... kterého ruského blba napadlo dát na konec do titulků klasický disneyovský slaďák (ten šel ještě přežít) následovaný popovou elektronickou moderní sračkou jako vystřiženou z MTV. Copak to už i Rusové lezou Amíkům do zadnice??? ()

Galerie (94)

Reklama

Reklama