Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Starý Buddha umírá, vybral si však nového následovníka, mladého chlapce. Toho má na starosti mnich Khenlun, který je však obviněn ze smrti starého Buddhy a je proto pronásledován. Chlapec se ukryje ve vlaku do Hong Kongu, kde se potkává s Benem, cestujícím načerno. Khenlun je zabit, ale jeho duch provází chlapce a chrání ho před nebezpečím. Zlý mnich Khentse chce totiž ovládnout celý svět temnými silami. Duch Khenluna vysílá chlapci na pomoc svoji nejlepší žačku Wencheuk v podání Cynthie Rothrock – nejznámější a nejlepší mistryně v několika stylech bojového umění. (LION-MR.T)

(více)

Recenze (24)

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Jedná se o můj čtvrtý nejoblíbenější film a se Cynthí Rothrock ten druhý. Patří to k tomu typu filmu,kdy nevíte jestli dát plný počet hvězd a nebo odpad,což osobně nevidím jediný důvod proč mu dávat odpad. Film je zábavný nadsazený,za to se skvělými souboji. Vtipných hlášek je tu dost stejně tak originality a film se může pysšnit opravdu dobrými nápady. Je tu ujetá bomba a Rotrock tu podle mě natočila ve své kariéře ten nejpodivnější film ze všech. Je to pro mě klasická pecka. A galerii k filmu jsem dělal já. ()

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Cynthia Rothrock je herečka, kterou zvláště v hongkongské produkci vždycky rád uvidím. Tady se už ale její asijská kariéra chýlila ke konci a na výsledku je to bohužel znát. Prostředí budhistického chrámu je sice hezké, ale jinak se moc lokací nevyužije. Hlavně se ale výrazněji nevyužije talent Rothrock. Kromě souboje na dětském hřišti, kdy můžeme spatřit náznak jejich schopností je jinak trestuhodně nevyužita. Její labutí píseň se tak bohužel rozplynula v dětinském humoru a celkové nudě. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Šílené béčko s naprosto debilním příběhem, o tom jak umírá Buddha a vybere si nového a k tomu mu pošle ochránce. Čekal jsem cokoliv ale tohle bylo i na mě moc. Rothrock se mi nějak zvlášt nelíbí ale ujde a akci zvládá dobře, a vlastně akční sekvence je asi jediné na co se dalo koukat. Ty komediální scénky(at už byly natočené nashcvál nebo ne) byly přiblblé, kdybych film viděl někdy v době VHS tak bych asi byl spokojen takhle to ale dávám do průměru. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to priemerná akčná komédia. Má nezaujímavý príbeh o malom chlapcovi, ktorý má byť nasledovníkom starého Buddhy, ale musí uniknúť pred prenasledovateľmi, ktorí majú svojho pána. A tak sa chlapec zblíži s neškodným mužom a učiteľkou a navyše je mu zoslaná aj výborná bojovníčka a všetci ho chránia pred útočníkmi. Spracovanie ale nie je najhoršie, keďže už samotný príbeh nie je práve najzaujímavejší, tak ani priebeh filmu nemôže byť ničím výnimočný, ale dá sa na to pozerať, ešte úvod pôsobí horším dojmom, ale keď sa chlapec spojí s mužom a časom priberú aj učiteľku, tak to nie je zlé, stále sa niečo deje a aj kvôli krátkej dĺžke to ani nemá kedy začať nudiť. Akcie je tu priemerné množstvo a je aj celkom slušná. Ale treba si na ňu počkať, v prvej polovici sa toho ešte moc nenájde, ale v druhej už prakticky jeden súboj strieda druhý, síce im chýba nejaká výnimočnosť a viaceré sú iba čisto priemerné, ale dokážu zabaviť, mnohé z nich a hlavne tie so Cynthiou Rothrock majú slušnú choreografiu a sú aj dobre natočené, väčšinou sa tu v akcii je na čo pozerať. Humoru je tu plno a síce ma zaujal len minimálne, ale nemôžem ho kritizovať, je určený hlavne deťom a ich by mal pobaviť. Prakticky viac ma zaujali iba facky žene, ktoré sa vždy skončia jej pádom z okna. Herecké obsadenie je bez problémov, Cynthia Rothrock tu na moje prekvapenie až tak veľa priestoru nemá, hlavne v prvej polovici sa objaví len veľmi zriedka, až v druhej je už výraznejšia a tri hlavné postavy si svoj účel splnia. Síce ma Princ slnka až tak moc nezaujal, druhýkrát si ho už určite nepozriem, ale nie som sklamaný, očakával som film zameraný pre deti s občasnými obstojnými súbojmi a presne to aj tento film splnil. 53% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Cynthia Rothrock je českými filmovými distributory a televizními stanicemi velmi opomíjena a nějak nechápu proč. Ve své době byla jedinou ženou, která byla ve filmech s bojovým uměním velice populární a diváky vyhledávána. Tento snímek je však jeden s nepovedených. Kung-fu, nadpřirozeno a typické čínské opičárny, které snad pobaví jen je. Příběh se zabývá asijskou legendou o malém Buddhovi, ale pro evropany v krapet neotřelém komediálním stylu. Ukázek bojového umění je tu dostatek a tak je na co se dívat. Ale to je asi tak všechno. Scénář velmi kostrbatý a děj značně ztřeštěný. Přesto se jedná o video klasiku, kterou ve své době viděl snad každý. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Mniši, kteří hrají v chrámových scénách, jsou legitimní svatí muži. (Epistemolog)

Reklama

Reklama