Reklama

Reklama

V roce 1887 je Texas místem plným násilí, tradic a legend. Prorok Abraham Brant (Woody Harrelson), známý pod přezdívkou Kazatel, má nad obyvateli pohraničního městečka Mount Hermon uhrančivou moc. Příběhy o válce, zabíjení a božskosti ho provázejí na každém kroku. Poblíž městečka odříznutého od okolního světa však začne řeka Rio Grande vyplavovat na břeh řadu mrtvých těl. Bojem vyčerpaný texaský ranger David Kingston (Liam Hemsworth) je proto poslán do Mount Hermon, aby zjistil, kdo má záhadné vraždy na svědomí. Podivným řízením osudu je Abraham tím samým mužem, který Davidovi v dětství zabil tátu v krvavém souboji. Uchvácen a fascinován člověkem, který vzal jeho otci život, přijíždí David se svou krásnou ženou Marisol (Alice Braga) do idylického Mount Hermon. Zatímco je David zmítán mezi literou zákona a objevováním vlastní touhy po pomstě, vyjde najevo, že Abraham, město ani vraždy nejsou ani zdaleka takové, jaké se na první pohled zdají. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (78)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zase po čase dostal chuť na western a jelikož se mi připletlo pod ruku tohle dnes jsem to viděl. Duel je vlastně spíše detektivním filmem z divokého západu roku 1887. Je to příběh Texas Rangera (neplést si prosím s Chuckem Norrisem :-), který pátrá po tom, proč Rio Grande vyplavuje mrtvá těla převážně Mexikánců. Více nebudu prozrazovat... Hemsworth mi do role celkem sedl a Woody asi definitivně zakotvil v rolích poděsů a podivínů a já jsem tomu rád. Oni mu totiž docela sedí. Bohužel filmu chybělo nějaké výraznější napětí a i když zápletka byla celkem zajímavá, nepodařilo se tvůrcům z toho prostě udělat film co by divákovi zrychlil tep. Kulisy jsou obstojné, prostředí také, ale film se celkem vlekl jak stezka k Apalačským horám a ty dvě hoďky byly skoro moc... Já tedy dávám 3 hodiny náskoku. * * * ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Za poslední dobu se v Americe objevilo nějak moc westernů. Asi mají pocit, že je čas se k tomuto žánru vrátit a tak se našlo pár scénáristů, kteří se do tohoto obrození pustili. Duel ze začátku naláká historickým prostředím, aby následně unudil k smrti průběhem filmu, ve kterém se neděje vůbec nic zajímavého. Woody Harrelson tu hraje hodně zajímavou postavu, ale co na plat, když ji hraje v hrozně nezajímavě natočeném filmu. To ani on pak nezachrání a tak nezbude, než se po shlédnutí odporoučet s průměrnou tří hvězdou, kterou alespoň trošku zachránil závěr. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Když si přiteplené motovidlo nalepí na xicht vodařské konopí k těsnění závitů, jako mávnutím kouzelného boa z něj už najednou není toporný metrobukvič, nýbrž krutohustě kožený cowgay, jako stvořený do další psychopičoviny, pomalejší než kornatění tepen a filozofičtější než Šádvel s Bluntmanem při vzájemném masírování si prostat. Nevím, kdy se to přesně zlomilo, snad když si plesnivějící Klint tenkrát vyrval cévku a vydal se s Parkinsonem vyklepanou muškou na nesmiřitelnou narkoleptickou gerontovýpravu, aby zjistil, proč má, kurva, na kapesníku ten uzel, ale od té doby už Zápaďák prostě není tím, čím býval. Točí se výhradně už jen rádobyrealistické, zpolapošahané, laciné a kurevsky otravné sondáže do rozervaných niter frustrovaných honáků, kteří v krizových situacích tasí leda tak pytel nudných keců a vyžvaní oponentovi i divákovi díru do hlavy. A tohle není výjimkou. Z naprostého kómatu to akorát trochu vytrhnul jako vždy famózní Vůdy, jenž svou sugestivní kreací sektářské kudlanky naštěstí zcela vymazal veškeré škaredé vzpomínky na toho prkenného buzeranta, který dozajista utekl Vólkrovi z Texas rendžrs. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi až neskutečné, jak moc se tu Woody Harrelson podobá Michaelovi Berrymanovi, a to nemyslím jako urážku ani vůči jednomu z nich. Co víc mě ale dostalo to pomalé tempo tohohle parádního westernu, parádního hlavně proto, že na klasické téma pomsty/honu na člověka, je nabaleno něco relativně nového. Funguje to a jen se potvrzuje, že western má po roce 2010 zase zelenou. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

V hercích to není. Hemsworth my neni nesympatickej,a ostatní herci taky v pohodě.,První hodina je ale neskutečně rozplizlý hovno,plný sektářskejch a náboženskejch plků,až sem měl zvratky na krajíčku.Druhá půlka to sice lehce vylepšila,ale vo přímočarosti,vo emocích se mluvit vůbec nedá.Srajda jako prase.30%. ()

Galerie (50)

Reklama

Reklama