Reklama

Reklama

V roce 1887 je Texas místem plným násilí, tradic a legend. Prorok Abraham Brant (Woody Harrelson), známý pod přezdívkou Kazatel, má nad obyvateli pohraničního městečka Mount Hermon uhrančivou moc. Příběhy o válce, zabíjení a božskosti ho provázejí na každém kroku. Poblíž městečka odříznutého od okolního světa však začne řeka Rio Grande vyplavovat na břeh řadu mrtvých těl. Bojem vyčerpaný texaský ranger David Kingston (Liam Hemsworth) je proto poslán do Mount Hermon, aby zjistil, kdo má záhadné vraždy na svědomí. Podivným řízením osudu je Abraham tím samým mužem, který Davidovi v dětství zabil tátu v krvavém souboji. Uchvácen a fascinován člověkem, který vzal jeho otci život, přijíždí David se svou krásnou ženou Marisol (Alice Braga) do idylického Mount Hermon. Zatímco je David zmítán mezi literou zákona a objevováním vlastní touhy po pomstě, vyjde najevo, že Abraham, město ani vraždy nejsou ani zdaleka takové, jaké se na první pohled zdají. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (78)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dalsi western v ktorom sa tak dlho keca a filozofuje, ze ked konecne doslo na finalne zuctovanie, tak mi uz bolo uplne jedno kto vyhra a kto zomrie. A ani ta zaverecna prestrelka nie je nic extra. Jedine co tu za nieco stoji je fanaticky Woody Harrelson. Ale ani on tento film nevyzdvihne nad hladiny priemeru. 4/10. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi zvláštny film. Bezprostredne po pozretí som bol rozhodnutý hodnotiť čistým priemerom, no po čase ako sa mi snímok uležal v hlave dávam slabší nadpriemer, pretože ani poriadne neviem prečo, ale stále musím naň myslieť a v duchu si prehrávať niektoré scény. Pritom sa tu toho až tak veľa neudialo a dej sa často vliekol ako trojdňový chrípkový sopeľ. Možno veľkú časť tohto neurčitého a rozporuplného pocitu z filmu má na svedomí Woody Harrelson, ktorý ako už je jeho štandardom aj v tomto prípade zahral charizmaticky a film výrazne potiahol, vôbec sa tým ženám nečudujem, že sa dali tak zblbnúť. Preto kto nemáte radi tohto herca, film ani nepozerajte. 70/100 ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Jedno z mých největších zklamání na poli mého nejoblíbenějšího filmového žánru. Netypicky záporný a roli si užívající Woody Harrelson a netriviální zápletka mají sice hodně do sebe, ovšem hlavní hrdina je výrazný asi jako spadlý list v trávě na podzim a s přibývajícím časem se to celé nezadržitelnou rychlostí utápí ve vodách hlouposti a trapnosti. Závěrečné zúčtování jako kdyby vypadlo z pozdní tvorby Stevena Seagala. 40%. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zase po čase dostal chuť na western a jelikož se mi připletlo pod ruku tohle dnes jsem to viděl. Duel je vlastně spíše detektivním filmem z divokého západu roku 1887. Je to příběh Texas Rangera (neplést si prosím s Chuckem Norrisem :-), který pátrá po tom, proč Rio Grande vyplavuje mrtvá těla převážně Mexikánců. Více nebudu prozrazovat... Hemsworth mi do role celkem sedl a Woody asi definitivně zakotvil v rolích poděsů a podivínů a já jsem tomu rád. Oni mu totiž docela sedí. Bohužel filmu chybělo nějaké výraznější napětí a i když zápletka byla celkem zajímavá, nepodařilo se tvůrcům z toho prostě udělat film co by divákovi zrychlil tep. Kulisy jsou obstojné, prostředí také, ale film se celkem vlekl jak stezka k Apalačským horám a ty dvě hoďky byly skoro moc... Já tedy dávám 3 hodiny náskoku. * * * ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Když si přiteplené motovidlo nalepí na xicht vodařské konopí k těsnění závitů, jako mávnutím kouzelného boa z něj už najednou není toporný metrobukvič, nýbrž krutohustě kožený cowgay, jako stvořený do další psychopičoviny, pomalejší než kornatění tepen a filozofičtější než Šádvel s Bluntmanem při vzájemném masírování si prostat. Nevím, kdy se to přesně zlomilo, snad když si plesnivějící Klint tenkrát vyrval cévku a vydal se s Parkinsonem vyklepanou muškou na nesmiřitelnou narkoleptickou gerontovýpravu, aby zjistil, proč má, kurva, na kapesníku ten uzel, ale od té doby už Zápaďák prostě není tím, čím býval. Točí se výhradně už jen rádobyrealistické, zpolapošahané, laciné a kurevsky otravné sondáže do rozervaných niter frustrovaných honáků, kteří v krizových situacích tasí leda tak pytel nudných keců a vyžvaní oponentovi i divákovi díru do hlavy. A tohle není výjimkou. Z naprostého kómatu to akorát trochu vytrhnul jako vždy famózní Vůdy, jenž svou sugestivní kreací sektářské kudlanky naštěstí zcela vymazal veškeré škaredé vzpomínky na toho prkenného buzeranta, který dozajista utekl Vólkrovi z Texas rendžrs. ()

Galerie (50)

Reklama

Reklama