Reklama

Reklama

Stíny Manhattanu

  • USA Manhattan Night (více)
Trailer 1

Bulvár neřesti, bulvár zločinu. Oscarový Adrien Brody na stopě záhadné vraždy jako lovec senzací... Film natočený na motivy knihy "Manhattan Nocturne" od Colina Harrisona uvádí pohnutý příběh sloupkaře bulvárních novin. Porter Wren (Adrien Brody) prodává vraždy a tragédie, a cokoli, co se vydává za pravdu. Doma je oddaným manželem Lise (Jennifer Bealsová) a otcem dvou malých dětí. Alespoň do doby, než Portera vyhledá na koktejlovém večírku svůdná cizinka Caroline Crowleyová (Yvonne Strahovskiová), kde ho rovnou požádá o pomoc. Záhadná Caroline ukáže Porterovi policejní zprávu a fotografie zločinu, na nichž je zachycen její mrtvý manžel Simon Crowley (Campbell Scott), slavný kontroverzní filmař. Jeho tělo, nalezené nevysvětlitelným způsobem v troskách domu, nechává detektivy už měsíce bezradné. Porterova touha po pravdě, a po nádherné Caroline, novináře nutí, aby zahájil vlastní vyšetřování. V moderní verzi klasického filmu noir sledujeme Portera, jak je vtažen do velmi ošklivého případu sexuální posedlosti a vydírání, který ohrožuje jeho práci, jeho manželství, a nakonec, i jeho vlastní život. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (66)

castor 

všechny recenze uživatele

Začalo to slibně. Adrien Brody se prostřednictvím svých sloupků v prestižních novinách dostává k těžkým lidským tragédiím, přežívá uprostřed chladných vztahů a nijak zvlášť vlídného New Yorku. Do cesty se mu připlete půvabná Yvonne Strahovski, která má nějaké to tajemství, ale hlavně by ráda poodhalila leccos ze smrti svého manžela. I následující minuty diváka zajímají. Jenže.. Ihned po skončení mi naskočilo hned několik otázek a nejasností, se kterými mě tvůrci ani zdaleka neuspokojili. Prostě mnohdy raději přistoupili k umělým popostrčením v ději, aniž by se snažili vymyslet něco uvěřitelnějšího. Nemá smysl být konkrétnější, abych některým uživatelům neprozradil moc. Nicméně už jenom atraktivní mladá dívka by si nikdy nevzala to výstřední hovado, na kterém nebyla špetka zajímavého. Historka s koněm navíc mou zvědavost zdaleka neuspokojila, stejně mdlý byl i obsah nahrávky, o který měl eminentní zájem pracháč Stevena Berkoffa. Za mě místy špatné uchopení celého tématu, takže na víc než tři hvězdy to opravdu není. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele

"I'm an endangered species. I used to think my stories could make a difference. Now I just hope they are enough to feed my family. These days, eight million kids have iPhones and post their videos on YouTube like they're actually reporting and commenting on something. Eh. My wife says I sound old." ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Příběh filmu "Manhattan Noctrune" se inspiruje v klasickém žánru noir, ale je podán moderně, přitom ale využívá prvky jako detektiv, femme fatale a dokonce i voice-over. A funguje to, protože v hlavní roli jsou tu skvělý Adrien Brody a krásná Yvonne Strahovski. Chemie funguje, příběh je zamotaný, a i když si film za nějakou chvíli nebudu pamatovat, na to jedno zhlédnutí mi přišel fajn. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Filmy ze kterých voní chlast, hlavní mužský hrdina je tak trošku v prdeli a ještě tam existuje femme fatale vysloveně miluju. Tajemství tady mohlo být víc propracovanější, ale i tak mě příběh o koníčkovihodně zajímal. Mimochodem být sváděn od Yvonne Strahovski, to bych si teda mile rád v životě dopřál v pohledu to totiž má. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Já se s tím moc párat nebudu a dám plnou palbu. Podobný filmy mám rád. Hezká tajemná mrcha co si hraje s vyšetřovatelem. Solidní pátračka odkrývá děsivá tajemství a aby toho nebylo málo, všechno je natočeno. Ted jde jenom o to, kdo ty nahrávky získá a že nic není tak, jak vypadá na první pohled, je jasné. Za mě maximální spokojenost. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Rovnako ako dej filmu, tak i jeho natáčanie prebiehalo v americkom New Yorku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama