Reklama

Reklama

Stíny Manhattanu

  • USA Manhattan Night (více)
Trailer 1

Bulvár neřesti, bulvár zločinu. Oscarový Adrien Brody na stopě záhadné vraždy jako lovec senzací... Film natočený na motivy knihy "Manhattan Nocturne" od Colina Harrisona uvádí pohnutý příběh sloupkaře bulvárních novin. Porter Wren (Adrien Brody) prodává vraždy a tragédie, a cokoli, co se vydává za pravdu. Doma je oddaným manželem Lise (Jennifer Bealsová) a otcem dvou malých dětí. Alespoň do doby, než Portera vyhledá na koktejlovém večírku svůdná cizinka Caroline Crowleyová (Yvonne Strahovskiová), kde ho rovnou požádá o pomoc. Záhadná Caroline ukáže Porterovi policejní zprávu a fotografie zločinu, na nichž je zachycen její mrtvý manžel Simon Crowley (Campbell Scott), slavný kontroverzní filmař. Jeho tělo, nalezené nevysvětlitelným způsobem v troskách domu, nechává detektivy už měsíce bezradné. Porterova touha po pravdě, a po nádherné Caroline, novináře nutí, aby zahájil vlastní vyšetřování. V moderní verzi klasického filmu noir sledujeme Portera, jak je vtažen do velmi ošklivého případu sexuální posedlosti a vydírání, který ohrožuje jeho práci, jeho manželství, a nakonec, i jeho vlastní život. (Česká televize)

(více)

Recenze (66)

Fr 

všechny recenze uživatele

„JESTLI ANI POLICIE NEDOKÁŽE ZJISTIT, PROČ TVŮJ MANŽEL ZMIZEL, TAK JÁ.…“   Od začátku to nasadí fajn vypravěčský tempo – takový noirový a k tomu ta hudba…. kurva furt mě to nutilo přemejšlet, kde jsem to jen… No jasně! Když si Ivonne sedla na tu židli – Základní instinkt! Prostě mi ho to chvilku připomínalo. I kvůli tý femme fatale a hrdinovi, zataženýmu do hry plný sraček. I když teda moc nechápu…. no ale to je jedno. Postupně tady máme takový skandální odhalení, ale už mě to moc nebere. Ne že by to bylo blbý, jen takový překombinovaný a i ten „noir“ smrádek je pryč.   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „Manhattan Nocturne“, kterou v roce 1996 napsal  Colin Harrison, neznám.  2.) Volala blondýna, že má pro mě námět na reportáž.  ///  Thx za titule „honzig78“.                PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Rozporuplné obsazení rozporuplného filmu. Neduživý židák s otvírákem na konzervy místo rypáku a s jediným konstantně ublíženeckým výrazem v jakékoliv situaci, i když je rád, a Yvonka, ach Yvonka, ke které by se mimo kameru takový chcípák nedostal ani za prachy. Yvonka, ach Yvonka, začíná nebezpečně zezadu dýchat Emilce na ušní boltec a soupeřit s ní o absolutní velekundu verbalových masturmačních fantazií. Při příští seanci s egem je asi budu muset nejdřív nechat porvat se v bahně a uvidíme. Uchopit tento film je daleko těžší než lemroucha při přemítání o tak luxusním sendviči. Jednoho to docela vtáhne, ač je noir místy clair, je to poměrně zábavné, ač se protagonisté imrvére chovají jako naprostí kokoti, i poměrně napínavé, avšak něco, ale fuckt teď nevím co, tomu chybělo. Asi Yvončin plný frontál. Tudíž erudovanou kritiku k dílu lze úspěšně publikovat pouze na základě pocitů. Přirovnal bych to k situaci, kdy se snažíte skolit sice nádhernou, ale totální tupku, a místo obvyklé přímé rány na komoru se ne právě šťastně rozhodnete trochu si zábavně zaflirtovat: „Ty jsi ale výstavní exemplář samice hominida, s chutí bych ti někdy seštěloval karburátor!“ … „Hm, jenže já nemám auto.“ … (vytřeštění očí) „Ne, myslel jsem to tak, že je na tobě patrné, že nemáš ráda zvuk motorové pily, tak tě budu muset přeříznout pěkně postaru!“ … „Ježíšmarjá, ty řežeš lidi???!!!“ … (plácnutí rukou o čelo) “Ne, do prdele, chtěl jsem jenom naznačit, že bych ti rád potrubní poštou doručil nějaký jogurt!!! …“Sorry, ale my, modelky, jsme alergické na laktózu.“ … (Rezignovaný náraz hlavou o zeď) „No dobře, tak zamrdáme, co říkáš?“ … „Tak jo, proč jsi to neřekl hned?“ A bylo to tak na lepší trojku, protože jsem se pak bál zeptat, jaké to bylo, abych náhodou nedostal odpověď typu „Nevím, nechce se mi o tom teď fotosyntézovat“. Ale za Yvonku, ach Yvonka!!!, to vyhoním na čtyři. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Filmy ze kterých voní chlast, hlavní mužský hrdina je tak trošku v prdeli a ještě tam existuje femme fatale vysloveně miluju. Tajemství tady mohlo být víc propracovanější, ale i tak mě příběh o koníčkovihodně zajímal. Mimochodem být sváděn od Yvonne Strahovski, to bych si teda mile rád v životě dopřál v pohledu to totiž má. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

ja ani neviem preco davam styri, ale tento film mal take zvlastne noir, temne, tajomne, podmanive caro. nemohla som od neho odtrhnut zrak. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Kdyby tam nebyl Adrian, asi bych šla níž, ale on prostě umí a atmosféra doprovázena hudbou Joela byla výborná. Já jsem na to měla klid, nešťourala jsem se ve scénáři a jak píše už larelay, dám čtyřku, ani sama nevím pořádně proč. Mělo to v sobě to něco těžko pojmenovatelného, co mě udrželo přilepenou na židli celou stopáž. Pointa je sice mírně KO, ále co...? ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Žurnalista Broďák v osidlech fatální femme Strahovski. To zas bude jednou péro ostřejší než meč.. Voiceoverem, cynismem, osudovými ženami, panáky chlastu a tajemstvím opředenou detektivní zápletkou se to snaží být neo-noirem, ale co si budeme nalhávat, k nějakému zásadnějšímu výsledku by se musel debutant DeCubellis jinak obracet. Kde byly břitvě podobné konverzace? Kde byla zápletka neutápějící se ve vykonstruovanosti a logických průrvách? Nejen bílým outfitem Yvonne si to hraje i na Basic Instinct, ale nemá to jeho provokativní drive, i kdyby si mediální kastrát Hobbs jazyk ukroutil.. V popisku žánru je uvedeno mysteriózní. Tím mysleli asi to, že stačí trochu tance a hodně svařování a člověk vypadá o 15 let mladší.. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Oldschool, s nádechem noir, kde se všichni snaží vypadat jakože se na plátně odehrává remake Basic Instinctu. Ve finále to tak slavné není, nicméně tvůrcům se nedá upřít fakt, že se jim podařilo vytvořit vcelku podmanivou, tajemnou atmosféru, do toho napasovat spletenec zajímavých postav (Berkoff je trefa do černého) a tahoun Brody zajistí potřebný drajv a zvučné titulky. Nepustíte si to znovu, ale je to fajn odvedené řemeslo. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Začalo to slibně. Adrien Brody se prostřednictvím svých sloupků v prestižních novinách dostává k těžkým lidským tragédiím, přežívá uprostřed chladných vztahů a nijak zvlášť vlídného New Yorku. Do cesty se mu připlete půvabná Yvonne Strahovski, která má nějaké to tajemství, ale hlavně by ráda poodhalila leccos ze smrti svého manžela. I následující minuty diváka zajímají. Jenže.. Ihned po skončení mi naskočilo hned několik otázek a nejasností, se kterými mě tvůrci ani zdaleka neuspokojili. Prostě mnohdy raději přistoupili k umělým popostrčením v ději, aniž by se snažili vymyslet něco uvěřitelnějšího. Nemá smysl být konkrétnější, abych některým uživatelům neprozradil moc. Nicméně už jenom atraktivní mladá dívka by si nikdy nevzala to výstřední hovado, na kterém nebyla špetka zajímavého. Historka s koněm navíc mou zvědavost zdaleka neuspokojila, stejně mdlý byl i obsah nahrávky, o který měl eminentní zájem pracháč Stevena Berkoffa. Za mě místy špatné uchopení celého tématu, takže na víc než tři hvězdy to opravdu není. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený Adrien opět dostal roli šitou na míru. Nechybí tady napínavé zápletky, příběhy, krev, smrt ani zvrácenost. Velmi povedené. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Hneď na úvod iba poviem - vynikajúcich posledných 30 alebo 35 minút. Zvyšok filmu je miestami zaujímavý, miestami trošku nudný, no hlavne v prvej hodinke je to dosť natiahnuté a je tam veľa momentov, o ktorých vieme, že nastanú. Ale myslím si zase tiež, že Adrien Brody a Yvonne Strahovski sú obaja veľmi dobrí a do filmu pasujú. Myslím si, že film potreboval trošku viac venovať sa ústrednej téme a dať tam trošku viac toho thrilleru. Miesto toho ale film rozpráva niekoľko ústredných tém ako hľadanie pamäťovej karty, ktorá môže zdiskreditovať šéfa hlavného hrdinu a ohrozovanie jeho rodiny, čo ju výsledne absolútne rozvráti, a kopec videí zo strany Simona, ktoré sme podľa mňa poznať nemuseli. Keď sa ale film sústredí na jeho smrť a udalosti, ktoré sa stali, tak sa stane veľmi zaujímavým a ako som už povedal, posledná štvrtina filmu je absolútne vynikajúca. Tam som mal konečne pocit, že sa dozvedáme niečo zaujímavé a neopozerané. A už len z toho dôvodu dám filmu pozitívnu odozvu. Lebo s celkovým výsledkom som nakoniec spokojný. Určite by som viac ocenil, keby takto film pôsobil už nejakú tú hodinku predtým, ale stojí to za to počkať. A rozhodne tu nebolo nič, čo by som ohodnotil ako vyslovene otrasné. Len sú to veci, ktoré sú trošku prevarené a obohrané. Rozhodnite sa teda sami, či je "Manhattan Night" film, ktorý by vás oslovil. Z mojej strany je tu spokojnosť. Hodnotenie: B ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Noir. Taková zvláštně střižená detektivka do žurnalistického prostředí s předmětem pozadí filmového světa. Zvrácené hlavní postavy. Mysteriózní zátiší se odhalí a nenechá místo pro tajemno. Brody kraluje - one man show. "It's just one big story, kid. It's just one big story." ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V celku zaujímavý thriller, ktorý je atraktívny najmä vo svojom jadre, ale s blížiacim sa koncom neprichádza vyvrcholenie, ale odhalenie, o ktorom tak nejak tušíte po celý čas. Pianista je fakt herec útrpného charakteru, je to o jednej póze, na tom sme si už ale zvykli. Od Yvonne som zase čakal viac ako len odhaľovacie scény, chápem, že niektorých oko to poteší, ale herecký výkon ženských rolí by mal byť viac ako o odhaľovaní či afekte. Z mojej strany ale celkovo spokojnosť, jednohubka, z ktorej nie som sklamaný. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Soudobý noir se vyznačuje temnou atmosférou, temnými hrdiny a ponurými komentáři hlavního hrdiny. Je v tom sex, prachy a nebezpečí. Docela to funguje, než dojde k závěrečnému rozuzlení. Noirovky často mívaly spletité a sexuálně úchylné konce. Tento byl však pitomý. Hlavní hrdina přísahá krutou pomstu – a v jeho situaci se není co divit – vzápětí na ni však úplně zapomene. Je děsně zamilovaný do svůdné femme fatale, které podléhá opojen vášní za zvuku saxofonu, aby ji pak téměř vymazal z mysli. Hlavní tajemství, kolem kterého se vše točí, nemělo být vůbec vyjeveno a divák se diví, proč ho vůbec někdo, a navíc za tak nepravděpodobných okolností, vytáhl na světlo boží. SHRNUTÍ: Jak si hrát na noir na prosluněném předměstí. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

(Panebože, ta Jennifer Beals je snad upírka, že nestárne?! No, to jen tak na okraj...) Nevím vlastně pořádně proč, snad kvůli plakátu, těšil jsem se na nějaké oldschoolové noirové newyorské retro. A dostal jsem... dostal jsem sterilizovanou, vyumělkovanou, na efekt vykalkulovanou napodobeninu oldschoolového noirového newyorského retra. Teskné zvuky saxofonu, marlowovsky strohý a vemlouvavý hlas vypravěče, temný příběh plný vášně, zrady, krve, pěstí, závisti a nenávisti... Kde já už jsem tohle všechno kdysi viděl? A ne jednou. Brodyho mám od Summer of Sam a Pianisty rád, a ne že bych mu nepřál nějakou šmrncovní šiksu jako bokovku k jeho ještě hezčí manželce, ale na svou roli se tragicky nehodí. Určitě bych z fleku vyjmenoval pět deset mnohem vhodnějších týpků pro postavu introvertního, nonšalantního, nedbale elegantního a šarmantního novinářského pisálka s detektivními sklony, než tohohle souchotinářského hrbatého rachitika s permanentním výrazem nešťastného klauna... Ale dost už keců a s pravdou ven - líbilo se mi to a bavilo mě to, tak na tři a půl. Zaokrouhluju nahoru kvůli Jennifer, kterou jsem po čase zase rád viděl. Jak přízemní, já vím. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Noirová atmosféra, motivy ze staré detektivní školy a navrch výborné obsazení na čele s Adrienem Brodym a nádhernou Yvonne Strahovski, kterým to úžasně klapalo. Líbil se mi i příběh obsahující dvojí tajemství, který debutující režisér dokázal odvyprávět volným a hlavně nekolísajícím tempem, které dokázalo držet pozornost. Bavil jsem se na výbornou, dokud nepřišel konec a historka s koněm. To mi přišlo neskutečně laciné a navíc mi to nezapadalo do celkového kontextu. Jakoby to bylo z jiného filmu, ačkoliv v knize to mohlo působit jinak. Každopádně mi to celkový dojem ne sice úplně, ale přeci jen dost pošramotilo. I tak se ale jedná o výbornou prvotinu a DeCubellise se určitě vyplatí do budoucna sledovat. 70% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Příběh filmu "Manhattan Noctrune" se inspiruje v klasickém žánru noir, ale je podán moderně, přitom ale využívá prvky jako detektiv, femme fatale a dokonce i voice-over. A funguje to, protože v hlavní roli jsou tu skvělý Adrien Brody a krásná Yvonne Strahovski. Chemie funguje, příběh je zamotaný, a i když si film za nějakou chvíli nebudu pamatovat, na to jedno zhlédnutí mi přišel fajn. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Já se s tím moc párat nebudu a dám plnou palbu. Podobný filmy mám rád. Hezká tajemná mrcha co si hraje s vyšetřovatelem. Solidní pátračka odkrývá děsivá tajemství a aby toho nebylo málo, všechno je natočeno. Ted jde jenom o to, kdo ty nahrávky získá a že nic není tak, jak vypadá na první pohled, je jasné. Za mě maximální spokojenost. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Adrian Brody coby investigativní novinář se zaplete se ženskou, které zemřel manžel podivnou smrtí při demolici domu. On pátrá krůček po krůčku jak se to asi mohlo stát. Zároveň se zaplete do mnohem komplikovanější věci, která do toho zatáhne i jeho ženu a děti. Film se vine táhne pomalu jak med, Adrian to táhne pěkně, je to poctivě natočené, i když nijak objevné. Líbilo. 70% ()

Reklama

Reklama