Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V neotřele odlehčeném duchu, díky kterému se film „LEGO® příběh" stal celosvětovým fenoménem, se dočkal vlastního filmového dobrodružství přirozený vůdce celého ansámblu – LEGO Batman. Ale v Gothamu se chystají velké změny, a pokud chce zabránit tomu, aby moc ve městě převzal Joker, který nemá za lubem nic dobrého, Batman bude možná nucen přehodnotit svůj pohled na svou dosud fungující jednočlennou skupinu občanské bdělosti a sebeobrany a snažit se spolupracovat i s ostatními a možná, ale opravdu jen možná, naučit se trochu uvolnit a získat nadhled. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (363)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kanonáda slovních i vizuálních vtipů, popkulturních odkazů, zběsile nastříhané akce, a to v takové kadenci, až je to občas těžké usledovat. Takže vlastně něco jako první Lego příběh (pro mě ovšem o stupínek slabší), který si ale víc bere na paškál právě komiksové filmy. A dělá to hravě, vtipně, nápaditě. Samozřejmě platí, čím víc toho o komiksech / popkultuře / Warner bros filmech znáte, tím větší procento vtipů padne na úrodnou půdu. Pro mě se letošní chystané hrané filmy z DC Universe mohou vzít za ruku s chystanými hranými filmy Marvel Universe a jít se spláchnout do záchodu, protože mě vůbec nezajímaj. Tohle byla jediná jejich "komiksovka", kterou jsem letos potřeboval vidět. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $175,750,384Tržby Celosvetovo $310,850,384Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Stavebnica LEGO v komiksovom svete opäť boduje, využíva potenciál a baví. Bžudna ako sa patrí. /90%/ ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Zklamání jako prase! Být jeden z těch ukoktaných mastnovlasých brejlounů z filmové školy, kteří sem za chvíli napadají jak hovna do toi toiky, nejspíš bych na tomto místě napsal cosi jako „ze zábavné jedničky rovnoměrně proložené inteligentními gagy a fungujícími popkulturními odkazy se stala nehumorná a nepřehledná dvojka sestříhaná ze zběsilého sledu infantilních ultracool fórků pro nezletilé primitivy“, ale protože jsem jen ubohý vesnický Otík, který sotva rozezná Stallona od Kopeckýho, bohatě si vystačím se slovy „byla to totální sračka!“. Anebo jsem prostě už vyrostl. Vyrostl do zapšklého, věčně nespokojeného kreténa, kterého potěší už leda tak snížení úrokových sazeb na stavebním spoření anebo neštěstí ostatních, třeba když sousedka tenkrát před barákem uklouzla a zlomila si žebro, to jsem se smál tak burácivě, až mi z držky vypadla protéza. Nejvíc mě na filmu fascinovalo, že do něj tvůrci obsadili i NEGRO® figurky, aby byl multikulti korektní. Jako já snesu hodně, ale černý lego už je moc i na mě. Původně jsem chtěl poděkovat Kino Světu ve Znojmě za mimořádnou týdenní předpremiéru, ale protože jste to hráli s dabingem, tak jsem vám za toho falešně pištícího Davida Novotnýho nablil pod sedačky. PS pro uklízečky: jedenáctá řada, páté sedadlo. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Kino se smálo neustále, to ne že ne, ale ve vlnách; jednou drobotina a podruhé dospěláci, jednou drobotina a podruhé dospěláci. A tak stále dokola celý film. Jsou v tom totiž infantilní gagy na první dobrou pro mrňata (a je jich dost) i sofistikované popkulturní odkazy pro odrostlejší a dospělé (a těch se snad ještě více). Problém je, že absentuje spojovací humor "pro celou rodinu", kde by se mohly všechny věkové skupiny smát stejnému fóru. Druhý problém je, že je to tak přeplácané humory, kdy co vteřina stopáže to minimálně tři vtípky, že to časem otupí. Ano, to byl zádrhel již i u Lego příběhu, ale tady je to o poznání větší problém. Nepotěší ani, že überzlounský tým složený ze záporáků z různých fikčních světů, je hrubě nevyužit. Jinak není moc co vytknout, je to právě tak ztřeštěný a zábavný příval popkulturně parodujících groteskových gagů jako ve všech LEGO® seriálech/kraťasech/hrách/filmech, jak by jeden od filmu pro předškolní kluky, jejich starší brášky a doprovodem povinné upracované taťky čekal; včetně návodného ponaučení. Jenže zatímco Lego příběh si šlo plnohodnotně užít i bez děcek, tak to tentokrát ani náhodou neplatí. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Šanca na neprežitie: 110%.“ Ach jaj. Batmana mám rád. Veľmi dobre rozumiem jeho alergii na Supermana. A v Lego príbehu bol Temný rytier asi mojou naobľúbenejšou postavou. Celkovo ho mám rád, v komiksoch od DC, aj vo filmoch od Warner Bros. (česť výnimkám). Ale toto proste nie je také fenomenálne, aby som tomu dal 4*. Je to pôvabné a občas osviežujúce, vtipné a originálne. Na pocikanie vtipné. Lenže, nanešťastie, takých momentov je tu málo. Tiež ma sklamalo, že na konci sa do toho nezapojila Wonder Woman a spol. Ale tak chápem, toto je Batman, nie Justice League (a treba objektívne dodať, že JLA v tom čase ešte stále trsala na oslave v Pevnosti osamenia). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se docela tesil, jenze kdyz jsem si ho pustil, tak jsem asi 45 minut premejslel, jakto, ze to je tak dementni a vubec to neodpovida ukazce. Pak jsem "nastesti" zjistil, ze jsem si omylem pustil jinyho lego Batmana, nahodil jsem jiz toho spravnyho a nastesti to byl uplne jinej kalibr, uz od uvodnich titulku sranda, super animace, zajimavej pribeh. Po hodince sice zacne dej krapet skripat, ale kdyz se zrovna nekonaj nejaky fory, vynahradi to akce. Takze nakonec jsem byl spokojenej. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Batman unmasked aneb nápad analyzovat hrdinu, jenž staví celý svůj život kolem toho, že pracuje sám, protože by další ztrátu už neunesl, se v tomhle rodinném balení kupodivu daří prodávat po celou stopáž a to bez sebevětších zádrhelů. Humorem to oplývá, Warneři vlastní navíc tolik licencí, že popkulturních odkazů je na výběr snad milion a když pominu tu občasnou přeslazenost, je z toho vlastně velice příjemnej zážitek. 8/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Lego Movie mínus to kouzlo. Hyperaktivní, ale předvídatelné a polopatické. V kině to mohlo být fajn, ale na monitoru to prostě jen uplynulo. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Comicsové superhrdinské velkofilmy považuji za rakovinu současného Hollywoodu a nad většinou jsem dávno zlomil hůl (ledaže je režíruje Nolan), ale když to někdo pojme jinak, třeba TAKTO, tak je to téma stále životaschopné. Film je kulometná smršť gagů, které ani autista nedokáže pochytit všechny (pokud neumíte dokonale anglicky, na titulky zapomeňte), ale těm, které jsem pochytil, jsem se fakt smál. Zbytek si holt budu muset zapauzovat v DivXu. Kromě toho film obsahuje i fungující lidsky dojemné scény, zejména ty na téma Batmanovy sociální deprivace. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Film napsaný armádou lidí na Red Bullech. Gejzíry nápadů mrzačené "nedějem", který jakmile na moment zpomalí, začne obratem nudit. LEGO příběh byl reklamou chytrou. Batman už je jen reklamou značně vypočítavou. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Uuu, čím bylo skyfall pro bondovky, tím je tohle pro filmy s batmanem. kompletní kostičková revize celý batmanovský historie, která láskyplně pomrkává na prastarej film ze šedesátek, aby vzápětí řešila princův soundtrack k batmanovi tima burtona a úlohu jokera a komiksových padouchů vůbec. do toho to ještě zvládá být regulerním dobrodružstvím, i když pro množství vjemů a kadenci střihů je to místy až neusledovatelný. ale kam se hrabe deadpool. wow. 85% ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jeden z najzábavnejších animákov vôbec. Takto to má dopadnúť, ked sa spája detská nostalgia z Lega s vašou obľúbenou komixovou postavou - recept, ktorému neodoláte ani v dospelosti. Vtipné tornádo roku. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Šílená nálož hlášek, akce a humoru. Čím je film blíže závěru, tím je přepálenější což škodí celku. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Lego příběh? Ale kdeže. Tenhle spin-off nakopává Emmeta hned několikráte mezi půlky, a to hned už od úplného, naprosto božího, začátku. Lego Batman je neskutečná nálož popkulturních narážek, zejména na filmy a komiksy z ranku DC comics, které jsou ale tak precizně a komplexně vtěsnány do hektického scénáře, že je leckdy pochopí jen člověk, co má nakoukáno. Bohužel se mi nepovedlo dohnat rest v podobě Batman z 66´, ale i tak jsem si film neskutečně užíval. Říkal jsem si, jestli přecijen není toho navrátivšího se lega už přespříliš, ovšem jakmile začne první akční scéna, podpořená dobrým soundtrackem, ne nepodobným Zimmerovým Temným rytířům a kamera začne zběsile obletovat hrdiny ve stylu těch nejdražších blockbusterů, ihned jsem přistoupil na vlnu nadšení, která neustoupila až téměř do úplného konce...9/10 ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nevěřil, že mě bude nějaký LEGO film tak neskutečně bavit, ale ve spojení s mou oblíbenou komiksovou postavou, skvělou hudbou a dokonale nadsazeným, sebeironickým humorem, se to skutečně podařilo. Snímek si užije především divák, který má něco nakoukáno, protože tvůrci tady přes plastové postavičky chrlí jeden hollywoodský odkaz za druhým a střílí nejen do batmanovských řad. A ty hlášky! Vynikající zábava, obrovské překvapení a můj nový oblíbený animák. Tohle jsem fakt nečekal. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Výborné! Aj keď musím uznať, že je snáď viacero frkov určených pre dospelých, než deti samotné. Ale komu to vadí :) Ja som sa bavil ... ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tahle drzá, ale zároveň láskyplná parodie se mi líbila více než Lego příběh. Batman je obrovský borec, který si vlastní film užívá velmi podobně jako třeba Deadpool, no a když do kostičkového Gothami vtrhnou padouši z Fantomové zóny, rozpoutá se přehlídka odkazů jako z Ready Player One. Velmi mile mě navíc překvapilo, že typický americký motiv "rodina je nejvíc", na který jsem leckdy alergický, je tady podán s obří porcí nadsázky, není vůbec patetický, ale přitom je působivý. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ubylo svěžích nápadů, ale kvalitních hlášek je naštěstí pořád tři zádele a příběh to má taky legrační. Stejně se však nedokážu ubránit pocitu nudy, když se toho na obrazovce děje prostě už tolik a navíc s takovým kvantem postav, že to můj unavenej mozeček filtruje jako prachsprostej bordel. Síla LEGO Batmana je překvapivě v charakteru té postavičky a vtipných dialozích, nikoli v akci. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Absolútne crazy, zábavné a diabolsky našlapané s hromadou cool geek momentov a veľkou dávkou humoru, ale možno až príliš rýchle bez šance na vydýchnutie. Po hodine som bol plne uspokojený a posledný akt som vôbec nepotreboval. Príbuzné Lego movie bolo v tomto vyváženejšie a v závere navyše dostalo nečakanú hĺbku. Silných 8/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Upřímně si myslím že pokud se nevrátí Lord s Millerem nemají další díly Lego série v kině co pohledávat. Zpočátku jsem na sobě pozoroval prazvláštní pachuť si tohle vůbec pouštět. Svět LEGO považuju za specifický nejvíce v tom, že je v něm dovoleno zcela vše a jeho primární funkcí je bavit diváka a to tak že to musí být zábava pořádná. Vždy si raději pustím oficiální Batmanovské filmy než abych koukal jaké šílenosti se dějí v jeho LEGO verzi. Vtipné to zrovna dvakrát není a spíše cítím do jisté míry vynucenost ždímat potenciální zdroj příjmů. Do kina tohle určitě nepatří. Poprvé to fungovalo i díky originalitě, ale podruhé už moment překvapení chybí. Potřetí si to na sebe nevydělá. Nedlouho po projekci a já si nepamatuju prakticky žádnou scénu, která by mě rozsekala. 60% ()

Související novinky

Sci-fi Chrise Pratta míří na Amazon

Sci-fi Chrise Pratta míří na Amazon

08.04.2021

Další špatná zpráva pro letní sezónu v kinech – sci-fi blockbuster The Tomorrow War s Chrisem Prattem totiž po dohodě zamíří na streamovací službu Prime Video od Amazonu. Snímek původně zaštiťovalo… (více)

LEGO našlo nový domov

LEGO našlo nový domov

21.12.2019

Přestože série LEGO filmů odstartovala pod hlavičkou studia Warner Bros., společnost LEGO Group nyní hledá nový domov, který se jí nejspíš už dokonce i podařilo vyjednat. Série animovaných filmů… (více)

Batman a Nightwing mají režiséry

Batman a Nightwing mají režiséry

24.02.2017

Nová sólovka Batmana, jíž nedávno (režijně) opustil Ben Affleck, nakonec ulovila Matta Reevese (Úsvit planety opic). Studio Warner Bros. potvrdilo, že Reeves opravdu usedne za kameru, a Affleck dal… (více)

Lego Robin dostal pasující hlas

Lego Robin dostal pasující hlas

17.07.2015

Z loňského Lego příběhu se vyklubal takový hit, že studio Warner Bros. okamžitě rozjelo nový filmový vesmír. V září 2017 tak uvidíme celovečerák Lego Ninjago, v květnu 2018 regulérní pokračování Lego… (více)

Reklama

Reklama