Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V neotřele odlehčeném duchu, díky kterému se film „LEGO® příběh" stal celosvětovým fenoménem, se dočkal vlastního filmového dobrodružství přirozený vůdce celého ansámblu – LEGO Batman. Ale v Gothamu se chystají velké změny, a pokud chce zabránit tomu, aby moc ve městě převzal Joker, který nemá za lubem nic dobrého, Batman bude možná nucen přehodnotit svůj pohled na svou dosud fungující jednočlennou skupinu občanské bdělosti a sebeobrany a snažit se spolupracovat i s ostatními a možná, ale opravdu jen možná, naučit se trochu uvolnit a získat nadhled. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (365)

juta 

všechny recenze uživatele

Snaha navázat na úspěch Lego příběhu zde nedopadla moc dobře. Sice ze začátku je to hodně vtipný, ale postupem času je to takové temnější a míst ke smíchu rapidně ubylo. Stejně tak tu ani příběh není tak svěží a boží, takže je to spíš takový mírný nadprůměr. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

To, že je Batman najlepšia komiksová postava vie každý. Alebo aspoň väčšina a v tomto vydarenom bat-animáku je pekne zachytené prečo je to tak. Bavil som sa kráľovsky. Fakt som nečakal takúto srandu. Tým, že poznám svet Batmana a DC komiks ma to bavilo oveľa viac, možno viac ako niektore deti ;) 80% - 4* ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"Who always pays their taxes?" "Not Batman." ________ Seriózní hraný Netopýří muž? I sleep. LEGO kostičky, stop-motion animace, bizarní meta-humor, dissování Iron Mana, a sarkastickej Netopýři muž? Real shit! ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Strašnej nářez, který si dělá úžasnou legraci z vlastního tematického univerza a navrch představuje nejzábavnějšího batmana ever, který hlásí o sto šest a jeho interakce s mladým Robinem je snad tím nejlepším "buddy" pamlskem od dob Posledního skauta (což je o to víc obdivuhodné, že tady se jede na mládeži přístupných dialozích). Tempo nekolísá ani na sekundu, akce je nadupanější a originálnější než v hraných DC blbinách (vyjma Nolana, of course) a kadence hlášek je chvílemi opravdu smrtící, až si říkám, že malé děti vůbec nemohou tušit, jak vtipnou a komplexní parodii vlastně sledují. Nevím, jaké povzbudivé látky si scénáristé sypali při psaní do kafe, ale chci to taky vyzkoušet - takhle dobrou náladu nenačerpám ani po osmi dvanáctkách a s jednou osmnáctkou na klíně. Amen. 85% ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od Lego Příběhu tomu chybí ta ucelenost a občas je to fakt přehnaný. Přesto však skvěle zvládnutý film plný nápadů a skvěle fungujících emocích. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Po tom, co pan Affleck udělal z Batmana kostrbatou steroidovou hroudu, mě moc těší, že zaprclá LEGO postavička vrátila Netoptákovi zábavnost. Víc jsem od téhle stavebnice nikdy nežádal. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Kým Lego Movie bol prekvapivo originálny film sršiaci nápadmi, Lego Batman je prázdna prehliadka franchisu s nudnými popkultúrnymi narážkami, ktoré by boli originálne možno v roku 1997. Keď odstránime solídnu animáciu a pôvodné hlasy, ostáva len mizerný scenár s niektorými až trápnymi okamihmi a priemerným námetom, pri ktorom do očí bije, že pár desiatok dvadsaťminútových epizód Batman The Brave and the Bold malo lepší príbeh a viac vtipov než toto - a celkovo čo tento film prináša oproti tomuto už dnes kultovému seriálu? Ak sa šuškalo, že WB kašlú na scenáre a pustia von hocičo, lebo ak to má značku, tak sa to predá, väčší dôkaz sme nemohli dostať. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Tempo je vražedné, kadence vtipů a narážek je šílená a baví se děti i rodiče. Lego příběh je lepší, o tom žádná, ale tahle batmanovská pocta je jízda, kterou si užije každý...a nejvíc ti, kteří mají popkulturní přehled. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem čekal větší pecku. Je tam asi tisíc narážek na Batmanovu historii v komiksech, filmech i seriálech, a nemálo vynikajících vtipů. Taky základ v Batmanově charakteru je vynikající, jeho vztah s Jokerem vtipně ujetej. Ale samotnej příběh už je dost přímočarý a je tam příšerně moc padouchů, takže nevynikne žádný z nich. Hodně povedenej film, ale úplnej odvar jako Lego Movie se nekoná. (8/10) ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Smršť pop-kulturních odkazů, které v závěru výrazně směřují i za hranice super-hrdinského univerza, kde pracují s Gremliny, Voldemortem nebo i Sauronem. Ovšem nejvíce se LEGO® Batman strefuje do řad vlastních, a to pořádně. Fanoušek všech variací Batmana, včetně toho z 60. let, bude skákat blahem a užívat si drtivou většinu povedených narážek a zesměšňování, které jsou předkládány skvělým (originálním) dabingem, jenž mimo jiné zahrnuje i věrnou kopii specifického hlasu postavy Banea z posledního dílu Temného rytíře. Hlášek či úsměvných situací je opravdu kvantum, přičemž jsou podporovány, stejně jako v LEGO® příběhu, chytrým využíváním samotných kostek oné stavebnice. Nelze opomenout ani hudební doprovod, který míchal současnou taneční hudbu, klasické hity minulých dekád a dokonce i pravděpodobně ústřední melodie z Batman vs Superman s velmi výrazným akčním „Mad-Maxovským“ nádechem. Po příběhové stránce toho snímek příliš nenabízí, což je způsobeno zaměřením se na dětské publikum, avšak s předvedeným množstvím odkazů a narážek, kostičkový Batman spíše balancuje na hraně a ani jednu generaci svým vyzněním plně neuspokojí. I přes všechny neduhy, včetně nevýrazného Jokera, se stále jedná o zábavnou podívanou s krásně hravým vizuálem, přičemž bych se nebál zopakovat vhodné přirovnání označující tento film jako „Deadpool pro děti“, jelikož inspirace Marvelovským antihrdinou je velmi zřetelná. Chyběla mi už jen legendární Martha. [80%] | Kino ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Epický začátek nasadil laťku velmi vysoko. Snímek si dovolil začít epickou scénou, jakou většina bijáků končí. Zápletka se táhla v duchu toho, že bez zla nemůže existovat dobro. Tvůrci se rozhodli jít velmi zajímavou cestou - sebrali Batmanovi práci a vložili mu do rukou dítě. Čímž nechali vzniknout další rodinné drama a mírně film pokazili. Mám pocit, že se s podobnými záležitostmi v poslední době protrhl pytel. Je strašným módním trendem vkládat děti do rukou hrdinům, kterým se tam hodí ze všech nejméně. Na jednu stranu mě velmi potěšila početná skupina nejrůznějších hrdinů. Na stranu druhou by bylo lepší, kdyby se tvůrci zaměřili jen na několik z nich a šli hlouběji pod povrch. Nevidím význam v 200 postavách, když si téměř všechny užili jen malý moment slávy. Vadila mi i absence nějakého příběhu. Přeci jen to celé velmi záhy vykrystalizovalo v pouze neřízenou přehlídku gagů a šílených legrácek. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Lego Batman se opravdu předvedl. Bylo to ještě lepší něž Lego příběh. Komixoví fanoušci si skutečně přijdou na své. Je tam spousta odkazů ať už na filmy s Batmanem nebo jiné. Humor filmu rozhodně nechybí. O dabing postav se stará spousta známých herců. Celé je to dost zajímavé zamyšlení nad samotnou postavou Batmana a nad jeho vztahem s Jokerem. Kromě řady Batmanových záporáků se ve filmu objevují i členové Justice League a spousta dalších známých filmových padouchů. Děj je skutečně prošpikovaný nejrůznějšími narážkami a děj pěkně odsýpá. Některé scény jsou dost šílené. Hlavně konec je trochu přehnaný. Ale je hezké, že si film dělá srandu i sám ze sebe. hudba ve filmu je místy dost epická. "Dobrá práce provaze, zachránil jsi Alfreda!" :D Recenze ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Lego filmy asi budú nejaký čas trendy. A pokiaľ z toho bude taká kanonáda vtipov ako tu, tak sa opäť pôjdem pozrieť. Ako to povedali? "Iron Man je sraľo!" A tiež už Alfred v depke Batmana videli v rokoch 2016, 2012, 2008, 2005, 1997, 1995, 1992, 1989 a dokonca ešte aj v roku 1966. Ja som si to užil počas celého sledovania. Komédia ako sa patrí. Dobre sa na to pozerá, humor je svieži a na 85% funguje skvele. Občas sa pritrafí niečo úsmevné a niekedy niečo trápne, ale nemyslím si, že by som mohol povedať, že ma "The Lego Batman Movie" nebavilo. Práve naopak. Postavy sú skvelé, humor je skvelý, využitie lega v tomto filme funguje bravúrne a okrem toho film má aj svoje dobré pomalé momenty. Keď chceme dať drámu, tak to funguje rovnako. Okrem toho musím priznať, že je super vidno Jokerových parťákov v podobe zloduchov ako sú Voldemort, Sauron, Kraken alebo Agent Smith." Bavil som sa na tom skoro furt. Plus aj hlavná myšlienka filmu nie je zlá. A nielen pre detských divákov. Myslím si, že spokojne môžem povedať, choďte na to čím skôr do kina. Nebudete ľutovať svojich peňazí a času. Hodnotenie: B+ ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

LEGO® příběh byl před třemi lety neskutečná jízda, jenže Batman je smolař a kromě Burtona a Nolana přitahuje hlavně lidi, kteří nevědí, co si s ním počít. Takže fórků viditelně ubylo, jejich originalita nestojí za řeč a jako animovaná akční řežba je to možná trochu paradoxně zároveň moc rychlé i příliš dlouhé (takovýto film se určitě měl vejít do 90 minut). Takže na Batmanovu obvyklou bídu nadprůměr, ale film, ke kterému bych se vracel, z toho rozhodně nebude. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

4 lidi v kině...počítam i sebe. Od Lego příběhu utekla dlouhá doba a já si jen letmo pomatuju, že Batman mě tam bavil nejvíc, tak proč nejít na jeho vlastní příběh do kina, když nic jinýho nedavaj. Sorry jako, ale na padesát odstínů vadžín se mi fakt jako nechtělo. Zpátky k filmečku.. velký zklamání.. ani jednou sem se pořádně nezasmál, to zpívání? achjooo. Na lego filmy už asi nekoukám. To si radši to lego koupim a natočim si nějakej filmek sám. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Oproti Lego příběhu, méně originální a méně divoké, pořád ale neskutečně zábavné dobrodružství z Lego světa, plné skrytých vtipů a všemožných narážek. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Po Lego Příběhu tu máme druhý vysokorozpočtový Lego animák. A příběh o Batmanovi je hrozně fajn. Tvůrci vymysleli dobrý scénář, bylo to vtipné, hodně akční a líbilo se mi, jak se odkazovalo i na další Batmany, a i na další filmové postavy. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Aneb nabušený Batman a jeho rodinné problémy. Film je stejně jako jeho předchůdce založený na meta humoru a často se naprosto přesně strefuje do klišé žánrových postupů. Člověk až musí obdivovat, jak příběh plný popkulturních odkazů, Saurona uprostřed Gothamu a Batmana a Jokera konečně si vyznávajících nenávist, může držet pohromadě. Inu, drží. A dokonce Lego Batmanovi musím přiznat regulérní filmové technické kvality. ()

Související novinky

Sci-fi Chrise Pratta míří na Amazon

Sci-fi Chrise Pratta míří na Amazon

08.04.2021

Další špatná zpráva pro letní sezónu v kinech – sci-fi blockbuster The Tomorrow War s Chrisem Prattem totiž po dohodě zamíří na streamovací službu Prime Video od Amazonu. Snímek původně zaštiťovalo… (více)

LEGO našlo nový domov

LEGO našlo nový domov

21.12.2019

Přestože série LEGO filmů odstartovala pod hlavičkou studia Warner Bros., společnost LEGO Group nyní hledá nový domov, který se jí nejspíš už dokonce i podařilo vyjednat. Série animovaných filmů… (více)

Batman a Nightwing mají režiséry

Batman a Nightwing mají režiséry

24.02.2017

Nová sólovka Batmana, jíž nedávno (režijně) opustil Ben Affleck, nakonec ulovila Matta Reevese (Úsvit planety opic). Studio Warner Bros. potvrdilo, že Reeves opravdu usedne za kameru, a Affleck dal… (více)

Lego Robin dostal pasující hlas

Lego Robin dostal pasující hlas

17.07.2015

Z loňského Lego příběhu se vyklubal takový hit, že studio Warner Bros. okamžitě rozjelo nový filmový vesmír. V září 2017 tak uvidíme celovečerák Lego Ninjago, v květnu 2018 regulérní pokračování Lego… (více)

Reklama

Reklama