Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V neotřele odlehčeném duchu, díky kterému se film „LEGO® příběh" stal celosvětovým fenoménem, se dočkal vlastního filmového dobrodružství přirozený vůdce celého ansámblu – LEGO Batman. Ale v Gothamu se chystají velké změny, a pokud chce zabránit tomu, aby moc ve městě převzal Joker, který nemá za lubem nic dobrého, Batman bude možná nucen přehodnotit svůj pohled na svou dosud fungující jednočlennou skupinu občanské bdělosti a sebeobrany a snažit se spolupracovat i s ostatními a možná, ale opravdu jen možná, naučit se trochu uvolnit a získat nadhled. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (365)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Musím být spravedlivá a připustit, že kouzlo původního nápadu o prolínání reálného a lego světa, se prostě nedá zopakovat. Jen občas v tomto snímku probleskne styl humoru z původního filmu, většinou ale jde jen o normální, slušně zábavný animák. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Bavil sem se sice o trošku mín jak u lego příběh ale zapůsobilo to dobře z některých momentu jsem nemohl a některé záběry mě zas vadily. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Animák je to sice slušný, ale za celou dobu mě vlastně ničím nezaujal. Dodíval jsem se až do konce, ale v nebavil jsem se tak jako u prvního dílu, tedy nebavil jsem se vůbec. Film jen tak prošuměl, aniž by ve mně zanechal jakýkoliv výrazný dojem a ještě před titulky zapadl do šedé zóny průměrnosti. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Skvělá animace za doprovodu hutné akce a s vysokooktanovým množstvím pop-kulturních odkazů, která je rámována solidním příběhem s citlivým emočním přesahem. Tohle všechno a ještě mnohem více dostanete v The Lego Batman Movie, který v rámci svých možností velmi příjemně překvapí a vykouzlí úsměv na tváři. „Sir, I have seen you go through similar phases in 2016 and 2012 and 2008 and 2005 and 1997 and 1995 and 1992 and 1989 and that weird one in 1966.“ ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Zábavné. Ale toľko vtipov na tak malom priestore spôsobuje, že kopec z nich vystrelí do prázdna a posledných 30 minút je typicky disneyovský koniec, ako všetko dobre dopadne, bez nejakej zaujímavej scény. Koniec to posúva do roviny detskosti a trápnosti a dospelosť prvotných vtipov upadáva. Na konci máme ešte strašne zlú pesničku, ktorá mi bude hrať v hlave ešte týždeň. Ale na jedno pozretie je to okej. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

První Lego příběh byl nečekaná pecka, plná překvapení, hlášek a vizuálně přinesl úplně něco jiného. Lego Batman pokračuje v tom samém, ale o stupínek hůře a v některých pasážích drhne. Především příběhově tolik neupoutá, v podstatě nic nového nepřináší, až na pár nápadů s postavami jiných filmů. Na mě osobně některé momenty působily trapně a celé to nakonec zachraňoval závěr, který si náramně pohrává s hodnotami přátelství a rodiny.......5/10 ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

smršť popkulturních (logicky hlavně komiksových) odkazů a narážek, která má zběsilé tempo, vymazlený vizuál a geniální úvodní titulky.. sedlo mi to víc než LEGO® příběh a i přes pár výhrad jsem spokojen.. slabší 4* ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Ach jo...kdy já už dospěju? Proč si raději nepustím nějakýho Tarkovského nebo Bergmana, abych mohl filmově zesnobnět? Jsem zoufalec. Lepší 4* ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

LEGO stavebnicami som bol v minulosti nedotknutý, jeho veľkorozpočtovým kino spektáklom LEGO PRÍBEH som však bol unesený. Možno preto boli moje očakávania v tomto prípade vysoké. Tú najvyššiu métu síce tento hit nedosiahol, ale je to predsa len špičková zábava, hlavne pre starších, ktorý pôjdu do kolien z celého toho navážania sa do DC, či iných filmových trhákov histórie. Klobúk dolu a len tak ďalej. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Je dost smutné, že ten nejlepší film s Batmanem začátku 21. století. je z LEGO univerza. Na druhou stranu, pro tvůrce je tohle ta nejlepší pochvala. Dobrý to je. Fakt. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Přetrpěno, dokoukáno. Musím říct, že tohle byl nejnáročnější LEGO snímek, který jsem doposud viděla. Batman je tu za idiota a všichni jsou takoví barevní, přátelští, rádi se převlíkají... Ne, LEGO Batman movie nefunguje. Navíc nemá ani dobrý písničky, hlavní hrdina je (v tomhle legovém podání) poděs a vůbec - tohle bylo nejdelších sto minut v mém životě. Uf. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Neskutečná rychlost hlášek a tempo filmu.. možná trochu škoda, protože plno fórů prostě uteče, na druhé straně je to důvod proč se na Lego Batmana podívat znovu. Krátké srovnání s Lego příběhem: Příběh o něco slabší, takový mindfuck už v závěru nečekejte. Vtipy v lego batmanovi jsou více sofistikované, chce to znát hrané Batmany. Nenasmál jsem se tolik a filmu chybí písnička "everything is awesome", která mě do nálady dostala spolehlivě. Ve výsledku je to film o něco horší ve všech ohledech, ale to vůbec nevadí, abych se na Lego Batmana brzy podíval zase. Víc takových, trochu divácky náročnějších, animáků. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Pro mě rozhodně lepší, než první film z 2014. Batman dodává LEGO filmu úplně jiné rozměry a vtipy a narážky jsou k popukání. Jaws, Barad-dûr a Voldemort pobavili asi nejvíc. 5* ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Ten pocit, když Ralph Fiennes nedabuje Voldemorta, ale Alberta (proč sakra "tenjehožjménonesmímevyslovit" používal kouzla typu wingardium, acio...). Svižná akční jízda, plná odkazů na spoustu jiných filmů, uteče celkem rychle. Hravé a vtipné, výborné navázání na Emmetův úspěch. ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Chris McKay tento snímek nemohl zrežírovat lépe. I když film zřejmě zůstane ve stínu svého předchůdce, dokázali sem tvůrci vměstnat tolik nových nápadů, popkulturních odkazů a vtipů směřovaných jak na ty nejmenší tak na komiksové geeeky. Opět se jedná o smršť šílených vizuálních nápadů a padnoucích hlášek, že je až nemožné všechny při prvním shlédnutí pobrat. Film jsem bohužel neviděl v originálním znění, ale musím říct, že mě po delší době český dabing vcelku překvapil a dokázal se s tou vlnou vtipů a postav popasovat se ctí. Animace je ještě lepší než ve tři roky starém Lego příběhu. Akční scény jsou přehlednější a svět celkově detailnější. Jediné výtky tak směřují k jednoduššímu a místy předvídatelnému scénáři a přiliš dlouhé stopáži, kdy se konec z té šíleně rozdováděné jízdy přesune k typickým ponaučením a prezentováním "správných lidských hodnot". Bylo skvělé vidět tolik postav z Batmanovského univerza v jednom filmu a jsem rád, že spoustu nápadů a překvapení studio v ukázkách nepropálilo, tudíž jsem byl v druhé půlce velmi překvapen, co všechno se do filmu vešlo. 7.5/10 ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Nedá se srovnat s prvním dílem. Celkově tomu chyběl ten duch, zajímavost. Byl to tady jeden joke za druhým, bohužel až moc směřované všechno okolo důležitosti rodiny, a že ji Batman nemá... Joker byl velmi povedený, nápad s Phantom Zone též :-) Rozhodně je tento počin pro mladší osazenstvo, než byl první díl. Starší si možná přijdou na pár hlášek, co mladí nepochopí, ale byla to spíše jen taková pohádka. Bat-cha 60 % ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Přesně takové, jak jsem očekával a jak jsem doufal. Parádní jízda od začátku do konce, kde je každou chvíli nějaký vtípek, ať už v dialozích, anebo čistě v situacích. A navíc ty popkulturní, převážně komiksové odkazy, které všechny nedovede chytnout snad nikdo. Jo, tohle mě dovedlo strhnout a udržet celou dobu. ()

Související novinky

Sci-fi Chrise Pratta míří na Amazon

Sci-fi Chrise Pratta míří na Amazon

08.04.2021

Další špatná zpráva pro letní sezónu v kinech – sci-fi blockbuster The Tomorrow War s Chrisem Prattem totiž po dohodě zamíří na streamovací službu Prime Video od Amazonu. Snímek původně zaštiťovalo… (více)

LEGO našlo nový domov

LEGO našlo nový domov

21.12.2019

Přestože série LEGO filmů odstartovala pod hlavičkou studia Warner Bros., společnost LEGO Group nyní hledá nový domov, který se jí nejspíš už dokonce i podařilo vyjednat. Série animovaných filmů… (více)

Batman a Nightwing mají režiséry

Batman a Nightwing mají režiséry

24.02.2017

Nová sólovka Batmana, jíž nedávno (režijně) opustil Ben Affleck, nakonec ulovila Matta Reevese (Úsvit planety opic). Studio Warner Bros. potvrdilo, že Reeves opravdu usedne za kameru, a Affleck dal… (více)

Lego Robin dostal pasující hlas

Lego Robin dostal pasující hlas

17.07.2015

Z loňského Lego příběhu se vyklubal takový hit, že studio Warner Bros. okamžitě rozjelo nový filmový vesmír. V září 2017 tak uvidíme celovečerák Lego Ninjago, v květnu 2018 regulérní pokračování Lego… (více)

Reklama

Reklama