Reklama

Reklama

Párty hrůzy

(neoficiální název)
  • Kanada Death Weekend (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dej filmu sa odohráva počas 24 hodín v chladnom novembrovom dni na vidieku v Ontáriu. Diane (Brenda Vaccaro), bývalá modelka, sa zoznámi s bohatým playboyom Harrym (Chuck Shamata). Obaja tak prichádzajú na víkendovú párty v Harryho odľahlom vidieckom dome pri jazere. Onedlho ich ale začne terorizovať gang šialených mladíkov vedených Lepom (Don Stroud)... (westerns)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Hororové překvapení z Kanady.Milovníci exploitationu a rape and revange si příjdou na své.Navíc má tento film obrovskou výhodu v tom že se rozjede a ve svém tempu nijak zvlášť nepoleví.Takže u tohoto filmu není šance,že se budete nudit.Herecké obsazení se taky povedlo a banda hajzlů působí dostatečně odporně,takže jim přejete jen to nejhorší.Dalším velkým plusem je,že hlavní hrdinka přemýšlí a nechová se jako vypatlaná kráva.Jó a abych nezapoměl.Dokonce mě tento snímek i pobavil.Ti dva ožrolové byli dokonalí.Takže opravdu nemám co vytknout a dávám plnej počet. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

„They were going to rape her one by one. She was going to kill them... one by one.“ Nenápadný exploit Williama Frueta je esenciou zvrátenej ľudskej povahy ničiť všetko materiálne na čo nevieme dosiahnuť a všetkých, ktorí si myslia, že za peniaze si môžu kúpiť všetko, sa po vzore STRAW DOGS (1971) a distribučnému odkazu na Cravenov THE LAST HOUSE ON THE LEFT (1972) síce vyhýba konkrétnej inšpirácii, téma však ostáva. Zazobaný zubár Harry (Chuck Shamata), do konca svojho krátkeho života finančne zahojený playboy oplývajúci rozsiahlym majetkom, si môže každý víkend dovoliť novú a novšiu ženu do svojej spálne v dych berúcom dome pri jazere. Jeho posledný objav – modelka Diane (Brenda Vaccaro) nie je ale bežné dievča, ktoré zvolí na všetko. Kostrbatý románik sa začína komplikovať ešte skôr ako sa mladý pár usadí na gaučí pri poháriku v bezpečí domova. ### Neprávom distribučne nedocenený exploitačný klenot žánru je surový ako čerstvo porazené prasa. Neskutočné tempo gradujúce hneď v prvých minútach filmu sa nezastaví až do záverečných tituliek, ku ktorým dostať sa znamená prejsť si peklo s bandou odporných zmrdov plných krutosti a neúcty. Prvotriedny exploitačný rape and revenge zásek hodný odporúčania! ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Další zástupce "Rape & Revenge," tentokrát z Kanady a od tvůrce mého oblíbeného Funeral Home (1980). V porovnání s Cravenovým debutem sice působí trochu jako nedomrlý bráška (a to hlavně v oblasti násilí), ale oproti němu je zase technicky mnohem lépe zvládnut. Death Weekend potěší svižným tempem, které odstartuje úvodní automobilovou honičkou a končí až klasickou naháněčkou. Tu navíc diktuje hrdinka, jež je nečekaně zdatná jak psychicky, tak hlavně fyzicky - ta vám totiž dokáže na člunu opravit motor a bez klíčků nastartovat auto. Grázlové jsou sice čtyři, přesto nedostanou sebemenší šanci! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Typický žánrový snímek, který se drží osvědčené osnovy. Nebohá mladá žena ohrožovaná čtveřicí buranů je donucena postarat se o sebe sama. Zubař Harry rád dává na odiv svůj majetek. Na víkendy si vozí do svého domu na samotě dívky, které si pak tajně fotí v pokoji a ve sprše, předvádí jim, co všechno vlastní, a pak počítá, že se s nimi vyspí. Jenže Diana je trochu jiná. Nejprve mu ukáže, jak dokonale umí řídit jeho fáro, když ujede čtveřici blbů, a následně mu vysvětlí, že i když je modelkou, neleze chlapům do postele na počkání. Když pak dorazí nasupená čtyřka, je jasné, že tenhle víkend klidný nebude. Film postrádá kladné postavy a ona i ta Diana není žádný svatoušek. Zpočátku se sice chová nemožně, pak se ale promění v SuperWoman a ukáže chlípníkům, zač je toho loket. Kromě automobilové honičky pobaví devastace domu či ďábelská jízda se člunem po jezeře. Jako celek solidní, film má spád a napětí, mrtvol dostatek. Osobně jsem čekal, kdy dojde na močál... ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Trilerík určite nenudí, aj keď nezačína práve najzaujímavejšie (autonaháňačka). Divoká partia asociálov si to rozdá s párikom na luxusnom opustenom mieste a napriek nižšiemu rozpočtu to má miestami aj atmosféru. Scénu s rozbíjaním nábytku som však musel pretáčať - niečo také neznášam ani vo filme. Don Stroud v roli záporáka výborný, scéna, kde ho prejde auto je nečakane výborne natočená. Do ženskej role mohli ale obsadiť nejaké chutnejšie mäsko a v takýchto filmoch by som očakával aj nejaké tie nahotinky, čo sa žiaľ nekoná. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Společnost AIP film v USA vydala pod názvem The House by the Lake. Distributoři měli dojem, že název podobný úspěšnému snímku Poslední dům nalevo (The Last House in the Left) (1972) Wese Cravena jim přinese mnohem větší úspěch. (hladass)
  • Scenárista a režisér William Fruet se inspiroval skutečným příběhem, který se stal v Kanadě. (hladass)
  • Brenda Vaccaro se obávala vzít roli Diany. Před natáčením filmu ji nabídli roli v televizním seriálu a ona se obávala, že role v tak násilném filmu ji poškodí image. Ale nakonec to riskla. (hladass)

Reklama

Reklama