Reklama

Reklama

Párty hrůzy

(neoficiální název)
  • Kanada Death Weekend (více)
Trailer

Recenze (16)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení tento nízkorozpočtový kanadský "Rape and Revenge" ('70) exploitation, teprve druhý film režiséra Frueta, který se snažil vydělat na úspěchu proslulé klasiky žánru "Last House on the Left" (72). Vůbec bych to tedy tak špatně neviděl, naopak rád jsem filmu hodnocení nepatrně, ale přece jen trochu zvedl. Na filmu jsem si cenil jednak vynikající dramatické složky, ale i inteligentního příběhu - zatuchlý venkov, velmi dobrá sleazy atmosféra, pevná akce, všudypřítomné napětí i nějaký ten plátek různého druhu násilí. Herecké obsazení bylo podle mého názoru kvalitní, každý ve své roli i co se týče charakteru, odvedl maximum. Kvarteto zlých psychoušů terorizující mladý pár, zejména jejich vůdce (Stroud), radost pohledět. Finále, kdy Diane (úžasná Vaccaro) vezme odplatu plně do svých rukou a snaží se bránit všemi dostupnými prostředky (jde jí o přežití), mi trochu svou vynalézavostí připomíná australskou klasiku "Fair Game" natočenou o celých 10 let později. "NEJ" scéna? Když opomenu ono pomstychtivé a značně znervozňující finále, tak jistě domovní velmi vyhrocená a intenzivní scéna a následující totální demolice baráku, anebo zahajovací automobilová honička byly natočeny velmi zručně. Nezbývá mi, než tento film doporučit...Kanaďané v této době mnoho takových snímků nenatočili a tento shocker, bohužel, patří k těm hodně nedoceněným. Podobné filmy: "Last House on the Left", "Straw Dogs", "I Spit On Your Grave", "Night Train Murders", "Last House on the Beach", "House on the Edge of the Park" atd. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Další zástupce "Rape & Revenge," tentokrát z Kanady a od tvůrce mého oblíbeného Funeral Home (1980). V porovnání s Cravenovým debutem sice působí trochu jako nedomrlý bráška (a to hlavně v oblasti násilí), ale oproti němu je zase technicky mnohem lépe zvládnut. Death Weekend potěší svižným tempem, které odstartuje úvodní automobilovou honičkou a končí až klasickou naháněčkou. Tu navíc diktuje hrdinka, jež je nečekaně zdatná jak psychicky, tak hlavně fyzicky - ta vám totiž dokáže na člunu opravit motor a bez klíčků nastartovat auto. Grázlové jsou sice čtyři, přesto nedostanou sebemenší šanci! ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Model hlúpučkej, za peniazmi prahnúcej modelky je tu obrátený celkom naruby. Modelka sa ukáže byť skvelou šoférkou, mechaničkou a pri záchrane života aj premýšľavou slečnou. Tupé mužské hovädá, prahnúce len za pomstou, chľastom, sexom, likvidáciou či naparovaním sa veľkosťou majetku, sa dočkajú zaslúženej odplaty uprostred močiarno-jazernej krajiny. Nekomplikovaný príbeh, skvelé zobrazenie, zahrňujúce i zopár humorných scén. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

I keď podľa otrepanej šablóny, no zato celkom solídne podaný "Rape and Revenge", ktorý napriek nižšiemu rozpočtu ďaleko výraznejšie dosahuje pocitov znepokojenia, ako filmy za rapídne vyšší budget. Zabudnite na gore či explicitné násilie. Je ho málo, režisér vsádza všetky karty na dej a s tým súvisiace hrotenie situácií, bez potokov krvi, nejakých nastražených pascí ako v moderných hororoch. Adekvátny priemer. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Typický žánrový snímek, který se drží osvědčené osnovy. Nebohá mladá žena ohrožovaná čtveřicí buranů je donucena postarat se o sebe sama. Zubař Harry rád dává na odiv svůj majetek. Na víkendy si vozí do svého domu na samotě dívky, které si pak tajně fotí v pokoji a ve sprše, předvádí jim, co všechno vlastní, a pak počítá, že se s nimi vyspí. Jenže Diana je trochu jiná. Nejprve mu ukáže, jak dokonale umí řídit jeho fáro, když ujede čtveřici blbů, a následně mu vysvětlí, že i když je modelkou, neleze chlapům do postele na počkání. Když pak dorazí nasupená čtyřka, je jasné, že tenhle víkend klidný nebude. Film postrádá kladné postavy a ona i ta Diana není žádný svatoušek. Zpočátku se sice chová nemožně, pak se ale promění v SuperWoman a ukáže chlípníkům, zač je toho loket. Kromě automobilové honičky pobaví devastace domu či ďábelská jízda se člunem po jezeře. Jako celek solidní, film má spád a napětí, mrtvol dostatek. Osobně jsem čekal, kdy dojde na močál... ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

„They were going to rape her one by one. She was going to kill them... one by one.“ Nenápadný exploit Williama Frueta je esenciou zvrátenej ľudskej povahy ničiť všetko materiálne na čo nevieme dosiahnuť a všetkých, ktorí si myslia, že za peniaze si môžu kúpiť všetko, sa po vzore STRAW DOGS (1971) a distribučnému odkazu na Cravenov THE LAST HOUSE ON THE LEFT (1972) síce vyhýba konkrétnej inšpirácii, téma však ostáva. Zazobaný zubár Harry (Chuck Shamata), do konca svojho krátkeho života finančne zahojený playboy oplývajúci rozsiahlym majetkom, si môže každý víkend dovoliť novú a novšiu ženu do svojej spálne v dych berúcom dome pri jazere. Jeho posledný objav – modelka Diane (Brenda Vaccaro) nie je ale bežné dievča, ktoré zvolí na všetko. Kostrbatý románik sa začína komplikovať ešte skôr ako sa mladý pár usadí na gaučí pri poháriku v bezpečí domova. ### Neprávom distribučne nedocenený exploitačný klenot žánru je surový ako čerstvo porazené prasa. Neskutočné tempo gradujúce hneď v prvých minútach filmu sa nezastaví až do záverečných tituliek, ku ktorým dostať sa znamená prejsť si peklo s bandou odporných zmrdov plných krutosti a neúcty. Prvotriedny exploitačný rape and revenge zásek hodný odporúčania! ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Hororové překvapení z Kanady.Milovníci exploitationu a rape and revange si příjdou na své.Navíc má tento film obrovskou výhodu v tom že se rozjede a ve svém tempu nijak zvlášť nepoleví.Takže u tohoto filmu není šance,že se budete nudit.Herecké obsazení se taky povedlo a banda hajzlů působí dostatečně odporně,takže jim přejete jen to nejhorší.Dalším velkým plusem je,že hlavní hrdinka přemýšlí a nechová se jako vypatlaná kráva.Jó a abych nezapoměl.Dokonce mě tento snímek i pobavil.Ti dva ožrolové byli dokonalí.Takže opravdu nemám co vytknout a dávám plnej počet. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Nenudiaca, svižne plynúca kanadská home invasion s rape and revenge vyvrcholením sprvoti banálneho konfliktu mestskej dvojice s bandou vidieckych grázlov. Film bol pre svoj údajne obscénny obsah svojho času zakázaný vo Veľkej Británii, čo je vzhľadom k tomu, že sa tu vlastne žiadne explicitné zvrhlosti nedejú dosť puritánsky verdikt. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vyborny hororovy kusok, nieco z rady Rejp and Ryvendz . Auto nahanacka na zaciatku maximalne potesi, hlavna hrdinka sa msti za znasilnenie, a teda je hodne odolna. Pomaly mi pripadala, akokeby mala vojensky specialny vycvik, ze nebola klasickym civilnym obcanom. No ale tempo na urovni, film odsypa jedna radot, na nudu niet casu ani priestoru. Brenda Vaccaro vyborna, zvysni herci mi nic nehovorili. Axa povazujete za samozvaneho hororoveho guru a za fundu poriadne strasidelneho hororu, tento film je treba poznat. 89 % ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Trilerík určite nenudí, aj keď nezačína práve najzaujímavejšie (autonaháňačka). Divoká partia asociálov si to rozdá s párikom na luxusnom opustenom mieste a napriek nižšiemu rozpočtu to má miestami aj atmosféru. Scénu s rozbíjaním nábytku som však musel pretáčať - niečo také neznášam ani vo filme. Don Stroud v roli záporáka výborný, scéna, kde ho prejde auto je nečakane výborne natočená. Do ženskej role mohli ale obsadiť nejaké chutnejšie mäsko a v takýchto filmoch by som očakával aj nejaké tie nahotinky, čo sa žiaľ nekoná. ()

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Úspěšný zubař sbalí krásnou modelku a odjede s ní na své venkovské sídlo, kde má v plánu patřičně si užít. Slibně začínající víkend mu však pokazí parta buranů, kteří se mu vloupou do domu a začnou ústřední dvojici tyranizovat. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Spickova B podivana, aneb dalsi ukazka toho, ze penize nejsou pro film to nejpodstatnejsi... Uvodni honicka mezi Stingrayem a 67 Camarem uz je sama o sobe paradni zalezitost. Nevic kdyz ridi zenska... Pribeh: particka buranu si vyslapne na dvojici "milencu", aneb klasicka vybijena odehravajici v jednom osamelem dome atd. Milenec je proti bandicce pasivni, a tak to musi vzit do ruky zenska. A ta se s tim nemaze... :-) P.S.: zajimavosti je, ze film produkoval cechoslovak Ivan Reitman. 4+ ()

G04T 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších rape and revenge filmů který jsem kdy viděl. Konec výbornej. Všechno skvělý. Absolutní spokojenost. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Home invasion s velkou dávkou nudy. Když se má začít něco dít, kecá se. Pak se to vše soustředí na ničení zařízení domu a to je tak zhruba vše, čeho se lze v první hodině dočkat. Jde o velice slabý film, u kterého je zajímavých jen posledních dvacet minut a i to jen s velkou bídou. No a ty nesmysly v něm... ()

Reklama

Reklama