Reklama

Reklama

Jak jíst, abychom žili déle a zdravěji

(TV film)
  • Velká Británie Horizon: Eat, Fast and Live Longer
Velká Británie, 2012, 52 min

Obsahy(1)

Průvodce Michael Mosley na sobě vyzkoušel pozoruhodný vědecký projekt kombinace půstu a plnohodnotného stravování, který přináší překvapivé výsledky v oblasti zdraví, dlouhověkosti i odolnosti proti obezitě a Alzheimerově nemoci. Vědci po celém světě se dlouhá desetiletí usilovně věnují zkoumání procesu stárnutí. Je zřejmé, že geny hrají významnou úlohu v tom, jak rychle a jakým způsobem stárneme. S genetickou výbavou toho příliš nenaděláme. Co ovšem můžeme udělat, je změnit to, co jíme. Výsledky pozoruhodného výzkumu prováděného americkými vědci naznačují, že existuje spojitost mezi stravou a dlouhověkostí. Zdá se, že nejde jen o to, co jíme, ale také o to, kdy a jak to jíme. Michael Mosley vás provede na vlastník kůži procesem své převýchovy. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Amper01 

všechny recenze uživatele

V souvislosti třeba s dokumentem Léčba půstem a dalšími, toto opravdu dává smysl. A měl by to shlédnout (a třeba i zkusit) každý, kdo chce pro své zdraví něco udělat. ()

Zuzzka 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý dokument v podstatě o účincích půstu. Už dříve než jsem dokument viděla, jsem se nad půstem zamýšlela a tohle mě jen povzbudilo zavést podobná opatření do svého života. ()

Reklama

Reklama