Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John (Todd Lowe) stratil pred tromi mesiacmi svoju milovanú manželku. Aby mu to všetko neustále nepripomínalo, rozhodol sa spolu so svojimi tromi deťmi presťahovať do krásneho starého domu z viktoriánskej éry. Netuší, že dom má svoje temné tajomstvo. V roku 1891 sa tu pri jednej špiritistickej seanse udiala tragédia. Predmety použité pri tejto príležitosti sú pritom doteraz skryté v dome. V okamihu, ako ich Johnove deti objavia, začnú dotyčné starožitnosti postupne ovládať členov ťažko skúšanej rodiny. Nájdu v sebe silu vzoprieť sa silám zla, alebo ich zlo nachádzajúce sa v dome zahubí? (beso74)

(více)

Recenze (29)

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabá duchárska žánrovka, ktorej dopozeranie si vyžadovalo miernu dávku sebazaprenia, našťastie to ale malo aj svoje svetlé chvíľky, hlavne zo začiatku keď sa začínala budovať atmosféra, no žiaľ veľmi skoro sa všetko v tomto smere zrútilo ako domček z karát. Keby nie tej jednej podarenej ľakačky tak ani neviem, že pozerám na horor. Až príliš hororovo mdlé, predvídateľné a tým pádom aj nezáživné. 40/100 ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Žalostně průměrná duchařina, což je, vzhledem ke slušnýmu traileru, docela škoda. The Remains kopírují / v některých případech dokonce zřetelně vykrádají / hned několik úspěšnějších sourozenců (viz. 3:15 zemřeš, Insidious a jim podobní), bohužel chybí invence nebo nějaký výrazný nápad. Zde použité prostředky ke strašení nedokážou děsit a napětí vykoukne jen skrz růžky. Mohlo by být líp, ale to by se nesmělo něco dít jen prvních pět minut a posledních sedm minut a ta nadržená blondýnka by taky musela ukázat trochu víc, než jen otrávenej ksicht. Třeba kozy - člověk by pak byl hnedka spokojenější. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Mladá rodina sa po smrti matky nasťahuje do nového domu s nepríjemnou históriou. Pre otca tak okrem náročnej výchovy troch neposlušných detí nastávajú ďalšie problémy. Dom je totiž obrovský a krásny, ale vo vnútri čaká niečo nebezpečné. - The Remains je prekvapivo dobre spracovaným hororom, ktorý si vystačí s niekolkými rôznorodými postavami, postihnutou rodinou, jedným velkým domom a kopou momentov, ktoré nie sú pre fanúšika hororu ničím novým. Napriek ohranosti pôsobí celkom pozoruhodne, aj keď vystrašiť nedokáže zrejme ani tie najjemnejšie duše. Na rodinku, ktorá sa musí po smrti matky vyrovnať s domom plným duchov, sa mi pozeralo dobre a ubehlo to plynulo, takže som celkom spokojný. + Maria Olsen + herečka z All Cheerleaders Die a The Sand ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nie je nič horšie, ako keď človek stratí milovaného partnera. John-ovi pred pár mesiacmi zomrela po tuhom boji so zákernou chorobou manželka. Ako vdovec s tromi deťmi robí všetko čo je v jeho silách, aby danú situáciu spoločne zvládli. Od nasťahovania do "nového" domu si sľubuje najmä opätovný reštart, vďaka ktorému by aspoň mierne pozabudli na veľkú tragédiu, ktorá ich postretla. Lenže za múrmi starej vily sídlia temné sily, ktoré od počiatku naberajú na obrátkach. V ohrození sa tak ocitne nie len on samotný, no najmä jeho deti. Tuctový priemer, ktorý si zaslúži možno dve, max tri ☆. Napriek snahe o budovanie hutnej atmosféry, úvod nasľuboval nesplniteľné. Pár zábleskov sa síce našlo, no o nič svetoborné sa nejedná. Žiadnej mimoriadnej lakačky sa divák nedočká, a tak mi neostáva nič iné, ako smelo skonštatovať, že "The Remains" je len slabou kopírkou mnohých úspešnejších ducharín, ktorých tituly ani neradno menovať. Skrátka, toto je slepá návnada pre kapre (užívateľov), ktoré sa všemožne snažia skončiť na vianočnom tanieri (sledujú všetko, čo je zaradené do horor žánru). No a bohužiaľ, ja som jeden z nich - 40% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Tak toto by som naozaj neoznačoval žánrovo za horor, ale (väčšinu času) skôr za nepodarenú rodinnú dramu o otcovi a jeho deťoch, ktorým zomrela matka/manželka a tak musia každý večer jesť donáškovú stravu. Hororové prvky resp. snaha o ne bola naozaj chabá a i keď som chcel pôvodne dať dve hviezdy, strašne narýchlo urobený a vyslovene zle natočený záver filmu (kedy bolo nejakých 15 minút do konca a ešte stále na famíliu nikto priamo neútočil alebo sa ju nesnažil manipulovať) hodnotenie ešte znižuje. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nejlepší je s duchy prcat, než oni vyprcají s vámi. Čerstvý vdovec se třemi závazky se této zásady nedržel. A utěšen novým domem, v němž se už po dvě století potulují (dvě) negativní entity ženského rodu, si myslel, že už bude mít na všechno klid. To by si jeho dvě malé děti ale nesměly nic začít s pozůstalými věcmi z truhly patřící někdejším nájemníkům, do nichž zlý duch zaklel svoji sílu, a které dokáží výrazně měnit charakter nových vlastníků. Viktoriánský dům, v němž se za dávných časů praktikovaly spiritistické seance, je na nové nájemníky dobře připraven. A divák se musí především spokojit jen s nepříliš originálním vývarem z desítky jiných, podobně orientovaných hororů. A když se intenzita strašidelných scén vytrácí, může se počítat se sličnou Brooke Butler, kterou můžete pomyslně oprcat dle libosti. Film má samozřejmě zřetelně nízký rozpočet. Nějakých skutečně působivě strašidelných scén jsem se nedočkal. Zlověstný pocit přítomen byl, ovšem režijně by se musel stát zázrak, aby to strašeníčko přikovalo do židle. Herecká osádka celkem vévodila a dařilo se jí kompenzovat liknavější scénář a slabou režii debutanta Thomase Della Bella. Brooke Butler velká sympaťanda, kozy jako vozy, jenže režisér by asi snad ztropil žárlivou scénu, kdyby ten nápad Matky přírody předložila odhalený. Horůrek bez velkých ambicí, s uspěchaným finále, ovšem oproti tomu oceňuji, že závěr nevyzníval pozitivně. Takže stokrát obehraný námět, na jehož nedostatky se dá (relativně) zvyknout. 5/10 ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

John sa spolu so svojou prudkojebateľnou dcérou Izzy (o ktorej som si spočiatku myslel, že je iba jeho mladšou a drbntou manželkou) a dalšími dvoma prckami nasťahuje do obrovského domu, kde už nejaký ten piatok nikto nebýval, hoci cena za kúpu bola smiešna. Avšak čo nebolo smiešne, bola truhlica hore na povale, ktorá obsahovala artefakty, ktoré by sa za slušnú vatu dali streliť na eBayi a ktorá spôsobila napríklad to, že malá Victoria sa počas rozhovoru s otcom tvárila ako stará sfetovaná ku*va. Tá truhlica totiž mala moc! Desivú moc, ktorú len tak hocikto nerozdýcha... ()

silentname odpad!

všechny recenze uživatele

Zahrajte si pri tomto filme jednu hru. Hoďte do seba poldecák vždy, keď uvidíte vo filme klišé, alebo vykrádačku z iného filmu. Pretože inak ako veľké vrece plné klišé by som "The Remains" nazvať ani nevedel. Tento film nemá absolútne žiadnu originalitu v rámci príbehu, v rámci postáv a okrem toho je to okorenené hereckými výkonmi, ktoré človek neberie od prvého momentu, čo uvidí našich hercov. Mám pocit, že všetci boli pod vplyvom mizernej réžie, lebo nikto vo filme nedokáže presadiť absolútne nič zo svojich postáv. Neviem ako by som to celé dokázal zhodnotiť, lebo mám pocit, že tu sa nachádza vykrádačka snáď každej duchariny, ktorú som mal možnosť v hororovom žánri vidieť, ani raz sa človek nezľakne a všetko v tomto filme podľa mňa neskutočne zlyháva. Zlyháva to, lebo absolútne to nevie vybudovať atmosféru, nevie predať postavy, nevie vytvoriť originálny a zaujímavý príbeh a nedokáže dokonca urobiť ani to, že by nám na konci dal nejaké uspokojivé vysvetlenie a rozuzlenie. Jeden z najhorších hororov roku ľudia. Jeden z najhorších. Nie je absolútne nič, čo by som dokázal na tomto filme pochváliť. Nič. Jediné čo môžem povedať je, že ak by ste skutočne do seba hodili poldecák pri každej jednej scénke, ktorá je klišé, tak by na to padla minimálne celá fľaša a skončili by ste s otravou alkoholom. Tak zlý je tento film. Tak veľmi je tento film zlý. Držte sa od neho čo najďalej. To je moja rada. Hodnotenie: F ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Nevěřiš budeš potrestán skvělý start no a hned poté klasický příběh rodiny a koupi levného domu kde samozřejmě není žádny háček, ba naopak je v tom strašidelný háček film je až na drobnost herců v pohodě ale strasně malá děsivá atmosféra a hlavně neviděl jsem žádnou snahu na lekací akci což by ani možná nevadilo ale co zbytek co by měl horor nabídnou celkem škoda. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Postačí vidět prvních deset minut a posledních pět, zbytek můžete klidně proklikat. Podprůměrná duchařina bez nápadu, s mdlými herci a ruční kamerou. Jediný důvod, kvůli kterému stojí za to film vidět, a taky jediný důvod, kvůli kterému si ho budu ještě pár dnů aspoň trochu pamatovat, je výborná dětská představitelka mladší dcery, která mi občas trochu připomněla malou Christinu Ricci v Addamsových. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nijak zvlášť ambiciózní duchařina, která se drží všech tradičních klišé strašidelných domů, ale zároveň je hezky natočená a nemůžu si stěžovat ani na herecké obsazení. Co mi vadilo nejvíc, bylo stupňování napětí resp. to, že vůbec neexistovalo. Bubáci totiž tlačí na pilu pořád stejně a vůbec se nesnaží přidávat, což filmu ubírá body. A nezadařilo se ani finále, které ze všeho nejvíc působilo odflákle. Ale za podívání to stojí, to zase jo a je úplně jedno, že si na to člověk za pár hodin nevzpomene. 55% ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Tvůrci tohoto hororu vykrádají leckoho, a to do takové míry, že bych se vůbec nedivil, kdyby čmajzli i kameru a vůbec veškerý matroš nutný k natáčení. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Úvodní titulek vizuálně vykradený z Insidious, zápletka z deseti dalších hororů. Nepřidává to nic vlastního, herecky je to toporné (starší dcera, kterou hraje skoro 30letá (ne)herečka je na pěst), jako horor naprosto nezvládnuté a amatérský závěr to jen pohřbil. Místy je to alespoň trochu pozeratelné rodinné drama, které nahoru z odpadu táhne akorát Zack z Gilmorek. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Jediné, co mi z filmu utkvělo v paměti, byl nejodfláknutější hororový konec, co jsem viděl. Mohlo to být za 60%, takhle čistý průměr. 50% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

V americkém filmu „The Remains“ najdete jen další dům, kde straší, rodinu, která je tím celkem silně ovlivněna, ale budování atmosféry není nijak specifické, není ani tíživé. Postavy nejsou nijak výrazné, naštěstí ani negativním způsobem. Jako kdyby se film za každou cenu snažil být průměrný, až to nakonec dotáhl k tomu, že ani toho průměru nedosáhne. Bohužel na něm není nic, čím by vybočoval. ()

stration 

všechny recenze uživatele

No tak to byla slabota. Začátek celkem ušel, ale pak tempo slušně řečeno zvolnilo, aby se film rozběhl až v závěrečné desetiminutovce. Herci se celkem snažili, občas nějaká ta lekačka, ale co je to na plat, když se člověk nedočká jediného zvratu nebo originální myšleky a nápadu. Hrozně bezpohlavní a sterilní. A nuda. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Príklad úplne zbytočného filmu, konkrétne hororu, ktorý nemá žiaden vlastný nápad a zmôže sa len na pár úbohých klišé v úbohom prevedení. Rodinka v depresii sa nasťahuje do podozrivo lacného domu so špirituálne vražednou minulosťou a divák ktorý práve nevyliezol z prehistorického oceánu vie presne čo sa bude diať. Tajomne rozhádzané veci a zjavenia čiernovlasého dievčatka beriem v horore z roku 2016 ako vyloženú a drzú provokáciu nabádajúcu k nekompromisnému ošťaniu celého filmu. Dvaja mladší prckovia sa pod vplyvom zádušných síl menia na toluénové prízraky, staršia dcéra randí s nejakým emákom, ocko sa snaží so všetkým vyrovnať a ja sa len nudím pri sledovaní scénok ktoré často ani nikam nevedú. Keď potom vo finále strašne vrieskajúca a plačúca blondína prenasledovaná tolueňákmi hodí zápalku do prekliatej truhlice, tá okamžite prudko vzbĺkne a odčaruje zfetované deti. Teda nie tak úplne, lebo zlá Mary Poppins (hlavná záporáčka ) nevyhynie, aspoň nie v béčkovom horore čo potrebuje "šokujúce" záverečné znovuoživenie zla bez akéhokoľvek opodstanenia. Nudná zlátanina. ()

Magika82 

všechny recenze uživatele

V posledních letech, aby člověk alespoň průměrný snímek s duchovní tématikou, vloženou do příjemného "strašidelného" děje, tedy tzv. hororu, s lucernou hledal světa kraj... Zaznamenala jsem několik plagiátorských scén, zcizených a pouze lehce upravených z jiných filmových snímků. Herecké výkony hodnotím jako průměrné. Dějová linie nelavírovala, ale doslova si hrála na vadně postavenou horskou dráhu. Celkový dojem: Nemastné, neslané. Neurazí, ale ani nepotěší. Známka Dostatečná, tedy 30% a počet hvězd 2 ..... ()

Junys 

všechny recenze uživatele

Rodina se po smrti matky přestěhuje do nového domu aby na ni furt nemysleli. Jenže v domě se dějí podivné věci - nic moc.. atmosféra slabá.. ()

Reklama

Reklama