Reklama

Reklama

Oko vlka

(TV film)

Obsahy(1)

Při přechodu zmrzlým Severem na saních v roce 1912 se státnímu zoologovi Paulovi Weymanovi (Jeff Fahey) naskytne zvláštní pohled. Vrčící kreatura, napůl pes - husky a napůl vlk, drží stráž nad zakrvaveným tělem kanadského horala. Weymanovi se zdá být očividné, že zde došlo k vraždě s jediným svědkem - vlkem. Rozhodne se vzít vlka s sebou a vrátit se mezi lidi. Během návratu vlk pozná a zaútočí na vraha. Místní horský seržant je svědkem útoku a chce to, co viděl, označit za útok divoké bestie. Nyní nastává zkouška o přežití, protože Weyman musí bojovat o záchranu vlka i sebe před tvorem nejkrutějším - člověkem. (Butterfly Video Entertainment)

(více)

Recenze (2)

liborzel 

všechny recenze uživatele

Asi druhý nejkrásnější film o zvířatech.Vlastně všechno co napsal J.O.Curwood je nádherně poutavé.Kazan je krásné zvíře,Fahey sympaťák,hudba ladící s nádhernou přírodou.Nečetl jsem román Vlčák Kazan,tak nemohu posoudit odklon od knihy.Mě se film moc líbil i kdyby byl dějově pozměněný.Bohužel i na tomto filmu (stejně jako na těch podle J.Londona) je vidět,že člověk je ta nejhorší verbež,jaká se kdy na této planetě objevila.Je mi úplně jedno,že děj filmu je z 19-tého století.Dnes je sice trochu víc těch,kteří přírodu milují a chrání,ale stále je dost těch,kteří se na ní jen snaží zbohatnout bez ohledu na její křehkou krásu a to,že se bez ní lidstvo neobejde.Příroda se ale bez lidí obejde.Dávám bez váhání plný počet hvězdiček a jen mě mrzí,že kromě filmu Kazan a Barí,syn Kazanův se podle J.O.Curwooda netočí v dnešní době víc filmů. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Příběh je to malinko naivní a násilně konstruovaný, holt není to Jack London, který tenhle žánr opravdu uměl. Nicméně herci i psi a vlci jsou jakž takž a svůj díl ve prospěch celkového vyznění odevzdává kanadská příroda. ()

Reklama

Reklama