Reklama

Reklama

Captain Marvel

  • USA Captain Marvel (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Snímek Captain Marvel se odehrává v devadesátých letech dvacátého století a je tak zcela novým dobrodružstvím z dosud neviděného období filmového světa Marvel. Film sleduje příběh Carol Danversové, ze které stala jedna z nejmocnějších superhrdinek světa. Když Zemi zasáhne mezihvězdná válka mezi dvěma mimozemskými rasami, Danversová se ocitá s malou skupinou spojenců přímo v srdci konfliktu. (Falcon)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (966)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Na film jsem navštívil kino a mé prvotní dojmy vypadaly celkem slibně, snímek obsahoval zdánlivě dobré vtipy, hlášky a akce měla také slušný potenciál. Bohužel však bylo čím dál tím jasnější, že se jedná pouze o další Hollywoodský brak. A to hned z několika důvodů které zde vypíšu. Nejhorší z nich byla bezkonkurenčně herečka v hlavní roli (Brie Larson), která je nesympatická jak ve své roli, tak v reálném životě. Tím pádem docela lituju ty chudáky co s ní museli celé dny natáčet. Další podstatnou věcí je, že hlavní postava na své cestě neprošla absolutně žádným vývojem osobnosti a v příběhu se tak nijak neposunula. Konkrétněji tedy, že stejně jako byla na začátku nepříjemná a podle tvůrců pravděpodobně po všech směrech dokonalá, tak zůstala až do konce s jedinou vyjímkou, že byla mnohem silnější. Přitom u ostatních postav MCU byl většinou aplikován nějaký osvědčený vzorec vývoje. A to třeba něco jako když si postava prošla peklem, své schopnosti musela neustále zdokonalovat a to třeba i v řádu několika let (během několika filmů)  a nebo alespoň dostávala od záporáků pořádné výprasky, což samozřejmě vzbudilo sympatie diváka pro následnou odvetu. Zde se však neodehrálo nic z toho, neboť Brie prostě vždy vyhraje a v podstatě jí na první pokus vyjde vše na co sáhne (stejně jako je tomu například u Ray ze Star wars). Navíc přitom všem nosí ten svůj nepříjemný samolibý obličej. Není proto žádným překvapením, že byla každá scéna s ní na plátně pro mne utrpením. Film si tak pomalu kopal svůj mělký hrob, který na závěr zakončil tou nejabsurdnější záplektou, kdy si jakoby Brie z ničeho nic na něco vzpomene, své schopnosti odemkne lusknutím prstu a bez jakéhokoli nácviku svých nových (kompletně odlišných) schopností rozmlátí ohromnou nepřátelskou flotilu úplně sama. Přestože si pohrávám s myšlenkou na odpadové hodnocení, ve filmu se nachází jistý klad a jeho jménem je Samuel L. Jackson. Zde nám tvůrci odhali jeho minulost, v níž se Mladičký Nick Fury, jakožto největší sympaťák filmu postará o prakticky všechny vtipné momenty a také o ty zajímavější akční scény. Docela mne mrzí, jak tato pohádka, s hlavním cílem nám předvést další Hollywoodský silný ženský charakter, který porazí všechny muže, pokazí výsledek a také můj celkový dojem z filmu. Za minulost Furyho dávám 1 hvězdu, ale je to spíše na 10% a dvojku si pravděpodobně nechám ujít. PS: Není to tak dlouho co jsem označil Black Panther nejhorším filmem MCU a své prvenství si byl schopen udržet necelý jeden rok. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

6/10. Klasická Marvel šablona se vším dobrým i špatným. Kupředu to táhne parádní devadesátkové zasazení, hláškující Jackson a božský kocour Goose. Veškerá pozemská taškařice je povedená na jedničku a fakt to šlape! Problém nastává v momentě, kdy je v popředí bezpohlavní hrdinka a neosobní akční digifest, který prostě ne a ne chytnout za koule. Ale fajn popcorn. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„CHTĚL JSEM, ABYS BYLA LEPŠÍ VERZÍ SAMA SEBE...“ /// Krásný obrázky! Což je vlastně základ… Pak blonďatá superhrdinka (to si muslimáči urvou pinďoury…). Abych pravdu řekl – já se bavil. Občas hláška, hodně akce, novej příběh… Jasně, je to už superhrdinsky přepálený, ale kurva – je to (furt! – teda aspoň myslím…) pohádka! Možná kvůli tomu neposbírá Brie Larson tolik emočních bodíků, ale stejně se na ni hezky kouká… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Komiksy s Carol Denversovou šli mimo mě. 2.) Pochopím, proč maj doma lidi kočku. 3.) Chcu vidět počátek agentury SHIELD (a dvouvokýho Furyho…). /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE **** NAPĚTÍ * ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Versová (Brie Larson) si nepamatuje nic ze své minulosti. Její mentor a velitel Yon-Rogg (Jude Law) se z ní na planetě Hala, kterou obývá rasa Kree, snaží při společných trénincích udělat neporazitelnou bojovnici... Film jsem si užil a z kina odcházel spokojený. Marvelu se podařilo rozšířit filmový vesmír o postavu, která může diváky zavést do velmi vzdálených koutů vesmíru. ZAČÁTEK MOŽNÉHO SPOILERU Stan Lee má cameo, které odkazuje na jeho roli ve film Flákači neboli v originále Mallrats (1995). Versová (Brie Larson) narazí na Stana ve vlaku, kde čte scénář k Mallrats a zrovna si opakuje repliku: „Trust me, true believer.“ Versová Stana schovaného za scénářem držícím před obličejem divákům v kině odhalí a oba se na sebe příjemně usmějí. KONEC MOŽNÉHO SPOILERU THANK YOU STAN LEE. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně taková navoněná fajnovka, která jako by byla úmyslně poněkud zdechlá (aby mohli vyniknout v závěsu následující Avengeři?) Titulní postava je ohromně sympatická se všim všudy - dokonce i narážky na to, že Brie Larson neumí běhat, jsou vlastně OK v kontextu s faktem, že Danversová byla otloukánek a nemehlo. Heh.. Jinak by se dal vyzdvihnout vtipnej (a bezchybně CGI omlazenej) Fury, jeho smrtící číča a příjemně civilní dialogy. Tečka. Zkrátka: neškodná představovačka, s nezbytným znovunalezením/odemčením síly dalšího superhrdiny, která se od těch předešlých liší tím, že a) superhrdina je trochu víc super b) film je poněkud míň zajímavej sám o sobě. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (89)

  • Brie Larson brala své přípravy na roli Captain Marvel velice vážně. Pět dní týdně trénovala dvě hodiny denně, přičemž její trénink sestával z boxu, kick-boxu, juda, zápasu a jiu-jitsu. Postupně si také vypracovala formu, která jí umožnila uzvednout přes 100 kilogramů v mrtvém tahu, 180 kg při zvedání pánví a dokonce dokázala utáhnout jeep – což jsou pozoruhodné výkony na herečku, která se nikdy posilování příliš nevěnovala. (Zdroj: Falcon)
  • Pro roli kocoura Goose uspořádali tvůrci filmu konkurz, aby se nakonec rozhodli pro kocoura jménem Reggie. Reggieho doprovázel tým tří dalších kocourů – Archie, Gonzo a Rizzo – a každý z nich se specializoval na specifickou činnost. (Zdroj: Falcon)

Související novinky

Marvel je v problémech

Marvel je v problémech

02.11.2023

Marvel Studios pod hlavičkou Disney ještě před pár lety byly doslova Midasovou rukou a čeho se dotkly, to přineslo obří divácký úspěch a vyšší stovky milionů dolarů na tržbách z kin. To ovšem už… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama