Reklama

Reklama

Captain Marvel

  • USA Captain Marvel (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Snímek Captain Marvel se odehrává v devadesátých letech dvacátého století a je tak zcela novým dobrodružstvím z dosud neviděného období filmového světa Marvel. Film sleduje příběh Carol Danversové, ze které stala jedna z nejmocnějších superhrdinek světa. Když Zemi zasáhne mezihvězdná válka mezi dvěma mimozemskými rasami, Danversová se ocitá s malou skupinou spojenců přímo v srdci konfliktu. (Falcon)

(více)

Recenze (966)

Deyw 

všechny recenze uživatele

Hodne slusny..slapalo to, dobry sceny, nejaky zustanou top (kocour) dobre sem se bavil...marvel nezklamal. :) ()

KatanaCZ 

všechny recenze uživatele

A je to tu zas....kulturně-rasová a genderová "politika" vmetená do tváře divákům hledajíc pouhé potěšení z filmu, Marvel prostě jede, ostatně to slíbil. Už mě to trochu unavuje, chci se podívat na pěkný film, což tohle rozhodně není", bez vnucování nějakých ideologií, předsudků apod...boha jeho noha! Jinak děj celkem průměr, efekty sem tam dost na hraně kixu povedenosti, Brie se pěkně směje, a je to velice silná a emancipovaná žena, hmmm....ups...no ale jedno fakt nesnesu, tj. (Spoiler) ustřelit hlavu Arniemu a ještě se pak dozvědět, že jsou Pravdivé lži nejvíce sexistickým filmem 90tek, pardon za to co přijde, opravdu se omlouvám, ale nechte se vyšetřit a jděte už do pr.... ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Konečně dostal i Nick Fury více prostoru, až jsem obě oči kulil. Carol Danvers docela překvapila, protože i když jde o silně přehnanou postavu, která je trochu až moc všemocná (a která mi bohužel vzhledem připomíná Emmu Smetanu), je s ní aspoň sranda. Obzvlášť ve spojení s Furym, kdy silné hlášky lítaj docela často. Ale nejvíc srandy jsem si užil s flerkenovitou kočkou Goosem, ta fakt bavila úplně nejvíc, chch. Taky potěšila přítomnost Clarka Gregga coby agenta Coulsona a také další propojení s předchozími filmy (Lee Pace jako Ronan, Djimon Hounsou jako ten jinej Kree, celkově rasa Kree a Teserakt). Akorát mi nedošlo, proč někteří Kree jsou modří a třeba Jude Law ne. A pak je tu Annette Bening, která vypadá jak David Bowie - a zrovna u ní si nejsem jistej, že to byla nejlepší volba pro tuto roli - ale dá se to akceptovat. Ohledně děje se mi ještě líbilo, že od začátku jsme vůbec nevěděli, jestli jsou Kree hodní nebo zlí a co skrývá minulost (která byla krásně devadesátkově retro). Bavilo mě to v podstatě od začátku do konce (a zahráli Nirvanu, takže sen). ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Překvapivě lepší než jsem čekal. Ano, je to klasická Marvelácká šablona, nic nového pod sluncem a ze začátku mě to i štvalo různýma idiotskýma klišé (dva spolu cvičí v souboji a při pauze u vykrytí chvatu mentor řekne nějaké moudro), ale po docela příjemném twistu mě to začalo i bavit. Nenadchne, neurazí. Škoda, že tam nebyl lepší soundtrack a sympatičtější herečka v hlavní roli. ()

Script 

všechny recenze uživatele

Captain Marvel je ženská verze Thora. Blbá, namyšlená p*zda, která působí divně, když si nasadí na obličej masku. Vypadá jak divná rocková hvězda. Děj filmu je předvídatelný. Sem tam se nějaká scéna podobá filmu Star Wars a komické prvky, které se vyskytují ve filmu jsou podprůměrné a hudba působila nevýrazně. Nechci urážet tvůrce, ale takovou patlaninu by dokázalo vymyslet i desetileté dítě. Fury ve filmu je nesmírně trapný a nepůsobí vůbec drsně. Celý film je jako jedna velká urážka. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Priemerná marvelovka kde to dvíha hore sympatická Larson a vtipný Jackson. Ajkeď sú diváci zvyknutí na väčšiu akciu, výbuchy a osudovosť, moc mi neprekážalo ani takéto komediálnejšie prevedenie. Atmosféra 90. rokov ale moc nenadchla. Na Captain Marvel som zachytil veľmi veľa hejtu, no ja si myslím že je dosť horších filmov čo už v MCU natočili. ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

What a beautiful Nazi movie. SPOILER ALERT !!!Tak to máme mladú sufražetku, trpiacu amnéziou, so sklonom ku rasizmu ,z ktorej sa ju "snaží" vyliečiť mistr MODRÁ krv, pekný chlapec takmer.. árijského typu. Od doby, ktorú si pamätá naša Sufražetka jej vtĺkajú do hlavy, že zelený meniči nie sú dobrí, vedú vojnu a treba ich vykynožiť. Akonáhle však naša slečna, trochu Ben Affleck v sukni, stretne svoju tak trošku farebnú kamošku (v doprovode jedného zoofila) zistí, že ani čierna a ani zelená vlastne nie sú tak zlé a ona to je biela čo nie je až tak kuul. Koniec koncov však vyženie zo Zeme modro-krvých a zachráni svet ako ho NEpoznáme. Druhá vec je že táto pekná Dysneyovka obsahuje kopu vtipov, zväčša trefných a nie nasilu trápnych. A keď si tak prechádzam rad za radom tie Guilty Pleasure scény tak som sa vlastne celkom pobavil. Povrchná, no príjemná zábava a celkom fajn aj keď zbytočný počin Marvelu. Ale čo už, som len človek, neviem čo Árijci zamýšľajú ďalej. ()

Sell 

všechny recenze uživatele

Komiksová jednohubka pred príchodom druhého pokračovania Avengerov. Samuel pobavil, Brie potešila vo finále svojími plnými schopnosťami. Za mňa spokojnosť ale mohlo to byť záživnejšie a čakala som viac od toho ako to prezentovali. ()

miguel_111 

všechny recenze uživatele

Ďalšia povedená Marvelovka. Film nenudí a stále sa v ňom niečo deje a má to riadne grády. Nájde sa aj pár fakt podarených humorných scén Brie Larson ako Captain Marvel určite nesklamala a do tejto role sa celkom hodí. Je to celkovo výborné sci-fi s vydareným vizuálom a hudobným doprovodom. Návštevu kina určite neľutujem a užil som si to. Pre mňa 80%. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

No, tak jediným smysluplným smyslem této ženy je v Avengers: End Game zachránit v úvodu samém Tonyho Starka. Jinak nedává tahle MARVEL verze Wonder Woman vůbec žádný smysl. Film bych přiřadil k loňskému Bumblebee, který se do univerza Transformers hodí stejně dobře jako Captain Marvel k Avengers. Film je na poměry produkce studia MARVEL bez pořádného nápadu a diváka v celé své metráži nudí. 43 % Celosvětový příjem k 13. 6. 2019: $1,127,851,299, což je 6,44 násobek rozpočtu ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Bylo opravdu těžké se prokousat celým filmem a neunudit se při tom k smrti. Nevím, jakou část bych mohl aspoň trochu pochválit. Fury ok, kočičák ok, zbytek nezajímavé přebíhání sem a tam. Bez nápadu, bez zápalu. Všichni si jen jednoduše odškrtali své úkoly a utíkali co nejrychleji domu za zajímavějšími projekty. Takto chcíplý snímek se přece nemůže pouštět jako velká filmová událost. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Verbal v tomto prípade trafil klinec po hlavičke. Je pomerne neuveriteľné, že relatívne príbuzný Green Lantern to schytal z každej strany, ale Captain Marvel si nikto kritizovať nedovolí. Lebo však to je predsa Marvel, posledná zastávka pred Endgame, to predsa musí byť dobré aj keby nám vsetky zmysly hovorili opak. Film je dôkaz aký obrovský stroj na peniaze sa z MCU stal, keď takáto podpriemerná, nezáživná hovadina zarobí viac ako miliardu. Brie Larson je pekná, ale absolútne nič nehrá. Jeden výraz, žiadna energia, nič. Vyslovene film ťahá dole,lebo jej vlastná znudenosť sa preniesla aj všade okolo. Potenciál s 90s retrom nevyužitý, pár random pesničiek a tričko NIN to nevytrhne. Jackson je OK, ale sám to neutiahne. A to že to je blbosť mi nevadí, ale že ten film je nenormálne nudný a bez energie už áno. Čistý rutinný polotovar a osobne budem prekvapený ak po Endgame Marvel nezažije určitý sešup. Skôr či neskôr to prísť musí a takíto chudokrvní hrdinovia ďalšie fázy utiahnuť nemôžu. ()

griph odpad!

všechny recenze uživatele

ᴰⁱˢ ˢʰⁱᵗ ᵐᵉʲ ᵏᵒⁿᵗᵉʲⁿ ˢᵃᵐ ᵒᶠ ᵈⁱ ⁱⁿᶠᵒʳᵐᵃᵗⁱᵒⁿ ʲᵘ ʷᵒⁿ'ᵗ ᵗᵘ ⁿᵒᵘ ᴶᵘ ʰᵉᵛ ᵇⁱⁿ ʷᵒʳⁿᵈ  Superhrdinka? Kočka? Začátek absolutní disastr, po prvních 10-20 minutách jsem to chtěl vypnout, ale řekl jsem si, že to ještě trajnu. Nezlepšovalo se to.. ani o trochu. Nakonec se objevilo trochu "příbehu", kvůli kterému mám dokonce dilema, jestli tomu ten odpad mrdnout nebo ne.. Larson mi tam nesedla.. možná ta role byla prostě debilní.. Exzektly nejlepší byla kočka, což docela výsměch, ale jo vcelku "pobavila". Avšak pouhá kočka a nějaká "story". Marvel leze čímdál tím víc do sraček, asi už to berou jako samozřejmost, že vydělají velký many, je tady kurevský "přehrdinováno" a to musí skončit! Minule už dokurvili spajdyho.. :) ()

Aargh 

všechny recenze uživatele

Stopadesátimilionový film, který polovinu času působí jako slabší epizoda Akt X. Šablonovitý děj, chybějící charakterový oblouk a hrozná Brie Larson, která kromě arogantního úšklebku neumí zahrát jakékoliv emoce. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Klasická vyplňovačka mezi těmi stěžejními týmovkami, které otevírají či zakončují jednotlivé marvelácké epochy. Chvályhodně odsýpající intergalaktické dobrodružství, které svými vymazlenými efekty učaruje i odrostlého fanouška sci-fi jako jsem zrovna já. Ono vlastně ty Marvelovky jsou jedinými fantasmagorickými snímky, na které pořád s chutí chodím do kina. Pak se už v tom futuristickém soudku objevují místy jen guilty pleasure jako bude zajisté letošní druhá Godzilla. Podtrženo, sečteno, Brie Larson je ve své roli k sežrání a její příchod na marveláckou scénu je dost možná nejpozoruhodnějším superhrdinským originem. Lepší potitulkovku prozatím v MCU nenajdete. [viděno v Cinestar Plzeň 8.3.2019] ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem nečekal. Sympatické, zábavné, zaměřené v druhé řadě také na původ odnože S.H.I.E.L.D. Možná méně povedených hlášek, ale i tak to byla skvělá filmová výplň před očekávanými Avengers. Bavil jsem se, byl jsem napjatý, překvapený, občas skoro až dojatý. Také se mi líbilo, že se film nevydal feministickou cestou, ačkoliv jeho téma typu „i žena může pilotovat“ jí zprvu nasvědčoval. Řemeslné dílko, ze kterého mám opravdu dobrý pocit. ()

DaUr 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch slabších Marvelovek, která krom odkazování na zbytek MCU postrádá jakoukoli přidanou hodnotu (když si odmyslím, že v souvislosti s hlavní ženskou protagonistkou zde Marvel snad poprvé srovnává krok s DC, a ne obráceně). Ačkoliv se tedy člověk u blonďatého Supermana nenudí, je smutné, že za týden si bude pamatovat tak akorát origin Furyho oka a potitulkovou scénu, krátící čekání na Endgame. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Zajímavá pohádka, slaba marvellovka. Brie byla koukatelná, ale herecky se mi nelíbila. Přitom v room byla strhující. Tak třeba tady to tak potřeba nebylo, ale rozhodně to není best of marvell. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ono asi má zmysel to, že občerstvenie sa kupuje v kine do kelímkov papierového typu, aby to nešušťalo. Žiaľ, tupelá miléniovského dátumu narodenia to ešte nepoznajú a preto polku filmu počúvam šušťanie balíčkov chipsov a iných šmakociniek. A nie, nebola to kontinuálna polka filmu. Ale k deju. Achtung achtung, tento zvratok bude obsahovať bojler. Vždy ma dokáže prekvapiť, ako si Amíci cenia svoje zbrane a plechy. Najmä čo sa leteckého priemyslu týka. Lebo páliť blasterom do nejakej polorachotiny s pridanými triskovými motormi a neurobiť jej ani škrabanec je znak kvalitných plechov. A ešte, keď to má 6 kulometov na krídlach a bez problémov to po vzdušnej naháňačke plnej vykrútiek a úhybnych manévrov rozstrieľa emzácku stíhačku. Proste ne. Ďalej nejak nemôžem uveriť tomu vzniku, pretože si myslím, že človek by tú energiu neprijal a rozjebalo by ho. A v neposlednom rade nemôžem zabudnúť na dosť obyčajný dej. ako ten zvrat-nezvrat čo tam bol mňa neohromil a čakal som ďalší. Neprišiel. Jednoducho, Marvel trochu pozabudol ako robiť kvalitné originy a tento know-how im zobral DC. Čo sa samotnej postavy týka, je super OP. Stále však neviem, načo im bude toľko sily proti niekomu, kto vie ovládať čas a priestor. Obávam sa teda nejakej kulehy, nejakého mindfucku, ktorý nás buď rozcupuje na písek alebo budeme hádzať na plátno topánky. Captain Marvel je povinná jazda, asi ako polievka pri nedelnom obede. Muselo to vzniknúť, museli sme sa spoznať s postavou, zistiť, kto to je a zasmiať sa na kocúrovi. Vizuálne opäť na úrovni, nenudil som sa a zbehlo to rýchlo. Nemám viac k tomu čo. Slabé 4 z 5 ( Kino Dukla Svidník ) ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele

Libí se mi myšlenka prvního MCU hrdiny čerpajícího ne předevšim ze svejch talentů a předností (tim nemyslim jen ženský, hahaha), ale právě ze svejch nedostatků, ze svý omylný lidskosti - ze všech svejch slabostí, selhání a pádů. Že by snad právě s timhle souviselo, že se Marvelka v porovnání se všema ostatníma zatim zdá zdaleka nejmocnější? (Předlohy načtený nemám). Film mě upřímně bavil, i když nic světobornýho asi úplně nepřináší - ale třeba ten neočekávanej twist ohledně zlejch/hodnejch Kree/Krullech mě mile překvapil. Celá ta hlavní herecká trojka je každopádně naprosto fantastická: Jak nečitelnej Law, tak ultrasympaťák S.L.Jackson i Brie Larson. Jednoznačně mi sedne ten odlehčenej styl, kterej je zrovna tady spojenej hlavně s postavou Jacksona (včetně konečně odhalenýho skutečnýho důvodu ztráty oka) - oproti Black Pantherovi a falešně patetickýho Infinity War snad nadějná předzvěst stylu End Game... ()

Související novinky

Marvel je v problémech

Marvel je v problémech

02.11.2023

Marvel Studios pod hlavičkou Disney ještě před pár lety byly doslova Midasovou rukou a čeho se dotkly, to přineslo obří divácký úspěch a vyšší stovky milionů dolarů na tržbách z kin. To ovšem už… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama