Reklama

Reklama

Captain Marvel

  • USA Captain Marvel (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Snímek Captain Marvel se odehrává v devadesátých letech dvacátého století a je tak zcela novým dobrodružstvím z dosud neviděného období filmového světa Marvel. Film sleduje příběh Carol Danversové, ze které stala jedna z nejmocnějších superhrdinek světa. Když Zemi zasáhne mezihvězdná válka mezi dvěma mimozemskými rasami, Danversová se ocitá s malou skupinou spojenců přímo v srdci konfliktu. (Falcon)

(více)

Recenze (966)

tron 

všechny recenze uživatele

Za mňa spokojnosť. Do najhorších marveloviek (Thor 2, Captain 1, Black Panther) to určite nepatrí. Páčilo sa mi napojenie na Avengers, príjemne ma z neho mrazilo (pager, Iniciatíva Avenger, oko, Ronan). Logika si brala občas dovolenku (anonymná žena a týpek s odznakom Shieldu majú problém dostať sa do megastráženého vojenského objektu, ale následne sa v pohode prehrabávajú citlivými armádnymi dokumentami v zložkách prísne tajné, následne do objektu v pohode nabehne hneď niekoľko agentov Shieldu a premávajú sa po ňom so zbraňami a vy nevidíte ani jedného vojaka). Páčilo sa mi, ako sa film hrá s očakávaniami fanúšikov (to, čo sa nakoniec vykľulo zo Skrullov alebo prvá potitulková scéna). Humor je z jednoduchších (ale Goose potešil) a akcia nie je príliš ťažkotonážna (no bitka s babičkou pobavila). Uvítal by som viac žmurknutí na 90. roky (videopožičovňa, extra pomalé otváranie súboru na počítači) a určite urobili veľkú chybu, že sem dali tak málo pesničiek (keď vo finále jedna zaznie, je to pecka a scéna vďaka tomu chytí parádny drajv). Trošku mi vadilo, že z Nicka Furyho urobili komického ťulpasa; na niekoho, kto neskôr rozpumpuje jednu z najlepších akčných scén marveloviek vôbec, mi to prišlo trošku... ponižujúce (ale tak jasné, uznávam, vtedy bol ešte mladý a nezomletý mašinériou a vlastne, ale nie, to nemôžem povedať, to by bol spoiler). I tak ale za mňa spokojnosť a palec hore za koláž s padaním a následným vstavaním; veľké klišé, veľká pravda. Ďakujem, Stan. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No, titul nejdebilnejsiho MCU filmu to neziskava, precejen Homecoming je jeste vyssi liga (cti sracka), ale i tak to je o uroven niz nez Obcanska valka, Ant-Man a Wasp nebo Black Panther, kterejm jsem dal 3*, takze tady je to tak na 2,5*. V tomhle filmu totiz skoro nic nefunguje. Mozna kdyby to byl pilot k serialu, tak dejme tomu, ale na dve hodiny tady latky fakt neni, prislo mi to jako takova rychlospichnutina, jen aby se stihla predstavit dalsi postava dulezita pro Endgame. Brie Larson a Samuel jsou sice super sympataci, jejich dialogy jsou to nejzabavnejsi na celym filmu a sami dva tak vicemene tahnou film. Nic jinyho tu bohuzel uz moc nezbejva. Cely to vypada jak nic moc mix mezi Strazcema Galaxie nebo Green Lantern, ale zabavnosti ani jednoho to zdaleka nedosahuje. Akce je sice docela fajn a triky ocekavane v pohode, ale neni tu ani jedna zapamatovani hodna scena nebo nic, co by nebylo videt uz v jinym komiksovym filmu a nutno rict ze i v daleko lepsim provedeni. Navic, i kdyz nehrozi nuda, film se docela tahne, tady bych rek, ze je na vine naprosto nevyrazna hudba a silenej, neprehlednej strih. Celkove pro me naprosto zbytecnej film a popravde, kdybych nechtel mit komplet nakoukano pred Endgame, asi ho s klidnym srdcem budu ignorovat. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Pár let odstup, řada zmrvených filmů, průměrných seriálů, dobrá nálada, a hele jak najednou po Ant-Manovi moje nejmíň oblíbená marvelovka šlapala. Není to furt žádný zázrak, ale samotného mě překvapilo, jak to na druhé zhlédnutí funguje. Včetně té akce. 7/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Zaručeně nejslabší Marvelovka, kde každý záběr trvá o pár zlomků vteřiny déle, než měl, chybí tomu jakákoliv šťáva a vše je průhledné jak nic. Hrdina bez konfliktu s nadstřelenými schopnostmi - může být něco míň zajímavého? Líbila se mi tečka "nemusím ti nic dokazovat", to bylo osvěžující. A že jsem osvěžit potřeboval. ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Doufám, že jsem jenom přílišný pesimista, ale připadá mi, že současná divácká populace je jako ta žába sedící ve vodě, která se tak pomaličku otepluje, že si vůbec nevšímá, že se vaří. Protože tak postupné snižování laťky, že i takovýhle film se bere jako "slušná oddechovka, která neurazí", mi přijde prostě děsivé. Osobně nevidím například příliš velký rozdíl mezi Captain Marvel a všeobecně proklínaným Green Lanternem, přesto je jedno z toho z nějakého důvodu (a ten důvod je hype a PR) vnímáno o mnoho lépe než to druhé. Z toho, co vím z její filmografie o Brie Larson, bych usoudila, že její míra talentu se hodí možná na antihrdiny a vedlejší role, ale určitě ne na vtipkující správňáckou hrdinku, a také je pohybově naprosto nepřesvědčivá bojovnice. Kromě všeho ostatního pro mě další vrstvu zklamání představuje genericky znějící nezajímavý soundtrack. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Fury by kupoval Whiskas. Teda ne jako špión za Studené války v Bělehradě, to by bylo podezřelé.. Brie Larson je sympatické stvoření i v tom kostýmu zlatohlávka, ale až v poslední třetině to začne být alespoň trochu atraktivní i pro ty, co si myslí, že Stan Lee je otec Bruce Leeho. Produkt marvelovské pásové výroby, který ani moc nezakrývá, že jeho maximální ambicí je vyplnit těch pár týdnů čekání před velkým finále.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Uff, tohle bolelo. V podstatě ještě víc než Black Panther, který aspoň vykazoval známky etnické zajímavosti a trochu progresivní filmařiny. Captain Marvel nemá nic. Pořádnou zápletku, nápaditou akci, dobré triky, anebo alespoň charismatickou hrdinku. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Na film jsem navštívil kino a mé prvotní dojmy vypadaly celkem slibně, snímek obsahoval zdánlivě dobré vtipy, hlášky a akce měla také slušný potenciál. Bohužel však bylo čím dál tím jasnější, že se jedná pouze o další Hollywoodský brak. A to hned z několika důvodů které zde vypíšu. Nejhorší z nich byla bezkonkurenčně herečka v hlavní roli (Brie Larson), která je nesympatická jak ve své roli, tak v reálném životě. Tím pádem docela lituju ty chudáky co s ní museli celé dny natáčet. Další podstatnou věcí je, že hlavní postava na své cestě neprošla absolutně žádným vývojem osobnosti a v příběhu se tak nijak neposunula. Konkrétněji tedy, že stejně jako byla na začátku nepříjemná a podle tvůrců pravděpodobně po všech směrech dokonalá, tak zůstala až do konce s jedinou vyjímkou, že byla mnohem silnější. Přitom u ostatních postav MCU byl většinou aplikován nějaký osvědčený vzorec vývoje. A to třeba něco jako když si postava prošla peklem, své schopnosti musela neustále zdokonalovat a to třeba i v řádu několika let (během několika filmů)  a nebo alespoň dostávala od záporáků pořádné výprasky, což samozřejmě vzbudilo sympatie diváka pro následnou odvetu. Zde se však neodehrálo nic z toho, neboť Brie prostě vždy vyhraje a v podstatě jí na první pokus vyjde vše na co sáhne (stejně jako je tomu například u Ray ze Star wars). Navíc přitom všem nosí ten svůj nepříjemný samolibý obličej. Není proto žádným překvapením, že byla každá scéna s ní na plátně pro mne utrpením. Film si tak pomalu kopal svůj mělký hrob, který na závěr zakončil tou nejabsurdnější záplektou, kdy si jakoby Brie z ničeho nic na něco vzpomene, své schopnosti odemkne lusknutím prstu a bez jakéhokoli nácviku svých nových (kompletně odlišných) schopností rozmlátí ohromnou nepřátelskou flotilu úplně sama. Přestože si pohrávám s myšlenkou na odpadové hodnocení, ve filmu se nachází jistý klad a jeho jménem je Samuel L. Jackson. Zde nám tvůrci odhali jeho minulost, v níž se Mladičký Nick Fury, jakožto největší sympaťák filmu postará o prakticky všechny vtipné momenty a také o ty zajímavější akční scény. Docela mne mrzí, jak tato pohádka, s hlavním cílem nám předvést další Hollywoodský silný ženský charakter, který porazí všechny muže, pokazí výsledek a také můj celkový dojem z filmu. Za minulost Furyho dávám 1 hvězdu, ale je to spíše na 10% a dvojku si pravděpodobně nechám ujít. PS: Není to tak dlouho co jsem označil Black Panther nejhorším filmem MCU a své prvenství si byl schopen udržet necelý jeden rok. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Fury je tady docela vtipný, kdežto v Avangers již působí jako tajná šedá eminence s pravítkem v zadku. No konečně nějaká superbaba se schopností zničit kohokoliv a cokoliv! O to víc mě překvapuje, že v Endgame se zase tak moc nepředvedla. Začátek filmu jsem dávala na třikrát, než jsem se jím prokousala. Chápu, že se děj začíná teprve rozjíždět, ale čistě subjektivně jsem z něj cítila až přílišnou nezáživnost. Pak to docela šlo. Zelené stvůřičky i Jude Law jako záporák na mě působili mile. Celkově akční a příjemné. 3,5* ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Brie Larson je zlatíčko, co si svoje superschopnosti užívá přesně tak, jak bych si je užíval já, kdybych je náhodou získal a v tom je její největší síla a zábavnost. Origin, který se stane v pár flashbacích, a komiksách, který si jde svojí poměrně osobitou cestou. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Další fajn Marvelovka, která vyplňuje mezery. Danversová s přehledem strká do kapsy Wonder Woman a navíc tu ženskou nadřazenost necpe všem do chřtánu tak mocně. Brie Larson je fajn a baví především rošťáctvím a flirtováním s Furym (Sam Jackson si to neuvěřitelně užívá),... jen vesmírnými bitkami není člověk živ. Potěší zajímavý záporák a několik nečekaných zvratů, které se ale nepřekvapivě výborně trefují do dnešních trendů. Skvělá muzika. Skvělá kočka. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Nejzajímavější na tomhle filmu bylo asi sledovat svatou válku, která ho provázela na internetu. Seriously? Tolik emocí kvůli tomuhle? Co takhle vytáhnout na chvíli hlavu z YouTube bublin? V rámci Marvelovské výstavby příběhu a tvorby charakteru Kapitánka ničím zvláštním nevybočuje a nevyčnívá. Vyjma přepálených schopností, díky kterým by celou řadu mohla odehrát pomalu sama. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Jaká je první ženská sólovka z MCU? Slabá. Nápad obsadit Brie Larson jako Carol Danvers mi nesedl, herecky na celém filmu beru jen Annette Bening, ta je boží. Jinak je to pouhý řadový dílek puzzle do skládačky. Akce nepřehledná, apel na malé holčičky a jejich sny evidentně přepálený. Doufala jsem, že mě víc strhne atmosféra 90. let, ale kromě videopůjčovny a použití Just a Girl od No Doubt nic moc. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Dámský předkrm před vyvrcholením celého 11 letého snažení je konečně za námi a já musím pouze suše konstatovat, že po tom, co jsem vinou nesmyslně vyhypovaného Černého pantera záměrně snížil veškerá očekávání na první MCU hrdinku s celovečerním filmem a očekával další sedmičkový origin, při kterém se nutně musí pečlivě rozdat karty a naplno si zahrát až v sequelu, jsem, a nyní už to megadlouhé souvětí konečně dokončím když si ještě chvilku počkáte, dostal nepřekvapivě hodně trikové dobrodružství, které ovšem správně graduje, je silně prošpikováno emocionálními momenty a zkrátka má hmatatelnou a částečně oldschoolovou duši, jež může velká řádka podobných blockbusterů, cílených na stejné publikum, pouze tiše závidět. Samozřejmě mám sci-fi rád, ale přecejen mě malinko dráždilo tvrzení velkého šéfa Kevina Feigeho, že “čtvrtá fáze” naplno otevře vrata vesmírným filmům. Otázkou zůstává, jaký film převezme štafetu po odložených třetích Guardians, jež měly právě být oním velkým výkopem, nicméně smyslem této rozborové věty měla být narážka na expozici Captain Marvel, která neztrácí čas (ostatně si všimněte, že takhle krátký marvelovský film tu dlouho nebyl) a plně hází diváka do děje interdimenzionální války mezi Scrully a Kree. Běžný divak, který viděl třeba jen dva tři předchozí MCU snímky, musí být značně zmaten, ale pravdou je, že komplexní příběh nafouknutý nejrůznějšími easter eggy pro fanoušky může zdatně ignorovat a plně si užívat “Star Wars ve světě Marvelu” a posléze road movie se Samuelem L. “not Nickem Furym” Jacksonem. Právě mistr motherf*cker je jedním z mých vůbec nejoblíbenějšich herců a je to konečně film, kde má po Winter Soldierovi jednu z ústředních úloh (a vyhlídky na budoucnost jsou růžové, objeví se ve všech třech letošních marvelovkách) a všichni si můžeme naplno užít jeho hláškování a přitom se i něco dozvědět o historii jeho stále tajemné postavy. Vůbec když se pozastavím nad vývojem postav a neprobádaným příběhem z devadesátých let, vychází mi z toho potvrzení tvůrcům, že skutečně nekecali a nenatočili nám onen další klasický origin, při kterém se z obyčejného člověka teprve ten hrdina stane a bylo značně osvěžující se k onomu tajemství teprve postupně prokousávat. Ne, že by to bylo něco, co konzumenti blockbusterů nevidí dnes a denně, to jen pouze u Disneyho opět vsadili na správnou kartu a duo nadějných režisérů nám nadělilo fajn film, na který se vyplatí zajít do kina. Navíc s výbornými herci (ano ještě jich pár mimo Marvel zbývá), zvlášť Ben Mendelsohn si zde střihnul trošku jiného záporáka, než obvykle vyndavá ze svého hereckého rejstříku (zde Marvel mění kánon a je opět ostražitost před spoilery na místě) a Jude Law mě také jako vždy velmi potěšil. Ale co víc, překvapila mě i samotná oscarová Brie Larson, která se mi z komiksů, animovaného seriálu a dokonce i trailerů jevila jako takový studený čumák a nikdy jsem si jí neoblíbil. Trailery opět jednou značně matou tělem a ve filmu na mě působila velmi sympaticky, ačkoliv malinko předimenzovaně vzhedem k MCU univerzu (což jsme ostatně věděli už ze zámořských recenzí), s tím si však už budou muset poradit bratři Russoovi ve čtvrtých Avengers a já věřím, že se jim to zdárně podaří (od Community neprokazují nic jiného). Ačkoliv tedy mezititulková scéna je slušně divná. Viděno v kině 2x a fenomenální zážitek! () (méně) (více)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Marvelovka o silné ženě pro silné ženy, avšak stále o poznání méně nápaditá, než podobně laděná DC Wonder Woman. Brie Larson je OK a to důvtipné pomrkávání po devadesátkách je samozřejmě nonšalantně elegantní (včetně omladěného Samuela L Jacksona), jenomže všechno devastuje stále stejná omletá písnička o záhadných emzácích s cílem zlikvidovat naší Zemi, potažmo si alespoň v lepším případě podmanit vesmír. To už prostě po dvacáté páté vidět nechcete ani v sebelepším provedení. ()

konous 

všechny recenze uživatele

Nemám tu nic... Asi mě už opravdu začíná přestávat bavit série "marvel šablon". Nikdy v tom nebylo mnoho, abych některé díly/charaktery/originy netrpělivě vyhlížel, ale alespoň nějaký prvek mě lákal. Black Panthera jsem si užil skrz stylová gesta a hiphopové rytmy, Strange díky relativně originální akci a hraní si v dimenzích,... Začínám si v Marvelovkách hledat nějaké styčné body, blízká témata, věci co mám rád. A prskavky, ani kočky, ne tak nahláškovaní představitelé spravedlnosti či dobová atmosféra mě u kapitánky nezaujali. Příště si snad něco najdu. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Jak už asi víte Brie Larson poněkud nepříjemně rozvířila vody kolem nové sólovky Captain Marvel. Svými feministickými narážkami a neskrývavou nespokojeností s množstvím bílých mužů, kteří v hojné míře zastupují novináře po celém světě strhla lavinu, která může její film nadobro pohřbít. O to překvapivější je, že film se touto tématikou prakticky nezabývá a je opravdu dobrý. Už od samotného začátku je jasné, že se koncepce tohoto originu bude vyvíjet zase trochu jiným směrem. Po krátké „oťukávačce“, která mimo jiné vysvětlí, proč se Carol projevuje mimicky trochu více sporadicky, jsme vrženi přímo do akce. Hned první závažnější střet s nepřítelem ukáže, jak skvělou atmosféru dokáží tvůrci vytvořit, když se jim jenom trochu chce. Nemůžu se dočkat až tuhle scénu uvidím znovu. Fanoušky pak nesmírně potěší, že Nick Fury má ve filmu velké množství prostoru, a co více. Agent Coulson zde dostane více scén, než jsme se vůbec opovážili doufat. Postavy navíc jednají v souladu se svým zavedeným charakterem, a proto jim nemám takřka co vytknout. Celkově se má pozornost upírala hlavně ke Skrullům, kteří se podle odhadů fanoušků měli začít profilovat v jedno z hlavních nebezpečí, jež mělo Avengers v dalších fázích potkat. Ben Mendelsohn, který si střihl roli záporáka Talose je navíc charismatický i pod svou tváří Skrulla (jeho výrazy poznáte stejně, jako tomu bylo například u Dana Stevense v Beauty and the Beast). Zvratů má tedy film dost, i když v určité míře závisí i na tom, jak moc jste znalí komiksových předloh. Na druhou stranu se u filmu asi projeví i efekt Iron Mana 3. Tvůrci totiž neuvěřitelně převrátí jednu klasickou věc, na kterou si „komiksáci“ potrpí asi stejně, jako na Mandarinovi. Těší mě i to, že Brie Larson takřka po celý film působí více než sympaticky a alespoň částečně si u mě za své řeči napravuje reputaci. Pokud by měla v budoucnu opravdu dostat významnější roli, tak budiž. Bránit se tomu nebudu. (Pozn. Pokud vám Brie nesedla ani v Kongovi, nedělám si iluze, že by vás tady okouzlila). Navíc se oproti třeba Black Pantherovi povedlo i CGI, které působilo nepatřičně snad jen v samotném závěru, kdy Captain Marvel v plné polní bojuje kolem naší atmosféry (tam máte pocit jako z dokonalé počítačové hry). Několik zvratů je vyloženě předvídatelných, a některé věci při bližším zamyšlení nedávají moc smysl. Oproti Ant-Manovi a Wasp určitě krok vpřed. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na dobu, kdy se začnou natáčet filmy dějově zasazené do 90. let a ta éra je možná konečně tady. Nevěřil bych, že tak učiní zrovna Marvel, ale byl to skvělý nápad, na chvíli zase nakouknout zpět (velké plus nejen za Nirvanu či No Doubt, ale i za odkazy na Pulp Fiction, Mlčení jehňátek aj.). Když přežijete trošku pomalejší úvodní půlhodinu, dostane se vám dobře natočené a vtipně podané zábavy, se sympatickou hlavní hrdinkou a vynikajícím Samuelem L. Jacksonem, zde posilněným digitálním elixírem mládí. Já jsem moc spokojen. Díky, Stane! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Na Captain Marvel se mi ohromně líbí, že se odehrává v devadesátých letech a je tedy natočená ve stylu tehdejších akčních/sci-fi filmů z kin i videopůjčoven. Akce tak není (moc) přeplácaná a akční scény nebývají dlouhé, dobré vtipy jsou proložené dobrými vážnějšími scénami, které se ale až tak úplně vážně neberou, na postavách a na tom, co dělají, mi pořád záleží. Zejména tedy na titulní supersympatické Carol, již Brie Larson pojala jako rozjuchanou mladou ženu, která je natěšená na akci a užívá si, že trénink skončil a ona může konečně něco dělat. Podobně jako nedávno u Ality - stačil jeden potměšilý úsměv a měla mě v hrsti. Její minulost navíc odkrýváme spolu s ní, je to zajímavé odkrývání a je dobře, že tak trvá, protože chytře odvádí pozornost od jiných postav, které se postarají o nejedno překvapení (ten největší dějový zvrat mi udělal děsnou radost). Vizuální stránku asi nemá cenu moc komentovat, protože je skvělá, nicméně vyzdvihnout musím digitálně omlazené postavy, které jsou stoprocentně realistické a kdo o těch tricích neví, ani si jich snad nemůže všimnout. Suma sumárum je mi tenhle origin o něco (konkrétně o jednu hvězdičku) sympatičtější než přece jenom tradičněji pojatý Doctor Strange, a těším se, co Captain Marvel předvede příští měsíc.____P.S. Je to první film, který mě dojal už během úvodního loga. ()

Související novinky

Marvel je v problémech

Marvel je v problémech

02.11.2023

Marvel Studios pod hlavičkou Disney ještě před pár lety byly doslova Midasovou rukou a čeho se dotkly, to přineslo obří divácký úspěch a vyšší stovky milionů dolarů na tržbách z kin. To ovšem už… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama