Reklama

Reklama

Captain Marvel

  • USA Captain Marvel (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Snímek Captain Marvel se odehrává v devadesátých letech dvacátého století a je tak zcela novým dobrodružstvím z dosud neviděného období filmového světa Marvel. Film sleduje příběh Carol Danversové, ze které stala jedna z nejmocnějších superhrdinek světa. Když Zemi zasáhne mezihvězdná válka mezi dvěma mimozemskými rasami, Danversová se ocitá s malou skupinou spojenců přímo v srdci konfliktu. (Falcon)

(více)

Recenze (964)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Minimálně jeden velkej zvrat a obrácení důležité dějové linie v podstatě naruby jsem fakt nečekal, stejně jako dvě sakra dojemný scény. S čím už jsem ale pochopitelně tak trochu počítal, byla sympatická hlavní hrdinka PLNÁ EMOCÍ, super komediální timing a výbornej soundtrack. Jen té epičtější vesmírné akce mohlo být trošku víc, a mohla být lépe vygradovaná v užší spolupráci s orchestrální hudbou. Ale to jsou jen detaily. Captain Marvel je pekelně zábavná comicsovka, která mi zas a znova utekla subjektivně tak za cca 10 minut. A nikdy bych nečekal, že na marvelovce ocením profesionální práci se zápletkou a cool změny ve scénáři oproti předloze. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Zacnem pozitivne. Brie je super a rozhodne ma na to aby potiahla vlastny film. Teda ak by bol dobry. Toto ma nadupanu prvu pol hodinu a potom tomu uplne spadne retaz. Fakt nechapem, cim chceli tvorcovia zaujat. Od polky som sa sialene nudil, z Furyho spravili totalneho trtka a story ani nejdem komentovat. A filmarsky tiez peklicko. 90s atmosfera sa nevyraba tak, ze sa (velmi nevhodne) pouzije Nirvana alebo No doubt. Uz davno ma nic tak nestvalo a neprial som si nech to skonci. Po druhych Strazcoch najhorsie MCU. Udalost z toho mohla byt tak 15 filmov dozadu. 4/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Po dlouhou dobu příjemný devadesátkový origin. Marvelovský vesmír se začíná stále více nafukovat a díky Carol Danversové obsahuje i superhrdinku, která je mnohem mnohem mocnější než nějaký Captain America s Hulkem i Iron Manem dohromady. Thanos se má určitě na co těšit ve finálním zúčtování. Tyhlety návraty do minulosti můžou v budoucnu znamenat dost zajímavé zpestření celého universa, ale minimálně by se Kevin Feige neměl dopustit chyb, které udělali X-Meni. Tam těch časových hrátek bylo již přes příliš. Něco mě ale říká že Marvel si to v pohodě uhlídá. Film zase úplná pecka není, miliardu vydělal a za pár let si na něj prakticky nikdo nevzpomene. Taková Disneyovská klasika. 70% ()

Vitex 

všechny recenze uživatele

Zatím asi nejsnesitelnější komiksový film, co jsem viděl (ale neviděl jsem jich moc a Deadpoola nepočítám). ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně taková navoněná fajnovka, která jako by byla úmyslně poněkud zdechlá (aby mohli vyniknout v závěsu následující Avengeři?) Titulní postava je ohromně sympatická se všim všudy - dokonce i narážky na to, že Brie Larson neumí běhat, jsou vlastně OK v kontextu s faktem, že Danversová byla otloukánek a nemehlo. Heh.. Jinak by se dal vyzdvihnout vtipnej (a bezchybně CGI omlazenej) Fury, jeho smrtící číča a příjemně civilní dialogy. Tečka. Zkrátka: neškodná představovačka, s nezbytným znovunalezením/odemčením síly dalšího superhrdiny, která se od těch předešlých liší tím, že a) superhrdina je trochu víc super b) film je poněkud míň zajímavej sám o sobě. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Očekávaný marvelovský mix akce, napětí a vtípků někde mezi SW, Muži v černém a Supermanem. Asi nejlepší na celém filmu je fakt, že na začátku jsou rozdány karty, kdo je kdo, ale postupně se ukazuje, že škatulky s nápisy Dobro a Zlo se dávají nebezpečně do pohybu. Koneckonců ani bratr Jonese není tak docela jeho čistokrevným bratrem. Objektivně 3*, pro fanoušky comicsů a Marvelu jednu navrch. Děkujeme, Stane. ()

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Nemám rád nálepky typu “nemastné, neslané”, ale přesně takový tento film je. Captain Marvel je svým způsobem taková milá a nenáročná komiksovka, která se žalostně drží při zemi a nevyužívá svůj plný potenciál. O nejmizerněji napsané ústřední postavě MCU, která si projde doslova nulovým vývojem charakteru, se asi není ani potřeba nijak rozepisovat. Po velmi dlouhé době marvelácká origin story, která mě sice neurazila, ale vyloženě mě nebavila. Za nečekaný twist ve stylu třetího Iron Mana ale dávám opatrný palec hore. Byl to sympatický a dobře vymyšlený krok od komiksové předlohy, který to tentokrát vzal bez snahy mě nakopat do koulí zbytečným a nefunkčním humorem, a díky tomu fungoval absolutně bez problému. 5/10 (Infinity Saga: IM 7/10 TIH 6/10 IM2 4/10 CA: TFA 4/10 Thor 7/10 Avengers 9/10 IM3 7/10 Thor: TDW 4/10 CA: TWS 8/10 GotG 8/10 Avengers: AoU 7/10 AM 6/10 CA: CW 7/10 DS 7/10 SM: Homecoming 7/10 Thor: Ragnarok 8/10 GotG Vol2 8/10 BP 9/10 Avengers: IW 9/10 AM&tW 6/10) ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Matkojeb Samuel L. Jackson, bezemoční Brie Larson, devadesátková atmoška a kocour Goose mi bohatě stačí k tomu, abych se královsky bavil. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Celý film sa točí okolo hlavnej hrdinky hľadajúcej svoju minulosť. Bohužiaľ to, čo malo byť odrazovým mostíkom k príbehu á la Agent bez minulosti (2002), skončilo ako veľmi slabý odvar spomínaného, ​​kde absencia spomienok a minulosti postavy spôsobuje nemožnosť sa s ňou naozaj zžiť. Väčšina zvratov je totiž zle vykonaných - dajú sa čakať alebo pôsobia nedôveryhodne vzhľadom k doterajšiemu vývoju postáv. Navyše nie nadarmo sa hovorí, že hrdina je len tak silný, ako jeho záporák. A ten chýba. Hlavný antagonista tu totiž nie je pre hrdinku skutočnou výzvou a celý jej súboj s ním tak pôsobí len ako ďalšie odškrtnuté políčko v recepte, na ktorého konci čaká origin story. Výsledkom je, že ani jedna z dejových línií nie je zaujímavá, prekvapivá alebo napínavá. Všetko sa to deje, ako sme to už videli diať sa toľkokrát, len s inými tvári. Lenže napríklad taký Doctor Strange (2016) mal aspoň vydarenú vizuálnu stránku a charizmatické hlavné postavy. Tomuto snímku chýba oboje. Ako sme už zvyknutí, akcia speje k počítačom vygenerovanej bitke na konci tretieho aktu. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Čakal som trošku viac ako iba klasický origin, ale tak čo už. Na druhú stranu bavilo ma to viac ako Mravec a Osa a oveľa viac ako Čierny kocúr, ale keď si to porovnám s inými originmy s Marvel Cinematic Universe (Iron Man) , tak Captain Marvel moc nevyniká. A vlastne ani nemá moc čím. V prvom rade ma bavilo prepojenie filmu (Fury, Coulson, Ronan, Tesseract), ktoré ma Kevin Feige zmáknute na jedničku. Ďalšie dve pozitívne veci sú Casting (Larson, Law, Mendelsohn) a odľahčenie filmu. Brie Larson kostým padol celkom dobre a na to, že sa jedna o prvú super-hrdinku od Marvelu na veľkom platne, tak to zahrala úplne v pohode, s Nicholasom teda s Furym, (všetci ho volajú Fury, aj jeho mama) im to celkom klapalo a vytvorili fajn buddy-funny dvojku. Vlastne keď sa nad tým tak zamyslím, Fury, ako ešte agent a nie riaditeľ SHIELDu, ma bavil asi najviac a dovolím si tvrdiť, že to miestami ťahal viac ako Carol. Čo sa týka Jude Lawa, tak je fajn, že tu hraje niekto ako on, známa tvár vždy poteší, no je veľká škoda, že jeho postava nieje až tak výrazná a hrozivá, aby mala nejaký väčší dopad na príbeh a tým pádom nám chýba aj dávka napätia. Ale tu by sme to darmo hľadali, kedže sa jedna skôr o komédiu ako o seriózny film. Za ďalšiu pozitívnu vec som spomenul aj humor, teda odľahčenie filmu a kedže fičíme v 90tých rokoch je to správny krok a film ma taký pohodový náboj a náladu. Niekedy sa tu deju menej vtipne veci, ale to už je na každom zvlášť. Čo sa týka akčnej stánky, tak tu som trošku sklamaný, také lietajúce akcie Iron Mana boli záživnejšie, ale hlavne nápaditejšie. Captain Marvel je tak silná, že si to likviduje bez obtiaži a nieje tu nikto seberovný, kto by sa jej postavil (teším sa ale na stretnutie s Thanosom). Vizuálna stránka filmu mi tiež nepríde úplne najlepšia a mam pocit, že som v iných marvelovkach videl už lepšie efekty, hlavne omladení Coulson vyzeral miestami ako Ken. K pozitívom by som spomenul ešte hudbu, ktorá obzvlášť v akčných pasážiach dobre doplňa obraz. Celkovo to nie je zlý film, dokáže zabaviť a hlavne postavy sú fajn, ale dokopy nám marvel nič nové alebo strhujúce nenaservíroval. P.S.: po-titulkové scény sú dve. Obľúbený soundtrack: Captain Marvel, I'm All Fired Up. 70% - 3* ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Oceňuji, že mě hlavní hrdinka nesere. Naopak jsem ji docela brala, má přirozený smích a celkově je sympatická. Film nás naštěstí ušetřil několika vyloženě směšně trapných scén (oproti wonder woman) a Samuel taky potěšil. Strašně jsem si oblíbila záporáka, Judovi sluší žluté oči a kočička pobavila snad každého. Oddechovka, lepší z té nové generace marvelovek. Bod strhávám za nějaké to klišé a hlavně několik podstatných nelogičností. (Např. celá skupina čeká a čumí, než se Carol osvobodí a všechny je tam sejme). Dost nesmyslně působí i její moc. Proti ní jsou všichni Avengeři k prdu, takže nechápu, proč tam vlastně vůbec jsou. Dokáželi CD (spoiler) zničit vesmírnou lod, jak se jí ostatní vyrovnají? A kde byla když Loki pustošil město? Těžkej unbalanced! ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Rozhodně chytrý film, i když ne zcela dotažený. Umí překvapit ohledně identity a motivů hlavního záporáka, pečlivě rozvíjí psychologii hlavní postavy, aby divák během jediného filmu pochopil její potenciál a mohl ji bez prodlení přijmout v chystaném epickém milníku obří frančízy, s níž je vyprávění spjato konceptuálně mnohem silněji než třeba v Black Panterovi nebo Ant-Manovi. Zasazení do devadesátých let nabízí spoustu možností pro žánrové hrátky a kulturní pomrkávání, takže vedle superhrdinského originu sledujeme logicky i oddechovou buddy detektivku s hláškujícím černochem (a Jackson si ji bezezbytku užívá), dostáváme úsměvné vzpomínky na tehdejší úroveň počítačových technologií a některé sekvence se dokonce i nápadně podobají scénám ze soudobých filmových trháků (závěrečná honička nad pouští alias Smith versus ufo ve Dnu nezávislosti). Tempo má spád, humor se většinou strefí do černého a Brie Larson je dle očekávání výborná. Škoda tedy zásadního problému, kterým je poměrně tragická digitální akce - ta je hlavně ve finále asi opravdu nejhorší a nejméně nápaditá, jakou v Marvelu za celou dobu vypotili. A zároveň, což je výtka taky docela výrazná, i všeho ostatního přeci jen mohlo být víc a v lepším - nejen více akčního drajvu, ale i více devadesátek, více hutnějších konfliktů a formálních atrakcí, které bychom si pamatovali jako celou Wakandu v BP nebo "měsíční řežbu" v Infinity War. Captain Marvel na jednu stranu hrozně potěší svou skromností a podřízeností vyššímu tematickému cíli, na stranu druhou vyloženě neuhrane a zanechá pocit jednohubky, jakkoli drahé, sympatické a promyšleně koncipované.. Netěšení na Endgame každopádně suverénně obnoveno, takže už jen za to beru 4* jako povinnost. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Marvel Cinematic Universe po...... po dvacátéprvní! Minulý rok Marvel Cinematic Universe slavilo 10. výročí a nová dekáda startuje v podobě Captain Marvel. Jedná se o film, který se odehrává téměř před všemi jinými MCU filmy (krom Captain America: První Avenger) a především o film, který se snaží před vyvrcholením v podobě Avengers: Endgame seznámit diváka s postavou Carol Denvers AKA Captain Marvel. Marvel jako téměř vždy vsadil na menší nejistotu a režiséry této dámské sólovky se stala dvojice Anna Bodenová a Ryan Fleck, kteří zároveň napsali i scénář. Fleck a Bodenová prozatím tončili menší/nezávislé filmy a proto Marvel opět vložil film s rozpočtem minimálně 150 milion dolarů menším režisérům. A právě svěřit Captain Marvel Fleckovi a Bodenovi byl dost možná největší režisérský risk v rámci Marvel Cinematic Universe: Strkající do kapsy najmutí Jona Wattse jako režiséra Spider-Man: Homecoming, strkající do kapsy najmutí Taiky Waitiho jako režiséra Thora: Ragnarok nebo najmutí Ryana Cooglera jako režiséra Black Panthera. Najmutí Bodena a Flecka se prostě stává jasným favoritem na největší režisérský risk v rámci Marvel Cinematic Universe a......... Já to ve finále píšu rád i zároveň nerad: Na jednu stranu mě mrzí fakt, že někomu můžu působit nekriticky a příliš neprozkoumavající hloubku daného filmu, na druhou stranu jsem rád, že prostě dorazil film, který jsem si užil, přijde mi velice kvalitní a jsem ochoten ho chválit v hodně věcech. Vůbec bych se možná nedivil ani tomu kdyby se Captain Marvel dočkala ještě většího hejtu mainstreamového publika než Black Panther. Není to film pro každého a dovolím si tvrdit, že to především není film pro klasické návštěvníky blockbusterů. A to jestli je to dobře nebo ne, si každý bude muset posoudit sám.... Já se řádím do toho prvního táboru, Captain Marvel jsem si totiž neskutečně užil. Začne to vlastně už skvělou úvodní poctou Stanovi Leemu (jeho pozdější cameo ve filmu je jinak dost možná jedno z nejlepších v historii), následně zajímavým atmosférickým světem rasy Kree Hala, který mi chvilkami připomínal Blade Runnera 2049 a především fakt, že stejně jako u Deadpoola, Aquamana nebo Spider-Mana: Homecoming se tu někdo snaží origin story hrdiny vyprávět trochu jinak. V prvních 30 minutách vlastně film nezešlápne z plynu, pořád jede kupředu a ve finále tak zamrzí, že se taková Hala nedočká většího prostoru, jelikož by si divák automaticky dal nějakou sci-fi, která by se odehrávala jenom na téhle planetě. Po první půl hodině se už ale dostaneme na Zem, kde se sice výrazně zpomalí, pátrání Carol Denvers po vlastní minulosti ale diváka baví s ní, především proto, že je origin úmyslně vyprávěn trochu zmatkovitě a nelineárně a divák je ve finále zmaten jako Carol sama. Carol je navíc neuvěřitelně sympaticky napsaná postava se kterou se divák dokáže ztotožnit. A poslední půl hodina už má opravdu blízko ke Star Wars a celá závěrečná akční sekvence je velkolepostí jako vystřižena ze Star Wars. Připadal jsem si jako by mi opět bylo 5 let a vůbec poprvé jsem viděl nálet X-Wingů na Hvězdu smrti. Přesně takové vzpomínky ve mně Captain Marvel vyvolala. Captain Marvel sice ve stopách Star Wars nekráčí tak výrazně, jistá stylizace a pomrknutí ale dojde téměř každému. Brie Larson je ve finále neskutečná castingová trefa se kterou si těch dalších 6 filmů s radostí dám, především Samuel L. Jackson je ale perfektní i v o 25 let digitálně omalezené formě. A chemie mezi ním a Carol je naprosto parádní. Ben Mendelsohn si jinak střihnul skrulla Talose a já jsem si celou dobu říkal, že bych se Talose nebál zařadit do seznamu TOP 5 záporáků Marvel Cinematic Universe, ve finále je to ale celé trochu složitější téma, možná dokonce i na později..... Bavil mě Jude Law, bavila Lashana Lynch ale především je nejlepší postavou filmu...... Goose! Tahle ,,,kočka" je prostě výborná a měla by automaticky dostat vlastní film a více prostoru v pozdějších filmech. Ne Spider-Man, Doctor Strange nebo Black Panther, ty jsi budoucí hlavní hvězda Marvelu Goose! Na Captain Marvel potěší fakt, že trailery toho nevyzradili celkem dost. Pár zajímavých zvratů je schováno až do filmů a (díkybohu) po nich v oficiálně vypuštěných materiálech nenajdete ani stopy. Ve finále jsou možná dva zvraty přece jen trochu předvídatelné, ve finále jsou ale minimálně fajn, že na ně měli tvůrci opravdu odvahu. Jako vždy se Marvel snaží aby měl každý film svůj vlastní styl a atmosféru a tu má i Captain Marvel. Ta je ve výsledku feel-good devadesátkovým retrem, která má v sobě spoustu hudebních pecek (dojde i na Nirvanu!) a svojí kvalitou se vyrovná písním z obou Strážců Galaxie. A není to kvůli tomu, že bych měl ve finále Captain Marvel celkově radši než oba díly Strážců Galaxie. Ono celkově soundtrack od Pinara Topraka je hodně příjemná věc na uši, která sice nemá na hudbu od Silvestriho, Giacchina nebo Göranssona v rámci předchozích Marvelovek, minimálně jako soundtrack to ale je poslouchatelné velmi. Humor tu je a je překvapivě fajn! Hodně je to sice tlačeno přes nastavené retro, já se ale občas upřímně od srdce zasmál! Což se mi reálně u Marvelovek nestalo od doby Thor: Ragnarok. Takže za tento fakt palec nahoru! Především ale oceňuju fakt, že se Marvelu podařilo prodat silnou ženskou hrdinku a především silnou ženskou hrdinku aniž by se to tlačilo přes to, že jde o silnou ženskou hrdinku. A neříkám tímto slovem nic proti Wonder Woman, jenom bych řekl, že je Captain Marvel pořád přece jen lepším filmem. Captain Marvel nesází na to, že je hlavní hrdinka žena! Jenom se snaží ukázat, že i ženy mají svá práva. A i když to může závanět feminismem, ve výsledku je to ve finále celkem fajn. Po technothrillerové trilogii Iron Man, psychologickém fajn pokusu v podobě Neuvěřitelnýho Hulka, fantasy trilogii Thor, válečném Captainu Americovi 1, politicky thrillerovém Captainu Americovi 2, našlapaných epických týmovek v rámci Avengerů 1-3 a Captaina Americy 3, dvou spaceoperách v podobě Strážců Galaxie, dvou fajn komediích v podobě Ant-Manů, fantasy v podobě Doctora Strange, teenage komedii Spider-Man: Homecoming a africkém dramatu v podobě Black Panthera tentokrát dorazila devadesátková sci-fi se silným vypravěčským srdíčkem, které ve finále dokáže nejen prodat několik zajímavých myšlenek evokujících dnešní dobu (po shlédnutí filmu zkuste jeden z ústředních bodů zápletky spojit se slovem uprchlík) ale zároveň naservírovat jeden z nejlepší MCU humoru, parádní herecký casting s výbornou chemii a adekvátní trikovou podívanou. Kdybych to měl nějak shrnout.... 7. nejlepší MCU film, 2. nejlepší MCU origin, lepší film než Wonder Woman....a dost možná jedna z nejlepších komiksovek dekády. Vážně! Vlastně se celkem těším na druhou projekci, jelikož mám pocit, že mi to strašně uteklo. V IMAXU to jinak jako vždy fungovalo na 110% i v rámci 3D. PS: Marvel definitivně posunul CGI omlazování na novou úroveň. Samuel L. Jackson a Clark Gregg vypadají po dobu filmu přirozeně i když reálně strávili celý film pod digitálním omlazováním. PS 2: Film má dvě podtitulkové scény. Tu první by měl automaticky vidět každý, shlédnutí druhé záleží na tom jak moc vás zklamala taková potitulková scéna Spider-Man: Homecoming a jak silný žaludek budete mít na to až si uvědomíte na co jste to celou dobu čekali. PS 3: Thank You Stan Lee! Endgame is Coming! Viděno v kině: 2x () (méně) (více)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Páčila sa mi atmosféra zaspatej Californie v roku 1995, skvelá bublajúca elektro hudba, premisa filmu, kde "Vers" objavuje svoju identitu, ako aj pomerne vážne poňatie bez vyslovene trápneho humoru, či tendenčnej romantickej línie. Lenže nemá to žiadnu výraznejšiu scénu, ten mysteriózny potenciál príbehu je nevyužitý, naopak hlavne ku koncu je tu prebytok sentimentálnych až patetických scén a Brie Larson je drevená. To ale nie je ani tak chyba herectva ako skôr problémom povrchného scenáru, ktorého práca s postavami je na úrovni dekády, kde sa film odohráva. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Kalkul jménem Marvel se nám pomalinku blíží ke konci, fičí jako dobře promazaný stroj. Příjemná jednohubka, která ač byla zábavná, tak mne až tak neoslovila. Byla to prostě nutnost nám představit tuto nadženu. Nejlepší z toho jsou asi ty scénky s kočkou :)) Wonder Woman mi sedla daleko více. [IMAX 3D] ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Oproti iným marvelovkám Captain Marvel jednoducho chýba svižnosť a akcia. A i keď k nej na konci príde, Carol je jednoducho príliš OP. Ale inak sa prvý diel tejto superhrdinky viac-menej nevymyká zo štandardov MCU. Nie je to samozrejme žiadne Infinity War, ale to som ani nečakal. A Brie je ako Captain Marvel úplne o.k., nemám s ňou žiaden problém. ()

Související novinky

Marvel je v problémech

Marvel je v problémech

02.11.2023

Marvel Studios pod hlavičkou Disney ještě před pár lety byly doslova Midasovou rukou a čeho se dotkly, to přineslo obří divácký úspěch a vyšší stovky milionů dolarů na tržbách z kin. To ovšem už… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama