Reklama

Reklama

Captain Marvel

  • USA Captain Marvel (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Snímek Captain Marvel se odehrává v devadesátých letech dvacátého století a je tak zcela novým dobrodružstvím z dosud neviděného období filmového světa Marvel. Film sleduje příběh Carol Danversové, ze které stala jedna z nejmocnějších superhrdinek světa. Když Zemi zasáhne mezihvězdná válka mezi dvěma mimozemskými rasami, Danversová se ocitá s malou skupinou spojenců přímo v srdci konfliktu. (Falcon)

(více)

Recenze (966)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Versová (Brie Larson) si nepamatuje nic ze své minulosti. Její mentor a velitel Yon-Rogg (Jude Law) se z ní na planetě Hala, kterou obývá rasa Kree, snaží při společných trénincích udělat neporazitelnou bojovnici... Film jsem si užil a z kina odcházel spokojený. Marvelu se podařilo rozšířit filmový vesmír o postavu, která může diváky zavést do velmi vzdálených koutů vesmíru. ZAČÁTEK MOŽNÉHO SPOILERU Stan Lee má cameo, které odkazuje na jeho roli ve film Flákači neboli v originále Mallrats (1995). Versová (Brie Larson) narazí na Stana ve vlaku, kde čte scénář k Mallrats a zrovna si opakuje repliku: „Trust me, true believer.“ Versová Stana schovaného za scénářem držícím před obličejem divákům v kině odhalí a oba se na sebe příjemně usmějí. KONEC MOŽNÉHO SPOILERU THANK YOU STAN LEE. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Co nezvládli někteří Avengeři za 3 a více filmů (tj. získat si mé sympatie), zvládla Captain Marvel za pár minut. Uznávám, že příběh je tuctovka tuctovek, ale (kladné) postavy se vydařily na výbornou, a to včetně naprosto úžasného Furyho, kterého "normálně" vůbec nemusím. Největším pozitivem z řad drobností jsou pro mě vtipy (vidíte, jak to jde, když je do příběhu nervete násilím!), největším negativem z řad "drobností" jsou záporáci. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Captain Marvel bych z Captain Marvel vystřihl. Nechat tam jen poarádního Jacksona a jeho kočku, a bude to super. 6/10 ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Strašně mě štve to zaměnitelné sci-fi prostředí s různými gadgety, raketoplány, lasery atp. Palec nahoru za skvěle omlazeného Nicka Furyho a za zasazení do devadesátek. Zbytek mě ale šíleně nebavil - nezajímala mě detektivní linka a nezajímaly mě postavy. Řemeslně klasicky na výši, ale jedna z nejnudnějších marvelovek. [Přesná stopáž: 124 min] ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Ještě jednou a pak se uvidí a upravím hodnocení buď nahoru a nebo dolů. Film má ale v marvel vesmíru potenciál už jen prto, že se začínáme seznamovat se stále silnějšími suerhrdiny... Ono by to asi ani nešlo, pokud se máme ve fázi 4 podívat hluboko do vesmíru. A přestože stadardní Marvel/DC klišé nemizí koukatelné to rozhodně je. Prozatím 70% Tak musím mírně zvednout na cca 78-80% ale nechám to na 4 sluncích. Beru to tak, že každý film z Marvel vesmíru by měl v první řadě pobavit a to nenáročně, potom by měl rozšířit stávající vesmír a nějakým zajímavým způsobem navodit u diváka očekávání na další filmy z tohoto universa. Samozřejmně to nemá sílu Iron Mana III. Ale rozhodně to není propadák. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(83%) Viděno v kině (3D s dabingem). Hurá a máme tu další marvelovku. Na Captain Marvel jsem se docela těšil. Nebyl jsem z traileru teda nějak extra zvlášť odvařen, ale patří to do této dlouhé série, tak jsem si to přece nemohl nechat ujít. Ve výsledku jsem spokojen a těším se na postavu Carol v přicházejících Avengers Endgame. Jen bych si přál, aby ještě vzniklo nějaké to volné pokračování Captain Marvel – potenciál by to určitě mělo. Takže jak se mi to vlastně líbilo ? Rozhodně zde nuda nehrozí, furt se tu něco děje, akce je rozložená po celém snímku, ke konci je trochu už přehnaná a to především ze strany hlavní hrdinky, která je opravdu nezničitelná. To bych trochu upravil, přidal nějaké napětí a asi i obohatil scénář. Ale co, holt takových filmů bylo natočeno už mraky. Přesto si nemůžu víc stěžovat a byl jsem v kině velmi spokojen. Má to i výborný příběh, který je především složen z nejasných vzpomínek, které budou na konci dávat smysl. Dokonce to má po půli filmu i jednu zásadní pointu – tu jsem opravdu ocenil. Herecká sestava je na tom celkem dobře. Mimo hlavní hrdinky mě bavil skvělý Samuel L. Jackson, který hláškoval co se dalo. Potěšila i role agenta Coulsona. Hudba mi trochu připomněla OST z filmu Thor Ragnarok. Akční scény nejsou na takové úrovni jako Avengers, iron Man atd, ale to je opravdu jen malý detail. No, jsem spokojen, není to vyloženě pecka, ale určitě nedílnou součástí těchto marvelovek. Těším se na další shlédnutí. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Sympatická superhrdinka, co v budoucnu bude kopat za Avengers, musí ještě sundat plenky, odevzdat pilotní průkaz, objasnit svůj původ, nalézt svoji identitu a nasoukat se do latexového kostýmu, kterým zpečetí své (svůdné) schopnosti. Můžu směle napsat, že taková scenáristická a režijní jízda, jakou disponují Avengers, to rozhodně není, ovšem nejistá režijní prognóza se naštěstí tak úplně nenaplnila. Určitě přijatelnému hodnocení nahrála Brie Larson, která film spolehlivě utáhne na vzhled i herecké (oscarové) zkušenosti, na spřátelenou výpomoc ještě přispěchá Samuel L.Jackson coby známý agent Fury, v o něco mladším vydání, v té době má ještě zrak v pořádku, avšak dozvíme se, kterak o své levé oko přišel. Další velkou hereckou položkou je Jude Law /SPOILER/nějakou dobu má jeho postava mentora kladné vystupování, posléze se z něj vyklube pěkný hajzlík/KONEC SPOILERU/. Obsadit legendární Annette Bening se moc nepovedlo, její herectví do comicsových filmů příliš nezapadá, její vědkyně mně prostě přišla trapná, spíše působila jako paleontologický nález, jehož výskyt nikdo neocení. Globálně vzato jsme v podstatě na začátku comicsových dějin, píší se devadesátá léta, hrdinka postupně odkrývá svou minulost, uzříme ji tedy i v její civilní podobě coby pilotku Carol Danvers, příběh je i určitým klasickým hledáním odpovědí na vynořivší se otázky z minulosti, například se ale spolehlivě nedozvíme, zda superhrdinové vyměšují, nicméně jak Marvel ke svému názvu přišel, to už je zde vyřešeno. Akční nástup má film skvělý, nějakou dobu to vypadá, že to bude jedna nepřetržitá akční jízda, ale není tomu tak. Po rozběhu děj náhle zpomalí, akce se utlumí, prostředek je celkově ukecanější, určitě se ale ještě nedá mluvit přímo o nudě, přece jen více akce by celku jen prospělo. Brie Larson zvládá všechny polohy, ne, nejde o ty sexuální, film je celkově nepřisprostlý, jde o její herecké polohy, určitě lepší je ta latexová než ta civilní, která není v ději opomenuta. Konflikt mimozemských ras mně přišel jak z levného scifi seriálu. Režijní duo Anna Boden a Ryan Fleck nedosahuje kvalit dua Russových z Avengers, má za sebou minulost plnou levné filmové produkce, tudíž je i celkem zázrak, že jejich první áčkový počin má fazonu, ovšem film je rozumné brát jako předkrm před pořádným vyvrcholením v Avengers: Endgame, kam latexová slečna (i podle titulkové scény) rovněž zavítá. 8/10 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

🎼 Take this pink ribbon off my eyes, I'm exposed and it's no big surprise. Don't you think I know exactly where I stand? This world is forcing me to hold your hand. 'Cause I'm just a girl, little ol' me, Well don't let me out of your sight... 🎼 ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

Jediný smysl tohoto filmu je origin jedné z nejdůležitějších postav pro nadcházející Avengery. Jinak je to taková jednoduchá podívaná, které nepřekvapí ale ani neurazí. Rozhodně bych to svým způsobem zařadil do komediálního žánru. Občas mi to náladou připomínalo Muže v černém. Návštěvy kina nelituji a docela se těším, jak bude Marvel s touhle postavou dál pracovat. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

No hate, no love. CM je příjemné sci-fi dobrodružství, v němž fungují všechny základní ingredience (efekty, výprava, akce, nadhled), má silný casting (byť nejlepší herec tu má roli přesně tak plochou a předvídatelnou, jak už od začátku čekáte) a jeden dokonalý digitální facelift. Nic tu není vyloženě špatně, ale na působivější zážitek a vyšší hodnocení (tradičně) chybí odvážnější, neřkoli přímo radikální, přístup k látce. Není tu zkrátka nic, z čeho bych mohl být jako "prostý" divák upřímně nadšený... CM tak chtě nechtě musím zařadit do té slabší poloviny MCU (Iron Man 2, Thor 2, Ant-Man...). A obávám se, že konvenční přístupné superhrdinské komiksové adaptace to u mě (vzhledem k jejich neustálému přibývání) budou mít čím dál tím těžší (primárně z čistě subjektivního pocitu přesycení)... 60 % ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

DC majú Wonder Woman a Marvel konečne Captain Marvel. A kvalitatívne je to tak na rovnakej úrovni. Slušný priemer, ktorý sa aspoň netvári, že chce byť najväčším blockbusterom roka. Tie 90-roky sa mi pripomenuli skôr preto, že mi celý film pripadal ako nejaký Star Trek film z 90-rokov a iba soundtrack a tričko Nine Inch Nails fakt nedokážu tú atmosféru doby dokonale navodiť. A ak som to správne pochopil, jedna akčná scéna odkazuje na ID4, ale ruku do ohňa by som za to nedal, to si môže dovoliť len Carol. Ak sa chcete zamyslieť nad nejakou alegóriou toho, že v skutočnosti nemáme šancu vedieť, kto je "hore" ten dobrý a kto ten zlý a nad tým, že sa tu hrá aj na strunu inakosti, tak sa kľudne zamyslite, ale príliš vás to neobohatí, tá zábava je na prvom mieste a to myslím aj v zmysle prítomnosti slušného humoru, ktorému sa ako-tak darí nahradiť absenciu bombastickej (Avengers) alebo originálnej (Ant-Man) akcie ostatných Marveloviek. Ale na Brie sa príjemne pozerá a aj ostatní sú fajn. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Feminizmus na nás útočí zo všetkých strán ako lačný šakal, tak prečo na to "nenápadne" neupozorniť i v tejto báchorke pre dnešné tínedžerky, čo si do kina oblečú tričko so Supermanom v domnienke, že ide o jeden a ten istý merchandise. Nie. Teraz vážne. Z tohto filmu priam srší feminizmus a ženská emancipácia. Chcelo sa mi z toho naozaj blejt. Väčšina Marveloviek je kvôli ratingu iba nejakou detskou báchorkou a Captain Marvel je dokonca detskou báchorkou pre dnešné takzvané silné a nezávislé ženy tohto storočia (samozrejme tieto silné a nezávislé Ženy s veľkým Ž, ešte stále žijú s rodičmi a dostávajú vreckové). Aspoň, že tam bol ten kocúr. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Globální emancipace se opět ukázala v tom nejděsivějším a nejodpornějším měřítku. Po nudném negrovi z Afriky a otravné buzně Spidermanovi, jsme zajisté svědky třetí nejnudnější postavy z celé Marvel skvadry. Abych byl genderově korektní a všechny feministky světa mě neubily svými kabelkami, který byly vyrobeny v souladu se všemi vegan & eco normami, musím tuto postavu označovat KapitánKA Marvel (dále už jen "emancipovaná píča"). Samotné rozhodnutí tvůrců, představit divákům v momentě, kdy se konečně schylovalo k hezkému masakru v dalším filmu Avangers: Endgame až příliš úžasnou super superhrdinku, považuji osobně za krajně nešťastné a těžce debilní. Na následující film se člověk nemusí ani koukat, protože je nad slunce jasné, kdo bude nakonec vítěz. Tahle emancipovaná píča je neskutečně debilně napsaná a otravně zahraná role. Rozhodnutí vybrat za spasitelku světa dalšího outsidera, který je tak lidový, jak jen může být, považuji za příliš vypočítavé, klišoidní a debilní. Brie Larson působí tak strašně průměrně, až je to vysoce otravné. Dvakrát se mi podařilo u filmu usnout, protože zejména první 2/3 jsou těžce stereotypní a nezajímavé. Dialogy jsou napsané pro uši 12letých dětí a dolních 10 miliónů (jak by řekl Drahoš) a za něco stojí opravdu asi až poslední 1/3 filmu, kde se konečně objeví také pár vtípků a nějaká ta akce. Akce bohužel vzápětí začne působit nesmírně směšně, což je způsobeno přehnanou úžasností hlavní hrdinky, která byla po většinu stopáže průměrná emancipovaná píča (co se týče superschopností), ale během několika minut prošla ve svém snovém světe vůbec nejrychlejším přerodem v historii Avengers a stala se z ní vůbec nejsilnější superhrdinka. Právě tento přerod považuji za naprosto ubohou scénáristickou kličku, která jasně dokládá těžkou neschopnost tvůrců vymyslet něco výživnějšího. Až z paty vytahuji slabé dva kousky, a to si ještě o sobě myslím, jak moc jsem štědrý. Tento film řadím vůbec k nejhorším, jaké Marvel dosud vyprodukoval. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

První letošní marvelovka, která je zároveň jejich prvním dívčím filmem, mě docela zaujala. A to i přes velkou vlnu negativních recenzí. Příběh se odehrává v polovině 90. let a je vyprávěn částečně nelineárně. Samotný origin Captain Marvel se dozvídáme přes flashbacky. Je super, že trailery mnoho neprozradily a že je tam spousta překvapivých zvratů. Taky je pěkné vidět tu Nicka Furyho a Phila Coulsona jako téměř začínající agenty. Carol Danvers se postupně dozvídá o svém pozemském původu a dává si dohromady střípky. Do toho vidíme neustálý konflikt, mezi Kree a Skrully, takže se je na co dívat. Určitě bych pochválil Brie Larson za její výkon. Jude Law tolik místa bohužel neměl, ale i tak si svou roli jistě užil. Hezky se vysvětlilo jak Nickovo oko, tak nepřítomnost Carol ve všech Marvel filmech. Teď už se můžeme jen těšit, až nakope Thanosovi p*del v dalších Avengers. Je v podstatě nepřemožitelná. Možná mi tam trochu chyběl humor a nějaký výraznější hudební motiv. Skvělá je i ta zrzavá kočka. "Ten krám musí být určitě rozbitý." :D ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Celkem zklamání. První hodina byla vážně utrpením, finále výborné. Možná jedna z nejslabších Marvelovek. (Kino Kralupy nad Vltavou) ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Výjimka potvrzující pravidlo, že filmy od Marvelu stojí za hovno. Aneb když od filmu už od začátku čekáte pouze zklamání a pak jste překvapení, že se vám Marvel může i líbit, když ve filmu nevidíte po čtyřsté Iron Mana, Thora nebo Kapitána Ameriku. Vtip s flerkenem na hrad! 80% ()

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele

Potitulková scéna 1 - Bruce Banner, Black Widow a Captain America řeší k čemu slouží pager Nicka Furyho a vzápětí se Captain Marvel objevuje na scéně. Potitulková scéna 2 - Kocour Goose vyplivne Teserakt ()

Související novinky

Marvel je v problémech

Marvel je v problémech

02.11.2023

Marvel Studios pod hlavičkou Disney ještě před pár lety byly doslova Midasovou rukou a čeho se dotkly, to přineslo obří divácký úspěch a vyšší stovky milionů dolarů na tržbách z kin. To ovšem už… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama