Reklama

Reklama

Captain Marvel

  • USA Captain Marvel (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Snímek Captain Marvel se odehrává v devadesátých letech dvacátého století a je tak zcela novým dobrodružstvím z dosud neviděného období filmového světa Marvel. Film sleduje příběh Carol Danversové, ze které stala jedna z nejmocnějších superhrdinek světa. Když Zemi zasáhne mezihvězdná válka mezi dvěma mimozemskými rasami, Danversová se ocitá s malou skupinou spojenců přímo v srdci konfliktu. (Falcon)

(více)

Recenze (966)

Stinger78 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si řekl, že si dám celý MCU pěkně chronologicky za sebou a tak byl Captain Marvel na řadě hned ze startu. Samozřejmě jsem už předtím viděl Železné muže, Avengery, Pantery, Mravence atd. ale od tohodle jsem neočekával nic velkého blockbusterového. A dostal jsem příjemně pojatý film, který ubíhal, na Brie se velice dobře koukalo, Samuel L. byl slušně omlazen, oba hláškovali o stošest, zápletka dostačující, takže já nemám výhrad. Nečekal jsem existenciální drama venezuelského obchodníka se zavařeným ovocem, ale prachsprostou zábavu, kterou chci a byl jsem spokojen. Jedeme dál na další film. ()

Rebel24 

všechny recenze uživatele

Captain Marvel budí dojem povinnej jazdy pred finálnym Endgame, teda aby postava pridanej Carol Denvers dávala zmysel. Brie Larson veľmi prekvapila svojim poňatím postavy, ktorá je silne dominantná až miestami (najmä v boji) arogantná alfa samica, ktorá ma len jemný psychicky blok, inak je v podstate neohroziteľná. Ani Thanos si s nou nedal veľmi rady, preto chýbala doteraz ľudská a emocionálna stránka jej príbehu, kvázi hrozba byť fallen hero. Tu ľudskosť skôr pridáva omladnuty S. L. Jackson, ktory si všetky scény kradne pre seba, so CGI naozaj skvelá práca aj backstory Nicka Furyho a zrodu Avengers potešilo. Soundtrack je príhodny, výborne napasovane sú songy od Nirvany. Príbeh samotný zaujímavý je, ale réžia je jednoznačne poslabšia a budí dojem odfajknutej roboty, chce to tu zmenu dobuducna. Pre mňa teda sympatický snímok z 90-tych rokov, s kvalitným scenárom, ale slabou réžiou. 70% ()

Lukas__ odpad!

všechny recenze uživatele

Jde o 1 z nejhorších filmů MCU - ovšem nikoliv protože je v hlavní roli žena (to musím zdůraznit, protože kdokoliv kdo tohle kritizuje je podle samotné hl. herečky bílí muž jehož názory dnes nikoho nezajímají). Můj problém s filmem je velmi prostý, dovolím si použít příklad: Pamatujete jak byl Thor v Thor 1 arogantní, impulzivní a sobecký bůh, který byl vykázán na Zemi, kde si řekl, to jak mě vidí je problém ostatních a tak byl dál arogantní impulzivní a sobecký, proto se mu vrátili schopnosti a on zůstal i na konci filmu arogantní impulzivní a sobecký? Já taky ne! Ale Captain Marvel, nepřekonává jako Thor žádnou velkou výzvu, sice je otřesena, že celí její život, kterému mezi Cree věřila je lež, ale v zásadě se pro ni nic nezmění, jen změní stranu. Celý film se chová stejně, celý film nenarazí na žádnou výzvu, protože vždy jsou všichni horší než ona. V podstatě se její "vývoj" dá popsat tak, že změnila stranu ve válce a sundala si čip, regulující její schopnosti (ale i před sundáním čipu ji nikdo neporazil a sundání čipu opět např. oproti tomu co musel udělat Thor není nic extra). Na konci dostala šanci si vysloužit respekt a vývoj, aby konečně porazila svého mentora bez zbraní a schopností, ale ona ho prostě odstřelí se slovy, že nic dokazovat nemusí (na jednu stranu chápu, že to mělo vypadat jako ta legendární scéna z Indiana Jonese - ta ale funguje protože Indi zastřelí nějakého náhodného šermíře a ne jeho mentora a dlouholetého známého). Navíc když se bude Captain Marvel takto chovat i nadále jako v Avengers navíc k našim oblíbeným Avengerům budou ji dál všichni nesnášet. A pak to nejdůležitější, tento film ničí jeden z nejlepších filmů MCU a to Kapitána Ameriku 2 a Furyho prohlášení: "Když sem naposled někomu věřil, přišel sem o oko!" Tento film vysvětluje, že VĚŘIL HLOUPÍ KOČCE A O OKO PŘIŠEL KVŮLI TOMU ŽE HO ŠKRÁBLA! Zkuste se ihned po té scéně se škrábnutím do oka v Captain Marvel kouknout na Kapitána Ameriku 2 - ten film už neuvidíte stejně! ()

PsenickaR 

všechny recenze uživatele

Recenze Františka Fuky je dost mimo, ano, není to nejlepší marvelovka, ale pořád dost dobré. Rozhodně lepší než Captain America vol.1, protože jsme se přeci jen posunuli do roku 1995, tedy časů mé puberty a také není Carol tak přehnaně a naivně kladná jako Steve. Nabízí se i srovnání s konkurencí a jejich Wonder woman a i ta pokulhává, osobně mi přijde Brie hezčí než Gal a navíc jsme byli ušetřeni podobných trapných výlevů typu musím najít Area ( s knírkem... )... Captain má velmi svižný začátek, který nás vrhne do děje a úvodní půlhodinka je plná akce, celý film je prošpikován povedenými vtipy, kdy jsem se opravdu dobře zasmál a ani akční finále mě neurazilo, nejednalo se o nepřehledný digi bordel, takže to kvituji. A že děj ohledně záporáků byl předvídatelný bych filmu nevyčítal, už ve Strážcích galaxie jsme viděli, co jsou Kree zač, takže jsme snad ani nic jiného nečekali. Captain splnil přesně co jsem čekal, navnadil mě na Avengers a jsem zvědavý na střet Carol s Thanosem, snad se ho dočkám. A zjištění jak Fury přišel o oko je bonus navíc:-) 80% a to velmi pěkných. ()

Venum 

všechny recenze uživatele

Zrovna jsem vysel z kina. Film overal by mel byt neco mezi 6-7/10. Presne stejna kava jako SuperMan v Injustice. Chvile hledani sve sily, pak rozsekala vsechny behem 10 min?? Jestli tohle bude v EndGame tak zku**** 10 let prace. Velke plusy jdou samozrejme Furymu SLJ je proste na tuhle roli delanej na miru. Dalsi Talos urcite, vyborna postava, a Jude Law je proste sympatak. Mar-Vell je takova jaka jsem si myslel ze bude. Herecka nic moc, ma peknou tvaricku , ale nic prevratneho. K filmu, jde videt ze Marvel pochopil z ceho tezit ( Strazci Galaxie jsou toho prikladem ) , moc vizualnich efektu ( aspon tech prevratnych ) tam nebylo tak se nastesti vyhnem kontroverznimu oskaru. Nevim, jestli chcou prepbsadit stary cast temahle postava , nevim jestli to bude mit takovej uspech jak predpokladaji. Edit: + bod jeste za potitulkovou scenu ()

jujask 

všechny recenze uživatele

Nepovedzte že tam neboli prekvapenia. Neviem čo Vám na tejto marvelovke nesedelo. Vaše očakávania, prečo tak a slabý a porovnávat z Wonder Woman, to čo je. Mne to dalo presne to čo som chcel. Predstavenie Kapitanky Marvelu sa podľa mňa podarilo. Zistili sme veľa - z čoho má svoju silu, že zlí sú vlastne tí dobrý a hlavne ako prišiel Fury o oko. Mne to stačilo. Scény sú super a tesim sa ako to dopadne v Endgame. Pochopme že marvel nemôže odkryť všetky karty inak by nás to tak do toho kina neťahalo. Ďakujem ()

swineee 

všechny recenze uživatele

Je pravdou, že jsem byl velmi skeptický a proto jsem na film nešel z žádným velkým očekáváním. Bohužel i tak jsem odcházel zklamaný. Na začátku vše vypadá docela slibně, efekty, nový svět, nové schopnosti atd. Bohužel po první příběhové části, kdy se celý příběh přesune na zemi se dá velmi jednoduše očekávat co přesně se stane a jak bude dějová linka pokračovat. Abych to celé zkrátil. Pro opravdového fanouška Marvel je to povinnost, avšak nijak extra zábavná. Lístek do kina si tedy koupíte jen proto, že na konci dubna nás čeká poslední díl Avengers a do té doby si to nejspíš nebudete moci stáhnout v dobré kvalitě. Jenomže i tak mám pocit, že abych pochopil schopnosti a postavu Captain Marvel, ani jsem film nemusel vidět. Jako důvod si dát popcorn to určitě funguje, ale afrodisiakum na Avengers Endgame to určitě není. ()

Decado23 

všechny recenze uživatele

napsal jsem už hodnocení a bohužel se mi smazalo. No a jaký celý tento film nestojí za opakování. Takže jen krátce. Jedna hvězda za Furyho, jedna za Goose a jedna za Stana Lee. Víc ani ťuk. Prostě Carol Denvers na tu hvězdu nemá a ještě dlouho mít nebude. Je tááák nudná. ()

Péča 

všechny recenze uživatele

Zbytečně se to táhlo ale furt to bylo tisíckrát lepší, než Ant-Man a Black Panter. Dvě potitulkový scény a Brie Larson trumfla Scarlett Johansson. Takže nová předloha pro mokrý sny je jasná. ()

IronBalu 

všechny recenze uživatele

Vynikajici priprava na Avengery, srovnani s WW, hah, DC vi proc si najalo byvalou miss, protoze ta jim zvedla hodnoceni tak o 10%, kdezto Marvel, ten nejede jen na hereckou krasu, ale na pribeh, silny a poutavy, kde si behem nekolika filmu divak pospojuje X souvislosti a to proste bavi...dalsi povedena skladacka do MCU ()

ArchAngel_ 

všechny recenze uživatele

Smekám! Čekal jsem, že to bude dobrý, ale je to mnohem lepší. Skvělý film od začátku do konce. Spojení devadesátek se současností, spojení stylu prvních Marvel filmů se současností, dokonalé zaplnění a vyplnění příběhových mezer, které vznikly za poslední dekádu v různých Marvel filmech a především jednoznačně spojení s pokračováním universa a Avengers, neustálé na narážky na Mar-vel, na události minulých filmů, pocta Stanu Lee …. prostě úžasný film a nad všemi těmi detaily a easter eggy se fandové musí tetelit blahem :). A v hlavní roli skvělá příjemná postava, skvěle zahraná a obsazená, k tomu konečně rozumný a uvěřitelný padouch, film má styl, pointu, překvapení, smysl a směr. No a potitulkové scény to všechno přesně zapasovávají, jak to má být. Tohle je další díl velkolepého Marvel seriálu a je naprosto skvělý. Navíc v hlavní roli nová megasupersilná postava, na kterou se budete těšit do dalších filmů a je to „hu-man“ :). A skvělá zpráva, nebudete čekat dlouho. Už první veledůležitá potitulková scéna je jasná pozvánka k velkolepému pokračování, které nás naštěstí čeká už příští měsíc. Skvěle Marvel. Prostě skvěle! Nechápu, jak tenhle film někdo může hodnotit na méně jak plný počet. Copak existuje lepší film s Captain Marvel než tohle? Copak se tomu dá něco vytknout, když to nemá být jen tak samostatný flák, ale součást obřího již existujícího universa? Nedá. Tohle je jeden z nejlepších Marvel filmů, připomíná skvěle začátky, ale v současné velkolepé kvalitě. Měl jsem obavy z obsazení a postavy Captain Marvel, ale jsem příjemně překvapen. Postava je od první chvíle sympatická, dobře se na ní dívá, a hlavně působí jako člověk. I když závěr filmů a její "představení na orbitě", to je nový level všeho. Dokonalý! Thanos se má na co těšit … Captain Marvel je další film, kterým Marvel ukazuje, jak dalece je nad všemi ostatními fimovými studii a tvůrci, tohle je další díl skládačky, a přitom působí skvěle stylově, neokoukaně a originálně, kdy naštěstí nevymýšlel nic nového a převratného. Jediná negativa jsou, že prostě je to další díl skládačky a seriálu, takže pokud to někdo bude hodnotit mimo kontext vytržený, může mu to připadat trochu divné. Pro mě je největší negativum, že to není delší. Chci více Captain Marvel. Jestli tohle je podle někoho průměrný film, tak nevím, co jsou jiné filmy. Ano, tohle je možná dnes běžný průměr na Marvel poměry, ale to neznamená nic jiného, než že je to skvělý film, skvěle odvedená práce ve všech ohledech, příběh, překvapení, herci, hudba, vizuál a level sám pro sebe proti prakticky běžné blockbusterové produkci. Za mě 95% a jeden z nejlepších samostatných Marvel filmů vůbec. Skvělá práce od všech. Tak jen držet tuhle kvalitu minimálně další dekádu … ()

Darthorias 

všechny recenze uživatele

Velké prekvapenie ktoré ma svojou atmosférov 90-tich rokov vratilo v kine nazad do času ked som bol mále decko a tento film som hltal ako staré klasiky . Plusy: CGI je perfektné, hudba skvelá , pribeh nieje pre diváka naročný a je to viac oddichovka bez premíšlania , užastný zvrat o tom kto je tu nazaj ten zlý ma dostal a tiež úvodné Marvel titulky na pamiatku Stena Lee . Mínusi: herecké obsadenie mierne kolíše a pár ludí mi tu nesadlo , fakt to ako Nick J. Furry prišiel o oko bolo trošku divné a znovu trochu to klišé , že aj cez všetko človek má silu znova sa postaviť a isť dalej čo iné rasy akosy nikdy nepochopia . Ale aj týchto pár chýb pre mňa nič neznamená už je to dlho čom si v kine film takto užil . Pre mňa osobne Ironman , Doctor Strange a teraz už aj Captain Marvel sú najlepšie origin story od Marvelu , hodnotím na 90% vydel v kine v 3D ()

majorzeman13 

všechny recenze uživatele

Nová Marvelovka není ani nejlepší či nejhorší film z MCU,ale jde o nadprůměr a to jde,že? Skvělé herecké obsazení ( Samuel L. Jackson, Brie Larson,Ben Mendelsohn). Akce a humor jsou moc fajn . Dobrodružné, zábavné sci-fi dobrodružství. PS: Kočka Goose je super + parádní logo se Stanem Lee+ jeho cameo....Dle trailerů to moc skvěle nevypadalo i proto jsem byl mile překvapený jakpak film šlape+ PSS: Devadesátková nostalgie,retro ! ()

Saalis 

všechny recenze uživatele

Pocitově skoro na **. Nevyužitá linka s pilotovanim stíhaček (Top Gun rating nula), nevyužitá 90. léta (lepší práce Guardians of the Galaxy s 80. léty), slabé charaktery. Hlavní hrdinka sympatická, lidské momenty dobré, fakt, ale ty superhrdinské se tak nepovedly a celkově mi byla mi trochu jedno. Samuel Young Jackson tlačí snímek vstříc plusovym bodům. Plus mě opravdu v kině napadalo, že je to jak koukat na seriál (a nebyl jsem jediný). Kočička ok, ale neutahne to. Filmově nesahá Thanosovi ani pod klenbu chodidel, snad to bude v Avengers lepší! Snad.. ()

Karzelek 

všechny recenze uživatele

Tak si to shrňme. Mezi asi 10 hlavními hrdiny byl jenom jeden muž bílé pleti a z toho se vyklubal hlavní padouch. Takže 2-3 Oskary jsou tutovka. Jinak jedna z podprůměrných Marvelovek. To sice stále znamená nadprůměrný film ale měsíc před velkým finále (EndGame) jsem asi čekal od nejsilnější hrdinky v MCU něco víc. ()

mek.jan 

všechny recenze uživatele

Opravdu netuším, jestli ostatní uživatelé čekávali film jako Infinity War. Ale já jsem spokojený, je to asi 10 minut co jsem se vrátil z kina a tudíž mé pocity jsou svěží. První polovina filmu se mi zdála, jako malinko nudná, ale nakonec se z toho vyklubal opravdu slušný snímek. Mrzí mě, že se zde nachází uživatelé, s tak malou kapacitou mozku že porovnávají velkolepé Infinity War s Captain Marvel. Každopádně Brie Larson mi jako CM sedí a tak se moc těším na její roli v Avengers. A vlastně dá se říci, že tohle je stejně jen taková "příprava" na Avengers aby jsme se seznámili s postavou, která dle mého hodně ovlivní dění. A proto jsem od toho moc nečekal. Akce byla překvapivě dobrá a u vtipů jsem se i zasmál. Už aby bylo v kinech Avengers: EndGame! 85% ()

Sao Saoi 

všechny recenze uživatele

★★★★★★☆☆☆☆ Videné v 2D na veľkom plátne. Ak nemáte očakávania, tak vás to prekvapí len v tom dobrom svetle. AK ich máte, odporúčam nechať ich doma. Žiadne sexuálne narážky, žiadne neslušné slová, ktoré by mohli počuť vaše deti. Skvelá voľba na rodinný film všetkých generácií. Pekné digitálne efekty, zaujímavé postavy, výborne vygradovaný dej ale hlavne s tým nastavením humoru je to skvelá zábava. Tak ak chcete zábavu, smelo do kina. Ak hľadáte komplikovanú dejovú zápletku či poctivú taliansku filmografiu, tak skúste nejaký Á-čkový festivalový titul. ALTERNATIVA: LINDA, aj keď to nie je scifi, ale maďarská hrdinka zvládla všetko bez čarovnej kocky s drevákmi a babetou. PS: Ak ste videli trailer, tak budete prekvapení, že film bude úplne iný (ako ste čakali).. ()

lex85 

všechny recenze uživatele

za mojí osobu naprosto super, dostal jsem vše co jsem čekal a i jeden detail který mě rozesmál a překvapil .) abych nepsal spoiler tak se podívejte sami :) řec je Furym :)) Předevší chválím povedený soundtrack a odlečení které všichni potřebujeme před tím než nás zasáhne Endgame kde moc vecí k smíchu nebude. ()

Související novinky

Marvel je v problémech

Marvel je v problémech

02.11.2023

Marvel Studios pod hlavičkou Disney ještě před pár lety byly doslova Midasovou rukou a čeho se dotkly, to přineslo obří divácký úspěch a vyšší stovky milionů dolarů na tržbách z kin. To ovšem už… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama