Reklama

Reklama

Captain Marvel

  • USA Captain Marvel (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Snímek Captain Marvel se odehrává v devadesátých letech dvacátého století a je tak zcela novým dobrodružstvím z dosud neviděného období filmového světa Marvel. Film sleduje příběh Carol Danversové, ze které stala jedna z nejmocnějších superhrdinek světa. Když Zemi zasáhne mezihvězdná válka mezi dvěma mimozemskými rasami, Danversová se ocitá s malou skupinou spojenců přímo v srdci konfliktu. (Falcon)

(více)

Videa (17)

Trailer 3

Recenze (966)

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Doufám, že jsem jenom přílišný pesimista, ale připadá mi, že současná divácká populace je jako ta žába sedící ve vodě, která se tak pomaličku otepluje, že si vůbec nevšímá, že se vaří. Protože tak postupné snižování laťky, že i takovýhle film se bere jako "slušná oddechovka, která neurazí", mi přijde prostě děsivé. Osobně nevidím například příliš velký rozdíl mezi Captain Marvel a všeobecně proklínaným Green Lanternem, přesto je jedno z toho z nějakého důvodu (a ten důvod je hype a PR) vnímáno o mnoho lépe než to druhé. Z toho, co vím z její filmografie o Brie Larson, bych usoudila, že její míra talentu se hodí možná na antihrdiny a vedlejší role, ale určitě ne na vtipkující správňáckou hrdinku, a také je pohybově naprosto nepřesvědčivá bojovnice. Kromě všeho ostatního pro mě další vrstvu zklamání představuje genericky znějící nezajímavý soundtrack. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Co nezvládli někteří Avengeři za 3 a více filmů (tj. získat si mé sympatie), zvládla Captain Marvel za pár minut. Uznávám, že příběh je tuctovka tuctovek, ale (kladné) postavy se vydařily na výbornou, a to včetně naprosto úžasného Furyho, kterého "normálně" vůbec nemusím. Největším pozitivem z řad drobností jsou pro mě vtipy (vidíte, jak to jde, když je do příběhu nervete násilím!), největším negativem z řad "drobností" jsou záporáci. ()

Reklama

sheen 

všechny recenze uživatele

Kalkul jménem Marvel se nám pomalinku blíží ke konci, fičí jako dobře promazaný stroj. Příjemná jednohubka, která ač byla zábavná, tak mne až tak neoslovila. Byla to prostě nutnost nám představit tuto nadženu. Nejlepší z toho jsou asi ty scénky s kočkou :)) Wonder Woman mi sedla daleko více. [IMAX 3D] ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Páčila sa mi atmosféra zaspatej Californie v roku 1995, skvelá bublajúca elektro hudba, premisa filmu, kde "Vers" objavuje svoju identitu, ako aj pomerne vážne poňatie bez vyslovene trápneho humoru, či tendenčnej romantickej línie. Lenže nemá to žiadnu výraznejšiu scénu, ten mysteriózny potenciál príbehu je nevyužitý, naopak hlavne ku koncu je tu prebytok sentimentálnych až patetických scén a Brie Larson je drevená. To ale nie je ani tak chyba herectva ako skôr problémom povrchného scenáru, ktorého práca s postavami je na úrovni dekády, kde sa film odohráva. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Zatímco se svět pokoušel nenávidět hlavní představitelku za to, že v interview odpověděla na otázku, na kterou byla tázána, já jsem spokojeně vyčkával. Brie Larson je a bude svá a já jen děkuji všem zúčastněným za to, že se odvážili ji obsadit do přísně sledovaného originu nového charakteru. Právě ona byla několik let mojí vymodlenou Marvel a vidět ji konečně v obleku na plátně je pro mě malým velkým svátkem. Film sice zakopává v samém úvodu, kdy konfliktu Kree a Skrullů chybí větší náboj, ale pozemská nálada, okořeněná drobnou účastí Coulsona, neodolatelným Goosem, geniálně věrnou devadesátkovou atmosférou a hlavně zjištěním, že se s přimhouřením oka jedná o Avengers 0.5, funguje po všech stránkách. Dokonce i bez dostatečného prohloubení charakteru hlavní hrdinky, která je tak životními okolnostmi v minulosti i současnosti spíše vláčena, ale o to bližší je divákovi při nalézání poslání i vlastního já. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (89)

  • Ve filmu se objevila řada příslušníků rasy Skrull, kteří si v komiksovém světě odbyli debut v lednu roku 1962 ve „Fantastic Four #2“. Jejich vůdce Super-Skrull alias Kl'rt, se premiérově ukázal až ve „Fantastic Four #18“ ze září roku 1963. (3T)
  • Mezi závěrečnými titulky je dodatečná scéna. (necisty)
  • Když Carol Danvers (Brie Larson) a Nick Fury (Samuel L. Jackson) přijíždějí k bráně základny Project Pegasus, tak se Fury prokazuje průkazem, na němž je fotka bělocha. (hrumsrt)

Související novinky

Marvel je v problémech

Marvel je v problémech

02.11.2023

Marvel Studios pod hlavičkou Disney ještě před pár lety byly doslova Midasovou rukou a čeho se dotkly, to přineslo obří divácký úspěch a vyšší stovky milionů dolarů na tržbách z kin. To ovšem už… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama