Reklama

Reklama

Captain Marvel

  • USA Captain Marvel (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Snímek Captain Marvel se odehrává v devadesátých letech dvacátého století a je tak zcela novým dobrodružstvím z dosud neviděného období filmového světa Marvel. Film sleduje příběh Carol Danversové, ze které stala jedna z nejmocnějších superhrdinek světa. Když Zemi zasáhne mezihvězdná válka mezi dvěma mimozemskými rasami, Danversová se ocitá s malou skupinou spojenců přímo v srdci konfliktu. (Falcon)

(více)

Zajímavosti (89)

  • Jude Law (Yon-Rogg) ztvárnil svou vůbec první komiksovou roli. (Ratemus)
  • Djimon Hounsou, který si zahrál Koratha, tak ztvárnil již svou třetí komiksovou roli. U konkurenčního DC byl králem Solnie ve filmu Aquaman (2018). A ve filmu Shazam! (2019) hrál čaroděje, který předá své schopnosti mladému chlapci Billymu Batsonovi (Asher Ange), ze kterého se tudíž stane titulní superhrdina. (Ratemus)
  • Ve filmu se objevila řada příslušníků rasy Skrull, kteří si v komiksovém světě odbyli debut v lednu roku 1962 ve „Fantastic Four #2“. Jejich vůdce Super-Skrull alias Kl'rt, se premiérově ukázal až ve „Fantastic Four #18“ ze září roku 1963. (3T)
  • Před uvedením snímku v kinech se internetem šířila informace, že se Brie Larson (Carol Danvers) upsala Marvelu na sedm filmů. Ta to následně veřejně popřela. (CrypzzXD)
  • Po sedmi letech se na plátna kin vrací agent Coulson (Clark Gregg), který se naposledy objevil v prvním díle ze série Avengers (2012). (CrypzzXD)
  • První film od Marvelu, který má slovo „Marvel“ přímo v názvu. (tyzmrde)
  • Producent Kevin Feige řekl, že Captain Marvel (Brie Larson) je nejsilnější postava, která se doposud v Marvel Cinematic Universe objevila. (Nevka)
  • První film z Marvel Cinematic Universe, v němž je hlavní postavou žena, a teprve pátý komiksový film se superhrdinkou v hlavní roli – předtím dostaly své vlastní filmy pouze Supdívka (1984), Catwoman (2004), Elektra (2005) a Wonder Woman (2017). (ArsenalEagle)
  • Poprvé se postava Captain Marvel objevila v roce 1967 v komiksovém sešitu "Marvel Super-Heroes #12". (Bube1)
  • Captain Marvel se jmenovala do roku 2011 i jedna postava od společnosti DC comics. Potom ji přejmenovali na Shazam. (Harroc)
  • Pri natáčaní pomáhala svojimi radami dvojica pilotov U.S. Air Force. Jeden z nich, major Stephen "Cajun" Del Bagno, zomrel 4. apríla 2018 pri tréningovej misii letky Thunderbirds v Nevade. Stalo sa tak len týždeň po tom, čo s hercami a tvorcami konzultoval ohľadom filmu. Brie Larson (Captain Marvel) dala vyrobiť odznaky s jeho podobizňou a rozdala ich členom štábu. Film je venovaný jeho pamiatke. (megajalec)

Související novinky

Marvel je v problémech

Marvel je v problémech

02.11.2023

Marvel Studios pod hlavičkou Disney ještě před pár lety byly doslova Midasovou rukou a čeho se dotkly, to přineslo obří divácký úspěch a vyšší stovky milionů dolarů na tržbách z kin. To ovšem už… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama