Reklama

Reklama

Avengers: Infinity War

  • USA Avengers: Infinity War (více)
Trailer 2
USA, 2018, 149 min

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks), Don Heck (komiks)

Kamera:

Trent Opaloch

Hrají:

Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans, Scarlett Johansson, Don Cheadle, Benedict Cumberbatch, Tom Holland, Chadwick Boseman (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Snímek Avengers: Infinity War završuje neuvěřitelnou desetiletou cestu filmovým světem studia Marvel a přináší na stříbrná plátna nejsmrtonosnější a nejultimátnější válku všech dob. Avengers a jejich superhrdinští spojenci musí riskovat úplně vše a pokusit se porazit mocného Thanose dřív, než jeho bleskový útok, provázený ničením a zkázou, zničí vesmír jednou provždy. (Falcon)

(více)

Recenze (1 438)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi všechno. Každá vteřina, každá scéna. Epická nádhera. Ano, všichni víme, že první film byl vlastně o ničem vzhledem ke konci a vzhledem k tomu, že divák ví, že bude pokračování. Ale kdo by si to neužil?! Nejkrásnější nic, které jsem za poslední dobu viděla. Tolika objímání jsem neviděla ani v romantickém filmu! Jenom škoda, že přes to mlácení a špičkovani nebylo víc času na emoce (jinak bych film dala na stejnou úroveň jako dokonalou řemeslnou práci dvojky a trojky CA jako mojich nej filmů MCU, IW je těsně dotahuje). Přesto jsem na konci byla smutná. Jsem ten trouba, co to s hrdiny prožívá (přestože ví, že to není třeba, protože oni se vrátí). Mohla bych se rozepisovat o nej scénách, ale nemůžu zde opsat celý scénář, že... Prostě na to jděte. Ale jo, jednu. Příchod Thora do Wakandy mi vynahradil jeho obsenci CA:CW (skoro stejný má v CW na papíru). Buď si užijete super řežbu (rozdělením na partičky je to přehledné) a půjdete dál. Nebo si užijete něco, na to co jste tak dlouho čekali, že odpustíte i drobné vady na kráse snímků. Jenom škoda, že všechny postavy nedostaly stejně prostoru. To je ta chybka na kráse...než se chlapec nadechl, byl v té druhé půlce planety. Ale co, snad si ho užiju dost v dalším Pantherovi... Což mě vede k další chybce, kterou jsem vlastně brala jako dobrou věc. Víc si to užijete, pokud jste viděli všechny filmy (já osobně jsem zastáncem ještě většího provázání jednotlivých filmů, což je pro scénáristy ještě těžší a víc svažující, ale voni to zvládnou). Nebo jděte na film s někým, kdo vám bude dělat nápovědu v postavách. Post credit scene ani nebudu rozebírat. Po dlouhé době naprosto o ničem. Vždyť mi víme, že ona přijde, tak proč to ukázali zrovna touhle formou? Dost mi to připomnělo Black Panthera a jeho post credit scene, tu první. Marvel nás provokuje a my mu to žereme (třeba já polikám bez kousání, přímo hltám). Takže rok počkat, jak to kočenka rozřízne. Do té doby nám pojedou hlavou scénáře, budeme o tom furt přemýšlet, vymýšlet nové teorie. Udělají to jako v komiksu? Udělají to jinak? Povede se jim to? Jo, jdou na to správně... ()

Adaamos21 

všechny recenze uživatele

Moc pěknej komiksovej počin. Vypnul jsem a užil jsem si ty parádní barevný obrázky. S přehledem čtyři hvězdy a pátá za luxusně zahranýho Brolinova Thanose. Velice charismatickej záporák. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Počáteční skepsi okamžitě vystřídalo nadšení, když na scénu vstoupil řízek Thanos se svými parádními veliteli a začal drtit bandu hrdinů, aniž by se příliš zapotil. Mělo to vtip, špičkovou akci, záporáka, který má duši a pořádný cíl, a smysl. Když srovnám Thanose a idiota Steppenwolfa z Justice League... Marvel drtí DC na všech frontách a Infinity War to jenom dokazuje. A konec? Wow, v takovém filmu nevídané a já doufám, že se to někdy v budoucnu nějak neposere, nevrátí se čas, neoživí se hrdinové... Snad. 100% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tak tohle epické lákadlo alias všichni super hrdinové, co jsme kde dokázali vyškrábat, jsem si nemohla nechat ujít. Jak já o sobě furt tvrdím, nejsem Marvel fanda skoro vůbec a jediné, co mě dokáže trochu vzrušit jsou X-Meni, jinak na ostatní filmy tohoto druhu koukám s krajním nezájmem, možná jen proto, abych si rozšířila tématiku se skupinkami lidí holdujícími tomuto žánru. V zápalu. který na mě trochu přenesl Captain America svým božským zjevem a Peter Quill svými neprůstřelnými hláškami musím říct, že jsem se bavila velice obstojně, avšak 149 minut dlouhá stopáž se neobejde bez určitých momentů, které prostě nemusely být. Avšak na obhajobu tvůrců zdůrazním, že, přesto, že už jsem nevěděla jak si na tu prdel sednout, když začaly běžet závěrečné titulky, uznala jsem, že to příjemně uteklo a k finále jsem se prokousala vcelku bez úhony. Když se vrátím k té invazi pohledných Amíků (a vlastně i Afričanů) se superschopnostmi, líbilo se mi, jak byl děj rozdělen mezi malé skupinky, ve kterých se bojovalo pokaždé trochu jinak a zkrátka Infinity War ani neměla moc šancí diváka nudit, protože rozmanitost interiérů a exteriérů sahala do nevídaných končin a když ještě budu chtít přihodit nějaké to plus, k mému překvapení se mi zalíbil Doctor Strange, protože kdo nemá rád kouzelníky...že jo. Na druhou stranu, když si budu chtít trochu odplivnout, ten Spiderman fakt nemusel být. Nevím proč, ale poslední dobou mívám k některým postávám a i hercům bezdůvodnou averzi a tohle je jeden z těch případů, pardon. Závěr mohl být asi o něco epičtější, ale když to má mít pokračování, co bychom chtěli víc. Abych shrnula tento zvratek, který vlastně nemá žádnou odbornou ani uměleckou hodnotu, obdarovávám Avengers: Infinity War čtyřmi velkými hvězdičkami od srdíčka, protože si přece musím nechat rezervu, až výjde zase za sto let druhá část. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Pro mě šlo v podstatě o akční podívanou bez nějaké hlubší myšlenky. A to jsem se na to díval na to hlavně proto, abych si doplnil vzdělání, co je dnes mainstream a tak. Moc dalších filmů z produkce Marvel jsem neviděl. Možná proto mi uniká nějaká hlubší pointa, nevím. Rozhodně mi stačilo vidět to jednou. ()

epicek 

všechny recenze uživatele

Dlouhé čekání na tu nejočekávanější bitvu v MCU, je u konce. Během těch deseti let se pomocí 18 filmů, formovala tato velkolepá bitva, která kompletně změní situaci. A musím uznat, že se to doopravdy stalo. Hlavně musím smeknout klobouček před Russo brothers, že dokázali něco tak velkého s tolika postavami, ukočírovat tak aby to dávalo smysl a nepůsobilo to jako jedna velká slepenice. Všechny dílky tohoto puzzlu do sebe perfektně zapadly a ty dvě a půl hodiny neskutečně rychle utekly a perfektní soundtrack, tam nebyl jen do počtu ale dodal všem daným momentům přesně to pravé. Co se týká samotného děje, tak vysedávající Thanos konečně ukázal, že nemá jen na hubě a opravdu jde z něj ten respekt znát a to nejvíc, když se zrovna vyskytuje vedle nějáké vaši oblíbené postavy a dává jí argumenty nejen slovně, ale klidně i více násilným způsobem a vám nezbývá se jen modlit, aby to aspoň v nějákém stavu přežila. Všichni ostatní do toho dali to, co se od nich očekávalo a veškerá chemie a humor byl naprosto v dané situaci na místě a nepůsobilo nic z toho ani trochu nuceně. To co se odehrálo v posledních minutách filmu, je prostě neskutečný šok a nezažil jsem, aby celý sál nevěřil tomu, že je to vážně konec filmu a rozsvícené osvětlění v kině není jen "na oko" a už vážně budou jen závěrečné titulky. Rok čekání bude dlouhý ale o to víc se bude na co těšit. Rozhodně bych se nebál tuhle marvelovku zařadit do mých top 3 MCU filmů. Skvěle odvedená práce a mé očekávaní bylo na celé čáře překonáno. You're strong, but I could snap my fingers and you'd all cease to exist. ()

Morzael 

všechny recenze uživatele

Trochu je mi proti srsti dát plnou palbu vcelku přímočaré komiksové řežbě, ale myslím, že tady je na místě udělat výjimku. Od prvního dílu Avengerů je tohle konečně zase něco epicky nevídaného. To nejzásadnější ale je, že to funguje a to chtělo kurva dost umu uřídit tolik nitek z tolika filmů a postav v jednom snímku. Film sice obstojí jako samostatný snímek, ale je spíš jakýmsi velkolepým finále filmového seriálu, který naprosto mění pravidla média. Postavy už nemusejí dokazovat svoje motivace ani charaktery, protože je budovaly posledních 10 let. Film se tak může spíš zaměřit na příběh a motivace záporáka, který byl jedním z nejmilějších překvapení filmu. Z velkého, digitálního hovada udělali jednoho z nejlepších a nejzajímavějších záporáků MCU, kterého je vám skoro líto. Druhým silným prvkem je práce s tématem. Praštěj vás jím hned na začátku a vy si postupně uvědumejete sílu těch slov v následujících dvou nabouchaných hodinách - Někdy je jedno, že jste v právu, že jste na straně těch dobrých, že obětujete sebe nebo své milované, někdy to prostě nestačí, a vy prohrajete. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Portsmouth, 2.5.2018 Tohle mohlo dopadnout jen dvěma způsoby, jako kompletní průšvih nebo k velké spokojenosti a já se přiřadím k těm, co jsou s výsledkem spokojeni. Už jen to, že se tolik let k tomuhle filmu směřovalo zaslouží uznání a to, jakým způsobem to nakonec bylo zvládnuto je taky ve výsledku velmi dobrá práce. Obrovské množství postav a i přesto všichni dostávají prostor aniž by zastínili ostatní, to jsem ani nečekal. Akce se zadařila, slovní přestřelky byly povedené a závěr stál za to. Navíc Thanos konečně naplnil očekávání obávaného záporáka. Bavil jsem se a už se těším na příští rok a rozuzlení Infinity ságy. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Zahrnovat Marvel superlativy za to, jakým způsobem si hýčkají svoje značky a celý vesmír by bylo pouhým opakováním. Největší ovace si zaslouží Russovi, jelikož mojí největší obavou bylo, jak tohle všechno bude držet pohromadě. Tolik postav, tolik dějových linií. A zvládli to na výbornou. Samozřejmě, že některé postavy mají větší prostor a některé menší, ale rámcově celý ten bordel dává poměrně smysl a hlavně má neskutečné tempo. Stále se něco děje a vy prakticky nemáte čas vydechnout. Zároveň musím smeknout před Thanosem, jelikož jsem odpůrcem digitálních záporáků, ale Thanos (Josh Brolin) je jedním z nejlepších za poslední roky. Takhle krásně vykreslený charakter hlavního záporáka už jsem dlouho neviděl. O konci by se dalo debatovat hodně dlouho, takže bych to shrnul tím, že nejsem úplně tak spokojený, docela dost mě to zaskočilo a uvidíme, jak se k tomu postaví ve velkém finále. Infinity War je rozhodně blockbusterem s velkým B, kde je všechno obsaženo měrou vrchovatou, ale takto vysoké hodnocení si prostě nezaslouží. Uvidíme zda CSFD hype opadne. ()

carly 

všechny recenze uživatele

V Infinity Stones som mala bordel a stále si nepamätám, v ktorom filme sa nachádzal ktorý a čo robia. Ale to vôbec nevadilo, lebo sa im podarilo vyrozprávať príbeh, ktorý ma držal prikovanú k sedadlu. Bolo to vtipné a bolelo to. A fakt netuším, ako to chcú všetko napraviť. Ale podarilo sa im zapojiť do deja všetky postavy a zároveň udržať atmosféru vytvorenú v samostatných filmoch. Aj keď sa to odohrávalo po celej galaxii, zapadalo to do seba. Moje najobľúbenejšie momenty Guardians a Thor - pirate angel :D, stretnutie Sherlockov, Peter Parker a Groot. Ale v podtate tam nebol moment, ktorý by mi prekážal, ktorý by ma vytrhol z príbehu a ktorý by nebol vizuálne úchvatný, epický či nabitý citmi až po okraj. Good job, boys and girls, good job. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Tak jako úplně rozstřelený nejsem, bylo tam pár hluchých momentů, ale v Imaxu to byl skvělý zážitek a hlavně kvituji závěr, který samozřejmě zas nějak zvrátí, což je bohužel p*čovina. Ten trapák Spajdrvepř tam nemá co dělat! ... IMAX 3D ()

Gaaron 

všechny recenze uživatele

OK, takhle se zúročuje 10 let budování univerza a postav. Bez tak mohutného podhoubí by Infinity War vlastně nebyla až o tolik lepší než třeba, ehm, Justice League. Takhle ale funguje perfektně. All hail Thanos! ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Seděl jsem v předsálí kina Velký Špalíček a čekal, až skončí předchozí promítání. Byly otevřené dveře, takže nejen že jsem slyšel Silvestriho mohutnou finální skladbu, ale viděl jsem i část plátna, kde pomalu ubíhaly titulky. Vycházelo jen málo lidí, protože věrný marvelák ví, že příjde bonus v podobě potitulkové scény. I když se mi oči stáčely k plátnu, vydržel jsem nepodívat se. Po dlouhé době jsem se těšil na VELKÝ biják....Black panter byl zklamání, takže jsem doufal, že se mi dostane satisfakce od tvrdého jádra marvelovských postav. Potitulková scéna skončila a já se zvědavě díval nejen na to, jaký typ diváka přispěl na druhou miliardu dolarů, ale i na to, s jakými emocemi opouští sál. Budou smutní, protože jejich oblíbené postavy padly, nebo nadšení z té jízdy? Ohromení nějakou zajímavou záletkou, zklamaní, zamyšlení... ? A víte co? Nezahlédl jsem zklamání, ani veselí, ale ani zamyšlení, nebo smutek, ba ani překvapení. Bylo to zvláštní. Ale zpětně si vybavuji, že jsem odcházel s podobným výrazem. Málokdy je v kinech k vidění. Výraz, který vám do tváře vmáčkne pocit naplněných očekávání, která nebyla nijak moc přehnaná, protože všichni jsme věděli, že se Marvel pustil do obřího projektu, jenž nemá ve filmu obdoby. Většina lidí šla do kina s tím, že i kdyby se tohle nepovedlo, tak nám dal Marvel v rámci MCU tolik skvostných komixáren, že bychom mu asi odpustili. Tak si myslím, že i ten můj nečitelný výraz znamenal, že na prdel jsem si ze třetích Avengerů rozhodně nesedl, ale že sdílím názor většiny kritiků, že není co vyčítat a že to snad ani líp udělat nešlo. A to i přesto, že si nebudete moc scén za pár týdnů pamatovat. Na druhou stranu vám v hlavě zůstane, jak která postava skončila. Třeba na vás dolehne i to, že vidíte některé postavy naposledy a překvapivě vás zamrzí, že se až teď, na konci, vyprofilovala postava Kapitána Ameriky z pruhovaného skautíka, na temného tvrďáka. Přestože se scénáristi snažili s až matematickou uzkostlivostí dát každé z postav svůj čas a dostatečně silný přínos pro dění na plátně, byla to spíš nejukrutnější přehlídka cameo rolí v historii filmu. Prostě se děla na spoustě míst, spousta věcí a jediné co to vše spojovalo, byly nám známé postavy. I přesto to stačilo, protože děj hloupý není a jen těžko najdete důvod něco kritizovat. Jedna velká rozlučková párty, na které nechcete chybět. PS: druhý dojem...po nějakém tom třetím shlédnutí v klidu domova....je to jeden z mála filmů, který mě s každým dalším shlédnutím utvrzuje o svých kvalitách. ()

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Polovina filmu se hodnotí těžko. Nepřijde mi, že by kvalitativně vyčníval nebo naopak zaostával za ostatními MCU filmy. Občas jsem měl pocit, že se z filmu úplně vytratil děj a vše je napsané jen jako "předváděčka" všech superhrdinů. Všechno to samozřejmě končí nechutným cliffhangerem, na jehož rozuzlení si budeme muset počkat do dubna 2019 :-(. ()

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Chcelo by to konečne verziu z pohľadu hlavného zlolotra.. Thanos a Killmonger by samostatne film potiahli viac, a dokonca by tak vynikli aj heroes.. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Najlepší Avengers. Bratom Russovym sa to podarilo. Spojiť toľko superhrdinov a aby mali priestor nie je jednoduché, ale tomuto filmu sa to podarilo. Hlášky superhrdinov nie sú len tak umelo vytvorené ako poslednom filme od DC. Sú skvelé a pobavia. Film veľmi dobre balansuje medzi zábavou a emóciami. 9/10 ()

Bane_Boss 

všechny recenze uživatele

Ahoj, jmenuju se Jakub a jsem alkoholik…….ježiš, špatná skupina, repete! Ahoj, jmenuju se Jakub a nikdy jsem neviděl svého tatu. Ty vole, dravec #sadstory, ale co to tu tlačíš, toto není pošta pro Tebe!?! Však ja vim, klid, jen říkám, že i přes celoživotní absenci mužského vzoru ze mě vyrostl pěkně mazanej výlupek. A prohlašuji se za právoplatné dítko Thanosovo. Můj nový papá mě totiž velmi zaujmul jeho vizí, cílevědomou myslí, trpělivostí a v neposlední řadě také citlivostí. Je sice poskládaný z jedniček a nul a fialový jak nevyzrálé švestky, ale já jsem to viděl v jeho očích a slyšel v jeho hlase. Co přesně? Toto - Jestli můžeš, drž se. Prosimťě drž se. Jsem tady. Jsem s tebou. To zvládnem. Tohle už jsem zažil. Tohle už jsem viděl. Stokrát. Tisíckrát. Tak ještě jednou. Zatni zuby, to dáme! Wow, díky papá, taková motivačka, cením! Víte, co teď robím? Malý chillin s thatou na kopcu u východu slunce #instatravel ti jebeeeeeeeee. A pro všechny hejtrz mé nové rodiny – radši bych byl ticho frajírci, lebo jediná možná výhra je tanec smrti s Thanosem. Nechtěěěěěěěěěl bych. Nic, jdem s tatou na jedno zrzavý a probrat nějaký život! Zdar! Papá, is that you? ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Nejlepší marvelovka, říkali. Skvělá režie, říkali. Výborný Thanos, říkali. Ale lidi toho nakecaj. :-D Ne, že by se mi film nelíbil, snad jen očekávání byla trochu vyšší. Funguje zde akce, muzika, skvělí herci, výborný Josh Brolin (jak se dalo očekávat), ale občas je tu pár scénáristických nedodělků. A škoda, že to nemělo lepší rating, krev by v některých scénách fakt bodla. Dál se nevyhnu SPOILům. Nejlepší postava je Thanos. Jeho motivace je naprosto jasná, není problém ji vysvětlit a v mém případě se s ní i ztotožnit. (Jen já bych vymlátil tak 70 procent lidstva). Navíc je to postava is nějakou tou psychologií, jsou v ní emoce, projevuje city, není to jen nějaký überpadouch, co chce za každou cenu ovládnout svět. A teď z mého pohledu chybičky. Hned na začátku Loki zmiňuje, že není asgarďan...fajn, ale takovéhle popíchnutí by mělo následovat nějakým dovětkem....když ho chytne Thanos pod krkem, proč mu jako ledový obr nezmrazí ruku? Bylo by vystaráno. A Thor to v závěru podělá nelogicky hned dvakrát...nevím, proč nedorazil těsně před smrtí Visiona? Vždyť už hranice kupole byly ochráněný a jen likvidoval ty létající lodě? A když už teda dorazil pozdě a vrazil do Thanose sekeru, měl využít Thanosova zaskočení a údivu, vyrvat mu ji hrudi a useknout mu ruku s rukavicí...já bych to v tu chvíli udělal. Místo toho mu sekeru zarve víc do těla. To prostě nechápu, Že to posere Quill, to bylo aspoň v rámci jeho postavy logické. A že vynechali Antmana, kterej by Thanose zašláp, je taky škoda. I když největší radost by mi učinilo, kdyby se vokamžiku, kdy Wanda ničí kámen a drží Thanose tam přiběhl Wolverine a probodnul Thanose zezadu. protože to je pořád největší hrdina marvelu. Kam se hrabe Captain Marvel, na níž s eodkazuje potitulkovka. A tak jsem aspoň šťastný za Thanose, že došel svého vznešeného cíle, a dočkal se útěchy, odpočinku a vděčnosti celého vesmíru. ()

Související novinky

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

07.03.2023

Komiksové projekty se v současnosti netěší takové oblibě, jako v dobách Avengers: Infinity War a Endgame, přesto ale studiím vydělávají stále velké peníze, a tak éry Marvelu i DC směle pokračují dál.… (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Spidey se zhoupnul k miliardě

Spidey se zhoupnul k miliardě

24.12.2021

To, co se žádnému jinému filmu nepodařilo za téměř dva roky, nový Spider-Man: Bez domova zvládne za něco přes týden. Po potvrzení nejnovějších výsledků globální příjmy megahitu Sony a Marvelu z kin… (více)

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

01.10.2020

Poměrně šokující zpráva dorazila od studia Sony, potažmo Marvelu. Ve třetím Spider-Manovi s Tomem Hollandem se totiž jako záporák vrátí Electro s tváří Jamieho Foxxe. Pokud si teď v hlavě snažíte… (více)

Reklama

Reklama