Reklama

Reklama

Avengers: Infinity War

  • USA Avengers: Infinity War (více)
Trailer 1
USA, 2018, 149 min

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks), Don Heck (komiks)

Kamera:

Trent Opaloch

Hrají:

Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans, Scarlett Johansson, Don Cheadle, Benedict Cumberbatch, Tom Holland, Chadwick Boseman (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Snímek Avengers: Infinity War završuje neuvěřitelnou desetiletou cestu filmovým světem studia Marvel a přináší na stříbrná plátna nejsmrtonosnější a nejultimátnější válku všech dob. Avengers a jejich superhrdinští spojenci musí riskovat úplně vše a pokusit se porazit mocného Thanose dřív, než jeho bleskový útok, provázený ničením a zkázou, zničí vesmír jednou provždy. (Falcon)

(více)

Recenze (1 438)

Dado 

všechny recenze uživatele

Akčnejšie, dramatickejšie, audiovizuálne okázalejšie a konečne zahŕňajúce takmer všetkých obľúbených supehrdinov. Tak znie stručné súhrn dojmov z tretích Avengerov, ktoré zrejme majú najväčšiu zásluhu na tom, do akých výšin vyhnali fanúšikovia hodnotenie snáď najočakávanejšie komiksového filmu v dejinách. Po niekoľkých dňoch sprevádzaných postupným opadnutím prvotného nadšenia však musím konštatovať, že vypichnuté body z úvodu komentára sú iba luxusnou pozlátkou, ktorá pod povrchom skrýva typickú marvelovku - strhujúcu, vtipno-trápnu a hlučnú, avšak bez akéhokoľvek skutočne výrazného momentu či inovácie, ktorá by vo mne rezonovala dlhšie než pár hodín. Navyše, snaha o emotívny záver ma na rozdiel od iných nechala úplne chladným. To však má na svedomí samozrejme skutočnosť, že väčšina týchto srdcervúcich udalostí má v rámci MCU aj tak len dočasné trvanie. (75%) ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Za Thanose (i jeho az pochopitelny cil) a hlavne za to, ze tohle je prvni Marvel, ktery bych opravdu nepustil svym detem. Uzkost na me dychla slusne a to se ceni! Jinak uplne to samy porad dokola. Nesmyslna delka a proste kolos, kterej lze utahnout ocividne dustojne, ale ze zidle me uz opravdu nezveda. Silne tri hvezdy za me a ani picu navrch. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Desať rokov som na toto čakal. Desať dlhých rokov som čakal, kedy sa konečne objaví nejaký záporák a nakope im prdel rad radom, bez pardónu, bez zbytočných žvástov vo finálnom súboji, ktoré dávajú čas vymyslieť plán na záchranu a porazenie nepriatela. A dočkal som sa. IW prišlo presne s tým, čo som chcel. Nerušivý vizuál ( nie ako v posledných filmoch to prepálené CGI ) OP Thanos, na ktorom bolo vidno, že si ide tvrdo za svojím cielom a rozjebavanie ľudí vo farebných oblečkoch ho vyslovene baví. Ďalší fakt. Keď si uvedomíme, že prvá hodina je kecacio-bojovacia, finále je prakticky celý zvyšok. Masaker. Ukočírovali to, zvládli to, finále nie je preplácané, chaotické a neviem čo. Pristihol som sa ako nedýcham, miestami. Neni proste veľa toho, čo by som tomu vytkol. Možno jedna vec. Sklamalo ma, ako poňali Visiona. Pre mňa OP Avengers, ekvivalent k Supermanovi a urobili tam z neho len stroj, čo mu rozjebe sánku bárz aký čávo z vesmíru. Takže zhrnutie? Prienik Avengers a Strážcov sa celkom podaril, až na kokota Star-lorda, ktorý ma vyslovene iritoval. Film ma po emočnej a vizuálnej stránke rozjebal na písek, užil som si všetky tie vtípky, narážky a prepojenia jednotlivých postáv, CGI bolo skoro dokonalé, záporák OP ako sa patrí a lepšie zakončenie tretej fázy snad ani nemohlo byť. Takže ďakujem Marvel, konečne si ma naplno potešil. 5 z 5 ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Celou dobu klasika posledních let a týmovek MCU za 2*. Hlavně musíš vypadat dobře ve statickém záběru, zbytek už vyřeší procesor. Začínalo už být opět neúnosně dlouhé, nepřehledné, jen Guardians to oživovali. Zbytečně moc postav na plátně kmitalo v často natahovaných sekvencích a říkal jsem si: co příště? to bude ještě větší mišmaš? S blížícím se koncem a očekáváním nevyhnutelného však film zabere a překvapivé, no, spíše neortodoxní řešení závěru u MCU samo vyřeší obavy a vytahuje třetí Avengery nad šedivý podprůměr, na který jsem již v kině zanevřel. Infinity War bych však v kině skousnul a asi se i těším na další očekávanou revenge (pravděpodobně) jízdu. ()

LUKICKK 

všechny recenze uživatele

Po 10 letech MCU filmů se většina hrdinů sejde aby bojovala nejen za osud země, ale celého vesmíru. Na tento film jsem se několik let těšil, teoretizoval o něm, a s radostí můžu říct, že mne nezklamal. Jde o tak epickou záležitost že není divu že se film stal jedním z nejvíce výdělečných celosvětově. Film jsem viděl již 7x a kdybych měl příležitost, bez váhání se podívám znovu. Musím zmínit CGI, které je v tomto filmu prostě kolosální, stejně jako v pokračování Avengers: Endgame. ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele

9/10. - Zde není o čem. Jedno velké precizní nadupaný akční vyvrcholení ságy MCU, kde konec není tak úplně konec, a TEN konec je omnoho epičtější. Stále tento první Part exceluje skrze napětí. Humor. Postavy a jejich vztahy. ()

koxin 

všechny recenze uživatele

Třetím Avengers velice přitěžuje to, že mají spojit tak dlouhý proces mnoha filmů dohromady. Málokdo by si s tolika postavami a dějovými linkami zvládl pohrát tak skvěle, byť to i tak působí hodně zvláštně. První dvě třetiny filmu se proto nesetkáte s nějakou gradací či rozvíjením příběhu, spíš jako jeho nastínění. To vše vyústí ve finální třetině, kdy už to šlape dost dobře a divák si začne uvědomovat, že tohle možná nebude typický superhero movie a ti bystřejší odhadnou, jak vše dopadne - byť je to i tak potom posadí na zadek. Thanos je bezpochyby nejlepší zaporák, jaký Marvel kdy měl, kdejaký nietzschefil s ním i může trochu sympatizovat, jako třeba i malinko já. Bohužel mu dost škodí CGI. Bez CGI, popřípadě s promakanejsi CGI by byl ještě lepší a dalo se toho docílit jednoduše. Ubrat budget na CGI tam, kde to zvládnout nahradit praktické efekty, a přidat Thanosovi. Tohle tvůrcům mohlo dojít už po sedmých Star Wars, které dokázaly, že prostředí bez CGI má daleko větší kouzlo. Škoda. I tak jsem odešel z kina nadšen, překvapen s značně pošramocen na duši především díky tomu filosofickému rozporu, kterým si Avengers vs Thanos procházeli. Ten byl skvěle vyvážen žádoucím superhrdinským masakrem, který působil neokoukaně a promyšleně. Jsem zvědavý, co tohle udělá s budoucností univerza. ()

Playman 

všechny recenze uživatele

Bez debat nejlepší marvelovka. Upřímně, tohle jsem fakt nečekal. Těch 10 let budování se tu zúročilo na 100%. :) ()

Zek 

všechny recenze uživatele

Třetí Avengers jsou přesně tou velkolepou událostí, o které jsem snil dlouhých deset let. Mě jsem strach, že všichni hrdinové nedostanou tolik prostoru, ale nakonec to Russové zvládli na jedničku. Ze začátku sledujeme hrdiny, kteří se po prvé setkávají a mají různé názory na věc (dr. Strage vs Tony nebo Thor vs Star-Lord) což bylo absolutně skvělé. Postupně se tyto skupiny začnou potkávat a spojí se na některých místech dohromady. Russové nelhali, když jednou řekli, že stvořili nového Darth Vadera. Thanose bude člověk nenávidět, ale i milovat. Na začátku filmu, když se utká Thanos s Hulkem, tak po tom souboji ve mě zamrazilo a hned jsem věděl, že tohle je úplně jiný záporák, než co jsem viděl před tím. Hlavně to jeho lusknutí prstu na konci mam ještě teď před očima. Už se nemůžu dočkat na další díl a hlavě i na Captain Marvel, kde bude vysvětlena pod titulková scéna. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

3 hvězdy za film a 1 za potitulkovou scénu. Jinak má film 2 top scény spoiler jedna je obětování Gamory a druhá je smrt Spidermana. Ostatní je klasika nechápu proč dělají z Black Widow něco více než je a zbytečně ji posilňují. Potěšil Iron Man všechny scény se Strážci Galaxie (kromě Groota ten je trapný totálně až na konec) a Thor. Je velká škoda, že zde není žádná velká bojová scéna jak byla v jedničce s Chitauri v New Yorku tady je jen jedna ve Wakandě, ale přiša mě, že ta byla jen , aby se neřeklo. Zamrzí i účast Black Orderu Corvus nic nepředvede Ebony Maw je hodně slabý a ti ostatní 2 to nezachrání. P.s. kdyby chcípl i Hulk dám 5 hvězd jelikož tam byl totálně do počtu. P.p.s. borec co seděl vedle mě si myslel že strážce duší je Doktor Doom z Fantastické 4 měl jsem co dělat, abych se nezačal smát. ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím. Marvelovek jsem viděl pomálu a většinou se mi moc nelíbily (snad s výjimkou Deadpoola a Ant-mana), takže Infinity Wars dopadly zhruba podle očekávání. Jediné velké pozitivum je fajn záporák, který si vlastně počínal na základě ušlechtilých cílů (v kontrastu s chaotickým jednáním "těch dobrých"). Nicméně... nechat zabít půlku vesmíru, a udělat to bez jakýchkoliv výraznějších emocí, to je fakt majstrštyk. Co s tím? Odlehčil bych to (Proč musela být hudba neustále tak hrozně těžkopádně vážná? - nějaká popová odrhovačka po vzoru Strážců galaxie by tomu myslím prospěla. A proč byly všechny pokusy o humor tak jalové?) Ze scénáře bych vymazal klišé typu "zemřu, abych zachránil vesmír navzdory hysterický reakci okolí", co se v IW opakovalo snad pětkrát. A nakonec vyškrtal bych půlku postav (nebo je nechal zabít hned na začátku? haha...). Pak by to mohlo být dobré. Nebo aspoň lepší._____(PS... Ale asi to dělají dobře, soudě podle hodnocení a očekávaných tržeb. Takže abych nepůsobil až moc jedovatě a povýšeně: Všechna čest!) ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Nejspíš nenapíšu nic, co by už neřekl někdo předemnou, přesto chci tomuto filmu věnovat pár slov. Nevím, jestli je Infinity War nejlepší Marvelovka, ale vím, že to je fakt brutální nářez a jízda! Dvě hodiny v kině uběhnou neskutečně rychle a za tu dobu se toho i neskutečná řachanda věcí uděje. Během prvních patnácti minut už ze mě dokázali tvůrci dostat kupu emocí a já nevěděla, jestli chci s brekem z kina utéct a nebo sedět jako přikovaná s otevřenou pusou. Thanos je naprosto fenomenální záporák, kterého chtě - nechtě, mám prostě ráda. Já ten jeho příběh a důvod, proč je vlastně "zlej" fakt chápu a lehce mu v tom i fandím. Během toho se na obrazovce míjí postava vedle postavy, hláška vedle hlášky a emoce za emocí. Fakt nevíte jestli se dřív o někoho bát, nebo se smát a následně zas prozměnu plakat. Slibovali, že to bude velký a bylo to obří. Kdybych měla film shrnout v jedné větě, použiju hlášku z mého dalšího oblíbeného světa - Budeš trpět, ale náramně si to užiješ. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Marvelovské, Avenger, logické, přátelské, velké, celosvětové, celoplanetární, celovesmírné, vtipné, zábavné. "What the ....!" Na poslední Avengery jsem si zašla konečně na velké plátno a stálo to za to. Dvě a půl hodinky jsem seděla jako zařezaná, zobala popcorn a skvěle se bavila. Jak někdo dokázal dát dohromady logický příběh s několika akčními hrdiny, kteří spojí síly v boji proti zlu to nechápu. Příběh plyne postupně, je místy dost vtipný, místy dramatický a smutný. V tak dlouhé stopáži se nevyskytují žádná hluchá místa. Marvelovky prostě válí. A ta hlavní myšlenka toho zloducha, nepřipadá vám to trošku jako Inferno od Browna? ..já si myslím, že ta scéna s Thorem, kdy se snaží udržet otevřený průchod pro světlo do pece, byla asi dost naschvál, co? Nemohla být delší? ()

venison 

všechny recenze uživatele

Nejsem skalním marvelovským fanouškem a myslím, že jsem všeobecně komiksovými hrdiny přesycena, takže jsem k poslednímu monstróznímu grupensuperhero filmu „Avengers: Infinity War“ byla dopředu dosti skeptická.. Musím uznat, že jsem se dopředu sekla a průser se nekonal.. Naopak se mi „Avengers: Infinity War“ po dlouhé době fakt hodně líbila.. Autoři se tentokrát vyhnuli dlouhým nepřehledným hromadným bitvám, kde každý mydlí každého, na plátně panuje 40 minut chaos a hlavní postavy jsou velké jako špendlíkové hlavičky potažmo jako krabička od sirek v případě, že zrovna řídí hypermoderní vznášedlo.. „Avengers: Infinity War“ je rozdrobeno na více dějových linií , více motivů hlavních hrdinů a místo jedné velké party se ve scénách objevují malé a různě namíchané partičky.. Má to humor, má to vtip, asi to má vždy to nejlepší z každého jednotlivého filmu.. Osobně mne velmi rozradostnilo sdružení skupinky ze „Strážců galaxie".. Chci se vyhnout spoilerům, tak snad jen dodám, že „„Avengers: Infinity War“ je mnohem dospělejší, mnohem vyrovnanější a mnohem temnější pohádka pro starší ročníky, než zatím bylo zvykem.. Jinak nechybí to, co ve správné marvelovce nemá chybět (to, co už mám přejedeno) spousta bitek, vesmírných lodí, příšerek, patosu aj. Asi budu znít morbidně, ale tenhle konec by mi vcelku i vyhovoval, protože nekončí happy endem a je to prostě jiné.. Jen se spíš obávám, že je to dobře rozehráno na další film, kde bude zase všechno jinak.. Možná proto máme rádi pohádky.. Nic není definitivní jako v normálním životě.. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Ano - poprvé jsem u toho usla - souviselo s tím plno věcí a hlavně únava. Podruhé na FF v Chotěboři jsem si to dala podruhé dobrovolně, protože jsem věděla, že je to důležitý počin a stejně bych se na to potom sama koukla doma. Nelituji. Ten závěr filmu je úžasný. Takových posledních pár minut jsem dlouho nezažila a hlavně - ano, jsou info a fámy, že to není definitivní, ale já - i když to zní fakt morbidně - já doufám, že ano - ten závěr je skvělý a já bych za to vlastně byla ráda. A Loki - taky si myslím, že je to definitivní. Josh Brolin - mám ho moc ráda, ale od začátku jsem ho viděla jako svého oblíbeného Tima Curryho, který má obdobný záporácký kukuč a nějak se mi ti kluci "propojili". Každopáděn postava Thanose byla úžasná, všechny postavy tam měli téměř stejný poměr času a ten film podle mě neměl být vtipný a vlastně ani nebyl - což je dobře, byla to poměrně "vážná" věc a za mě rozhodně vydařená. Je dobré, když znáte souvislosti - víte kdo kdo je a proč dělá to, co dělá - i když to zrovna u Infinity War je dost sporné :D :D ()

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Vydalo by to na 5 samostatných filmů, ale dobré - kupa akce, efektů, hrdinů, bitek... určitě to nenudí, po stránce dějové je to v duchu všech Avengers, čili taková splácaninka. Cením si toho resetu na konci, protože čeho je moc toho je příliš. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Vcelku mě překvapilo, že se režisérům film nerozpadl na prvočinitele. Zástup hlavních rolí a několikero lokací na nichž se boj odehrával k tomu sváděl, ale kupodivu děj od začátku až do konce držel pohromadě. Možná proto, že se celý točil okolo jediné, neustále opakované myšlenky, kterou však závěr výmluvně popřel. Víc děje ve scénáři nebylo. Celých dlouhých 149 minut je naplněné akcí, hláškami a odkazy na minulé díly. Přiznám se, že jsem se nejen neorientoval, ale dokonce jsem si ani nepamatoval, kde se některé postavy vzaly. Film nic nevysvětluje, takže pokd jste viděli sotva dvě marvelovky, není šance děj dohnat. Já jsem jich viděl téměř všechny a stejně jsem byl mimo. Většina postav se naštěstí jen mihla a zaujali mě snad jen Thor a malthusiánským proroctvím posedlý Thanos. Marvelu konečně stvořil charismatického protivníka s uvěřitelnou motivací. Kdyby ještě trochu zatlačili na emoce a konec filmu byl opravdu nevratný, mohli z Avengers udělat dalšího Logana. Takhle ale bohužel, protože všichni víme, že příští film onen drtivý závěr zaručeně zneguje. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(61/2018) / Plot na 3 vety. Postavy za 100 bodov. Toto bolo asi fakt ťažké pokaziť. Podarný letný zábavný filmík. S Deadpoolom a Guardians sa z Marvelu oplatí pozerať ešte aj Avengerov. Zostatok ma necháva dosť na pochybách. (8/10) ()

Související novinky

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

07.03.2023

Komiksové projekty se v současnosti netěší takové oblibě, jako v dobách Avengers: Infinity War a Endgame, přesto ale studiím vydělávají stále velké peníze, a tak éry Marvelu i DC směle pokračují dál.… (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Spidey se zhoupnul k miliardě

Spidey se zhoupnul k miliardě

24.12.2021

To, co se žádnému jinému filmu nepodařilo za téměř dva roky, nový Spider-Man: Bez domova zvládne za něco přes týden. Po potvrzení nejnovějších výsledků globální příjmy megahitu Sony a Marvelu z kin… (více)

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

01.10.2020

Poměrně šokující zpráva dorazila od studia Sony, potažmo Marvelu. Ve třetím Spider-Manovi s Tomem Hollandem se totiž jako záporák vrátí Electro s tváří Jamieho Foxxe. Pokud si teď v hlavě snažíte… (více)

Reklama

Reklama