Reklama

Reklama

Avengers: Infinity War

  • USA Avengers: Infinity War (více)
Trailer 2
USA, 2018, 149 min

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks), Don Heck (komiks)

Kamera:

Trent Opaloch

Hrají:

Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans, Scarlett Johansson, Don Cheadle, Benedict Cumberbatch, Tom Holland, Chadwick Boseman (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Snímek Avengers: Infinity War završuje neuvěřitelnou desetiletou cestu filmovým světem studia Marvel a přináší na stříbrná plátna nejsmrtonosnější a nejultimátnější válku všech dob. Avengers a jejich superhrdinští spojenci musí riskovat úplně vše a pokusit se porazit mocného Thanose dřív, než jeho bleskový útok, provázený ničením a zkázou, zničí vesmír jednou provždy. (Falcon)

(více)

Recenze (1 438)

poet 

všechny recenze uživatele

Mayby im too old ale toto už ide akosi mimo mňa :) Uznavam je to velkolepe je tam kopa hviezd že mi tam chýbal už len Chuck Norris ale čo z toho ked tomu chýba skutočné napätie. Ak neratam Thorov nastup tak tie CGI rvačky ma skôr už nudili ako zaujali. Sledovať týpka ktorý sa hocikedy hocikde zjaví s neobmedzenou mocou ako sa mlati na päste s Iron-manom je skor vtipne ako uveritelné. Oproti tomuto je Zimný vojak daleko lepší aj uveritelnejší. Tie prehnane hodnotenia možno platia pre kategóriu 15+ :)... ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Videl som to uz pred nejakym tyzdnom no dnes som si uvedomil, ze to nemam ohodnotene. Musim uznat, ze cele tie roky si Avengeri udrzali svoju kvalitu, ktora tymto filmom urcite neutrpela, no je to take rozsiahle, ze by to chcelo mozno aj viac filmov, aby bol kazdy spokojny. Vsetko mi tam prislo trochu na rychlo. V jednej scene niekto umieral a v druhej scene to bolo plne humoru. Hlavne ked sa dej venoval Guardianom. Ini hrdinovia si zase strihli dramatickejsiu cast deja. Na plny pocet to nie je podla mna, ale na dalsi diel sa urcite tesim. No nerobil by som z toho nejake velke halo. Stale je to len komix, ktory sa v 75% odohrava za zelenym pozadim, takze kvalitativne sa to s vela, vela filmami neda ani len porovnat. Ale ako zanrovka s komixovymi hrdinami je to super zabava (cela seria). ()

Jaroslaf 

všechny recenze uživatele

Velké mínus nejnovějších Avengers vidím především v absenci realistického prostředí. Nemám rád fantasy a přehnané sci-fi a proto mě většina soubojů a scén na cizokrajných planetách a místech naprosto míjela, protože jsem věděl, že sevše točilo před zeleným pozadím a tento pocit byl velice intenzivní. Termín digifest vystihuje AIW naprosto přesně. Raději se vrátím k takovému Capovi: Winter Soldier, protože bitky v realistickém, městském prostředí, to je to co pro mne superhrdiny dělá neobyčejnými a kulervoucími, nikoliv nadmerný green screen. Jo a poslední scéna spideyho mi přišla extrémně patetická. ()

Swoser 

všechny recenze uživatele

Avengers: Infinity War byl můj nejočekávanější film letošního roku. Tak bylo jasné, že moje očekávání bylo velmi vysoké. A přes několik zhlédnutí musím uznat, že jsem byl velice potěšen. Ne proto, že jsem veliký fanoušek Marvelu, ale proto, že film předčil všechny moje očekávání. Bratři Russoovi krásně zakomponovali všechny postavy do sebe, tak že film krásně běží a netáhne se. Postava, která mě nejvíce překvapila byl Thanos. Josh Brolin perfektně zahrál nejlepšího záporáka, jakého kdy Marvel viděl. Emocionálně nabité scény, skvělá choreografie, výborné efekty a geniální konec. Marvel předvedl, že patří na vrchol a dlouho tam zůstane. Dlouhá stopáž filmu určitě prospívá, ale není přehnaně dlouhá. Neskutečný zažítek, který by měl zažít každý, nezávisle na tom, zda je fanouškem a nebo ne. 10/10 ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

No dobře, na konci nám pár lidí (i nelidí) dokonce umře, ale proč, když víme, že neumřou, protože tu bude ještě "Endgame"? Je tu i pár pokusů o něco hlubšího, ale celkem selhávají. Výprava je sice v některých okamžicích naprosto fantastická a fantazie tvůrců nezná mezí, ale stejně nakonec zvítězí digibordel na plné čáře. A navíc (což je sice můj problém, ale stejně) jsem některé postavy vůbec neznal. A nezajímaly mne. Takže celkem jen průměr. ()

M1k9 

všechny recenze uživatele

Tento díl Avengers nabízí dvakrát větší porci popcornu a zmrzliny a proto je asi logicky nejlepší. Vtip doplnily postavy Guardians. Akce, ano byla. Závěr byl působivý a konečně úder na ega neohrožených borců. Kdyby to takto skončilo tak je to důstojné rozloučení s tímto světem. 7/10 ()

Muel 

všechny recenze uživatele

| Walt Disney Studios | Superhrdinský epos, kde hlavná postava je záporák a koniec vám úplne vytrie zrak. Veľká pecka. | Hodnotenie: 9/10 | ()

dave.cz 

všechny recenze uživatele

Dechberoucí, boží, úžasné, neskutečné! Nejlepší film roku? Pravděpodobně. Nejlepší superhrdinovka všech dob? Stoprocentně. Ještě několik minut po potitulkové scéně jsem seděl zaražen do sedačky, což nebylo způsobeno množstvím snědeného popcornu, ale pocity z této stopadesátiminutové jízdy, během které jsem se nadechl na začátku filmu a vydechl až tehdy, když můj obličej začal nepříjemně měnit barvu. Od Infinity War jsem očekával opravdu hodně, ale má očekávání byla v tom nejlepším slova smyslu rozdupána a vystřelena do vesmíru. To, co se Marvelu za 10 let práce podařilo vybudovat a jak se bratři Russoovi dokázali vypořádat se zakončením této éry, skutečně nemá ve světě filmu obdoby a hlavouni z DC tak mohou se svými narychlo splácanými slátaninami jen tiše závidět. Thanos je opravdu dost možná nejlepší záporák od dob Darth Vadera, který naplno využívá svůj štědře přidělený prostor, čímž se vlastně dostává na úplný vrchol celého blockbusteru. Nechybí samozřejmě typický marvelácký humor, který mně osobně vždycky seděl, a kromě obrovské nálože "kulervoucích" scén, se tak i královsky pobavíte. Na závěr bych si dovolil jedno doporučení! Pokud máte tu možnost, rozhodně jděte do IMAXu, který ještě několikanásobně umocní úžasnou atmosféru první části celého grand finále. ()

Derny 

všechny recenze uživatele

Strhující zakončení úžasně vybudované série Avengers filmů! Spousta postav, které díky předešlým trhákům již dobře známe, takže jimi již stačilo jen poněkud zamixovat a vrhnout do děje, který graduje nabýváním síly Thanose a zároveň mnoha lepšími a lepšími akčními scénami, až nám je nakonec jen zatnut tipec a my zůstáváme po tíživém, zdánlivě definitivním, přesto otevřeném konci naprosto opařeni. Navíc vše opět prostupuje úderný, avšak nenásilný humor. Vynikající filmový zážitek. ()

Illuminare 

všechny recenze uživatele

Vemte to nejlepší ze všech sólovek, mixněte to epickou hudbou A. Silvestriho a na závěr ten nejvíce badass zaporák a vznikne vám z toho 2,5h audio vizuální masáž, která vás nepustí ani na záchod. ()

vito_corle 

všechny recenze uživatele

Avengers: Infinity War- na to jsem jako fanoušek komiksů dlouho čekal a dočkal jsem se epického snímku. Akce a spád. Postavy se navzájem doplňovaly a hláškovaly. Spidei v novém obleku byl úžasný. Tony byl vtipný a doctor Strange byl charizmatický. Capitan America změnil image, najednou tvdrďák s thorovskou bradkou, byl jsme celkem překvapený. Hulk- Benner byl vtipný. Jeho hádka s trucujícím Hulkem bavila. Konečně jsem se dočkal spojení strážců Galaxie s Avengers. To musel dorazit titán Thanos, kterého považuji fakt za majsrštyk. Jeden z nejlepších filmových parchantů. Jeho síla, akce, ale hlavně myšlení, jak vylidnit vesmír, aby nepřestal existovat. I když ale mluvil, nebyl zbytečně roztahaný, pořád to mělo spád. Ale abych se vrátil k filmu - efekty super, Wakanda byla krásně udělaná, Wakanďané a jejich bojovníci byli prostě tradiční válečníci s novýma vychytávkama a starým odhodláním. Nemám co vytknout, režisérům se to prostě povedlo a já sem se bavil od začátku až do konce. Film měl spád a všechno do sebe krásně zapadalo, děj byl skvělý a vůbec nenudil. Když se film natáčel tak jsem měl trochu obavy, jak bratři Russové zvládnou ukočírovat tolik postav! Povedlo se jim to. Hrdinové utvořili malé skupiny. Rocket, Groot, Thor. Stark, Spidei , Strange a strážci a zbytek na Wakandě. Prostě se jim podařilo několik linií, které spolu nikdy neztratily kontakt. Konec filmu jsem opravdu nečekal a myslím, že to nečekal nikdo kdo hoví komiksům. V kině v tu chvíli všichni ztichli a jen tupě zírali, co se děje s jejich oblíbenými hrdiny já sem třeba uronil pár slz. Zvláště u scény, když umíral Spidie a Strange. Ale věřím, že ve 4. díle bude všechno tak, jak má být. ()

Echelon1 

všechny recenze uživatele

Súboje prvej pólky s Black Orderom sú naprosto famózne (hlavne Strange vs Ebony Maw s telekinézou) a v kine som bol priam v eufórii. Takto nejak by to malo byť. Silný nepriateľ a silní poddaní, s ktorými sa hrdinovia môžu "zabávať". Základ deja mi trochu pripomína Star Wars VIII - niekoľko súbežných liniek skrz vesmír. Strážcovia sú tradične bolesť, "tá humorná zložka". Záverečná bitka vo Wakande príliš nedávala zmysel. Chcete mi povedať, že africká - xaxaxa - krajina s laserovými zbraňami a silovými poľami nepoužije letectvo ani nič? Na férovku s oštepmi, lol. Veď tých outraiderov by vykynožil jeden nálet, ale na boje lokálne-"globálnych" rozmerov sme si už v komixovkách zvykli. Jedná sa o najslabší článok filmu, pretože je to opäť zbytočný digitálny mišmaš kaziaci vybudovanú linku. Každopádne, aj tu platí, že Thanos urobí s kameňmi nekonečna niečo, čo následne nikdy znovu, pretože by vyhral za 5 minút. Škoda mnohých záberov, ktoré sa z traileru nedostali do filmu (zmrdi, robíte kraviny so stopážou ako DC?) a natiahnuť stopáž aby bol dej ucelenejší. /// Mimochodom, nečakal som, že z toho konca bude na nete toľko meme (prekonáva aj "Boy" z God of War). :-) Asi najlepší diel Avengers (aj keď jednotka ostane tým originálnym zážitkom), ale najlepšia marvelovka je stále Winter Soldier. A zrejme už prekonaná ani nebude. ()

Matli 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů, nedá se srovnávat s Thorem 3 ani se Strážcema galaxie, ale opět nejlepší Marvelovka. A myslím si, že nikdo nikdy co se týče promítání v kině nešokovat celý filmový svět závěrem tak jako Marvel. Prostě masakr po všech stránkách (drobné mouchy neřeším). 96% ()

Wardan 

všechny recenze uživatele

Je tam toho tak hodně, že je tam toho docela málo. Jednotlivé linie jsou dost jednoduché, postavy se málokdy zastaví, aby měli pořádný rozhovor a ne jen krátké vtipné výměny, řada postav nemá výraznou funkci a jejich přítomnost je spíše logickým důsledkem uspořádání světa (podobně jako v Civil War, ale to byl v jádru příběh čtyř klíčových postav). Ale velmi pěkně se linie proplétají a postavy nabalují, slušně to šlape, Thanos je vynikající záporák (hrozivý a jeho motivace se dají pochopit) a závěr celkem drtí, hlavně když jste fanoušek, což já jsem. ()

Chundys 

všechny recenze uživatele

No co na to můžu říct.... Naprostá pecka, prozatím nejlepší film od Marvelu z Universa Avengerů!!! Celý film jsem hltal a kupodivu, až jsem se tomu sám divil, jsem se nedostal k žádnému spoileru, takže to pro mne bylo samotného o to ještě větší překvapení :-)... Fakticky smekám a těším se na druhý díl... Jo a Thanos u mne vyhrává záporáka roku a nejlepšího záporáka v Avengerskovskejch filmech ()

Israha 

všechny recenze uživatele

Není třeba na jednu stranu podceňovat sílu hypeu a efektu na první signální, kterou tento megablockbuster má, to rozhodně. Infinity War ale i po zanedbání těchto aspektů funguje naprosto dokonale, a je v podstatě učebnicovým příkladem toho, jak má vypadat filmový crossover. Poctivé budování charakterů jednotlivých postav napříč leckdy dost průměrnými origin filmy se zde plně zúročuje jejich dokonalou vzájemnou chemií, která vyúsťuje na jedné straně ve výborný humor, na druhé straně v nečekaně intenzivní emotivní momenty, a co je důležité - tyto dvě úrovně nikterak nenarušují jedna druhou, a fungují vedle sebe naprosto plnohodotně. Akce je zdařilá jak v rámci komorních 1 on 1 rubaček, tak coby megalomanský bordel, kde exploduje všechno a všude, ale i v neakčních scénách si film drží komiksově zběsilé tempo a dějovou hutnost. A především - z těch pár desítek superhrdinů a superzáporáků, kteří (leckdy poprvé) na plátně potkají, má absolutně každý z nich v příběhu své pevně dané a důležité místo. Ta až posedle puntičkářská propracovanost celého filmu čiší v podstatě z každé scény, a dává tak vzniknout naprosto koherentnímu komiksovému blockbusteru, který rozpustí geekovská srdce všem bláznům, co mají načteny všechny sešity Avengerů, ale i "casual" fandům, jejichž přehled za hranice MCU nedosahuje. ()

Související novinky

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

07.03.2023

Komiksové projekty se v současnosti netěší takové oblibě, jako v dobách Avengers: Infinity War a Endgame, přesto ale studiím vydělávají stále velké peníze, a tak éry Marvelu i DC směle pokračují dál.… (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Spidey se zhoupnul k miliardě

Spidey se zhoupnul k miliardě

24.12.2021

To, co se žádnému jinému filmu nepodařilo za téměř dva roky, nový Spider-Man: Bez domova zvládne za něco přes týden. Po potvrzení nejnovějších výsledků globální příjmy megahitu Sony a Marvelu z kin… (více)

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

01.10.2020

Poměrně šokující zpráva dorazila od studia Sony, potažmo Marvelu. Ve třetím Spider-Manovi s Tomem Hollandem se totiž jako záporák vrátí Electro s tváří Jamieho Foxxe. Pokud si teď v hlavě snažíte… (více)

Reklama

Reklama