Reklama

Reklama

Avengers: Infinity War

  • USA Avengers: Infinity War (více)
Trailer 5
USA, 2018, 149 min

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks), Don Heck (komiks)

Kamera:

Trent Opaloch

Hrají:

Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans, Scarlett Johansson, Don Cheadle, Benedict Cumberbatch, Tom Holland, Chadwick Boseman (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Snímek Avengers: Infinity War završuje neuvěřitelnou desetiletou cestu filmovým světem studia Marvel a přináší na stříbrná plátna nejsmrtonosnější a nejultimátnější válku všech dob. Avengers a jejich superhrdinští spojenci musí riskovat úplně vše a pokusit se porazit mocného Thanose dřív, než jeho bleskový útok, provázený ničením a zkázou, zničí vesmír jednou provždy. (Falcon)

(více)

Recenze (1 438)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Vše co se do teď odehrálo poctivě budovalo atmosféru a směřuje k tomuto mistrovské dílo. Za předpokladu, že člověk zná celý děj i okolních filmů z marveláckého vesmíru a zvládl si díky nim vybudovat vztah k jednotlivým postavám, si užije nevídanou podívanou po akční i emoční stránce. Abychom si rozuměli, film jsem stihnul shlédnout již potřetí a nadšení neupadá ani teď, ba naopak (a to se mi zatím stalo jen u pár filmů které bych spočítal na prstech). 100% jak vyšitých a teď už zbývá jen rozlousknout jak si povede Endgame. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Na tom, že se tam mydlí hlava nehlava, osekávají se, neustále se tam mordují, mlátí, drtí, hází po sobě planetami, půlí se, vymršťují se do vesmíru, lámou si vazy, nechají do sebe pouštět žhavá, sluneční plazmata, padají, střílejí a tak podobně, tak někteří rodiče neváhají kvůli svému filmovému uspokojení, které končí po desáté večer, brát s sebou i docela malé, předškolní nezletilce. Těm se bude určitě teď dobře spát. No, vidím, že se proti zlému vesmířanovi postavili snad všichni komiksoví klaďasové, jimiž naše Země disponuje a se kterými se tvůrci nikterak nemazlili! Nechali jim naložit, co se do nic vešlo a ještě víc! Tak co ... jaký bude další díl? Dalo by se tou rukavicí, posetou nebeskými kameny, zase tak hezky zatočit, jako v případě toho se zlatým šutrem na čele? ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Výkladní skříň. Drobné odchylky v názorech, níže/výše jsou irelevantní. Ten film je obrovský úspěch a přitom se toho mohlo tolik pokazit. Thanos jako hlavní hrdina naprosto pochopitelný, ochotný přinést osobní oběti a Brolinovo charizma dává fialovému baculovi velice lidský rozměr. Všechny postavy si přijdou na své i když mají jen velice omezený prostor zazářit. Marvelovci plní fanouškovské sny, Iron Spider o kterého jsme byli ochuzeni v Občanské válce nastupuje v plné síle. Wanda a Vision naklepávají další ze zajímavých linií a Wakanda uvažuje o Starbucksu. Prvotřídní finále uzavírá snímek krutým happy endem (aspoň v kontextu postavy) a vnadí na další díl. No do pr... ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Fuka v palcích prohlásil, že by bylo naprosto skvělé, kdyby Infinity War byl úplně poslední film z této série a poté se udělal reboot ... a já naprosto souhlasím (škoda, že na takový fuck-off nemá Disney koule). ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Osud lidstva? Osud vesmíru? První dvojdíl závěrečné Marvelovské etapy je o jednom jediném: osudu superhrdinů, se kterými jsme strávili posledních deset let. Na ničem jiném nezáleží a z jednotlivých filmů se při zpětném pohledu stávají seriálové epizody. Marvelovské Empire Strikes Back. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

10 let MCU, 18 dosavadních filmů. A přesto se bratrům Russoům podařilo natočit něco, co tu ještě nebylo. Film tak přesně vysoustružený, který i přes obrovská očekávání a megamasivní reklamní kampaň nabízí několik skrytých trumfů v rukávu, které pravého marvelovského fanouška zarazí do sedačky. Ten výčet hereckých osobností je neskutečný, i kdybych vypsal pět nejoblíbenějších, tak je to málo. Takže zmíním jen jednu, proti kterému vlastně všichni ti hrdinové stojí, které už tak dobře známe a tou je samozřejmě Josh Brolin a jeho titán Thanos. Což je charakter přesně tak prokreslený, jak tvůrci hodně a dlouho dopředu slibovali a nechá zapomenout na všechny ty padouchy bez hlubší motivace z mnoha předchozích kousků, na které si nejen nefanoušci na webu stěžovali. Thanos je prostě král, jemuž se dá i porozumět, dá se s ním soucítit a nakonec vám i tak vyrazí dech. A dál je to už víceméně, co známe. Nováčka, kterého neoslovil žádný z předchozích filmů tím spíše nenadchne ani toto obří vyvrcholení, jelikož tady se jede na plný plyn. Je to rozhodně nejakčnější film letoška, trikově přímo prosáklý, mega drahý a zručně natočený po všech směrech, včetně těžkotonážní epické akční stránky, která přináší tolik nových a dříve neokoukaných gadgetů u snad všech minimálně patnácti představených hrdinů. A dále bych to asi nenabaloval, to hlavní jsem už zmínil u předchozích filmů a hlavně týmovek a tohle je "pouze" několikanásobná nálož. Je to sice až možná přespříliš dlouhá marvelovka, ve které se řeší tolik podzápletek a dílčích motivací, že to cca v půlce maličko ztratí tempo, ovšem tvůrčímu týmu se tento megafilm naštěstí nerozpadl úplně pod rukama a my dostali příběh, který i dokonce funguje sám o sobě a rozhodně nevymizí z paměti ještě po dlouhé době od zhlédnutí. A navrch přidá nějaké ty nefiltrované emoce. PS : Vážně jste hledali ve filmu Hawka? :D ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Aź na nějaké drobnější ozvláštnění je to pořád ta stejná vesmírna soap opera od Marvelu. Tím ozvláštněním je extrémní množství hlavních postav, což je zajímavý tah na jistotu, protože je jasné, že si každý přijde na své, jelikož snad kromě absence Hawkeye bude míž každý na plátně svého oblíbence. Další pozitivní věcí je Josh Brolin, jehož renderování digitálního xichtu a hlasu zprostředkuje víc emocí, než většina normálních postav dohromady. Herec který má výhodu, že nemusí nic moc dělat, prostě stačí když se dívá a sem tam něco povídá - takové má charizma. Poslední dobrou věcí je dramatické zvážnění postav cpt. Ameriky a Starka - oba dobrým směrem. To negativní je pak pořád stejné. Opět zničení světa (a relativně solidní motivace to nijak neomluví), digitální příšerky, nenápadité těžkotonážní akční scény, patos, tápání po neznámých planetách, hledání neznámých věcí u neznámých kovářů a nebýt pár adrenalinovějších momentek typu Thanos vs Hulk, Thanos vs Stark apod. tak to je vyloženě prozívané akční finále s pár cool hláškami, které obvykle obstarají parťáci ze Stražců Galaxie. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Sice bylo nutný vidět dvacítku celovečeráků, několik seriálů a stohy stran komiksů přečíst, ale po dlouhé době mám skutečně pocit, že ty marvelovské omalovánky dávají smysl. Kromě prvního Capa je tohle jediný MCU zážitek, který hodnotím na max. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Z hlediska posunu kinematografie a filmu je to sice opravdu nevídaný počin, který vyeskaloval z deseti let pečlivého stavěni budování, ale v přemíře všech postav na vás i přes Thorův příchod do Wakandy, nebo skvělého záporáka i konec, nepůsobí tak intenzivně, jako trochu zemitější sólovky. Nepochybuji, že Avengers 4 už budou skrze omezené množství postav a definitivnost některých osudů lepší (nebo nejlepší), ale zatím to ještě není ten nejlepší kousek skládačky. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ked sa človek 150 minút nestihne nudiť, pričom od úvodu do samotného konca čumí na obrazovku, ktorá mu ponúka "obrázok za obrázkom" so skvostným pohľadom na "fantáziu" v pohybu, zrejme by mal byť spokojný. No a presne z týchto dôvodov som .. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Russoovi si s Infinity War poradili stejně jako s Občanskou válkou - s přehledem kočírují ohromné (až obrovské) množství postav, z nichž každá dostane prostor, humor i emoce dávkují s citem, akce je bombastická, film vůbec na nic nečeká a šlape od začátku do konce... Kdekoho určitě překvapí, jak zdařile vykreslený záporák je Thanos, opravdu se povedl. Rozdělení na dva filmy určitě má smysl - nejen proto, že je co vyprávět, ale hlavně proto, že si po finále vůbec nedovedu představit, co všechno se ve druhém dílu semele a ohromně rád si na to počkám. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Takhle. Řada rovin, do nichž je děj rozrastrován, stejně jako počet figur, musí některé dvanáctileté docela mást. Třeba takový já se chvílemi motal jako japonská myška. To je první plus. Mírný důraz na to, aby se udržela pozornost a zaplo se cirka setinové množství mozkové kapacity. A druhým plusem je konec, neboť podobné hepyjendy vyžaduji houšť. Pan Negativní, co je lidumilný tak konstruktivně, jako tři neziskovky dohromady, též zaujal, i když vypadá coby keporkak, kterému po nějakém ošklivém incidentu u Fukušimy narostl k bradičce člověk. Přesto v mé mysli rezonuje podezření, že se blíží díl, ve kterém to celé demografické pozitivum zase poserou. A můj vztah vůči dějové větvi ohledně Wakandy sdělím jen vyvoleným a interně, neboť jinak bych šel asi na kříž. Nebo do blistů. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Hmm musel jsem ten zázrak a údajný vrchol studia Marvel taky vidět na vlastní oči a po pravdě je to to nejlepší co Marvel produkuje? ano je. Je to něco co bych potřeboval ještě někdy vidět? ne není. Nicméně na rozdíl od většiny Marvel sólovek je tenhle digitální akční mišmaš kde je superhrdinů jak sraček ještě přijatelný.55% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jaká kritéria by měl podle mě film splňovat, abych jej mohl s klidem označit za dokonalý? Především by měl být fungujícím slepencem strhujícího napětí, hutného dramatu, humorných (netrapných) scén, velkolepé akce, a měl by dokázat probudit alespoň nějaké emoce. Jo, a sem tam šmakózní cheesy momenty. To vše navíc okořeněné poutavým nosným příběhem se zajímavými postavami, které divákovi nejsou úplně volné a soucití s nimi. Všechno tohle z mého pohledu noví Avengers mají. Plus se vytáhli s vážně skvěle napsaným záporákem, kterému jsem ke konci SKORO až zahanbeně fandil - deset let po boku oblíbených comicsových postav navzdory. Nedokážu Russoovým vyjádřit dostatečnou pochvalu, ani vypsat odpovídající slova díků za to, jak pečlivě nakonec tohle marvelovské soukolí promazali, tj. aby po dekádě 18-ti filmů vše v Infinity War šlapalo tak hladce, jak jsem toho právě byl svědkem. Ukočírovat tak monstrózní množství postav a dějových linií, to se vážně jen tak nevidí. P.S. Pořád se rozhoduju, jestli je dobře anebo špatně, že teď může dvojka pokračovat cca tak na 69 000 084 způsobů. P.P.S. I deset dní po premiéře jsem se (úff!) vyhnul plno spoilerům, překvapení v sále neznala mezí. Nekompromisní finále uzemnilo jakbysmet. Chci jít na pivo a kecat o tom do rána. ()

Big_Boss 

všechny recenze uživatele

Infinity War je zatím nejepičtější MCU film vůbec, kde se musí spojit všichni dosavadní hrdinové v boji proti šílenému Titánovi Thanosovi, který chces pomocí kamenů nekonečna vymazat půlku vesmíru. Povede se mu to? Nejlepší moment: We have a Hulk a Thorovo epický příchod do Wakandy. Více zde: https://www.youtube.com/watch?v=xNkZctusgyg ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Klasicke MCU. Pobavilo, nenudilo, druhykrat to nepotrebujem vidiet. Zaver fantasticky......teda az do prveho teasru na stvorku. P.S. prekvapivo to super doznieva. Dvíham hodnotetie a určite si to ešte raz pozriem . 9/10 ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tohle není dokonalý film, není to nelepší film, není to ani nejlepší komiksový film. Ale je to sakra skvělý komiksový film, který dokázal ukočírovat asi půl miliardy důležitých postav a postavit je proti padouchovi, který chce zničit půl vesmíru, je to vtipné, barevné a především ve všech myslitelných ohledech funkční. Snad jen větší důraz na emoce by pomohl, ale... Na to vlastně kašle pes, je to fakt dobrý, howgh. pokud bych chtěl šťourat, tak o tom tu ani psát nemůžu, neb by to byl zásadní spoiler, týkající se konce samého ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Potřebujeme vůbec nové Star Wars když máme Avengers? Klobouk dolů jak u Myšáka dokázali vymazlit tuto sérii vymazlit. Přiznám se, že mě kdysi Marvelovky bavily, pak zase vůbec nebavily, občas se našla nějaká malinko lepší, tu a tam slabší. Celé universum mě přišlo že se jede na jakéhosi autopilota, který vždy vytáhne z klobouku nějaké hrdiny, přihodí záporáka, vždy se někde pomlátí, porazí světovou hrozbu a jede se dál. Co se změnilo? Vlastně nic. Jen je to celé daleko větší, osudovější a skvěle napsané, natočené a akce je skutečně velkolepá. Pravděpodobně po zásluze nejlepší Marvelkovka. Aby taky ne, když hlavní arcipadouch má motivaci nedělat bordel, ale přímo nastolit vesmírnou rovnováhu. Našim hrdinům se to sice pranic nelíbí, ale v prvním díle dostali zatím solidně na držku a s některými, jak to tak vypadá, se už znovu neuvidíme. Prostředek trošku drhne, ale závěr je komiksová dokonalost. 90% ()

Vitex

všechny recenze uživatele

Snažil jsem se skoro hodinu, ale nejde to... Vždycky mě znovu překvapí, jak až moc velké hovadiny tyhle komiksové biáky jsou. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Přijela pouť a je to boží. Vemte i děcka, jen berte v potaz, že tu maj místo labutí raketomety a střelnici po srandovním pantátovi převzal postmoderní severskej bůh. A:IW jsou audiovizuálně našlapaná, skvěle obsazená (podstatná většina dosavadních MCU postav) blockbusterová demolice první signální; skvěle balancuje humor, patos a akci, zohledňuje styl jednotlivých předchozích filmů. Nabízí zkrátka PERFEKTNĚ vysoustruženej produkt pro zákazníka. Bavil jsem se prvotřídně a na tom není vůbec nic špatnýho. No, ale... navíc skoro nic. Opět je to "jen" to samý co dřív - větší, delší, dalekosáhlejší, ale bez náznaku vizionářství, momentu překvapení, či snad dokonce hloubky a skutečných emocí (nebo naopak podrazácký sebeparodie). Jasně, dobře mi tak, nemam něco takovýho čekat od marvelovky. Na základě dřívějších zážitků jsem ale trochu doufal, že by to jít mohlo. A tím chci hlavně říct - ne, A:IW není nejlepší marvelovka. Byly tu už o něco lepší filmy. THANOS: poněkud přehypováno. Nevěřte řečem o prokresleným záporákovi s motivací. Ve skutečnosti jde o dalšího CGI kulturistu, kterej je zase skokově mocnější a charismatičtější než jeho předchůdci (čti: má větší bradu, pomalejší pohyby a rozvážnější mluvu), přičemž jako vždy chce páchat absolutní zlo/samozvaný dobro v rámci tuctový vize o očištění vesmíru (zkázou má tentokrát bejt celokosmická genocida). Dilemata, motivace, emoce - jen šablony, navíc několikrát opakovaný, aby pochopil každej retard. Nechápejte mě špatně - Thanos je prvotřídní charismatickej bastard, jemuž uvěříte tu obří moc, kterou má, ale cokoliv osobnějšího/hlubšího zůstává ve stínu opatrný sázky na jistotu. SPOILER - nihilistickej závěr filmu je poněkud kontraproduktivní, když už dlouho víme, že jsou ve hře síly, který ovládaj čas a realitu všeobecně. Kdo umřel, může ožít. Kdo neumřel, ten není umřetej. :) Btw, Marvel si sám kadí do bot, jelikož je ohlášených hned několik filmů, v nichž budou zabití hrdinové vystupovat. Pochybuju, že by šlo o prequely. Nechme se překvapit, jak studio se zajímavě rozehraným dílem naloží. SPOILER vol.2 - Thor má v závěru tak OMG WTF MEGAEPIC AWESOME nástup na scénu, že z toho bude mít nejeden fanda orgasmus. ()

Související novinky

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

07.03.2023

Komiksové projekty se v současnosti netěší takové oblibě, jako v dobách Avengers: Infinity War a Endgame, přesto ale studiím vydělávají stále velké peníze, a tak éry Marvelu i DC směle pokračují dál.… (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Spidey se zhoupnul k miliardě

Spidey se zhoupnul k miliardě

24.12.2021

To, co se žádnému jinému filmu nepodařilo za téměř dva roky, nový Spider-Man: Bez domova zvládne za něco přes týden. Po potvrzení nejnovějších výsledků globální příjmy megahitu Sony a Marvelu z kin… (více)

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

01.10.2020

Poměrně šokující zpráva dorazila od studia Sony, potažmo Marvelu. Ve třetím Spider-Manovi s Tomem Hollandem se totiž jako záporák vrátí Electro s tváří Jamieho Foxxe. Pokud si teď v hlavě snažíte… (více)

Reklama

Reklama