Reklama

Reklama

Avengers: Infinity War

  • USA Avengers: Infinity War (více)
Trailer 1
USA, 2018, 149 min

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks), Don Heck (komiks)

Kamera:

Trent Opaloch

Hrají:

Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans, Scarlett Johansson, Don Cheadle, Benedict Cumberbatch, Tom Holland, Chadwick Boseman (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Snímek Avengers: Infinity War završuje neuvěřitelnou desetiletou cestu filmovým světem studia Marvel a přináší na stříbrná plátna nejsmrtonosnější a nejultimátnější válku všech dob. Avengers a jejich superhrdinští spojenci musí riskovat úplně vše a pokusit se porazit mocného Thanose dřív, než jeho bleskový útok, provázený ničením a zkázou, zničí vesmír jednou provždy. (Falcon)

(více)

Recenze (1 438)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Uff! Alfa a Omega základného príbehu sa síce nemení, ale aj napriek tomu je tu pár vecí, čo sme v tejto ságe ešte nevideli (respektíve nie v tej známej forme). Bratia (režiséri) na to idú dobre, a fúzia jednotlivých kúskov Marvelovského univerza je na pomerne dobrej úrovni. Tých pomalších alebo neakčných scén tu nie je veľa, len toľko, čo je nevyhnutne potrebný. Podobne je to aj s tými vtipnými momentmi alebo hláškami – o to však veľmi dobre postarali strážcovia galaxie. Záporák v osobe J. Brolina vizuálne a herecky vyvolá to, čo očakávame. Na jednotlivých členov Avengers je vidieť starosť, únavu a niekedy bezradnosť. To všetko dobre reflektuje atmosféru filmu. Aby som to zbytočne nepreťahoval... Veľká úcta a gratulácia bratom Russovcom, ktorí mali odvahu, a neváhali sa zaobchádzať s hrdinami neslušne (dúfam, že nikoho neurazím). Na druhej strane však im nezávidím, pretože po tomto filme a po odvážnych krokov budú mať neľaknú úlohu. Z toho asi najdôležitejší je to, aby zbytočne nenas***i divákov s nejakým zbytočným klišé krokom (je tu niekoľko rozhodnutí, z ktorých cesta späť „nie je možná“). Alebo ako to povedal môj kamarát: „Čo je piesok, tak by mal zostať pieskom. Čo je popol, nech zostane popolom.“ Uvidíme, ak to dopadne. P.S.: S. Lee: „Ešte nikdy ste nevideli vesmírnu loď?“ Osobné hodnotenie: 86% (****) ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele

"PUSŤ JI, NEBO TI USTŘELÍM TEN ŠOUREK CO MÁŠ NA BRADĚ!" A za svrasklej šourek to teda stálo. Mno, za mě teda už ty omalovánky alá Marvel a DC přestávaj táhnout. Iron man má v brnění úplně všechno, Strange má kámen času, ale nějak ho nepoužije, Hulk a Vision byli sráči, dobře u Visiona by to ještě šlo pochopit, ale Hulk ničit neproběhlo a byla to trapnost sama. Otravní Strážci galaxie otravně nezklamali, Quill je debil atd atd. Kdyby Thanos chtěl, s tou rukavicí si udělá co chce úplně se všema a tomuhle blbýmu cirkusu už mohl být konec a klid. Není o co stát. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Infinity War jsem vnímal jako vlajkovou loď Marvel universa, která definitivně zatne tipec všem kritikům do jejichž první linie se rád postavím i já. No čekal něco opravdu velkého, kdy spadne brada, že ji půl večera hledat budu. A ono nic. Tuctová, řadová, prachobyčejná komiksovka za 320 miliónů, kde se to hemží postavami jako na dobře organizovaném mraveništi, ale to je tak asi vše, co je na Infinity War zajímavé. Přitom začátek, který představí všemocného Thanose (absolutně nevyužitý potenciál) a zabrnká na mnohem temnější struny než jsme u Marvelu zvyklí, přináší naději, ale jen na chvíli. Čím víc postav se do příběhu zapojí, tím více film ztrácí na tempu a ucelenosti. Kde se poděla ona slibovaná epická podívaná mi tak nějak uniklo. Krom začátku a dvou tří scén v průběhu akce nijak neohromí. Rutina... 50% ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Prostě Avengers se všemi klady i zápory - a jako vždy jsem se bavil, 2,5 hodiny uteklo jako voda. Ale neskutečně mne iritují filmy rozdělené na 2 půlky a roční čekání na pointu příběhu :-( 85% PS: Padouch je super, a zástupu postav jasně dominuje, na tom se asi všichni shodnou ... ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, nakolik mě ovlivňuje fakt, že jsem už deset let zaháčkovaný tvorbou tohoto komiksového světa, ale opět mě to bavilo i přes to, že už nějaký čas cítím, že jsem komiksů naprosto přesycený. Takže ano, zřejmě je to zase výborný a zábavný biják. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Avengers opat v akcii a musim uznat,ze sa to podarilo na vybornu,urcite nuda nehrozi,kopec akcie,zopar vtipnych hlasok,perfektne triky a tak by som mohol pokracovat v pochvalnej vlne dalej,jednoducho skvela zalezitost po kazdej stranke az na ten koniec,jasne je to,ze to bude mat pokracovanie,uz teraz sa tesim...:-) ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery! Nejprve moje malicherné problémy: 1) Není tam Ant-Man. 2) Není tam Hulk (respektive, je tam asi tři minuty). 3) Zrestartovaný Thor. 4) Přeplácanost fiktivních technologií (ani Capitán Amerika nemůže mít obyčejný štít, musí mít na ruce nepraktické cosi, co se ve štít rozloží), vhodných do jediné specifické situace, už začíná být otravnější než v bondovkách s Brosnanem. | A teď moje méně malicherné problémy: Je to monumentální, napínavé, zábavné, fanouškovsky vděčné a pro některé lidi zřejmě emocionální (moje sestra brečela... moje sestra není až takovej cynik jako já). Ale taky je to jenom dvouhodinové skládání týmu (který se nakonec nesloží) a cliffhanger. Líbí se mi, že z toho udělali space operu. Líbí se mi, že se v Marvelu nebojí to vykydlit. Líbí se mi, že to má jenom tři (později dvě) linie, takže i když tomu nechybí velkofilmovské zdání, že se toho děje mnoho na mnoha frontách, není to chaos. Nelíbí se mi, že je to prostě půlka příběhu. To je pro mě strašně neuspokojivé, protože to nemá uzavřený příběhový oblouk, postavy se nevyvinou a nemá to žádný payoff... tedy pokud se na to nedíváte z pohledu Thanose. Pak to funguje bezvadně. Jenom s trochu kontroverzní pointou. ()

Qeo 

všechny recenze uživatele

Není to tak jednoduché skloubit tolik příběhů do jednoho, aby z toho nebyl úplný guláš. Ale nějakým zvláštním způsobem se to povedlo. Vtipný je, že to není film o hrdinech, ale o Thanosovi. To je jeho snímek a nikoho jiného. ()

hEROic 

všechny recenze uživatele

Kdo viděl všechny marvelovské sólovky, bude patrně nadšen. Je neuvěřitelné, kolik hrdinů se do tohoto díla podařilo nacpat a také kolik jich dokázalo padnout. Nejsem fanouškem megabitev, ale zde mě to nijak zvlášť nevadilo. Konec super a těším se na další díl. Něco přes 85% ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Pokud se tady najde nějaký pošetilec, který se zabývá mými pokusy o recenzování zdejších titulů ví, že jsem současnému superhrdinskému trendu rozhodně nepropadl….spíš by se dalo říci, že naopak. Všechny filmy mi přijdou na jedno brdo….nějaký bubák se snaží ovládnout zemi, něcoman mu chce jeho rejdy překazit, dost často jde o nějaký kamínek mutáček, nějaké výbuchy, nějaké efekty a nakonec je svatba a žijí šťastně až do smrti. Avengers: Infinity War? Nějaký bubák chce zničit vesmír ( zřejmě), spousta něcomanů mu v tom chce zabránit, kamínek mutáček tam je taky, stejně jako výbuchy a efekty a nakonec všechno dobře dopadne. V čem to bylo jiné, než předešlé kousky ze série Marvel Cinematic Universe? Když se mne zítra zeptáte o čem to bylo, tak vám řeknu pouze, že tam byl bubák, něcomani, nějaký kamen a hóóóóódně efektů…..a pozítří už nebudu vědět jestli šlo o Infinity War, Prvního Avengera nebo Bolka a Lolka. ()

Toka 

všechny recenze uživatele

No, musím uznat, že se bratrům Russovým povedlo skloubit tolik postav tak, aby to nějakým způosbem dávalo smysl. Dost snadno z toho mohl být nepřehledný mišmaš superhrdinů. Infinity War podle mého názoru selhává úplně někde jinde. Nemůžu se zbavit pocitu, že to celé bylo značně uspěchané. Veškeré scény mezi superhrdiny, kteří se potkávají poprvé, měli žalostně malý screen time a kvůli tomu jsme se vlastně ani nestihli vžít do jejich rolí, soucítit s nima, prožít nějaké emoce. A jsou to právě emoce, které chyběly u všech těch smrtí. Každému musí být naprosto jasné, že takřka žádná smrt v poslední části filmu není fatální. Tady to ale nevadí tolik, jako pro smrti během filmu. Nemůžu se zbavit pocitu, že nejsou fatální a tedy tak trochu zbytečné. No a pokud fatální opravdu jsou, tak byly zpracovány fakt mizerně, a to právě kvůli vměstnání všeho do dvou a půl hodin. Na takovou smrt a obřad Yondu budu vzpomínat hodně dlouho, u IW jsem neuronil ani kapku. Stejně tak mi chyběl nějaký větší segment z Thanosovy historie. A zrovna Thanos je důvod, proč se IW relativně povedlo. Celkově bych IW rozdělil na dva filmy. Z prvnotních setkání různých superhrdinů se dalo vytřískat mnohem více, stejně tak mohla být v první části bitva o Xandar. Jako tradicní marvelovský blockbuster film určitě dobrý, ale řadím ho spíše do nižších řad mého žebříčku oblíbenosti. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Před projekcí Avengers: Endgame jsem doháněl resty a ve sledu za sebou jsem si pustil Ragnaroka a Infinity War. Druhý zmiňovaný film je epická řežba, kterou jsem u komiksových filmů neviděl od prvních Avengers z roku 2012, a po slabším Ultronovi tu bratři Russoovi rozehráli smrtící partii s Thanosem a kameny nekonečna. Neptejte se mě jak, ale oni hravě dokáží mixovat humor a vážné momenty, to je to co dělá MCU úspěšným. Například když se Guardiani potkají s Avengers, tak hláškující Peter Quill/Starlord a Rocket Racoon chrlí jednu hlášku za druhou a i v omezeném čase na sebe strhávají veškerou pozornost. Scénář je vyrovnaný, nenašel jsem ve filmu výraznější hluchá místa. Bitvy s Thanosem jsou epické a Brolinův hlas se na Thanose vyloženě hodí. 5* ()

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele

Moc nevím, co sem napsat, jelikož ani tím nejúnavnějším výčtem superlativů bych nedokázal vyjádřit, proč je tento snímek tak moc vepředu před všemi ostatními. Zkusím to tedy jednoduše a rychle: (1) Neustálý přísun nové a neokoukané akce (2) Dočkáme se několika pozoruhodných setkání postav, které se ještě neznaly (3) Vousatý Cap (4) Thor a jeho Stormbreaker (5) Iron Man vs. Thanos (6) Wanda a Vision vs. Proxima Midnight a Corvus Glaive (7) Závěrečný SNAP - 100% ()

Kotletka

všechny recenze uživatele

Komentuji po dlouhé době film, který vlastně moc komentář nepotřebuje. Je přesně takový, jak si dokáže každý průměrně předvídavý člověk představit. Vlastně celý děj jako bych věděla předem. I vyznění snímku, kdo, s kým a jak bude hláškovat, kdo zemře... To všechno je zkrátka předvídatelné a v jistém smyslu tak i zbytečné, zároveň ale vím, že jsem ho musela vidět a vlastně jsem se v kině mnohdy od srdce zasmála. Takže verdikt je jasný - jít na to a vědět, že to rozhodně není film za 92%. Přesto se objevilo něco pro mne nečekaného, něco co mne na chvíli "rozsekalo": (SPOILER, ALESPOŇ PRO MĚ BY BYL, OPRAVDU NEČTĚTE NEŽ UVIDÍTE) To, že po prvních titulcích nenásledovala klasická scéna (a ještě tři další jako v GotG) - naprosto krásné vyjádření té bezmoci, temnoty. Opravdu jsem si přála, aby ani po dlouhých titulcích nebylo nic, to by mě naprosto dostalo ()

B.Wilde 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem PERFEKTNÍ! Miluju Marvelovky, ale Infinity War je prostě opravdu top, díl plný akce a překvapení! Sice na netu byla spousta předpovědí a rádoby spoilerů, ale co ve filmu nakonec bylo, to bylo myslím pro všechny velké překvápko a šok. Na to že to mělo skoro tři hodiny, nemohla jsem po naskočení titulků věřit, že už je konec filmu. Opravdu se těším na pokračování, ale tento díl opravdu stojí za to. ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Ty vole, největší komiksový digitální masakr na filmovém plátně! A to myslím v dobrém. Všeho tady je nej, nejvíc postav (což je naprosto skvělá kombinace), nejvíc akce (navíc zajímaví a na dnešní poměry i vcelku přehledná), nejdelší stopáž, nejlepší záporák. Rozhodně je třeba mít nakoukány všechny předchozí díly, jinak o hodně přijdete. Díky délce se do filmu vměstnalo opravdu hodně a už od prvních minut začíná akce a.. no uvidíte samy. Navíc se nemáte šanci nudit a humor je v rozumném množství stále přítomen. Pro mě osobně hodně velké překvapení, kam až dokáže tahle série stále růst. Rozhodně musíte vidět, 5* (Honza) Asi nejsem tak úplně fanda Avengers, ale tenhle film se mi prostě nelíbil. Když je bro tak nadšený, nechám mu 4*, já bych dala mnohem, mnohem míň. (Bára) ()

Související novinky

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

07.03.2023

Komiksové projekty se v současnosti netěší takové oblibě, jako v dobách Avengers: Infinity War a Endgame, přesto ale studiím vydělávají stále velké peníze, a tak éry Marvelu i DC směle pokračují dál.… (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Spidey se zhoupnul k miliardě

Spidey se zhoupnul k miliardě

24.12.2021

To, co se žádnému jinému filmu nepodařilo za téměř dva roky, nový Spider-Man: Bez domova zvládne za něco přes týden. Po potvrzení nejnovějších výsledků globální příjmy megahitu Sony a Marvelu z kin… (více)

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

01.10.2020

Poměrně šokující zpráva dorazila od studia Sony, potažmo Marvelu. Ve třetím Spider-Manovi s Tomem Hollandem se totiž jako záporák vrátí Electro s tváří Jamieho Foxxe. Pokud si teď v hlavě snažíte… (více)

Reklama

Reklama