Reklama

Reklama

Avengers: Infinity War

  • USA Avengers: Infinity War (více)
Trailer 1
USA, 2018, 149 min

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks), Don Heck (komiks)

Kamera:

Trent Opaloch

Hrají:

Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans, Scarlett Johansson, Don Cheadle, Benedict Cumberbatch, Tom Holland, Chadwick Boseman (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Snímek Avengers: Infinity War završuje neuvěřitelnou desetiletou cestu filmovým světem studia Marvel a přináší na stříbrná plátna nejsmrtonosnější a nejultimátnější válku všech dob. Avengers a jejich superhrdinští spojenci musí riskovat úplně vše a pokusit se porazit mocného Thanose dřív, než jeho bleskový útok, provázený ničením a zkázou, zničí vesmír jednou provždy. (Falcon)

(více)

Recenze (1 438)

cure 

všechny recenze uživatele

Dávam plný počet, pretože nikdy by som neveril, že pocítim pri marvelovkách, čo i len za mak z pocitov ako strach, ľútosť, súcit, obavu v súvislosti s postavami navlečenými v prapodivných kostýmoch, strielajúcich čokoľvek farebné a znova a znova donemlátom ožívajúcich. Tomuto kúsku sa to podarilo s bonusom navyše, keď ma prinútil zamyslieť sa nad konaním záporaka, o ktorého by som na niekde na obrázku ani nezakopol. Z vedľajšej postavy je hlavný hrdina a z hlavných hrdinov sú vedľajšie postavy. Veľa paradoxov pokope a ono to navyše aj funguje. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele

Monumentální snímek, který spojuje desetiroční práci a několik filmů dohromady. Původně jsem měl z takového množství postav strach, ale nakonec jsem zjistil, že jsem se nemusel vůbec bát. Bratři Russovi dokázali svou zručnost ve filmu „Winter Soldier“ a zvládnutí více postav jim šlo již v „Civil War“, takže moc dobře věděli, co dělají. A to platí i pro „Infinity War“. Každá postava i v tak „krátkém“ čase dostala svůj prostor a neměl jsem pocit, že by byl někdo zbytečně upozaďován či upřednostňován. Každá postava má svůj příběh, své místo, své opodstatnění v celkovém ději, žádná zápletka či podzápletka nepůsobí navíc a doplňuje skvělou mozaiku. To, co nedokázala „Justice League“ za dvě hodiny se šesti postavami, Marvel zvládnul na jedničku za stejný čas asi s padesátkou postav. Filmu dost pomáhá záporák Thanos, který sice chce zničit půlku vesmíru, což může znít dost ohraně, ale světe, div se, on k tomu má své opodstatnění, které dává smysl. Konečně tady máme padoucha s touhou ničení, ale jeho pohnutky, motivace, zkrátka vše do sebe do poslední kostičky zapadá. S Thanosem lze soucítit, lze ho litovat, člověk ho může milovat i zároveň nenávidět. Je to černobílá postava, která sice ničí, ale má své důvody a chce to dělat nejméně násilným způsobem. Už jen kvůli němu je film tak skvělý. První scéna skvěle nažene tempo a po smrti pár postav jsem se opravdu začal bát o každou, která se jen letmo vydala do boje. „Avengers: Infinity War“ je opravdu událostí roku a nejlepším komiksovým filmem, který přináší to, co nám tvůrci slíbili. Z kina jsem odcházel maximálně spokojený. Takto má vypadat vyvrcholení jedné komiksové éry. ()

FanKalEl 

všechny recenze uživatele

Civil war je oproti tomuto dielu iba trápne béčko. Šesť rokov čakania sa naplnilo a MCU nám priniesol film na ktorý len tak nezabudnem. Muselo byť skutočne náročné vytvoriť film podľa zošitov komiksu aby každý z xy hrdinov dostal dostatok priestoru a svoj kľúčový zámer na plátne. Každopádne infinity war chválim hlavne za emócie ktoré vo mne zatiaľ žiadna marvelovka nevyvolala. Jediné čo by sa tu dalo vytknúť je humor ktorý je z 3/4 zameraný na detské obecenstvo. Chápem ale že bez toho sa to nedalo. Čiže v podstate sklamanie tu nebolo v žiadnom ohľade..práveže naopak. Súboje boli jednoducho neskutočné. Vizuál bol najviac podmanivý, či už hneď v úvode alebo na niektorých planétach. Po Black Pantherovi som začal o kvalitnej akcii pochybovať, no nakoniec sme mali možnosť vidieť choreografie ktoré inovovali niečo nové. Postavy, dialógy na jednotku, no a čo sa týka Thanosa, taký super výkon som nečakal. "Flying Wizard" bol už len taká čerešnička na torte. Začalo to epicky a aj skončilo to epicky. Nekonečná vojna u mňa zvalcovala všetky predošlé mcu filmy. Dokonca som musel vymazať BvS z obľúbených filmov aby sa našlo miesto pre komiksový skvost, aký tu ešte nebol! (100%) ()

Fifipek 

všechny recenze uživatele

Tady asi pro fanouška Marvelu nebude o čem, jasných 100%. Už dlouho se mi nestalo, že bych si na konci filmu řekl wow..tohle opravdu člověka dokázalo usadit..teď bohužel celý rok čekat na pokračování. ()

HenryIvan 

všechny recenze uživatele

Sám neviem čo si o tom myslím. Takíto zmätok v hlave som po filme nemal už veľmi dlho. 5* je tu právom, keďže sme videli filmársky niečo skvelé. Keď sa pozerám na film očami Avengers ( a Guardians ) tak mi tam chýbali isté emócie. Mne jednoducho prišlo, že tie postavy nemali dostatok času na pľaci. Videli sme predsa len build-up týchto postáv v iných filmoch, no tuna, mi asi ani jeden nedokázal zahrať na city, čo mi neuveriteľne motá hlavu, keďže som to chcel a v podstate túžobne očakával. Keď sa na to ale pozriem očami Thanosa, jedného z najlepších záporakov, akých som kedy videl, tak mi film prišiel neuveriteľne emocionálny. Chvíľami máte pocit, že je tu Thanos dokonca kladná postava. Kladná postava, lebo jeho ultimátny cieľ nie je nelogický, len neuveriteľne sadistický a psychopatický a v tom sa dá vidieť ten najväčší problém ( problém nie s postavou, ale problém, kvôli ktorému je záporak ). Po zhliadnutí som v nálade, že istú chvíľu vážne nechcem vidieť film podobného rozmeru. Keď zoberiem do úvahy, že nasleduje Ant-Man and the Wasp a potom Captain Marvel, tak som rád, že nasledujú 2 relatívne pokojnejšie a v prvom prípade pohodovejšie filmy, než nás dorazí pokračovanie tohto kolosu. ()

NiaWolf 

všechny recenze uživatele

Minoritní spoilery. Co se změnilo od prvních Avengers? Hodně. Infinity War nás konečně uvádí do světa, kde Avengers narostly vážné kníry a kromě vtipů si uvědomují i vážnost situace. Film vás brzy přesvědčí, že superhrdinský film dokáže být i vážný a není k tomu vždy třeba nasadit netopýří masku (tu bez bradavek). Setkáváme se tu s prvky, po kterých fanoušci Marvelovek volali už dlouho – především pořádný záporák, který si hrdiny dává k snídani a zároveň má i jinou motivace než jen vládnout světu. Také tu postavy umírají (a těch první pět minut scénáristům vážně nikdy neodpustím) a to nejen ty okrajové, ale i ty hlavní a oblíbené. Mohu pochválit, že přestože je film značně dlouhý, tak jsem nikde neměla pocit, že by se zbytečně natahoval, nebo bych se nudila. Pěkně svižně jede svým tempem a velmi zdařile kombinuje jednotlivé dějové linky. Herci si své role užívají, ačkoliv musím říct, že výkon Elizabeth Olsen byl, stejně jako v předchozím díle, tragický a že by se určitě uplatnila v jiném typu filmu, jako je Stmívání, nebo jako Plačící anděl. Také výkon Star Lorda nebyl bůhví jak oslnivý, ale naopak se zase polepšil Thor a Captain. Triky byly velmi dobré, jen je docela kazil chaotický střih, kvůli kterému to na plátně vypadalo, jako když se někdo snaží natáčet loutkové divadlo a přitom se točí na kolotoči se třemi promile. Hudba byla perfektní, líbilo se mi, že vytáhly pár hitů z předchozích filmů, které perfektně dokreslily atmosféru. Jinak již tradičně bylo úsměvné cameo Stana Leea a potitulková scéna pro změnu patří k těm, na které není třeba čekat a stačí ji zkouknout na YT. P.S. Hrátky s reality stone byly vážně působivé. ()

Waldir 

všechny recenze uživatele

Hneď na úvod musím podotknúť, že som z počiatku nepatril medzi najväčších nadšencov MCU a viem takmer každému filmu z univerza čo to vytknúť, avšak Avengers: Infinity War, aj bez všetkého hypeu naokolo, je regulárne jeden z najväčších blockbusterov všetkých čias, s kopou epických výjavov a kopou dejových liniek, spojených do jedného filmu, ktoré komplexne držia ako jeden ucelený celok s hlavou a pätou. Naozaj veľkolepý kino-zážitok, ktorý je stvorený pre obrovské sály. Prečo to teraz teda funguje lepšie ako v predchádzajúcich častiach? Pretože záporak. Tentokrát našim hlavným hrdinom hrozí, že Thanosa neporazia a okrem toho, konečne v MCU vnímame záporného hrdinu ako osobu s vlastnou logikou, motiváciou a cieľom, ktorý nie je len tak náhodne "niekto zlý". Nešetrí sa ani s emóciami nabitými scénami (ktorých je tu omnoho viac ako by niekto od Avengerov očakával), ktorým napomáha fakt, že s danými postavami sme si už prešli jednú celú dekádu, za ktorou robí Infinity War jednu obrovskú bodku (alebo otáznik? :). Klobúk dole bratom Russovcom za skvelú prácu. ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Bratři Russovi mají jeden problém, a to je marketing. Proč? Pač slibovali, že to nebude dvojdíl ale dva separátní díly. Do jisté míry nekecali ale to by se musel tento díly jmenovat Thanos: Infinity War a ten následný Avengers 3 – a něco co není známo. A byla by to krásná trilogie, ale chápu, že Thanos není pro širší veřejnost moc atraktivní název. A: IW je tak první Marvelovka o záporákovi než o komkoliv jiném. Proč také. Ostatní Avengery už za 10 let známe více než kohokoliv jiného, a tak musel dostat prostor hlavní padouch a své pocty využil každou minutou na plátně. Marvel dokázal, že padouch může mít i vlastní duši a trojrozměrný profil s přesahem takovým, že i ty nejmocnější hrdinové v celém vesmíru působí jako papírový panáčci a porazit Thanose bude opravdu chtít heroický výkon. Ale i přesto si film zachovává smrtelnou podobu a stojí pevně na zemi, takže dojde i na negativní emoce. 10 let chodím na všechny MCU Marvelovky (unikl mi jen Neuvěřitelný Hulk) je mi už přes 30 a mám dvě děti, ale tohle je ten typ filmu, který mě dostane do kina, protože na tohle se chodí do kina. Nejlepší Marvelovka? Na tohle nehraju :-) pro mě každá Marvelovka je nejlepší a trochu jiná… ()

Whitebeard 

všechny recenze uživatele

Bylo to dobrý, bylo to v první řadě vtipný, zábavný. Ale moc nechápu ten absolutní hype a 91% na CSFD. Sem tam jsem se nachytal, že se i nudím. Chvílemi výborný, chvílemi slabý.Několik postav mi přišlo, že už v Avengers nemají co dělat vzhledem k tomu, jaký záporáci a Avengers proti sobě jdou. Dobrá jednohubka, která poměrně slušně uteče a 4- ()

radaza 

všechny recenze uživatele

Pokud tomu neuděláme body a návštěvností konec, budou pokračovat komixové záplavy stále dál a dál. Šablona superpadouch chce ovládnout město, zemi, svět, vesmír a superhrdina, superhrdinka, superhrdinové ho zachrání...hodně triků, akce a nějaké hláškovací vtipné figury v tisíci obměnách .....ach jo. Kde jsou chvíle, kdy mě i mainstreamové filmy dokázaly překvapovat, donutit k zamyšlení nebo zaujmout režisérskou prací. Všichni poslouchají Rihannu, ad. zpěváky , kteří znějí podobně...stejně jako komixové filmy. Velkolepé zaujmou....ale kdo za pár měsíců ví víc, než že v tom jisté postavy zvítězily nad zlem..... ()

Torpid 

všechny recenze uživatele

Hu,Hůů ----- Marvel vláčku, plný hláškujících superhrdinů, zvesela ti mávám a vystupuju na perón. Odcházím zdechnout do mlhy 21. století, věku PR a merketingu, s vědomím, že jsem právě viděl 11. nejlepší film všech dob. ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Po druhém shlédnutí mám své pocity ještě smíšenější a to proto, že po x MCU snímcích je ta nudná a pitomá akce konečně zábavná, pitomou ale zůstává a to ten film příšerně shazuje. Nejde tam nic brát vážně. Infinity war? To není válka, to je jen kompilace několika přeplácaných soubojů, dělaných na efekt a ne na smysl, protože diváka napadne hned několik cest, jak souboj vyhrát či prohrát daleko efektivněji. To se objevovalo i dříve, zde to však tvoří pomalu 90% celého filmu. Což ale znatelně ubírá příběhu, který tu svým způsobem je ale v natolik nechutně rozdrásané a často nelogické formě, že kdyby byl film pouhou 100% kompilací bojových scének, dával by smysl daleko větší. Už jen ten malthusiánský hlavní záporák, jehož cíl a pohnutky také ztrácejí na vážnosti, když scénář neumí pracovat s takovými těžko uchopitelnými prvky jako rukavice, která ti vyčaruje naprosto vše. Na druhou stranu je ale obohacen špetkou charakteru, což je něco, co MCU těžce postrádá. To vše ale není dostatečně rozvinuto, neboť víc než jemu dají prostor random africké CGI bitce, která patří do stejné kategorie jako předchozí souboje, ale která vyniká jedním naprosto vtipným ústupkem tvůrců a to dosadit do role armády afrických kmenů bílé komparzisty, mimo jiné. Vlastně nejde brát vážně snad taky proto, že jejich způsob boje (tedy cepy a kopí) rozhodně nesedí na utopistickou africkou zemi jejíž vládce je nejbohatší muž na zemi. A kdybych pokračoval, fejlů a stupidit by se našlo spoustu, na konec jen dodám, že Paul Bettany je skutečně víc sexy bez trapné CGI úpravy. Nevím co dnešní děcka hulí, že tyhle věci žerou, ale co už, někde si přece musejí zvyšovat sebevědomí, že se vyznají v kinematografii. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

První část finále Avengers je předevšim epickou přehlídkou akce, přičemž scén, kdy Avengers někoho honěj nebo s nim bojujou je víc, než dialogů. Ale i jako velkej fanoušek akčních bijáků musim říct, že tentokrát by méně bylo více. Prostě mi scházel větší prostor pro vyprávění příběhu a víc emocí. Spokojenej jsem naopak byl s Brolinovym záporákem, kterej nebyl uplně černobílej a dostal spoustu prostoru. Snad druhá část finále tuhle (i přes moje výhrady) vysoce nastavenou laťku překoná a přihodí vedle epický filmařiny taky epický završení tolik let budovanýho Marveláckýho univerza. Jenže i když se momentálně zdá odchod nemála Avengerů jako hotová věc, vsadim se o cokoliv, že se najde nějaká obezlička, která minimálně většinu z odchozivších vrátí zpátky do hry (stačí se podivat na další plánovaný bijáky, který prequealama určitě nebudou) a osudovost nebo epičnost v tomhle smyslu bude fuč. Čtvrtá silná hvězda za skvělou akci a standardní (takže perfektní) Marveláckou filmařinu. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Tentokrát sa s tým Marvel nepáral. Neveril som, ale Thanos je naozaj konečne poriadny záporák a navyše - a to nerád priznávam - s charizmou. Aj napriek pokrivenej mysli. SPOILER ALERT: Po takej genocíde hrdinov, čo tu nastala som naozaj zvedavý na pokračovanie o rok. KONIEC SPOILERU Každopádne vôbec nebolo cítiť, že je to vôbec najdlhší film vrámci MCU a bratom Russovcom sa podarilo takmer nemožné - každá postava dostala vyvážene veľa priestoru. Je to 18. film v sérii a bavil ma počas celých 150 minút, čo je pri takomto type filmu malý zázrak (po už toľkých predkračovaniach). Marvel dokázal chytiť druhý dych, stemnieť a o rok sa nám zakončí jedna veľká éra. Áno, aj takéto blockbustre točiť konštantne na úrovni je umenie. 8/10 [#21/2018] ()

Professor Zoom 

všechny recenze uživatele

Tak po 2 týždňoch a 2 pozretiach by sa myslím patrila aj recenzia. Základnou otázkou je: Podarilo sa Marvelu vopchať 10 rokov tvorby do jedného filmu ? - Na 95% áno. Zvyšných 5% sú skôr také maličkosti, čo vo filme mohli byť, ale nie sú. Filmu takýchto rozmerov to samozrejme neublížilo, pretože film je to naozaj velkolepý. Pri počte týchto hrdinov si poviete, či vôbec majú vo filme dosť priestoru. Niektorí ho majú viac a niektorí minimum. Každý z nich má však takú tú svoju chvíľku slávy. I keď film nesie názov Avengers, je to skôr film o Thanosovi. Thanos funguje dokonalo ako antagonista, ale aj protagonista. Josh Brolin podal skutočne úžasný výkon (možno až nad moje očakávania). Interakcie medzi postavami hrdinov fungujú na jednotku. Huba opäť dokonalá. Inak nemám moc k filmu viac čo dodať, teraz už len treba vyčkať na štvrtý film, Ale jednou zostávajúcou otázkou je: Je tento film lepší než prvý Avengers ? -...... ()

KafuR 

všechny recenze uživatele

Jednou to příjit muselo a Thanos přišel. Bez nějakého vysvětlování, bez příkras, za to s padáním hlav hned od začátku. Parádní úvod, který se s ničím a nikým nemazlí a uvádí do chaosu, který potrvá praktický celý film. Vzhledem k množství postav je děj dost zasekaný a rozkouskovaný, tu dialogy, tu seznamováním a jednotlivé epizodky jsou nevyrovnané v závislosti na postavách. Závěr nezávěr účel ale splnil, na druhou část navnadil a všechny ty neporazitelné superhrdiny dostal tam, kde jsme je ještě neviděli. ()

Killingjoke 

všechny recenze uživatele

Tak tady už si ze mě někdo vážně dělá prdel s tím hodnocením! Co proboha na tom bylo tak úžasného? Dvou a půl hodinový trip z bodu A do bodu B, klasicky marvelovsky hnusné kamerové filtry, CGI co rve oči, ty nejdebilnější vtipy co si jen dokážu představit a záporák s pochybnou motivací, který půlku doby co je na plátně zase fňuká a pláče? A ukazuje to tu krásnou propracovanost těch marvelovských omalovánek... Thanos není schopen deset let získat jediný šutr, aby to pak levou zadní sfoukl za pár hodin a získal je za tu dobu hned všechny. Fakt tleskám takové pečlivě budované genialitě! OK, jestli tenhle filmový pokus má být dnes brán jako vrchol kinematografie, asi by měl vážně přijít konec světa, protože ta slepá honorace komiksových debilit už vážně není normální a normálně začínám komiksovky všeho druhu, díky tomu upřímně nesnášet... ()

Související novinky

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

07.03.2023

Komiksové projekty se v současnosti netěší takové oblibě, jako v dobách Avengers: Infinity War a Endgame, přesto ale studiím vydělávají stále velké peníze, a tak éry Marvelu i DC směle pokračují dál.… (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Spidey se zhoupnul k miliardě

Spidey se zhoupnul k miliardě

24.12.2021

To, co se žádnému jinému filmu nepodařilo za téměř dva roky, nový Spider-Man: Bez domova zvládne za něco přes týden. Po potvrzení nejnovějších výsledků globální příjmy megahitu Sony a Marvelu z kin… (více)

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

01.10.2020

Poměrně šokující zpráva dorazila od studia Sony, potažmo Marvelu. Ve třetím Spider-Manovi s Tomem Hollandem se totiž jako záporák vrátí Electro s tváří Jamieho Foxxe. Pokud si teď v hlavě snažíte… (více)

Reklama

Reklama