Reklama

Reklama

Avengers: Infinity War

  • USA Avengers: Infinity War (více)
Trailer 2
USA, 2018, 149 min

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks), Don Heck (komiks)

Kamera:

Trent Opaloch

Hrají:

Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans, Scarlett Johansson, Don Cheadle, Benedict Cumberbatch, Tom Holland, Chadwick Boseman (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Snímek Avengers: Infinity War završuje neuvěřitelnou desetiletou cestu filmovým světem studia Marvel a přináší na stříbrná plátna nejsmrtonosnější a nejultimátnější válku všech dob. Avengers a jejich superhrdinští spojenci musí riskovat úplně vše a pokusit se porazit mocného Thanose dřív, než jeho bleskový útok, provázený ničením a zkázou, zničí vesmír jednou provždy. (Falcon)

(více)

Recenze (1 438)

Torgal 

všechny recenze uživatele

Tento materiál sa asi lepšie ukočírovať nedal. Od začiatku sa šliape do plných - smrť prvých obľúbených postav série príde už v úvodnej scéne - a to sa ešte Thanosova družina len rozbieha. Scény, ktoré by inde boli pompéznym vyvrcholením veľkofilmu sú tu len malé kúsky kolosálnej trikovej mozaiky. Obrovským plusom je samotný Thanos. Marvelu je častokrát vyčítané, že jeho záporáci sú fádny, Thanos toto tvrdenie ale stavia na hlavu a je jednoznačne najzaujímavejšou postavou filmu. Prečo teda nejdem s hodnotením na maximum? Takéto od reality odtrhnuté pixelové orgie ma už jednoducho nedokážu tak pohltiť ako kedysi. Power level všetkých postáv je na tak vysokej úrovni, že sa už vôbec nedajú odhadnúť ich limity a nič nie je nemožné. A práve to, že scenáristi si môžu vymyslieť čokoľvek (a v prípade Iron Mana to aj robia) uberá napätie všetkému na plátne. Smerovanie príbehu je pritom očividné ďaleko dopredu, pričom osudové a humorné scény sa v ňom striedajú bez ladu a skladu. Karty sú do pokračovania ale rozdané veľmi sľubne. 8+/10 ()

michald99 

všechny recenze uživatele

Film mi sedl a to zejména ze dvou důvodů. Tvůrci se konečně odvážili strčit trochu té krve a nadávek mezi scény a celkový zážitek tak dostal úplně nový nádech, viz výborná úvodní scénka. A obecně, pojetí filmu vypadalo dost jistější a pevnější i co se scénáře týče, nikdo se nesnažil chodit kolem horké kaše a tak bitky a šarvátky servírují jedna po druhé, jako na běžícím pásu, přesto si však děj zachovává jasnou a srozumitelnou kostru (která je ve své podstatě dost banální, že, ufon hledá svítící šutry). Přesto mě konec zklamal i potěšil zároveň. Humor nevadil. Jo a ten, kdo k tomu dělal český titulky, je génius. ||80%|| ()

Critic 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru je to určitě to nejlepší co zatím bylo natočeno. CGI na nejlepší možné úrovni, povedené vtipy, skvělý záporňák, akční scény co mají hlavu a patu. Je to zvláštní, že to je de facto stejná blbost jako Justice League, ale přitom mě to baví tak moc jak mě DC filmy nudí. ()

emdvojka 

všechny recenze uživatele

Ánoo, sú tam všetci. Od hláškujúcich Strážcov galaxie cez upjatého doctora Strange po poloboha Thora, vážného Iron Mana až po naivného mladého Spidermana.Celé sa to odohráva vo svete záporáka Thanosa, a zároveň i v iných svetoch a samozrejme to vyústi v epický súboj na Zemi v skrytej krajine super hrdinu Black Panthera. Tvorcovia to vymysleli tak, aby nikto neostal v pozadí, čo sa mi páči, tak isto, ako zaujímavá kombinácia drámy, akcie, humoru i lásky. Toto všetko nájdete v najväčšej a najdrahšej filmovej tvorbe štúdia Marvel, ktorá nám ponúka všetkých jej hrdinov na jednom mieste a je len na nás či sa nám tento súlad pozdáva a či nie... ja hovorím áno, pozdáva a teším sa, ako sa popasujú z druhou časťou tejto filmarčiny.... ()

misbos 

všechny recenze uživatele

Čistá zábava, člověk už ví, co má čekat, a dostane zase o trochu (trochu víc) navíc, řemeslo je na jedničku (v rámci žánru), co dodat? ()

gazogazo 

všechny recenze uživatele

Vůbec už netuším, co to tam běhá za homosexuální transvestity a proč je na jednom bojišti holka, co umí kopat a týpek co ovládá úplně všechno ve vesmíru skoro prohraje, ale od poslední komixový píčoviny - imperiálního vývozu hrdiny cocacoly to šlo zas trochu nahoru. Opravdu je i tady tolik lidí, co sjíždějí pohledem maskulinní generické superhrdiny ? A co z toho jako máte ? Ty příběhy tu byly vždycky, proč je musel začít zpracovávat masokombinát filmového průmyslu čerstvé šťávy? Aneb Marvel má jeden scénář a jen hází kostkami. Jo pardon .Nikdo nechtěl vysát / přetvořit / zničit planetu Zemi , tak to si zaslouží ocenit ! ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný eintopf, do kterého Marvel narval, zamíchal a protřepal všechny možné postavy z celého vesmíru. Nutně se tak v tom musí vyskytovat i postavy, které diváka štvou. Mě nejvíc prudil Chris Pratt a Josh Brolin. Dívat se celou dobu na Brolinovu nesympatickou digitální držku bylo dost utrpení. Většina ostatních záporáků byla celkem zajímavá a dostatečně ulitmativní. Ze superbytosti Visiona se stal uplakánek. I přes výhrady to byl koukatelný zvládnutý film. Místy nudně nabouchaný, místy skvělý. ()

TheSompeque 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, nemám moc v oblibě MARVEL filmy, protože se dají shrnout do několika bodů: často trapný humor, jistá dětinskost, přehnaná síla hlavních hrdinů, (jasně, jsou to superhrdinové, ale stejně) šílená akce a nezajímavé dialogy. Ovšem Avengers mne uvedlo do opaku, že to nemusí být vždy. Humor sice stále trapný je, (pokud vám je deset, tak se asi smíchy budete mlátit do stehen) ale atmosféra zmatku a úpadku světa byla skvělá. Už to nebylo takové to typické marvelovské "hele, sami jsme slabé kusy, co by celý vesmír samotní neporazily, ale dohromady to dáme!" Ne úplně. Film má celkem ponurejší atmosféru, která není stálá. Infinity War se dělí na několik dějových linek, které některé trvají až příliš dlouho. Celková délka filmu se téměř přibližuje třem hodinám. Každý linka má svůj čas a ne všechny vyloženě chcete vidět pokračovat dál, ba dokonce i některé byste radši vystřihli a nebylo by vám to líto. Dialogy jsou opět to, co byste od akčního superhrdinského filmu čekali, avšak jedna z hlavních postav, záporák Thanos, povyšuje film svými vstupy na vyšší metu. Jeho si vyloženě užijete. Co se týče prostředí, na plátně se prostřídají na pohled zajímavé lokace, které nezklamou. Avengers: Infinity War končí otevřeně, tudíž můžeme pravděpodobně za rok očekávat pokračování, které snad nebude špatné. Celkově mne film překvapil, avšak 93%, které mu přisuzuje CSFD, bych mu nedal, nanejvýš 80%. Zase po dlouhé době film od Marvel, který mne zaujal z traileru (a to je dobře) a nezklamal. 4/5 ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Pro mě v podstatě stejné jako předchozí filmy. Spousta hlavních postav, ale žádná z nich nedostane prostor se skutečně předvést. Brolinův záporák naopak dostane prostoru nejvíc, není ale černobílý a má i celkem uvěřitelné motivace. Díky velkému množství postav, je ale příběh tak rozkouskovaný, až se brzy stává špatně čitelným a nepřehledným. To je nejvíce patrné v druhé polovině filmu, kde se konstantně bojuje v digitálních orgiích, až je toho člověk přesycen až znechucen. Příležitostné odlehčení malými vtípky někdy funguje a někdy zase ne. Závěr mě ale opravdu dostal, kdy se po více něž dvouhodinové řežbě místo očekávaného vyvrcholení, dočkáme jen prachsprostého mega clifhangeru. Od Marvelu mám mnohem raději sólovky s omezeným množstvím postav ale o to smysluplnějším příběhem, Avengers prostě nejsou pro mě. Slabší tři. ()

caramell 

všechny recenze uživatele

Hodně hutný filmový zážitek. A nebýt infantilního humoru, byl by ještě hutnější. Jeden z filmů, kde je celkem těžké vše pojmout během jednoho shlédnutí, protože film nabízí opravdu hodně podnětů a není v něm chvíle na odpočinek. Ale Winter Soldier je lepší ()

Davidkkk 

všechny recenze uživatele

Epické dobrodružství, které sází na velkolepou akci, která bohužel zastiňuje vývoj bravurních charakterů. Stačila by výřečnější, příběhově vázaná půlhodinka a vše by bylo o řád blíže k dokonalosti. ()

kilobyte 

všechny recenze uživatele

SPOILER! Konečně pořádný nářez od Marvelu. Jediné co mě více zklamalo, bylo Thanosovo získávání kamenů stylem: "Dobrý den pane Thanosi. Tady máte další kámen, pomocí kterého chcete vyhladit půlku živých stvoření ve vesmíru, ale prosím neubližujte mě a mým přátelům." Takhle by se superhrdinové chovat asi neměli. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

První porážka Avengrů? Nevím, tak dalece ty komiksy neznám. Je to samozřejmě zase výživná podívaná (někdy až moc) s triky daleko za hranicí představivosti. Občas se povede i nějaký fór a Thanos se šesti magickými kameny je tentokrát opravdu nepřemožitelný. Těším se na Endgame a doufám, že hrdinové najdou způsob jak to zvrátit a znovu slavně zvítězit. ()

AxelWers 

všechny recenze uživatele

Tak to bol nárez, hoci v zásade sa to dejom príliš neodlišovalo od ostatných MCU filmov, ale * navyše, že sa nemôžem dočkať Endgame! ()

ViktorS 

všechny recenze uživatele

Tento film ma asi nikdy neprestane baviť. Keď som ho prvýkrát videl, tak som žasol, kam až sa Marvel posunul za tie roky a žasnem doteraz. Tak ako veľa iných ľudí aj ja som sa bál, že v tom bude úplný guláš. Že je proste nemožné vtesnať do jedného filmu toľko postáv a každej nechať vlastný priestor. Ale tento film je dôkazom, že to možné je. Každý si stihol počas filmu povedať svoje. Akcia... tak o tú v tomto filme nie je núdza, prakticky každú chvíľu sa niečo deje. Ale nelezie to na nervy, pretože každá akcia je vždy v niečom iná. Nechýbajú tu však ani dramatickejšie alebo vtipnejšie scény, ktoré zasa obohatia príbehovú stránku filmu alebo ju pekne odľahčia. Žiadna scéna však neodľahčí film natoľko, aby stratil vážnosť v momente, keď Thanos príde na scénu. Thanos je skutočne rozporuplná postava. Na jednej strane to je (tak ako ho nazvali na jeho domovskej planéte) "šialenec", ktorý chce vyvraždiť polovicu vesmíru, ale ako Thanos sám povedal: ,,Najťažšie rozhodnutia si vyžadujú najsilnejšiu vôľu". A práve vďaka týmto logickým a inteligentne znejúcim prehovorom, ktorých je vo filme oveľa viac sa mne a určite aj veľa ďalším ľuďom Thanos nejaví ako úplný šialenec. Pretože to čo chce urobiť, nechce spraviť pre svoje potešenie, ale pre rovnováhu vesmíru. Ale vraždiť je zlé, to sa proste nedá poprieť, lenže keď to inak nejde... Je to fakt diskutabilné a to sa mi na tomto filme páči. A teraz trocha mimo filmu tu musím dodať - Sk dabing: Keďže teraz som mal možnosť pozrieť si tento film v slovenčine, tak som to aj využil. Ako veľa Slovákov som aj ja tento film videl skôr po česky, takže zo subjektívneho hľadiska tu malo určite veľa ľudí problém si zvyknúť na slovenský dabing kvôli sile zvyku. Z objektívneho hľadiska sa však jedná o skvelý dabing z dobrým výberom hlasov a hereckým prevedením. ()

Související novinky

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

07.03.2023

Komiksové projekty se v současnosti netěší takové oblibě, jako v dobách Avengers: Infinity War a Endgame, přesto ale studiím vydělávají stále velké peníze, a tak éry Marvelu i DC směle pokračují dál.… (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Spidey se zhoupnul k miliardě

Spidey se zhoupnul k miliardě

24.12.2021

To, co se žádnému jinému filmu nepodařilo za téměř dva roky, nový Spider-Man: Bez domova zvládne za něco přes týden. Po potvrzení nejnovějších výsledků globální příjmy megahitu Sony a Marvelu z kin… (více)

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

01.10.2020

Poměrně šokující zpráva dorazila od studia Sony, potažmo Marvelu. Ve třetím Spider-Manovi s Tomem Hollandem se totiž jako záporák vrátí Electro s tváří Jamieho Foxxe. Pokud si teď v hlavě snažíte… (více)

Reklama

Reklama