Reklama

Reklama

Avengers: Infinity War

  • USA Avengers: Infinity War (více)
Trailer 2
USA, 2018, 149 min

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks), Don Heck (komiks)

Kamera:

Trent Opaloch

Hrají:

Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans, Scarlett Johansson, Don Cheadle, Benedict Cumberbatch, Tom Holland, Chadwick Boseman (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Snímek Avengers: Infinity War završuje neuvěřitelnou desetiletou cestu filmovým světem studia Marvel a přináší na stříbrná plátna nejsmrtonosnější a nejultimátnější válku všech dob. Avengers a jejich superhrdinští spojenci musí riskovat úplně vše a pokusit se porazit mocného Thanose dřív, než jeho bleskový útok, provázený ničením a zkázou, zničí vesmír jednou provždy. (Falcon)

(více)

Recenze (1 438)

Stíba 

všechny recenze uživatele

Jasně nejlepší ze třech dílů Avengers a asi i nejlepší Marvelovka za dlouhou dobu. Nabušený a dobře vymyšlený a poskládaný děj, tuny postav co spolu skvěle ladí a velmi vydařený záporák. Takhle to má vypadat. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"To jste nikdy neviděli kosmickou loď? U Avangers? .. Nejmocnější hrdinové světa! .. Jako Kevin Bacon?" Téhle bombastické marvelovské sci-fi akci rozhodně nechyběl vtip. "Vy jste vážně řekl: V míře dosud nevídané?" ()

Jajar 

všechny recenze uživatele

Nejznámější superhrdinové z marvelovských snímků musí čelit temnému válečníkovi Thanosovi, který chce za pomoci Infinity Stones ovládnout svět. Kolem mocných kamenů se ostatně točí tři úvodní, dějové linky snímku. Thor potká Strážce Galaxie, kteří se následně pokusí najít Reality Stone na planetě Knowhere, dřív než tam dorazí nepřítel. Iron Man a Spider-Man se po velké bitvě v srdci New Yorku ocitnou na vesmírné lodi, kde musí zachránit Doctora Strange střežícího Time Stone. A konečně největší skupina hrdinů v čele se Stevem Rogersem odchází do Wakandy, aby zničila Mind Stone zabudovaný do Visiona. Na jednom místě se tam potká třeba Captain America, Bruce Banner nebo Black Panther.___V Infinity War se objeví ohromné množství postav, z nichž každá dostane přiměřený časový prostor. Film nepůsobí ani trochu přeplácaně nebo chaoticky (jako třeba některé sekce v Civil War). Bratři Russoové totiž natočili fakt epické dobrodružství se skvěle poskládaným narativem, ve kterém se pozorný divák neztratí. Poutavé a napínavé vyprávění plné velké akce, co má ohromný spád a rychle odsýpá. S legendárním záporákem v podání Joshe Brolina. Humor docela funguje (zvlášť u Guardians of the Galaxy) a ultimátní bitvy v poslední hodině stopáže také. Tvůrci se navíc nebáli nechat zemřít různé hlavní i vedlejší charaktery. Samozřejmě se mnohokrát nabízí prodloužení a lepší vysvětlení některých dějových linek (např. vztah Wandy a Vision), ale Infinity War je celovečerní, 150 minut dlouhý film (ne seriál), takže víc se do něj prostě nacpat nedá. V rámci možností moc dobrý výsledek a velké překvapení. Hlavně pro fanoušky MCU. Kdo neviděl celou sérii, tak se asi moc chytat nebude. ()

AloisNeuman 

všechny recenze uživatele

Přes dvě hodiny zábavy a žádné hluché místo. A počkejte si na úplný konec titulků. Co se týká kontinuity pokud je to váš první film těžko říct zda se budete orientovat, ale smích a sranda to vynahradí. DLOUHO jsem v plném kině nezažil hrobove ticho na konci. ()

Withree 

všechny recenze uživatele

Začněme tím nejvíce pozitivním, po vyhajpované ale standardní jedničce a naprosto nudné dvojce jsou třetí Avengeři tím nejlepším crossoverem v rámci Marvel univerza. Samozřejmě vybalancovat čas pro 60 postav není zrovna jednoduché, ovšem bratrům na režisérské stoličce se to povedlo ukočírovat s přehledem. Další stránkou je humor, který se zde vyskytuje v opravdu hojné míře, ale neruší tolik jako například u Ragnaroka. No a posledním kladem je samotný Thanos, hlavní postava filmu a bezkonkurečně nejlepší záporák univerza. Jakmile se objeví na scéně, můžete si být jisti, že žádného hrdinu nenechá odejít bez toho, aby důrazně vysvětlil, jak se věcí mají a mít budou. A je jedno, jestli to bude přes pěsti nebo slova. Film se dá velice snadno užít a ty 2 a půl hodiny uteče jak voda. Ale na konci tomu bude i přesto něco chybět. Jop, ty další 2 a půl hodiny. Narozdíl od slibů bratrů Russových a Kevina Feige, že Avengers 3 jsou samostatná marvelovka, se na konci dívám na cliffhanger z ranku Šmakovy dračí pouště. Navíc cesta k němu je až bolestivě předvídatelná. Paradoxně jsou tak třetí Avengers obsahově příliš plytcí a po skončení filmu jsem si říkal, že ten opravdový příběh nabídne až čtvrtý díl. Infinity War je "jen" dobře natočenou jednohubkou před opravdovým nášupem. ()

Hashirama 

všechny recenze uživatele

Není to nejlepší film v historii, ale zdaleka nejepičtější bez pochyb. Dvouapůlhodinový kolos, který jede od první do poslední minuty na 130 %, s nulovou expozicí a s nulovými kudrlinkami. Absolutní peklo na plátně a ráj v očích fans. Film, který vám nedá vydechnout ani na vteřinu, srší trikovými a akčními nápady. Film tak rozvětvený a obsáhlý, ale zároveň plně funkční a kompaktní. Film, který je dojemný, vtipný, osudový, epický a dávající pocit, že tady se opravdu hraje o všechno. Film, který těží potenciál svých charakterů až na dřeň, a to těch zavedených i nových (nového). Jednoduše MUST SEE devastující vrchol největšího experimentu v dějinách kinematografie. Popravdě nevím, co za rok čekat víc... ()

Clockwooork 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný jak něco, co je mnohdy bizarní a tak nesourodý, s takovou infantilní zápletkou, může být takhle zábavné a držet pohromadě. Brolin jako Thanos je marvelovský strop, těch deset let na trůně... Muselo být hodně těžký najít někoho, kdo tý postavě dá hloubku, tvar a fanboys mu budou věřit. Smekám ()

vikino1 

všechny recenze uživatele

Tak a je to tady :-). To co, započali Iron manem 1 před deseti lety, zakončili dnes Infiniti War. Musím uznat, že skloubit film s tolika postavami je docela kumšt a Marvelu se to v tomto povedlo na jedna mínus. Byly tam úplně všichni - teda až na Antmena, Wasp a Howkaye (první dva to asi nestihli, kvůli natáčení dvojky Antmena a Renner, ten už asi nestíhá vůbec). Patnáct minut před koncem zavládlo v kině hrobové ticho. Myslím, že takový konec nečekal nikdo v sálu. Teda až na mě :-). Bylo to dáno hlavně věkovým průměrem osazenstva, který byl tak 14,5 roku (jinak bylo vyprodáno). Škoda, škoda pár wtf momentů jak se Benner naučil ovládat Hulkobijce, proč si Thanos oblíbil právě tohle zelený děcko - že hledalo maminku ???, nebo třeba krátký výlet Dr.Strange do vesmíru, který přežil bez škrábnutí, škoda, že na Wakandě nebyl Spiderman, aby jim připoměl 300 Bitva u Thermopil, aby Wakandané použili něco málo z vojenské taktiky a ne tam jen pobíhali jak tlupa splašených opic (to mi chybělo hodně). Plusy - konečně kvalitní záporák, kterej zabije víc lidí, upgrade spidermanovýho obleku, dobře se povedlo provázat Strážce galaxie s Avengers vesmírem (a pokud to oko měli vymyšlený už v prvním díle strážců tak smekám), tradičně boží Rocket. A proč vlastně nedám plnej počet ? PROTOŽE Z HULKA UDĚLALI ZBABĚLCE !!! KURVA !!! Mordovat lidi z Hydry nebo emzáky z jedničky ho bavilo, ale jak dostane na budku od Thanose tak do konce filmu už nevyleze. A takovýmu promrhanýmu potenciálu já plnej počet nedám. ()

Dolby.130 

všechny recenze uživatele

No ako by som to len zhrnul. Bol to perfektný film. Vyplatilo sa čakať. Taký epicky film som snáď ani nevidel. V podstate všetko čo sa vo filme stalo skoro nič z toho som nečakal. Ten koniec bol taký nečakaný že čakať rok na pokračovanie má zabije. Na to že tam bolo plno hviezd veľa postáv všetko bolo dokonalé zasadené do deja. Určite si to pôjdem pozrieť ešte raz minimálne. Toto vyvrcholenie 10 ročnej cesty filmov od marvelu bolo perfektne. Thanos tak ten bol dokonalý zaporak. Dávam 5* 100% lebo niet čo vytknúť. No proste paráda!!!! ()

Sweat55 

všechny recenze uživatele

Největší Marvelovka? Určitě! Nejlepší Marvelovka? To už bych netvrdil. I tak ale bratři Russoovi naservírovali komiksový nerdgasmus, jenž opět potvrzuje, že tito dva pánové jsou to nejlepší, co kdy MCU potkalo. Akcí se tady opravdu nešetří, mlátí se to hlava nehlava od první minuty, a jestli jste neviděli předchozí marvelovky a hlavně třetího Thora, jste v koncích. Tady se na nic nečeká. Naštěstí je akce čistá a přehledná, tak jak je u těchto tvůrců zvykem. Postav je tu přehršel, ale ze všemi je zacházeno s respektem a každý má dostatek svého prostoru aby zazářil. Humor tu klasicky je, naštěstí není tak na sílu jako ve třetím Thorovi, ale objevuje se plynule a nikdy nezačne vadit. No a pak je tu Thanos. Jeden z těch "lepších" (asi nejlepší z MCU) padouchů. Josh Brolin je prostě bůh a díky svému perfektnímu hlasu a motion capture dává šílenému titánovy ten správný šmrnc, jaký taková postava potřebuje. Thanos má sice krvavý plán, ale ten plán dokáže skvěle prodat, takže se několikrát přistihnete, jak s ním vlastně souhlasíte a rozumíte mu. Bravo! Nakonec všechno dobře dopadlo a já zatím můžu jenom tiše doufat, aby druhá část byla stejně emocionálně silná jako Infinity War a aby nakonec vznikl ten nejepičtější konec, jaký si dokážeme představit. ()

DarthFailord 

všechny recenze uživatele

Tak...mnozí z Vás mi psali, kde je moje recenze a jaký tento film byl. Nebyl jsem se schopen rozhodnout hned po první projekci. A tak jsem vyrazil na druhou. Abyste mne nechápali špatně, nerozhodoval jsem se, jaký film Avengers jsou, ale jak moc dobří jsou. A nutno říct, že po druhé projekci, která se mi líbila ještě víc, jsem naprosto přesvědčen, že to je to nejlepší, co nám MCU zatím naservírovalo. Je až neuvěřitelné, jak bratři režiséři dokázali udělat tak kompaktní snímek s tolika hrdiny na jednom místě. Žádná z postav nebyla vyloženě zbytečná a sledovat interakci tolika postav koncentrovaných na jednom místě byla prostě a jednoduše naprostá lambáda. I přes celkem drsnou stopáž na marvelovský film jsem se bavil od začátku až do konce. Když pominu Thorovu linku, která pro mne byla asi nejlepší, tak si celý film urval pro sebe arcilotr, ó všemocný Thanos. Tak propracovaný záporák tady opravdu dlouho nebyl a ke konci filmu jsem mu dokonce fandil víc než hrdinům. Jeho pohnutky a motivy byly uvěřitelné a celkem logicky opodstatněné a jeho vztah s Gamorou tu byl vykreslen vskutku skvěle. Hltal jsem každou jeho scénu už od začátku, kdy dal opravdu stylově na budku Hulkovi, který se pak bál celý film vylézt zpátky na plátno, aby náhodou nedostal znovu a ještě víc. Co mne se na filmu líbilo asi nejvíce byl způsob, jakým všichni do jednoho dostávali na frak od začátku filmu až do konce. V podstatě každý větší souboj byl ukončen zkázou a zklamáním mnoha fanoušků. Tu umřel tem a tu zas ten. Až přišel konec a všichni zůstali jak opaření. Už jen to, že jakmile začaly běžet závěrečné titulky tak se kino narvané k prasknutí proměnilo v turecké tržiště a lidé se překřikovali aby si sdělili dojmy a myšlenky...to jsem nezažil opravdu dlouho. Cameo Tyriona, kdy hrál trpaslíka obra mne opravdu pobavilo. Co se trikové stránky týče, byla to naprostá slast a dokonalá špička v blockbusterovském moři. Nutno tedy říct, že místy jsem si připadal jak v pánovi prstenů zkříženém se star wars epizoda one. Za mě je to opravdu skvělé vyvrcholení posledních 10 let marvelovského univerza a při představě, co nám bude servírováno za rok, kdy se to má všechno ukončit mě běhá mráz po zádech. Nemůžu se dočkat co si na nás bráchové připravili. Bylo to ultimátně epický a hodnocení 93% a 5. nejlepší film na ČSFD mluví za vše. Doporučuju velmi!! ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Marvel udělal rozhodný krok proti nudě a proti pomluvám. Aby to nebylo pořád stejné, tak dali do jednoho „hrdinského“ filmu asi třikrát tolik super-hrdinů. Prostě posbírali ze všech možných komiksovek všechny, co zrovna nebyli na dovolené nebo na svatební cestě. Záporák byl tentokrát více skutečný a jako opravdový „vládce“ hodně chodil mezi obyčejný lid. Avengers si byli coby armáda všichni rovni a nikdo moc nevyčníval. Thorovi přeji, že získal zpět své oko i kladivo. Ještě by to chtělo ten jeho královský účes. V první polovině bylo opět dost humoru (jako v posledním Thorovi) a i tentokrát bych jej na určitých místech trochu omezil. Druhá půlka je už chladnější a začne válka. A i tady se Marvel ukázal. Opravdu nešetřili a udělali solidní nářez. A ani konec nebyl stereotypní. Záporák vyhrál, všichni (skoro) hrdinové jsou pozabíjeni a odnesli to i ti, kteří nebojovali a seděli jen v kanceláři. To je super změna, ne? ()

s1r1us 

všechny recenze uživatele

ano, všichni tleskaj, jak neotřelé, obrácený "nečakaný" konec. Akorát, že se s filmy s "nečekaným" koncem roztrhl pytel. Každej druhej film dneska končí neotřele asi jako Life . A recenzenti tleskaj. Tleskaj jak s nima Stan Lee vyje*al a ještě je to nechal zaplatit. Kdo se citi zrazen, tak ať si nesnaží namluvit, že je to tak správně a byl to neobvyklý zajímavý díl Avengers. V poslední době podobně končí všechny filmy. Ano, za začátku byli všichni znuděni sériemi blockbusterů na jedno brdo, tak to bylo vtipný, že dostanu něco jiného než jsem čekal, ale proč pořád dokola? Proč i Marvel? Infinity War je rozdělená na dvě části a tahle první je jen vábnička na díl druhý. Schválně dávám méně, protože si těch extrémních 90procent na ČSFD tenhle film nezaslouží. ()

Gajzur 

všechny recenze uživatele

Kvalita Marvel filmů, rok od roku nezkutečně stoupá. Režiséři, scénáristi se s každým filmem od Marvelu dokáží vcítit do emocí diváků, naslouchat jejich touhám a vytvořit další a další film, který předejde diváckým očekáváním. První ze dvou částí poslední bitvy o vesmír Avengers: Infinity War má toho tolik v sobě, že oddaný fanda jen žasne. Akce, dialogy, střih a hlavně efekty. Nechápu, kde berou lidi, ale v tomto díle jde vidět, že splašili ty největší borce co se efektů týče. Opravdu epické. Nechci spoilerovat, sám to nemám rád a snad neprozradím nic zásadního, ale v tomto díle je pár vtipů, které opravdu rozesmějí a přitom si zachovají vážný podtext a nezkazí dojem ze sledování. Hodně se tu projevují city u postav, o kterých si kde kdo mohl myslet, že třeba city ani nemá. Nemůžu se dočkat další části, to rozhodně a jsem zvědavý jak to vše Avengers tým zvládne. Je mi ale smutno, že někteří hrdinové končí svou profesi a už je v případných samostatných filmech jen o nich neuvidíme. Snad třeba za 10,20 let přijde čas, na remake těchto hrdinů, ale podle mého názoru jsme za posledních 10 let, co jsme mohli sledovat sérii Marvel filmů, viděli snad to nejlepší možné zpracování těchto hrdinů, které tu kdy v dějinách bylo. Technologie jdou nahoru, to ano, ale myslím že to není tím, že se přidají efekty, které dodají filmu tu pravou šťávu. Je v tom něco jiného, něco vážnějšího, co člověka veme i za srdce. Já jen doufám, že konec Avengerů bude kvalitně zakončený a nám jen zbydou jen blažené vzpomínky. ()

Navaran 

všechny recenze uživatele

Nezklamalo. Od Thana jsem sice, po přečtení zdejších komentářů, čekala mnohem větší koncert, takže ten byl pro mě velkým zklamáním. Jinak film odsýpá a až na pár hlušších míst (většinou obsahovaly Thana) jsem se nenudila. Je těžké dát dohromady tolik postav a udržet konzistenci děje. Zde se to povedlo a to prosím před scénáristy smekám. Navíc s potřebnou dávkou nadhledu a vtipu, pro který je mi Marvel drahý. Ještě musím dodat, že skutečnou radost mi udělalo i to, že v Infinity War fungovala Wakanda, která náhle nebyla jen sterilním dějištěm strašlivých klišé a glycerinových slz, ale místem, které mělo i šmrnc a styl. Ale tedy... Cpt. America bez štítu? A ještě jedna stížnost: Hiddleston jen na pět minut jo? Tedy, že Loki umře, jsem čekala. Ale že takhle brzy? A doufám, že Nick Fury vstane z mrtvých... otherwise I'll be really furious! ()

Kritik. 

všechny recenze uživatele

O tom, že Marvel nerozvíja charaktery postáv, nemusíme ani písať. O tom, že ich tvorba je (či doteraz bola) pre deti, všetci vieme. Napriek tomu konečne spravili kvalitný film, s akou-takou hĺbkou, skutočným napätím, a samozrejme ponechali scifi komédiu Guardians spojenú s teenegerským Spidermanom. Strange vyniká. Silnou osobnosťou tu je tiež Ironman. Hulk konečne niečo emočne kvalitné dobre zahral. Veľké plus má ale hlavne Thorov príbeh, vrátane jeho sekerového antré :) Nuž, povedzme si ale narovinu - o tom, že niektoré (možno všetky) postavy umrú, sme vedeli. O tom, že Thanos je prisilný a neporaziteľný, tiež. Mnoho dní sme mnohí z nás špekulovali už len nad tým, AKO ho teda napokon zastavia. Vráti niekto čas? Strange? Bude sa cestovať v dimenziách? Zohrá v tom rolu Antman? Ako dopadne lukostrelcova premena (ktorú sme dávno vytušili) a AKO to teda celé dopadne? Jediné čo film mohol ponúknuť pri tak veľkom reklamnom BOOMe, boli zvraty a konečný výsledok AKO ho napokon zastavia. Nijako. V tom filme sa toho nedočkáte. A tak ste už vlastne všetko vydedukovali a vytušili pred filmom. Áno, niekto umrie. Áno, niekto prežije. Áno, Thanos je prisilný. Áno... Ale prečo? Ako sa to dá zvrátiť? Toho sa tu nedočkáte. ()

tereez 

všechny recenze uživatele

"Pojď, půjdeme na Avengers, budeš tam mít Lokiho" lákal mě. Jo, tak jsem tam tedy dlouho měla Lokiho... /// Díky Deadpoolovi a poslednímu výjimečně vydařenému Thorovi jsem očekávala, že uvidím další akci příjemně vyváženou humorem, nadprůměrným výtvarným zpracováním a bez trapných momentů patosu. No, bohužel, navíc jsem se s tímhle mentálním nastavením smála v momentech, které byly (asi) míněny úplně vážně a zbytek kina napětím či dojetím ani nedutal. Příběh klasicky jede pořád podle stejné šablony boje proti padouchovi, přičemž na konci sice nevíme, co se bude odehrávat tři hodiny v dalším díle, zato přesně víme, jak to skončí, takže si aspoň můžeme rozmyslet, jestli do patetického a bojově i dějově přepi**ného pokračování vrazíme další dvě stovky. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Nejlepší, nejdojemější, nejepičtější Marvel současnosti. Je neuvěřitelné, jak bratři Russoové dokázali tento kolos ukočírovat. Opravdu mě nenapadá způsob, jak natočit tohle finále deseti let a osmnácti filmů lépe. Humor mě bavil náramně. Ať už se bavíme o egoistickém žvatlání Strange a Ironmana, nebo groteskní Strážce. A v momentě, kdy už toho humoru je dost, nastoupí akce, po který budete chtít vřískat na celý kino jak boží je. Ikonické momenty se ve filmu střídají snad co 10 minut a Vy nedostáváte ani chvilku oddychu. Poslední hodina a půl je jedno velký 1/2 finále, které Vás ohromí a dojme způsobem, jakým to Marvel dosud nedokázal. Co ale ještě musím vyzdvyhnout, jsou záporáci. Kde si je Marvel sakra schovával? Nemluvím teď jen o Thanosovi, který je vyloženě hlavní postava, která je komplexní, přesvědčivá a skvěle zahraná Joshem Brolinem, mluvím i o těch jeho několika posluhovačích, který jsou skvělý, temný, mocný a mě neskutečně bavili. Prostě paráda a já se nemůžu dočkat čtyřky, která tuhle první marveláckou pouť zakončí... a jak napověděla potitulková scéna, otevře druhou. ()

Související novinky

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

07.03.2023

Komiksové projekty se v současnosti netěší takové oblibě, jako v dobách Avengers: Infinity War a Endgame, přesto ale studiím vydělávají stále velké peníze, a tak éry Marvelu i DC směle pokračují dál.… (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Spidey se zhoupnul k miliardě

Spidey se zhoupnul k miliardě

24.12.2021

To, co se žádnému jinému filmu nepodařilo za téměř dva roky, nový Spider-Man: Bez domova zvládne za něco přes týden. Po potvrzení nejnovějších výsledků globální příjmy megahitu Sony a Marvelu z kin… (více)

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

01.10.2020

Poměrně šokující zpráva dorazila od studia Sony, potažmo Marvelu. Ve třetím Spider-Manovi s Tomem Hollandem se totiž jako záporák vrátí Electro s tváří Jamieho Foxxe. Pokud si teď v hlavě snažíte… (více)

Reklama

Reklama