Reklama

Reklama

Avengers: Infinity War

  • USA Avengers: Infinity War (více)
Trailer 4
USA, 2018, 149 min

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks), Don Heck (komiks)

Kamera:

Trent Opaloch

Hrají:

Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans, Scarlett Johansson, Don Cheadle, Benedict Cumberbatch, Tom Holland, Chadwick Boseman (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Snímek Avengers: Infinity War završuje neuvěřitelnou desetiletou cestu filmovým světem studia Marvel a přináší na stříbrná plátna nejsmrtonosnější a nejultimátnější válku všech dob. Avengers a jejich superhrdinští spojenci musí riskovat úplně vše a pokusit se porazit mocného Thanose dřív, než jeho bleskový útok, provázený ničením a zkázou, zničí vesmír jednou provždy. (Falcon)

(více)

Recenze (1 438)

Emjecko 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že bych po skončení filmu slintal blahem nad tím, co jsem právě zhlédl, přesto musím uznat jedno. Avengers: Infinity War je nejlepší marvelkovka, kterou jsem viděl v kině. Osobně se mi trefila do vkusu temnějším pojetím příběhu, záporné postavy konečně vydrží déle než stormtroopeři a s Thanosem v čele není rozuzlení úplně zřejmé. Palec nahoru dávám i za mix různých hrdinů, respektive za způsob, jakým byli zakomponováni do příběhu. Mé obavy z jejich zbytečně velkého množství, čili z nepřehledného chaosu (může být chaos přehledný?) se ukázaly jako liché. Každá postava dostala pouze tolik času, aby její přítomnost v ději byla aspoň trochu opodstatněná, což vede k absenci fillerů. Prostě už nejdou kam nacpat. Body ve vašich očích přidá určitě i znalost předchozích filmů. Infinity War odkazuje a/nebo navazuje na různé události, které jste v marvelovské tvorbě mohli vidět za uplynulou dekádu. Pokud je poznáte, jistě je oceníte, ale není to povinnost. Promítání si užije i divák, který doteď od Marvelu nic neviděl/nečetl. Já mám však rád "closure", čili jdu nakoukat ještě Black Panthera s posledním Thorem a Spidermanem.:) ()

Larry12 

všechny recenze uživatele

SPOILERY Po hrozném Black Pantherovi je tohle docela svěží vánek. Film je naprosto velkolepý a KONEČNĚ všechno nedopadne tak, jako v každém jiném Marvelovském trháku. Jen škoda, že v Marvelu (nebo v Disney, whatever) nemají koule na to, aby nechali aspoň většinu mrtvou. Jsem si naprosto jistý, že skoro každý superhrdinský vandrák ve druhé části ožije. Jsem zvědavý, jak dlouho tahle mánie se superhrdiny bude trvat, ale jelikož se penízky sypou, tak uvidíme ještě minimálně další polovinu Hollywoodu v dalších Avengers. Jen prosím už změňte ten dokola stejný návod, jak udělat Marvelovský film, minimálně aspoň Avengers. Ne vždycky musí všichni hrdinové vyhrát a ne všichni musí přežít. Chceme napětí! ()

Bendiys 

všechny recenze uživatele

OK. Jednoznačný vrchol všech komiksových filmu od Marvelu. Do jistý míry kopíruje postupy předešlých sólových i týmových filmu. Do minimálně stejně míry je jiný než zbytek marvelovske produkce. Měl jsem obavy, jak taková spousta hlavních postav bude vypadat na plátně. Kolik prostoru dostanou? Bude to nepřehledné a chaotické? Ono to fungovalo. Interakce mezi postavami, cestování po galaxii, paralelní děje, konfrontace s nepřítelem, který konečně není zcemla namachrovany vyšinutý jedinec, který by chtěl zničit svět. Ale hlavně důraz na myšlenku. Doposud jsem neviděl v předešlých filmech tak silné vyjádřenou pointu. A tim, že v rámci filmu podařilo tu ideu i dotáhnout dokonce, byla celá myšlenka umocněna. Jednou se tou otázkou bude muset někdo zabývat. Už jen to, že se na Thanose prakticky od začátku nedá pohlížet jako čiste na zlo, na kompletně negativní postavu, je něco, co se vymyka tomuto typu postav. Filmu bezesporu pomohl i fakt, že přes fakt, že se jedná o první část dvojdílného projektu, působí jako kompletní celiství samostatný film. Proto se obávám, že druhá část se již vrátí do zajetých kolejí hollywoodských happyendu, ve kterém se pateticky a heroický každá postava bude podílet na nastolení míru. ()

PAVLIS 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k zabijáckému množství postav a akce si výsledek nedovedu představit o moc lepší. Ocenil bych navíc snad jen R rating a lepší hudbu. Docela zábavný blockbuster (nejen) na jedno použití. PS: Inspiroval mě také k hledání historie Infinity kamenů a Thanose v předchozích filmech a to je další malé plus. ()

Daertelon 

všechny recenze uživatele

Chce-li někdo udělat citové drama, potřebuje k tomu skvělé herce, dobrou příběhovou živnou půdu a kvalitní scénář. V tomto případě má film pouze první kritérium. Nemůžete něco nazvat epicky ultimátně hustokrutým, když to nemá červenou nit, která by diváka pomalounku a polehounku připravovala na výsledný epic moment, jenž by z něj vysál poslední kapku emoční šťávy a totálně ho u filmu roztrhal na cucky. Tenhle film je sračka, která se brodí v umělém a brutálně vtloukaném patosu rádoby hrdinského drama, jež se ani nesnaží zakrýt svou touhu "vás rozsekat". Nelze jít a říct divákům: "tohle bude to nejhustší", když se to svojí kvalitou nemůže rovnat ani jednomu z filmů, které předcházely. Seriózně se neumím vyrovnat s tím faktem, že studio, které začínalo na tak božských filmech, skončilo takovou troskou kinematografické žumpy, jako je Infinity War. Dvě a čtvrt hodiny nudného, klišovitého a hlavně mimořádně komerčního "nic", které jsem mohl strávit lépe. Díky mockrát Russoovi, já bych se pod to nepodepsal. PS: doufám, že se Marvel z téhle podúrovně vzchopí a začne konečně točit filmy, které se vyrovnají starým, ale dobrým flákům. ()

ratpile 

všechny recenze uživatele

Barevny kolos level nekonecno. Nastesti se ale nebere smrtelne vazne, prez vesmirne mnoztvi CGI si drzi i behem absolutne over-the-top sekvenci prehlednost, ma skveleho zaporaka Thanose, kupu foru ala "stary znamy" a na Blockbuster s velkym B, az prekvapive temny konec. Ten styl ala Thor Ragnarok universu sedi urcite vic, nezli nejake pokusy o dramata a kupodivu Avangerum v zaverecne sekvenci na emocich nijak neubral. Sakra draha guilty pleasure. ()

whysoserious 

všechny recenze uživatele

Film se mi líbil, nicméně co se týká efektů, tak mám výhradu k výbuchům ve filmu a taky k jednomu konkrétnímu záběru na konci, kdy je vidět Bruce Banner posazený v celém ocelovém obleku- tam mi zakomponování Marka Ruffala do triků přišlo nedotažené. Třeba to byl důsledek nedostatku času v závěru posprodukce- nevím. Ale jinak to bylo dobré. ()

Maniax 

všechny recenze uživatele

5*, který voní (nebo smrdí, každýmu dle gusta) po popkornu a litrový kole za kilo. Marvelovky beru jako takový zvláštní, předražený spotřební zboží. Jako Conversky za dva a půl litru, který se mi s železnou pravidelností roztrhaj za jeden rok nošení. Nebo jako gamesa za 15 stovek, kterou dohraju za 10 hodin. Nehledám v tom nic hlubšího, jen jsem se chtěl bavit a udělat si radost. Bavil jsem se královsky. Je to šíleně barevný, furt se něco děje, všechno dělá bum prásk, hraje do toho našlápnutá hudba a sem tam se zahláškuje. Co ale tuhle Marvelovku naprosto odlišuje od těch ostatních je Thanos. Tak svělýho záporáka MCU ještě nemělo. Není to totiž jen klasickej kydač. Nebojte se, není to žádný sluníčko, ale prostě je na něm něco lidskýho, něco "pochopitelnýho". Na konci jsem mu vážně fandil tomu, aby sebral všechny kameny, páč jsem chtěl vidět, co rozjede za echt mord. Takže, mozek nastavit na mód "now... fucking entertain me!" a je spokojenost. Tenhle film nevyléčí smrtelnou nemoc, neušetří prachy, nedá vám novej pohled do života, ale budete se prostě bavit. A to někdy vlastně docela stačí. ()

fifox 

všechny recenze uživatele

Zážitek byl podle očekávání silně ovlivněnej tim, že jsem vynechal asi polovinu všech povinně volitelnejch prerekvizit. Nejde tak říct, že bych k filmu přistupoval jako úplná tabula rasa, ale zároveň jsem nebyl seznámenej s nejnovějšim developmentem v oblasti poměrů na Wakandě nebo Thorova ostrovidu. Startovací pozice tak byla taková, že spíš než na cokoliv jinýho, jsem čekal na železný pěsti a dušínovský charizma Kapitána Ameriky (čehož jsem se asi po hodině skutečně dočkal). Vzhledem k předešlejm filmům, v nichž se Cap objevil šlo ale o marginální prostor. Zbytek stopáže tak byl spíš prostoj, u kterýho se člověk občas zasmál, občas protočil oči v sloup a ano, občas i blaženě vrněl nad probíhající monstrbitkou... Nelze nezmínit neskutečnou naducanost postavama, která navzdory obecně známejm přínosům měla i svý svízele. V takovym počtu si postavy zákonitě vzájemně kradou čas, a co je pro jednoho akorát, pro padesát nestačí. Nejvíc to z původního osazenstva odnesl asi právě Generál Amerika (člověk by čekal, že potom, co párkrát zachránil svět ho povýšej, tak tady mu tu frčku připíchnu aspoň já). Na druhym konci stopážovýho spektra se ocitl Thor, jehož úroveň nezničitelnosti ve filmu poznala nových, a téměř až těžko uvěřitelných výšin. A nebyl sám. S těžkou nezničitelností si pohrával i hlavní záporák alias Thanos. Tenhle fialovej kulturista, co si levý zápěstí obalil šatníkem Mr. T, dostal asgardskym topůrkem přímo do hrudníku a nic mu to nezabránilo ve zničení půlky světa a odkráčení po svejch - neuvěřitelný. Jeho jistě odsouzeníhodný motivy jen zčásti vykompenzovalo zabití otravnýho Lokiho hned na začátku filmu a stejně tak i nepotřebnejch postav na konci. Kdybych věděl, že s těma kamenama chce rozprášit scarlet witch, spider-mana i chrise pratta, asi bych mu i fandil. Co dodat, Avengers 2 byli lepší. ()

Midar 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejlepší marvelovka od Civil War, bohužel taky nejhorší marvelovka od bratrů Russových. Přes naprosto klišoidní scénář a nelogické chování postav až po trochu překvapivě slabé akční scény a nesnesitelný humor ten film prostě vůbec nefunguje. Naštěstí si to režiséři plně uvědomují a tak se soustředí na to, co jim jde nejlépe. Na rozdíl od takového Waititi totiž umí dobře pracovat s emocemi, všechny dojemné či napínavé scény tak zde skutečně víceméně fungují. K tomu si film po celou dobu udržuje slušné tempo, takže nemáte moc času přemýšlet nad tím, co se tam vlastně děje, což je u filmů tohoto typu rozhodně plus. Samotný Thanos je pak samozřejmě kapitola sama o sobě, vážně bych docela uvítal film čistě o jeho cestě k moci. Na konci jsem tak byl i celkem rád za to, že mu to všechno vyšlo a on si mohl v klidu vychutnat západ slunce. Konec to byl navíc na poměry MCU vážně nečekaný a i když je mi naprosto jasné, že to tak nezůstane, jsem aspoň za něj vděčný. ()

MataJeBuh 

všechny recenze uživatele

Dlouho očekávaný Avengers, docela dlouho jsem se už těšil ale taky bal že všechno bude smotané do sebe a bude tam toho prostě moc, nicméně jsem byl příjemně překvapen, jsem rád že konečně taky někoho dokázali zabít a že konečně přišel pořádný záporák u kterého je vidět smysl proč dělá co dělá. ()

borohub 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený film, bohužel nemám Marvelovky moc nakoukané, takže jsem se v postavách dost ztrácel. Hlavních postav bylo skutečně mnoho, docela se divím tomu, že ten film dával vůbec nějaký smysl (ale povedlo se). Velký plus dávám za dost překvapivý konec. 90% ()

Stranger77 

všechny recenze uživatele

Je to velké, je to dobře udělané, ale je to na tolik děje až příliš krátké. Jako výchozí bod pro čtvrté Avengers, ale velmi povedené. Black Panther byl ale lepší. Více zde ()

hanzyn 

všechny recenze uživatele

Ufff. Tak to bylo něco!! Nepovažuju se uplně za fanouška, ale pokud má Marvel v záloze více takových movies, tak asi začnu. Předchozím díly jsem viděl pouze jednou a stačilo, tady u toho vím, že si to určitě pustím znovu. Předem Vám doporučuji, než se na to budete koukat, pusťte si Capitain America: Občanská válka a také Thor: Ragnarok - abyste neměli problém zpracovat veškeré souvislosti tohoto filmu. Smekám před pány režiséry, celá tahle záležitost skvěle funguje: zábava, akce, proplétání dějových linií. Ani neodborník na Marvel jako já nemá problém stíhat a chápat souvislosti. Na jistotu 88% ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

Sakra práce zase Deja Vu jak u Jacksonovho King Konga. No nevadí skrátka dokonalá Marvelovka s tonou postáv kde každá má dosť priestoru, niektoré samozrejme viac ale tak je jasné, že také kvantum postáv sa nenatrepe do jedného záberu. Koniec prekvapivý ale na druhú stranu prvýkrát úplne iný než je bežné takže i za to plusové body. Ja som spokojný teraz počkať na Ant-mana a Wasp. ()

KillHurt 

všechny recenze uživatele

Marvelu se povedlo u filmu to co zvládají v komiksech. Připravili si půdu na obrovské vyvrcholení, které završili výborným cliffhangrem. Vtipy jsou na ústupu, postavy mají v rámci možností dostatek prostoru, všechno drží pohromadě a dává to smysl. Na další díly se těším jako nikdy. Zábavnost stojí a padá se znalostí starších filmů. Jen tak dál. ()

Související novinky

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

07.03.2023

Komiksové projekty se v současnosti netěší takové oblibě, jako v dobách Avengers: Infinity War a Endgame, přesto ale studiím vydělávají stále velké peníze, a tak éry Marvelu i DC směle pokračují dál.… (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Spidey se zhoupnul k miliardě

Spidey se zhoupnul k miliardě

24.12.2021

To, co se žádnému jinému filmu nepodařilo za téměř dva roky, nový Spider-Man: Bez domova zvládne za něco přes týden. Po potvrzení nejnovějších výsledků globální příjmy megahitu Sony a Marvelu z kin… (více)

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

01.10.2020

Poměrně šokující zpráva dorazila od studia Sony, potažmo Marvelu. Ve třetím Spider-Manovi s Tomem Hollandem se totiž jako záporák vrátí Electro s tváří Jamieho Foxxe. Pokud si teď v hlavě snažíte… (více)

Reklama

Reklama