Reklama

Reklama

Avengers: Infinity War

  • USA Avengers: Infinity War (více)
Trailer 1
USA, 2018, 149 min

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks), Don Heck (komiks)

Kamera:

Trent Opaloch

Hrají:

Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans, Scarlett Johansson, Don Cheadle, Benedict Cumberbatch, Tom Holland, Chadwick Boseman (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Snímek Avengers: Infinity War završuje neuvěřitelnou desetiletou cestu filmovým světem studia Marvel a přináší na stříbrná plátna nejsmrtonosnější a nejultimátnější válku všech dob. Avengers a jejich superhrdinští spojenci musí riskovat úplně vše a pokusit se porazit mocného Thanose dřív, než jeho bleskový útok, provázený ničením a zkázou, zničí vesmír jednou provždy. (Falcon)

(více)

Recenze (1 438)

Trsto 

všechny recenze uživatele

Odpad tomuto filmu môže dať iba trotl ... Dnes pozrené, výborný film, toľko nečakaných strát..síce vyhlásenia boli, že tí ktorí zahynuli sa už nevrátia..ale celkom tomu neverím.. otázne je koho budú brať za zabitého a koho za ... ()

Vasikus 

všechny recenze uživatele

Avengers: Infinity war (2018) boří hranice Marvelu a obecně suprhridnských filmů tak, jak jsme je doposud znali. Režiserské dou se opět překonalo. ()

HellFireFery 

všechny recenze uživatele

Tak jsme se dočkali! Spojení všech hrdinů z Avengers a Guardians Of The Galaxy kvůli odvrácení Thanosovy hrozby je zde v plné síle. Všechny postavy tu mají poměrně dostatek prostoru a Thanos je záporák, jakého Marvel potřeboval doslova jako sůl! Film jede jako závodní vůz formule 1. Na nějaké proslovy tu není čas a je to na filmu bohužel znát. Filmu se vytratila jednota. Téměř veškeré scény jsou poměrně krátké a jedná se spíše jen o takové trailery na to, co nás čeká v dalších minutách. Střih skutečně není silnou stránkou tohoto filmu. Efekty jsou samozřejmě na špičkové úrovni a akční scény jsou dechberoucí. Thanosova ohromná síla je znát již od úvodní scény a věřím, že vám nažene husí kůži. Tu jsem měl mimochodem během filmu hned několikrát (akce ve Skotsku, válka ve Wakandě a závěrečný zvrat!). Btw. Plky o tom, že film je samostatný, jsou skutečně jen bludy. Konec je zcela otevřený a řekl bych, že většina z vás bude ze závěrečného zvratu dost mimo. Humorné hlášky neruší (Drax opět vede!) a dramatické scény fungují, ale jak říkám: střih mohl být skutečně o něco lepší a alespoň nějaké větší vysvětlení o osudech některých postav by neuškodilo (vztah Wandy a Visiona). Jsem opravdu zvědavý, co bude v příštích Avengers a hlavně, kdo bude proti Thanosovi bojovat, protože závěr Infinity War je zkrátka... to však uvidíte sami. Já jsem odcházel z kina z otevřenou hubou. Byl jsem smutný, ale zároveň nesmírně natěšený na to, co přijde příště. VERDIKT: Ano, je to největší Marvelovka vůbec! Ano, Thanos je záporák s velkým Z a udělá pro kameny nekonečna doslova cokoli (přeberte si to, jak chcete). Ano, některé postavy skutečně zemřou (a nebude jich málo!) a poslední ano - Marvel mě zkrátka znovu dostal a jsem rád, že jsem se ve svém životě dočkal takového filmu, jakým je právě INFINITY WAR, který i přes některé nedostatky je neuvěřitelnou akční náloží s trochou humoru a děsivých zvratů! Díky, Marvele! ()

stepanhalama 

všechny recenze uživatele

Epické, emotivní, šokující. MCU posunulo laťku o kus výš. Oproti Ragnaroku konečně vtipy, které působí nenuceně. Záporák jako hlavní charakter funguje skvěle a chemie mezi postavami je zábavná. Děj rychlý (místy až moc) ale vzhledem k počtu postav to rozhodně nešlo udělat líp. Poctivá práce! Btw. Čekal jsem, že to takhle skončí... ale že to bude takový masakr.. ()

Aundreyka 

všechny recenze uživatele

Že bude Infinity War prostě VELKÝ film bylo jasné. Všichni jsme taky počítali s tím, že v tomto dílu někdo umře. Že ale dojde k takové smršti? Děj vás nenechá vydechnout a mám pocit, že posledních patnáct minut jsem už seděla jen s rukou před obličejem a nedýchala už vůbec. Tenhle díl bravurně uzavírá (?) celou dekádu, je jiný, dospělejší, se vším, co k dospělosti patří. #MarvelBeatsDCmoreThanEver ()

nikus120 

všechny recenze uživatele

Kto má rad Avangerov, že sú aký sú tak nech film nepozerá. Epické zakončenie sa skutočné koná. Bratia Russovci sa do toho obuli s celou parádou. Celých 10 rokov spojených do jedného filmu, ktorý všetky ilúzie a pekné konce zmaže s lusknutím prsta. Polovicu filmu som mla otvorené ústa (to sa nestáva nikdy). Rýchlosť deja sa prehráva a vy sa nemáte ani čas sa nadýchnuť medzi jednotlivými scénami. A ten koniec! WTF?! dúfam sa v marvelovkách do A4 dozvieme ako také informácie. Ale už teraz viem, že šťastných koncov bolo v marvelovkcáh dosť. Infinity War prichádza s očakávano neočakavaným. S takým mindifuckom som ešte z kina nešla... **** ()

The_soloist 

všechny recenze uživatele

Za mě po vizuální stránce, akci nebo překvapení nejlepší Marvelovka. Nejvíc bych jí přirovnal k Impérium vrací úder, protože .. no každej kdo to už viděl, tak prostě ví. Musím se přiznat, že když tvůrci říkali, že Thanos je novej Vader, tak jsem si říkal .. jo jasný no, tak určitě :D ale oni to možná dokázali, že se z něj stane kult. A když porovnám hype z efektů co všechno tenhle film předvedl a hype Avatara, tak musím říct, že tohle mě dostalo ve všech směrech víc a posun zase někam dál za 9 let od Avatara je znát. Takže by si podle mě zasloužil tenhle film vydělat 3 miliardy a stát se neúspěšnějším filmem všech dob. A pokud někdo řekne, že to tak hustý není, tak není objektivní... samozřejmě nejlepší film všech dob to asi není, ale třeba Forrest gump, Shawshank nebo Temný rytíř měli zase jiný svoje hlavní domény, takže pokud bych měl říct, kterej film je nejlepší po akční stránce a vizuálních efektech... nic se na to nechytá, prostě žádnej film. ()

wallax 

všechny recenze uživatele

Páčilo...bavivé, akčné, digitálne so snahou zaútočiť na city (nevyšlo) a najlepší Avengeri doteraz. Ale asi sa nie je čomu čudovať. Majú toľko postáv ako v Pánovi prsteňov a vlastne celý film na mňa pôsobil ako séria zo Stredozeme. Množstvo charakterov a každý s väzbami a minulosťou, ktorým sa dá dať (niektorým viac iným menej) priestor, celý svet už nie je len o Capovi a Iron manovi, ale je to fungujuci vesmír...podobne ako stredozem ale s ďaleko lepším protivníkom. Thanos je Pán! Ide si svoje a Avengeri majú z toho nie len vrásky...no nebudem spoilovat, uvidíte sami. ()

petrsponar 

všechny recenze uživatele

Geniální propracovanost která se tak dlouho budovala..ano za to dobu Marvel dokázal něco neuvěřitelného..za těch 10 let bylo možné si k těm postavám utvořit vztah a pak se o ně bát v každéakční,emocionální scéně kterých bylo hodně akce za akcí hláška za hláškamy. Musím pochválit hlavně výkon Joshe Brolina jako Thanose který ho ztvárnil bravůrně jeho násilný i emocionální výkon..smekám..SPOILERY tu psát nebudu,ale rozhodně troufám říct že tahle pecka trhne všechno..8/10 ()

Maxa123 

všechny recenze uživatele

Po dvou a půl hodinovém bloumaním nad tímto snímkem jsem se odvážil napsat tento komentář, protože jsem si to konečně srovnal v hlavě. Film byl nejlepší od Marvel universe, to bezpochyby. Jen to chce čas ho do sebe vstřebat. Předchozí snímky, ač se mi velmi líbily byly až příliš nereálné, ne co se schopností týče, ale co se přežití postav týká. Jako když při padání obřího kusů země zemře jediný člen týmu, který se navíc přidal před pár hodinami, nebo že proti celý mimozemský armádě neumře nikdo, to je vcelku bullshit. Infinity War je něco úplně jinýho. Totálně jinýho. Od první minuty je to natočený realističtěji, ano, zvláštní to takhle podávat, než všechny ostatní díla od Marvelu. Thanos je nejlepší padouch jakého kdy MCU vložila do svého filmu. Bravurně zahraný. A navíc od první minuty nelítostný a zároveň ale divák postupem času pozná, že on není maniak co zabíjí vyloženě jen pro radost. Pokud jde o kladné postavy, těžko hodnotit. Do filmu je zasazeno tolik různých dějových linek, že se těžko některé z postav kromě Thanose uvolnil nějaký prostor. Jedinou výjimkou je Thor. Hemsworth opět skvěle, ale jeho reborn na největší mlátičku z Avengers, která navíc docela drsně zranila Thanose, se mi opravdu líbil. Každý smrtelník by jeho sekeru chtěl. Opět skvělí byli i Iron-Man a Captain, kteří mají oba velké charisma. Mark Ruffalo, který měl úplně jinou roli než kdy jindy se jí zhostil také skvěle. Spider-Man a Dr.Strange mě také vůbec nezklamali, stejně jako všichni Strážci Galaxie. K nějakým zajímavým a výrazným momentům bych dal scénu, kdy Thanos získá Soul Stone, tahle scéna ukazuje pravou povahu Thanose. A konečně poslední půl až tři čtvrtě hodinu, která byla luxusní bitkou k konečným selháním, i když bylo to vlastně vůbec selhání? To se dozvíme příští rok na Avengers 4 a já u toho rozhodně chybět nebudu. A vy byste taky neměli. A pokud jste ještě neviděli Infinity War, jděte to co nejdříve napravit. Byla to jízda. ()

Shadowspark 

všechny recenze uživatele

Já nemám slov. Hrdinové sjednoceni proti společnému nepřítel, tolik soubojů na různých místech, humoru tolik kolik byste čekali, ale ten konec... Chci pokračování, takový cliffhanger se nepřijímá! ()

Eywa11 

všechny recenze uživatele

Marvel ako správny ekoterorista rád recykluje, no zdá sa mi, že už to preháňa. Smiešnô to bolo, našťastie menej infantilne ako Thor Ragnarok. Záver sa mi páčil. ()

karpacz21 

všechny recenze uživatele

Od Infinity war jsem toho očekával strašně moc,ale postupem času se tato má očekávání měnila v obavu z toho, jestli to film dokáže a jestli náhodou nezklame .... a hádejte .... Nezklamal. Neuvěřitelně ambiciózní projekt , který byl nepochybně velice náročný na natočení se prostě povedl. Od prvního momentu mě film vtáhl do svého děje a už nepustil. Nesmírně zajímavé příběhové linie všech hrdinů ,ale hlavně záporáka Thanose mě dostali. Spojit všechny ty postavy dohromady byl nesmírně ošemetný úkol a veliké sousto pro tvůrce , ještě když se slaví 10ti leté výročí. Ale tvůrci se ničeho nazalekli a od začátku je to prostě neuvěřitelná jízda. Dynamický střih skvěle přepíná mezi jednotlivými linkami, což alespoň mně nedalo ani špetku prostoru na cokoliv jiného než na sledování filmu. Herecké výkony netřeba vyzdvihovat. Všechny byli skvělé. Možná Thanose v podání Brolina ... To bylo pro mě skvělé překvapení ( vůbec Thanosova postava ). Vše směřuje ke skvělému závěru , který se prostě povedl a vstřebat ho bude složité. Další díl bude díky němu více než zajímavý a má očekávání tím ještě vzrostou. ()

Cerebrum 

všechny recenze uživatele

Patetická eulogie ke kousku popkultury Avengers Infinity War je Impérium vrací úder mojí generace. Větší, zoufalejší. Vyrůstal jsem s těmito postavami, zažil jsem sice dobu predmarvelovou, ale už tehdá jsem věděl, že tohle na plátně uvidím. Bylo mi tehdy 11 a Iron Man šel do kin. A čas se od té doby šel se mnou i s jedním ambiciózním studijkem. Gympl. 8 let pekelný šedi. První skutečná holka, která ty filmy milovala. První skutečný rozchod. Maturita. Přijímačky. První zkouška na VŠ. Barevní a naivitu postupně ztrácející kluci a holky ve spandexech byli vždy se mnou, čím dál namakanejsi, ale zároveň depresivnější a ztracenejsi. Ale vždy pro mě vždycky měli trochu instantní naděje a humoru - ne nejlepšího ani nejvíc šokujícího, nicméně spojoval. S Ángelem a Victorií deset tisíc km odsud i s tou skvělou holkou, která je mnohem dál a bývala tak blízko... Už to nikdy nebude stejné. Tohle byla velká rozlučka pro "ztracené", co máme vše a přitom nic. Báli jsme se volby, ztráty iluzorní nekonečnosti možností, to proto jsme stále zlomení, nejistí a nespokojení. Co bude teď? Budou s námi stále a budeme se konejšit, že další a další, čím dál komerčnější kluci v akci budou léčit - zůstaneme dětmi Petra Pana? A nebo je čas - dospět? Zříci se části snů a naplnit aspoň ten zlomek. Pomoci přežít dalším a to ne s pomocí spravedlivé genocidy, nýbrž mírností, soucitem a láskou - a s neústupností. Oběť bude potřeba, jinak skončíme jako všechny světy. Rád bych věřil, že máme pro to výborný skillset. Snad je příliš odvážné a úsměvné věštit "novou Prahu" v oblaku zápachu předražené koly a nachos, jenže je to právě naše zkušenost a nastavení, které dělají z upracovaných kusů klasiku - se kterými starší generace nutně nesouhlasí (Co vidíš na tom vesmírném opičákovi a laserových mečích? Primitivní vesmírná báchorka.) Kevin Feige a spol. tomu šli naproti. Ne snad broušením největších hran, ale upřímnou láskou k postavám a vlastně i nám divákům. Díky za to, byla to jízda! ()

Související novinky

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

07.03.2023

Komiksové projekty se v současnosti netěší takové oblibě, jako v dobách Avengers: Infinity War a Endgame, přesto ale studiím vydělávají stále velké peníze, a tak éry Marvelu i DC směle pokračují dál.… (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Spidey se zhoupnul k miliardě

Spidey se zhoupnul k miliardě

24.12.2021

To, co se žádnému jinému filmu nepodařilo za téměř dva roky, nový Spider-Man: Bez domova zvládne za něco přes týden. Po potvrzení nejnovějších výsledků globální příjmy megahitu Sony a Marvelu z kin… (více)

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

01.10.2020

Poměrně šokující zpráva dorazila od studia Sony, potažmo Marvelu. Ve třetím Spider-Manovi s Tomem Hollandem se totiž jako záporák vrátí Electro s tváří Jamieho Foxxe. Pokud si teď v hlavě snažíte… (více)

Reklama

Reklama