Reklama

Reklama

Avengers: Infinity War

  • USA Avengers: Infinity War (více)
Trailer 4
USA, 2018, 149 min

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks), Don Heck (komiks)

Kamera:

Trent Opaloch

Hrají:

Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans, Scarlett Johansson, Don Cheadle, Benedict Cumberbatch, Tom Holland, Chadwick Boseman (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Snímek Avengers: Infinity War završuje neuvěřitelnou desetiletou cestu filmovým světem studia Marvel a přináší na stříbrná plátna nejsmrtonosnější a nejultimátnější válku všech dob. Avengers a jejich superhrdinští spojenci musí riskovat úplně vše a pokusit se porazit mocného Thanose dřív, než jeho bleskový útok, provázený ničením a zkázou, zničí vesmír jednou provždy. (Falcon)

(více)

Recenze (1 438)

halberdier 

všechny recenze uživatele

Epické završení třetí Marvel fáze. Bratší Russoové si po "komorním" Winter Soldierovi vyzkoušeli "menší" týmovku v Civil War a to právé peklo rozpoutali v Avengers: Infinity War. Ten kdo má rád Marvelovky a jejich hrdiny, nebude z třetích Avengers zklamaný a nejspíš bude i nadšený. Ve filmu se sešly v podstatě skoro všechny postavy a chemie mezi nimi funguje výborně. Navíc každý z hrdinů má za sebou minimálně jednu solovku, čili není potřeba nějak dál postavy vykreslovat a celý film se tak může soustředit na akci a především na tu nejdůležitější postavu. Marvelu se poprvé za bezmála 20 filmů podařilo vytvořit prvotřídního záporáka (slabý padouch byla slabina skoro všech Marvelovek). Thanos má nejen hodně prostoru, ale především je to padouch, který má jasnou a uvěřitelnou motivaci, dokáže vzbudit emoce a Josh Brolin ho dobře zahrál. Akce je bez debat famózní a ukazuje záda většině současné produkci (i Míšovi Bayovi). Jestli má film nějaké zápory tak možná v tom, že díky obrovskému množství postav nejsou všechny dějové linky dostatečně prokreslené. A přestože se zde hraje o osud vesmíru, tak ta osudovost není vždy tolik cítit (Takový finální souboj mezi Iron Manem a Captian Americou v Civil War má větší náboj a silnější emoce). Společně s prvními Avengers a Strážci Galaxie nejlepší Marvelovka) (9/10) ()

Lukys 

všechny recenze uživatele

Nejepičtější a pravděpodobně největší film v historii. Co nám ukázky slibovaly, to jsme dostali a nečekaně se dočkáte i několika bonusů. A tím největším je nečekaně Thanos. Ironicky postava, která mě dříve vůbec nebavila, si mě v tomto filmu naprosto získala. Jak ztvárněním, tak motivací, má nejlepší dramatické scény, je doslova hlavní postavou a dokonce předčila každého superhrdinu, ať už má charisma sebevětší. A i když on samotný ostatní výrazně zastiňuje, i tak každá interakce mezi hrdiny je zábavná a neuvěřitelně živá. Zde se ukazuje, že i když má příběh průměrnou zápletku, kdy se chodí z místa na místo, respektivě z bitvy do bitvy, samotné dialogy to vynahrazují. Co naopak trochu zklamalo, jsou akční scény. Ty režiséři v ostatních filmech zvládali na jedničku, avšak zde se jedná spíše o lepší průměr. Většina z nich jsou méně nápadité a chudší i po choreografické stránce. Závěrem neříkám, že se jedná o dokonalou podívanou, ale o VELMI zábavnou epickou jízdu, která umí překvapit, má nečekané zvraty a svou práci dělá tak, jak má. ()

Mr.Skip 

všechny recenze uživatele

Na začátku jsem byl k infinity war skeptický, čekal jsem nadupané marvelovské klišé. Avšak byl jsem na omylu, filmu se žádný jiný superhrdniský biják nepodobá a mě osobně se od začátku do konce klepaly ruce jako osika. Nechybí tomu emoce a celkově se celých 2 a půl hodiny něco děje. Za mě nejlepší film co jsem viděl. Doporučuji všema deseti... ()

OwenBobby 

všechny recenze uživatele

Je to velkolepý film? Bez debat! Je to bezchybný film? Ani moc ne. Šlo to natočit lépe? Ne! Skutečně, přistoupíme-li na rozložení karet, které měli bratři Russoové k dispozici, lze jen těžko nebýt spokojený. Samozřejmě s tak velkým počtem postav, nároky na směřování děje a osudovost tématu nelze točit pomalu budovaný thriller s důrazem na vývoj postav. Vědomi si toho, že točí film, který od diváka vyžaduje apriorní znalost předešlých filmů se mohli Rossoové plně vyžívat ve velkolepých scénách a akčních sekvencích, které jsou zvládnuté na jedničku a na žádné bojové frontě nenudí. Právě tato dějová a žánrová roztříštěnost paralelních dějových linek mohla způsobit nepříjemnou nesoudržnost filmu. Ale to se ani zdaleka nestalo a největší zásluhu na tom má Thanos, nejlepší záporák, kterého Marvel kdy představil. Je děsivý, přemocný, motivací ne nepodobny Killmongerovi, ale svojí oddaností (dobře uvedenému) jasnému cíli si částečně krade naše sympatie. Nejobdivuhodnější na celém filmu však je to, jak osudově a vážně dokáže vyznít, a to ne z ranku DC filmů, ale tak, že divákovi skutečně záleží na postavách a z kina odchází zaražen a zděsen. Film někdy trpí uspěchaností a rychlým přechodem mezi scénami, ale to skutečně nešlo natočit o moc jinak. Naopka tolik emocí ze mě nevyždímal žádný jiný film od Marvelu. Bravo! 10/10 ()

Tribe 

všechny recenze uživatele

K tomuhle není třeba nic dodávat... Neskutečně propracovaná a brutálně emocionální podívaná, která vám s naprostou lehkostí urve hlavu i koule. Nedokážu si představit, že by to šlo natočit lépe s takovou masou postav. Těším se na pokračování a smekám všechny klobouky před Marvelem! ()

homer91 

všechny recenze uživatele

Než jsem šel do kina na tento snímek, byl můj nejoblíbenější Marvelovský padouch Thanos. A právě pro skutečnost, že i po shlédnutí tohoto snímku jím pro mě zůstává musím ohodnotit kladně celý film. V pořadí třetí snímek, který nabízí prokresleného záporáka (po Lokim a Killmongerovi) s jehož charakterem si tvůrci vyhráli déle než 5 minut. Jak jsem již chválil předchozí Marvelovku Black Pantera i zde polovinu úspěchu vytvořil padouch - majestátní Thanos, který přesvědčivě argumentuje i zničení světa a tím vzniká konečně nový smysl zničit svět než neoriginální důvod, že mu chce padouch vládnout. Tím smyslem je ROVNOVÁHA. Ačkoliv bych označil film velkofilmem roku a vygradováním všech příběhových linií, přesto musím vytknout lehkou uspěchanost děje a možná (nikdy bych si nemyslel, že toto napíšu) přehnané množství hrdinů. Někdy je totiž méně více. I přes to DOPORUČUJI a nadšeně se těším na PART II. ()

FLVEKK 

všechny recenze uživatele

Marvel pořád funguje, pořád baví, pořád dokáže překvapit. Miluji, když mi v kině naskočí husí kůže a vžeru se do děje, což se u jejich filmů stává víc a víc :) ()

Wolftalon 

všechny recenze uživatele

Po dlouhém čekání vše zkulminovalo do tohoto obřího crossoveru a musím říct, že jsem nadšen. 10 let pečlivého plánování se vyplatilo a výsledný film ve 2,5 hodině zvládne dát prostor snad všem postavám a jejich interakce, které byly ještě před lety jen mokrým snem všech Marvel fanoušků, jsou přesně tak boží, jak jsme si vysnili. Narozdíl od mnoha předchozích filmů z univerza má Infinity War neuvěřitelný dopad jak na samotný superhrdinský svět, tak na diváka, protože prvních pár minut jasně vykreslí, že Thanos hraje podle nekompromisních pravidel a žádný z oblíbených hrdinů není v bezpečí. Zajímavé je, že jeho motivace - stejně jako u jednoho špionážního filmíku - je svým způsobem pochopitelná a tak si k němu divák najde cestu velmi snadno. Boj s ním zabere v podstatě většinu filmu, o akci není nouze. CGI v některých momentech pokulhává, ale jinak si v tomto ohledu film drží vysokou laťku, jak už je standardem. Hrozně rád bych zabrousil do toho, čím mě film uchvátil dál, ale opravdu se snažím vyhnout spoilerům, a tudíž to zakončím tak, že až třetí Avengers zkouknete, pochopíte sami. Dost pochybuji o tom, že se někdy nějakému studiu povede to, co zvládl Marvel - jeho trpělivost je totiž obdivuhodná. Menší zajímavost na závěr - čistou náhodou je tento komentář 100. v pořadí, tak to hezky koresponduje s 10 lety MCU :D ()

Tomy_Reardon 

všechny recenze uživatele

Cekal sem a cekal sem dlouho, cekal sem tak dlouho ze sem se modlil, aby se mi to cekani vyplatilo. A stalo se tak!!! Podle traileru sem cekal nastrel, ale az takovejhle, nesmysl!!! Byl sem naprosto spokojenej s celym dejem, se vsema charakterama a hlavne nejvic se zaporakem, boze ten Thanos je nejlepsi zaporak ze vsech Marvelovek. Strazci opet nejvtipnejsi a spolu s Thorem tvorili nejhumornejsi partu. Vsechno to do sebe krasne po tech 10 letech zapada, a tak to ma byt. Jediny co me na tom filmu zklamalo bylo to, ze budu muset cekat opet dalsi rok na ukonceni teto neuveritelne serie! Miluju Avengers, Miluju Marvel!!! ()

kreion 

všechny recenze uživatele

Hovorí sa, že film je len taký dobrý, ako je dobre napísaný a zahraný záporák. V tomto prípade predstavil Marvel po prvý krát arcizlo, ktoré je uveriteľné, hmatateľné a ľuďom veľmi známe a blízke. Thanosovým motívom nie je vláda nad galaxiou, ničenie ani zabíjanie. Narozdiel od predošlých maniakálnych záporákov sa prvý krát stretávame so zlom premysleným, ktoré je samo o sebe presvedčené, že koná dobro pre všetkých ostatných. A práve v tomto bode je posolstvo filmu najsilnešie. Za mňa 5/5. // v dvoch scénach je výrazne počuť hudobnú inšpiráciu - požičanie s motívui - od Star Wars. ()

SaraSoldier 

všechny recenze uživatele

Väčšina ľudí z narvatej kinosály odchádzala s rozďavenou hubou dokorán. A ja úplne rovnako. Šialená jazda. Film si od samotného začiatku do poslednej sekundy potitulkovej scény drží akciu, dej sa vôbec nerozpadá, ako by si mohol niekto myslieť z dôvodu, že Infinity War pojala zatiaľ všetkých hrdinov MCU, ale naopak, šlape to jak sa patrí a ku nezvyku vo filme dostáva najviac priestoru práve záporný hrdina. Thanos je strašný smrad, ale o to lepšie je celý film vybudovaný. Thanosove pohnútky človeka ešte viac nútia premýšľať nad tým, čo sa vlastne deje. Naozaj mi za celý film myšlienky ani na sekundu neodbehli od neho. Spolu ako som videla, i s ostatnými divákmi sme sedeli zaborení v sedačkách a a ešte aj keď boli (najmä zo začiatku) vtipné scény sa ľudia báli poriadne zasmiať, aby niečo neprepočuli alebo im dačo skrátka neušlo. Fenomenálne dielo tento počin. Všetky postavy si udržali svoje charaktery, každý dostal nejaký svoj priestor, niekto viac, niekto menej, ale to inak nešlo. Nezabudlo sa ani na postavy, ktoré sa v tomto filme neobjavili, teda najmä obľúbení Ant-Man a Hawkeye. Skláňam poklonu, ten film snáď nemá chybu. Som nesmierne zvedavá, čo všetko nám prinesie štvrtý film Avengers a aké ďalšie postavy v ňom definitívne skončia... bravó, Russoovci. ()

F2003F 

všechny recenze uživatele

Nájdu sa tu aj nejaké veci, ktoré by sa dali filmu vytknúť, lenže ten zážitok z neho je taký neuveriteľný, že menej ako plný počet tomu nemôžem dať. Neukázať ako sa Thanos dostal k prvému kameňu mi prekáža, ale na výslednom dojme zo záporáka to neuberá. „Evakuujte mesto, aktivujte veškerú obranu a tomuto chlapovi zožente štít!” OPLATILO SA ČAKAT ()

Roxeet 

všechny recenze uživatele

Vyvrcholení největšího filmového komiksového projektu je tady a já...nejsem úplně nadšený, ale ani ne nějak zklamaný. Proč? Možná asi právě proto, že oproti předchozím marvelovkám tady nezafungovala moc dobře kombinace dobrého příběhu a akce. Té je na můj vkus až příliš moc, ničím nepřekvapí a děj tu není skoro žádný. Situaci lehce zachraňuje linka se Strážci galaxie, kteří alespoň hláškujou a pořád z nich padají vtípky, který nenuceně pobaví, a pak ještě hlavní záporák, z něhož jde konečně respekt a divák se sám na konci, docela nemile, přesvědčí, že dokáže partičce hrdinů pěkně zatopit. I tak je ale Infinity War pouhou megalomanskou podívanou, která vsadila na efekt víc než na cokoliv jiného a ke druhému shlédnutí mě, na rozdíl od jiných dílů, nepřiláká. Btw, šokujících zvratů je tady opravdu hodně a myslím si, že se máme určitě v druhé části na co těšit. ()

Rian_witcher 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem blockbusterovou akční jízdu a dostal jsem přesně to. Skvělé animace, vtipné hlášky, oblíbení hrdinové, tak jak je mám rád. Mile mě překvapilo, že se dostalo vcelku dost prostoru pro každého z hrdinů. A nejmilejším překvapením byl sám Thanos a jeho nohsledové. Vesmír Marvelu dostal neskutečně komplexního záporáka. Jak vizáží, tak i spletitou duší. ()

HNTR 

všechny recenze uživatele

Wow! Tohle bylo naprosto skvělý! Klukovskej sen se konečně splnil. Celý film funguje skvěle. I přes počet postav, nemám pocit že by někdo přicházel o prostor. Celé to působí vyrovnaně. Odsýpá to a akce je dostatek. I přes to kolik je ve filmu humoru, působí vážně. Hudba k filmu krásně sedí. Byl bych ochotnej sedět v kině klidně ještě dýl. Fakt mě to bavilo a hodnotím tak 10/10. Jsem hodně zvějavej jak tohle celý skončí. ()

HennessyVSOP 

všechny recenze uživatele

Já bych řekl, že toto je takový Opus Dei za marvelovkami. Stejně jako předchozí Avengers filmy se jim daří neskutečným způsobem spojit dohromady v jeden fungující! film abnormální množství různých postav a pobavit divákovo oko úžasným digitálním vizuálem. Pro fanoušky, kteří viděli valnou většinu marvelovských filmů od Iron-Mana 1 je to nutnost, pro zbytek zbytečnost. SPOILER: obávám se, že se příští rok ale dočkáme hodně velkého otočení karty s Infinity War 2, silně pochybuju, že cokoliv bylo v tomto filmu je definitivní. ()

Související novinky

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

07.03.2023

Komiksové projekty se v současnosti netěší takové oblibě, jako v dobách Avengers: Infinity War a Endgame, přesto ale studiím vydělávají stále velké peníze, a tak éry Marvelu i DC směle pokračují dál.… (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Spidey se zhoupnul k miliardě

Spidey se zhoupnul k miliardě

24.12.2021

To, co se žádnému jinému filmu nepodařilo za téměř dva roky, nový Spider-Man: Bez domova zvládne za něco přes týden. Po potvrzení nejnovějších výsledků globální příjmy megahitu Sony a Marvelu z kin… (více)

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

01.10.2020

Poměrně šokující zpráva dorazila od studia Sony, potažmo Marvelu. Ve třetím Spider-Manovi s Tomem Hollandem se totiž jako záporák vrátí Electro s tváří Jamieho Foxxe. Pokud si teď v hlavě snažíte… (více)

Reklama

Reklama