Reklama

Reklama

Avengers: Infinity War

  • USA Avengers: Infinity War (více)
Trailer 2
USA, 2018, 149 min

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks), Don Heck (komiks)

Kamera:

Trent Opaloch

Hrají:

Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans, Scarlett Johansson, Don Cheadle, Benedict Cumberbatch, Tom Holland, Chadwick Boseman (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Snímek Avengers: Infinity War završuje neuvěřitelnou desetiletou cestu filmovým světem studia Marvel a přináší na stříbrná plátna nejsmrtonosnější a nejultimátnější válku všech dob. Avengers a jejich superhrdinští spojenci musí riskovat úplně vše a pokusit se porazit mocného Thanose dřív, než jeho bleskový útok, provázený ničením a zkázou, zničí vesmír jednou provždy. (Falcon)

(více)

Recenze (1 438)

MatejQ004 

všechny recenze uživatele

Avengers: Infinity War je zatím určitě nejlepší ze všech tří dílů této týmovky. Až teď se spolu konečně setkává valná většina superhrdinů ze všech filmů, které jsme za ty léta dostali včetně kompletních strážců galaxie, kteří společně s Thorem tvoří neuvěřitelně vtipnej tým. Všechny souboje jsou výborně provedené a zajímavé, díky spojení schopností hrdinů, které jsme dříve pospolu ještě neviděli. Jak už je známo, tak záporákem pro tento a i příští díl je Thanos, který chce vyhubit polovinu života v celém vesmíru. Infinity War obsahuje mnoho vtipných scén, že byste se u něj neměli nudit. Třetí díl Avengers určitě doporučuji a už se těším, na další pokračování, které bude za rok. 85%. ()

RomaS 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že na Infinity war jsem se dlouho těšil a očekávání byla ještě vyšší. Vždyť jde o pomyslné završení deseti let budovaného příběhu mnoha samostatných skládanek do jednoho obrazu. Složit puzzle o tolika dílcích chce ale odvahu a nadšení. Proto se ve mě mísilo velké očekávání s obavami. Zkazit se toho dá vždycky hodně. Výsledek je ale velkolepý. Tak jak se dalo čekat, hrdinové se rozdělí na několik netypických skupinek v netypickém prostředí (dohromady by to byl hrozný guláš) a zase typicky kombinují své vlastnosti i výstřednosti mezi sebou. Slovních narážek a vtipných hlodů si každý užije dost. Nejvtipnější je asi opět skupinka okolo strážců. Některé postavy potěší nebo překvapí (Strange, Thor) a jiné zase nudí nebo zklamou (Vision, Hulk). Velké plus je ale totální záporák. Jeho postava je zajímavá, chová se asi tak jak by měla, není plochý a jeho motiv je i částečně pochopitelný. Škoda, že se toho nedozvíme víc o jeho minulosti. To bych už ale chtěl moc. I když se dostane na všechny postavy, tak jak je to možné, je film už dost dlouhý, takže další vyprávěcí linie by už délkou (ne zajímavostí) diváka unavily. Není to super bomba, ale je to výborný film s nečekaným emocionálním závěrem. ()

FireOfFilth 

všechny recenze uživatele

A je to tady vyústění události po 10 letech. Filmová událost tohoto roku. A dopadla na výbornou. Film odsýpá velmi svižně, nemá žádná hluchá místa. Stopáž necelé 2,5 hodiny by klidně mohla být o 20 min delší. Nejlepší postavy Thor a Dr. Strange, nejvtipnější postava Drax. Nejzbytečnější postava Spider-man. Celkově má film velmi temnou atmosféru, což považuji za velké plus, protože například Thor Rangarok byl fakt jeden velký vtip (což se mě vůbec nelíbilo). Záporák Thanos fenomenální, a hlavně žádná plochá postava! Ve filmu měl více než dost prostoru a když se objevil na scéně, divák trnul co udělá a celkově měl o hlavní hrdiny opravdový strach, což snad v žádném Marvel filmu nebylo. Bratři Russové odvedli svou práci na výbornou (stejně jako se dvěma filmy kapitána Ameriky). Takže teď už se jen můžeme těšit na další díl! ()

Willynka 

všechny recenze uživatele

Pod hromadou sentimentálních keců a šablonovitého scénáře se nachází nejlépe napsaný záporák v dějinách MCU, ze kterého se pomalu ale jistě stávalo Marvel Comedy Universe. Brolin si nemilosrdně krade všechny scény pro sebe + skvělý nepřiposraný konec a nejlepší davové bitvy od Pána prstenů. Tenhle mix vylicitoval tradiční průměr (tentokrát trotl Psychor udeřil hřebík na hlavičku) na čtverku. ()

CAR0DEJ 

všechny recenze uživatele

Vlhký sen všetkých komiksových a celkovo superhrdinnskych fanúšikov prišiel do kín a bola to teda veľkolepá "podívaná" najgigantskejsich rozmerov. Boj nielen na fyzickej úrovni. S Thanosom prichádza súper tak mocný hlavne svojou pevnou vôľou a v nekonečnom rade svojim "wisdom", ako sám proklamovoval, že je tiež prekliaty znalosťami. To aj sam prezentuje a nebojí sa využívať ich "in a smart way". Je tu už len jedna otázka, alebo ich je možno niekoľko. Ako vydržím rok kým vyjde druhá časť? Alebo na koho odkazoval ten symbol na konci? A dostane sa Avengers Infinity war part 1 na prvé miesto v rebríčku tržieb? Ako som napísal vlhký sen každého komiksoveho fanúšika, fanúšika superhrdinnskych filmov, každého fanúšika Marvelu sa naplnil. What's coming in next chapter? ()

Merenre 

všechny recenze uživatele

THOR! THOR! THOOOOR!!! ...pak spousta jakýchsi dalších lidí, kteří se tam mrcasí, trapná sekvence s jakousi wakandou, absolutně nefunkční a marná snaha o dojemné nebo emočně vypjaté scény, pár dobrých vtipů...a kromě toho jízda, kterou prosvištíte na jeden nádech. Film je jako horská dráha, pokud nasednete a vezete se se vším všudy, je to nářez. Ale sám o sobě jako film to má asi stejný význam jako dívat se na jiné, jak si to smaží na té dráze, zatímco vy jdete kolem lunaparku do práce. Hodnotit je proto těžko, ale dejme tomu no... ()

marekspanel 

všechny recenze uživatele

Marvel je pro mě ikona, a to už 10 let..takže doják a husina skoro pořád. Kdo tím žije, nemůže hodnotit jinak. Ovace skalních fanoušků, jako poblázněných..jo to je přesně ono co jsem cítil. Zábava a akce na maximum. Tentokrát dost na vážno! Dlouhodobé soužití s postavami a když dáte všechny ty jednotlivé filmy do finále tak grandiózního a s koncem tak šokujícím, že sem ani nemohl vstát z křesla. Navíc viděno v IMAX= top na třetí!! Zároveň ale už víme svoje... Strange moc dobře věděl co dělá, vždyť to i sám řekl. Každopádně musím to rozdýchávat ještě..tak měsíc :D :O ()

RKBoy 

všechny recenze uživatele

Dostal som to čo som chcel a som nadšený.IW svojou schémou odbočuje od predchádzajúcich Marvel tímoviek kvoli jeho obrovitosti , film je spanilá jazda od začiatku do konca, akcia strieda akciu, a ak sa nejaká zrovna nedeje , scény ktoré momentálne idú vás na dalšiu akciu pripravujú.. Bratia Russovi dokonale balancujú medzi napatím,osudovostou a humorom ,akcia je na najlepšej možnej úrovni naprosto prehladne natočená ,takže pokial ste mali problém s kostrbatou kamerou vo Winter Soldierovi alebo Civil War, tu vás to minie.. najvačšou prednostou je ale Thanos,bez jeho vynikajúceho vykreslenia a vynikajúceho výkonu Josha Brolina by bol film len polovičný, najlepší komiksový záporák od Ledgerovho Jokera a jedna z najlepšie vyzerajúcich CGI postáv súčasnosti.. počas filmu som mal chvíle ked som chcel plakat, ale nie kvoli emocionálnym prvkom ,ktoré tu sú,ale počas momentov ked som si uvedomil na čo sa pozerám - na moj detský sen premietaný v kine a nie len v mojej hlave, dakujem Marvel, dakujem Kevin Feige , dakujem Anthony a Joe Russo. ()

Tempest 

všechny recenze uživatele

Avengers: Infinity War jsou bezesporu blockbusterem roku a splňují vše, co od něj komiksoví fanoušci očekávali. Přehršel komiksových hrdinů, dominantní záporák, velké až brutální akční scény a koneckonců i smrt několika hlavních, kladných, hrdinů. Já osobně jsem byl spokojený, režisérovi se povedlo film ukočírovat i přes velký počet hlavních postav a vzhledem k délce film utekl jako voda. Jen předpokládám, že jednička je spíše taková, i když sakra dlouhá, předehra k druhému dílu. A milí fanoušci, moc nesmutněte nad smrtí řady postav, v druhém dílu tomu bude asi jinak, já osobně nepočítám ani s tím, že Loki zemřel definitivně, natož ti, co zemřeli po něm. ()

BlackAdder87 

všechny recenze uživatele

Marvelu se i po tolika letech daří držet si úroveň a spojovat jednotlivé kamínky svého vesmíru do úžasné mozaiky, bez toho aby celek působil trapně a uměle. O tom se konkurenčním pokusům může jen zdát. Čekal jsem od toho hodně, ale že odejdu z kina s otevřenou pusou a celým spektrem pocitu, to opravdu ne. To že film "mění celý marvelovský vesmír" bych tučně podtrhnu. Zapomeňte na schémata dodržovaná v předchozích filmech, veškerá pravidla i teorie které jste si za ta léta v hlavě jistě spřádali, tenhle film všechno smázne doslova lusknutím prstu. A i když tak nějak tuším, že věci nejsou tak definitivní, jak se zdají být (což ostatně v komiksech platí dvojnásob) těším se na další díl, který snad důstojně završí jednu éru a sváže všechny volné konce. PS: Marvel by měl k filmu přidat varování: Nechoďte na něj pokud jste neviděli předešlé filmy, minimálně ty pro děj zásadní. ()

Vikmstr 

všechny recenze uživatele

Dobrý. Kino vypadalo překvapeně a s trochou googleni není problém zjistit, kdo se k Avengers příště přidá. Symbol v potitulkové scéně je dosti výmluvný :) ()

Kalda69 

všechny recenze uživatele

Njn po shlednuti jsem dal 4* ale kdyz se me to rozlezelo v hlave, tak to je nejhorsi marvelovka za poslednich 10 let (kdyz nepocitam tu sracku amazing spiderman). Jen clovek s pulkou mozku muze vyvrazdit pulku osazenstva. RIP Spidey. Pripomina me to tu sracku Hru o truny a jejich rudou svatbu. Ostatni smrti si nepamatuju pac nebyly nijak (no vlastne vubec, krome Lokiho) epicky a Peter byl muj oblibenec. Proste moc dlouhy s repetetivnim dejem. No uz aby bylo pokracovani, kde porazej Tanose a ozivej zpatky padly superhrdiny, teda alespon podle me by to byl nejunosnejsi "zakonceni". Proc to nemohlo skoncit tak pekne jako treba Logan? ()

Insomniac 

všechny recenze uživatele

Hodnotím 5 hviezd, aj keď som bol neskutočne rozčarovaný z projekcie v Mirage Žilina. Neviem, čím to bolo, ale 3D absolútne nezvládnuté, titulky dvojmo, obraz raz tak, raz tak... Musím si to pre pôžitok zopakovať... ()

Krisslybear 

všechny recenze uživatele

Filmová adaptácia Infinity Gauntlet z roku 1991 zvládnutá vskutku celkom dobre. Aj keď Thanos v komixe sa snaží zapôsobiť na Helu tým, že vyhladí polovicu existencie, zatiaľ čo vo filme sa snaží nastaviť akýsi existenčný vesmírny balanc. Film sa mnohými faktami neuveriteľne drží komixu a ponúka fakt zábavné 2 hodinky ktorým by sa ale dali vytknúť niektoré pasáže ako napríklad súboj na Wakande ktorý môžeme vidieť v trailery, bol pre mňa dosť nezáživný a vynútený. Jedna vec ktorá ostala po Ragnaroku Avengerom je humornosť, tej určite nechýbalo, Drax v jednom momente zahlaškoval až ma v kine skoro rozstrelilo. Chémia medzi postavami funguje, čo je skvelé. Koniec koncov bol Infinity War super, ale buďme úprimný je to zase len copy pasta v novej koži s ďalším záporákom. To je dôvod prečo u mňa Ragnarok tak zažiaril, totižto to bola po dlhej dobe zmena, zmena v prístupe k filmu. Zatiaľ čo Infinity War si smelo našľapuje tú istú stopu. 4* ()

Související novinky

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

07.03.2023

Komiksové projekty se v současnosti netěší takové oblibě, jako v dobách Avengers: Infinity War a Endgame, přesto ale studiím vydělávají stále velké peníze, a tak éry Marvelu i DC směle pokračují dál.… (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Spidey se zhoupnul k miliardě

Spidey se zhoupnul k miliardě

24.12.2021

To, co se žádnému jinému filmu nepodařilo za téměř dva roky, nový Spider-Man: Bez domova zvládne za něco přes týden. Po potvrzení nejnovějších výsledků globální příjmy megahitu Sony a Marvelu z kin… (více)

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

01.10.2020

Poměrně šokující zpráva dorazila od studia Sony, potažmo Marvelu. Ve třetím Spider-Manovi s Tomem Hollandem se totiž jako záporák vrátí Electro s tváří Jamieho Foxxe. Pokud si teď v hlavě snažíte… (více)

Reklama

Reklama