Reklama

Reklama

Avengers: Infinity War

  • USA Avengers: Infinity War (více)
Trailer 1
USA, 2018, 149 min

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks), Don Heck (komiks)

Kamera:

Trent Opaloch

Hrají:

Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans, Scarlett Johansson, Don Cheadle, Benedict Cumberbatch, Tom Holland, Chadwick Boseman (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Snímek Avengers: Infinity War završuje neuvěřitelnou desetiletou cestu filmovým světem studia Marvel a přináší na stříbrná plátna nejsmrtonosnější a nejultimátnější válku všech dob. Avengers a jejich superhrdinští spojenci musí riskovat úplně vše a pokusit se porazit mocného Thanose dřív, než jeho bleskový útok, provázený ničením a zkázou, zničí vesmír jednou provždy. (Falcon)

(více)

Zajímavosti (204)

  • Ve chvíli setkání Iron Mana (Robert Downey Jr.), Spider-Mana (Tom Holland) a části Strážců galaxie proběhne slavný rozhovor, který Drax (Dave Bautista) zakončí: „I will do you one better: Why is Gamora?“ Tato věta původně ve scénáři nebyla, herec improvizoval. (anule25)
  • Ve filmu vidíme kovárnu trpaslíků na Nidavelliru, kde byl vyroben Ódinův Gungnir, Thorův Mjölnir a můžeme zde sledovat i vznik Stormbreakeru (původem zbraň Beta Rey Billa). Na Nidavelliru bylo ukováno nezpočetné množství zbraní. Ve výčtu najdeme i Dragonfang, zbraň Valkyrie (Tessa Thompson), Jarnbjorn a Needful, další zbraně Thora (Chris Hemsworth), či Heimdallův (Idris Elba) meč Hofund. Mezi nejsilnější zbraně pak patří také Sabre of Sorcery, Nightsword (meč Hely), Laevateinn, Fimbuldraugr, Hridgandr, Twilight Sword, Torunnin meč (dcera Thora), Stormcaster a Gram (Lokiho zbraně), Red Norvell's Hammer (kopie Mjölniru), Baldurův meč, Thunderstrike (Eric Masterton) či Bloodaxe (Jackie Lukus), po kterých se jednotlivý majitelé zbraní pojmenovali. (3T)
  • Ve formě flashbacku vidíme malou Gamoru (Ariana Greenblatt) a genocidu její rasy Zehoberei na planetě Zen-Whoberi. Dle databáze Nova Corps je Gamora posledním příslušníkem této rasy, která se od lidí odlišuje jinou stavbou lícních kostí, zelenou barvou kůže, zvýšenou hustotou tkáně a párem jater navíc. Zehoberei nejsou sice tak silní a odolní jako Asgarďané, ale v tomto ohledu převyšují lidskou rasu. První výskyt této rasy sahá až do roku 1975, kdy jsme si mohli přečíst komiks „Strange Tales #180“ od Jima Starlina. (3T)
  • Thanos (Josh Brolin) měl vyvraždit všechny příslušníky xandarské organizace Nova Corps. Tedy až na jednoho – Richard Rider, v komiksech známý jako Nova, se měl vydat varovat Avengery, že Šílený titán získal první z Kamenů nekonečna. (tyzmrde)
  • Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) se na Titánu namnoží. Thanos (Josh Brolin) proto použije Kámen duše. V tu chvíli se na malý okamžik oddělí od Strangeovo těla jeho astrální já (duše). (3T)
  • Stormbreaker ukovaný Eitrim pro Thora (Chris Hemsworth) se poprvé objevil v komiksu „The Mighty Thor #337“ z roku 1983. Nebyla to však Thorova zbraň, patřila Bettu Ray Billovi. Když je Hulk na neznámé planetě (2011), tak proti němu bojuje v aréně na Sakaaru. (3T)
  • Bratři Russové odpovídali po uvedení filmu fanouškům v Los Angeles na otázky. Jedna z nich se týkala souboje mezi Hulkem (Mark Ruffalo) a Thanosem (Josh Brolin) a tvůrci vysvětlili, že Thanos v tomto klání použil pouze svou fyzickou sílu, nikoli Kámen síly. (3T)
  • Tvůrci měli v plánu rovněž setkání Kapitána Ameriky (Chris Evans) a Tonyho Starka (Robert Downey Jr.). Vyřešit jejich vztah však bylo v rámci tohoto filmu příliš komplikované. (CrypzzXD)
  • Termín „vesmírní psi“ pro armádu mimozemských tvorů útočící ve Wakandě vymyslel divák během zkušební projekce. (CrypzzXD)
  • Děj filmu se odehrává během pouhých dvou dnů. (CrypzzXD)
  • Proměna určitých postav v prach byla jejich představitelům oznámena až ráno před natáčením tohoto konkrétního záběru. (CrypzzXD)
  • Imaginární africký stát Wakanda se ve skutečnosti nachází na ranči v americké Georgii. (CrypzzXD)
  • Vůbec prvním natočeným záběrem byl rozhovor hrdinů na planetě Titan. (CrypzzXD)
  • Thanosovo (Josh Brolin) dobytí Xandaru tvůrci nevytvořili, neboť v něm neviděli jiné opodstatnění než trikovou zkázu. (CrypzzXD)
  • Herci jako Josh Brolin či Tom Holland měli místo kostýmů motion capture pyžama. Jejich kostýmy byly dodělány až v postprodukci. (CrypzzXD)
  • Ve filmu je použito 3 100 trikových záběrů. První Iron Man (2008) jich obsahoval "pouhých" 487. (CrypzzXD)

Související novinky

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

07.03.2023

Komiksové projekty se v současnosti netěší takové oblibě, jako v dobách Avengers: Infinity War a Endgame, přesto ale studiím vydělávají stále velké peníze, a tak éry Marvelu i DC směle pokračují dál.… (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Spidey se zhoupnul k miliardě

Spidey se zhoupnul k miliardě

24.12.2021

To, co se žádnému jinému filmu nepodařilo za téměř dva roky, nový Spider-Man: Bez domova zvládne za něco přes týden. Po potvrzení nejnovějších výsledků globální příjmy megahitu Sony a Marvelu z kin… (více)

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

01.10.2020

Poměrně šokující zpráva dorazila od studia Sony, potažmo Marvelu. Ve třetím Spider-Manovi s Tomem Hollandem se totiž jako záporák vrátí Electro s tváří Jamieho Foxxe. Pokud si teď v hlavě snažíte… (více)

Reklama

Reklama