Reklama

Reklama

Avengers: Endgame

  • USA Avengers: Endgame (více)
Trailer 9
USA, 2019, 182 min

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks)

Kamera:

Trent Opaloch

Hrají:

Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Don Cheadle, Paul Rudd, Benedict Cumberbatch (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Hrozivé události způsobené Thanosem, který vyhladil polovinu života ve vesmíru a silně oslabil Avengers, vedou zbylé superhrdiny k tomu, aby ve strhujícím finále 22 filmů studia Marvel zvaném Avengers: Endgame sebrali poslední síly a pokusili se vrátit úder. (Falcon)

Videa (22)

Trailer 9

Recenze (1 543)

Fr 

všechny recenze uživatele

„DNES MÁME PŘÍLEŽITOST VŠE ZVRÁTIT...“ /// Všechno co jste se dozvědět chtěli, už jste si jistě přečetli jinde. Já jen řeknu, že to je kurevsky zajímavý a taky vobčas dojemný završení ságy. Krom toho za zmínku stojí pravej samurajskej souboj, Natalia Portman a Big Lebowski. Takže zamačkávám slzu a optimisticky hledím kupředu. Vím totiž, že i konec je součástí cesty. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, kdo má v Americe „pravej“ zadek. 2.) Nikdy jsem neměl rád Iron Mana. 3.) Chtěl bych mít príma tátu. 4.) Thx za titule „fčelí medvídek“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ** AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zcela jiný film než jsem původně čekal. Minulé setkání s Thanosem mě přišlo filmařsky lepší a svižnější. Endgame na mě zpočátku působilo neskutečně utahaně. Nicméně je mě jasné, že filmu křivdím, protože do budoucna pro mě bude představovat výživnou látku k prozkoumání. Zkrátka cestování časem a hrátky s ovlivňováním přítomnosti, případně budoucnosti jsem v Marvelovce nečekal, ale přesto musím uznat, že Marvel svůj vesmír staví na neskutečně pevných základech. Tony Stark se Stevem Rogersem si řekli o působivou rozlučku. 80% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vyvrcholení filmové události roku i vlastně století ( Naposled takhle končil Harry Potter) a film ustál svůj hype a doručil dokonalou rozlučku s filmařinou tak vyzrálou, že se nebojím bratry Russovy označit za režisérskou spičku vedle Nolana a Tarantina. Díky trailerům, které nevyzradily téměř nic, divák dvě a půl hodiny je překvapen, šokován a emočně ždímán na maximum. Byť se film tváří dvě hodiny spíše jako srdceryvné drama ( Akce začne pořádně až v závěru), tak to vůbec nevadí, protože příběhově film toho nabízí spousta. Především samotné cestování v čase je podáno velmi kreativně a zábavně. Hulk společně s Thorem se starají o humor ( Evolve Thora je největší režisérský úlet, který jsem za poslední dobu viděl) a velmi fungují emoce, minimálně při třech scénách mi ukáply slzy. Jakmile začne epické finále, tak jsem byl absolutně zabořen do sedačky a užíval si extázi s orgasmem společně, že jsem měl ještě 10 minut problém vstát po skončení a také jsem byl na půl těla paralyzován, až jsem měl problémy zvednout si drink. Jo takový zážitek jsem si z kina neodnesl ani nepamatuji. Nedokážu si představit, že děti se u tohodle filmu bavily. 100% ()

Toren 

všechny recenze uživatele

9/10. Jsem ještě plný emocí a vlastně ještě nemám úplně utříděné myšlenky (zítřejší druhá projekce snad pomůže) ale je to nehorázný kotel, jenž nemá v daném žánru žádného rivala. Skutečně monumentální rozlučka se vším, co si jako fanoušek dokážete představit a ještě mnohem víc. Šokující, zábavné, emocionální a řádně epické. Jo... a Captain FTW! ()

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Fenomenální a epická rozlučka za jednou ojedinělou filmovou érou, která nemá v Hollywoodu obdoby. Rozhodně bych uvítal méně humoru ve druhé třetině, který mě v určitých momentech vyloženě otravoval (viz. Thor), ale tím asi končí veškeré výtky, se kterými bych se s vámi chtěl podělit, neboť to, co se děje minimálně poslední hodinu, je doslova splněným snem, v který jsem ani nedoufal. Infinity War z hlediska filmového vyprávění drží lépe pohromadě (hrátky s cestováním v čase jsou pojaté velmi originálně, avšak samotná cesta a fan service přeskoky mezi jednotlivými časovými obdobími působí celistvě jen jakž takž), ale zato Endgame ve mně v závěru oproti přechozí týmové štaci vyvolalo pocity totálního nadšení a ultimátního diváckého prožitku. Marvel to každopádně s bratry Russoovými ustál s grácií a hlavou vztyčenou, a i přestože to není dokonalý film, tak společně s Infinity War funguje téměř dokonale. Další projekce bezesporu tak silné nebudou, ale to, co jsem prožíval v kině během vyprodané předpremiéry, mi už nikdo nesebere :-) Přes všechny možné chyby, hluchá místa a nepovedené pokusy o humor (jako on i ten Hulk je dost na hraně) se nemohu zbavit pocitu, že toto byl ten nejsilnější filmový zážitek, jaký jsem kdy v kině zažil. O budoucnost Marvelu se nebojím, ale tohle se už opakovat nebude a jsem vážně hrdý, že jsem u toho mohl být. Takhle si představuji největší událost naší generace. A mimochodem... i slza ukápla. Víc než jedna. I love it 3000 PS: Kdopak si také všiml Kačera Howarda? :-) 10/10 (Infinity Saga: IM 8/10 TIH 6/10 IM2 4/10 CA: TFA 4/10 Thor 7/10 Avengers 9/10 IM3 7/10 Thor: TDW 4/10 CA: TWS 8/10 GotG 8/10 Avengers: AoU 7/10 AM 6/10 CA: CW 7/10 DS 7/10 SM: Homecoming 7/10 Thor: Ragnarok 8/10 GotG Vol2 8/10 BP 9/10 Avengers: IW 10/10 AM&tW 6/10 CM 5/10) ()

Galerie (136)

Zajímavosti (213)

  • Robert Downey Jr. (Iron Man) a Chris Evans (Captain America) řekli ke svému odchodu z MCU: „Museli jsme vystoupit. Rozhodli jsme pro to a věděli jsme, že součástí naší práce bylo vystoupit z toho autobusu a nechat ho pokračovat k dalším zastávkám bez nás. Když vystoupíte, tak najednou úplně vystřízlivíte, takže jsem rád, že já a Chris už čekáme venku, abychom mohli přivítat další, kteří se rozhodnou odevzdat svůj dres.“ (tyzmrde)
  • Snímek během pouhých 11 dnů (dvou prvních víkendů) vykázal celosvětový zisk bezmála 2,2 miliardy amerických dolarů. Při nezapočtení inflace se film za tak krátkou dobu dostal na 2. pozici nejvýdělečnějších snímků všech dob. Za méně než dva týdny měl na svém kontě větší příjem, než za celou dobu v kinech nasbíraly Titanic (2,187 miliardy), Star Wars: Síla se probouzí (2,068 miliardy) nebo Avengers: Infinity War (2,048 miliardy). (Tashi)

Související novinky

Druhý Gladiátor byl extrémně drahý

Druhý Gladiátor byl extrémně drahý

26.02.2024

Loňské stávky se nějak podepsaly snad na každém natáčení. A čím větší produkce, tím více studia pravděpodobně krvácela, když se práce na filmu zastavily. Své o tom ví Ridley Scott, který loni na… (více)

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Scorsese vs. Marvel znovu

Scorsese vs. Marvel znovu

31.10.2023

Pár let staré komentáře Martina Scorseseho k Marvelu, vůči němuž se režisér ohradil a filmy studia označil za pouťové atrakce spíš než filmy, jsou dobře známé. Teď ale do kin zamířil snímek Zabijáci… (více)

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Reklama

Reklama