Reklama

Reklama

Avengers: Endgame

  • USA Avengers: Endgame (více)
Trailer 7
USA, 2019, 182 min

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks)

Kamera:

Trent Opaloch

Hrají:

Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Don Cheadle, Paul Rudd, Benedict Cumberbatch (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Hrozivé události způsobené Thanosem, který vyhladil polovinu života ve vesmíru a silně oslabil Avengers, vedou zbylé superhrdiny k tomu, aby ve strhujícím finále 22 filmů studia Marvel zvaném Avengers: Endgame sebrali poslední síly a pokusili se vrátit úder. (Falcon)

Zajímavosti (214)

  • Chris Evans (Kapitán America) prozradil, který moment jej z Avengers: Endgame dojímá: „Poprvé jsem Endgame viděl na premiéře. Normálně filmy, ve kterých hraju vidím s velkým předstihem a na premiérách vydržím málokdy (jsem z nich nervózní). Ale tohle byl poslední díl desetileté cesty, chtěl jsem závěrečný film zažít stejně, jako běžní diváci. Když Kapitán zvedl Mjölnir, náš sál naprosto explodoval. I když jsem věděl, že se ten moment blíží, stejně jsem byl dojatý. V následujících týdnech mi přátelé a členové rodiny posílali záběry toho, jak lidé v kinech po celém světě během toho momentu šílí. Když jsem viděl tu diváckou odezvu a uvědomil si, jaké mám štěstí, že můžu být pro všechny ty lidi součástí velkého zážitku, tak mě to naplnilo pýchou a vděčností, které se mi asi nepodaří nikdy pořádně vyjádřit. V takové chvíli nejsem herec, ale dokonce ani dospělý. Jsem zase malý kluk, naprosto pohlcený kouzelnou silou, kterou filmy vládnou. Sakryš, mám z toho na krajíčku.“ (Geralt z Rivie)
  • Představitelka Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) pro Cinemablend prozradila, že má Avengers: Infinity War (2018) raději než navazující Endgame. Víc totiž první film prožila, zatímco ve druhém se jen z ničeho nic objevila a byla zmatená – připomeňme, že herci neměli k dispozici kompletní scénář. (CrypzzXD)
  • Celý film obsahuje 2 tisíce VFX záběrů. (ČSFD)
  • Nový Asgard, který Thor (Chris Hemsworth) spolu s Valkyrií (Tessa Thompson) vybudují v Norsku, je stejné město, ve kterém byl po staletí ukryt Teserakt a kde jej objevil během druhé světové války Johan Schmidt alias Red Skull (Hugo Weaving). Město nese název Tønsberg. (TadeasK7)
  • Jen Underdahl, která pracovala ve filmu na vizuálních efektech, popsala, jak tvůrci Chrisovi Evansovi zmenšili krk a zúžili ramena. Nahráli scénu se starším dablérem, aby dali dohromady autentickou starou verzi hrdiny. Underdahl doslova označila Kapitána Ameriku za „106 let starého supervojáka“. Server Cinemablend spočítal, že Steve Rogers strávil s Peggy Carter (Hayley Atwell) 67 let. (Geralt z Rivie)
  • Robert Downey Jr. (Iron Man) a Chris Evans (Captain America) řekli ke svému odchodu z MCU: „Museli jsme vystoupit. Rozhodli jsme pro to a věděli jsme, že součástí naší práce bylo vystoupit z toho autobusu a nechat ho pokračovat k dalším zastávkám bez nás. Když vystoupíte, tak najednou úplně vystřízlivíte, takže jsem rád, že já a Chris už čekáme venku, abychom mohli přivítat další, kteří se rozhodnou odevzdat svůj dres.“ (tyzmrde)
  • Ve scéně souboje Captaina Americy (Chris Evans) s Captainem America (Chris Evans) během výletu časem museli tvůrci Captainovi z minulosti digitálně přikreslit kápi, aby diváci bojovníky dokázali rozlišit. (tyzmrde)
  • Název filmu se objeví až v 15. minutě. (Duoscop)
  • Písnička, která hraje na začátku filmu, je „Dear Mr.Fantasy“ od Traffic. Ve 48. minutě hraje „Supersonic Rocket Ship“ od The Kinks. V 57. minutě hraje „Doom And Gloom“ od The Rolling Stones. V 92. minutě hraje „Come And Get Your Love“ od Redbone. V 99. minutě hraje „Hey Lawdy Mama“ od Steppenwolf. (Duoscop)
  • Dan Slott, jeden z předních autorů komiksů o Spider-Manovi, zkritizoval scénu z tohoto filmu, kdy Spider-Man (Tom Holland) aktivuje vražedný mód svého pavoučího obleku a pobije skupinu Thanosových outriderů. Dan Slott to prozradil na svémTwitteru, ale dočkal se pouze velké kritiky ze strany komiksových nadšenců, kteří mu hned připomněli, jak v jeho komiksech chtěl Spider-Man zabít Venoma. Dan Slott se hájil tím, že to bylo v tomto případě nezbytné a byla to Peterova zodpovědnost, protože Venoma přivedl na Zem. Dan Slott napsal celou řadu pavoučích sérií v rámci Worldwide, Big Time, Marvel Legacy (vše série ASM), Omnibus či Superior Spider-Man a zařadil se mezi autory, kteří nejvíce ovlivnili Spider-Mana a jeho charakter. (3T)
  • Když všichni hrdinové vstoupí na bojiště, jedná se o oblíbenou scénu Kevina Feige. (tyzmrde)
  • Chris Hemsworth si nejvíc oblíbil okamžik, v němž si jako Thor prohazuje zbraň s Captainem (Chris Evans). Supervoják totiž omylem přivolal Stormbreaker, zatímco Bůh hromu musel vzít zavděk svým původním kladivem Mjølnirem. (tyzmrde)
  • Chris Evans (Captain America) odhalil, že jeho nejoblíbenějšími scénami byly cesty do minulosti. (tyzmrde)
  • První díl série Avengers, ve které se objevil Ant-Man (Paul Rudd). (tyzmrde)
  • Chris Hemsworth se vtipně vyjádřil k roli tlustého Thora: „Šlo o silikonový oblek (oblek vážil 40 kilo), který se zapínal na zádech a každou chvíli někdo přišel a hladil mě po pupku. Teď už vím, jak se moje žena cítila, když byla těhotná.“ (Geralt z Rivie)

Související novinky

Druhý Gladiátor byl extrémně drahý

Druhý Gladiátor byl extrémně drahý

26.02.2024

Loňské stávky se nějak podepsaly snad na každém natáčení. A čím větší produkce, tím více studia pravděpodobně krvácela, když se práce na filmu zastavily. Své o tom ví Ridley Scott, který loni na… (více)

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Scorsese vs. Marvel znovu

Scorsese vs. Marvel znovu

31.10.2023

Pár let staré komentáře Martina Scorseseho k Marvelu, vůči němuž se režisér ohradil a filmy studia označil za pouťové atrakce spíš než filmy, jsou dobře známé. Teď ale do kin zamířil snímek Zabijáci… (více)

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Reklama

Reklama