Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V auguste 1944 počas bojov vo východnom Poľsku poveria delostreleckú jednotku staršieho poručíka Jegorova, aby chránila strategicky významný most. V jeho blízkosti stojí kláštor, v ktorom nachádzajú hluchonemé deti a ich vychovávateľku. Splniť príkaz a zároveň ochrániť deti sa v tejto adaptácii autobiografickej novely Alexandra Nikolajeva Sme všetci, nepočítajúc deti javí ako nemožné, no jediné správne riešenie. (Dni ruského filmu)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

laik_60 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemné prekvapenie z produkcie ruskej kinematografie. Bez ohľadu na drobné chybičky ohľadne "vojenskej stratégie a činnosti jednotky" je film naozaj pozerateľný. Merzlikin v roli pripitého ale vojnou ostrieľaného politruka (toto u Rusov kvitujem - 20 rokov dozadu by ten film vôbec nebol) bol naozaj dobrý. Aj vojnové (bojové scény) boli fajnové, také typicky ruské. :) A ešte jedna vec ... čo by neprešlo straníckou cenzúrou. Vo filme bol jemne a nestranne naznačený konflikt medzi poľskou oslobodzovacou armádou a samotnými Poliakmi a sovietskou armádou , pre mňa doposiaľ dosť nevídaný počin zo strany tvorcov filmu. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Standardní ruský vojenský film. Bodří a chrabří vojáci. Rozevláté vojačky s nesmělými náznaky citů k veliteli. Důraz na lyriku, přátelství, dojemnost a úmrtnost. Akční sekvence na úrovni rekonstrukce bitvy místního armádního spolku aneb střílej jako do terčů a nebo pokrop seřazené nepřátele. Pasáž s dětmi tlačí do úmoru diváka na mateřské city a veškeré počínání vojáků je absurdní. Plusem jako ve všech ruských válečných filmech je, že - - - - SPOILER - - - - všichni umřouuuu. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tohle není vůbec špatné. Rusům se tentokráte podařilo vyhnout se prvoplánové hře na hrdiny, byť k tomu téma vyloženě svádělo a nabídli na ně nevídaně citlivé válečné drama o jedné dělostřelecké baterii, která se kromě bránění mostu musí postarat i o osiřelé děti. Zahrané příjemně bez rozmáchlých gest, cením si i pokusu u kritiku poměrů v Rudé armádě, která, podobně jako v Bitvě u Sevastopolu, směřovala na politruka a potěšila i role Poláků, kteří se sice se Sověty nemuseli, ale i tak tu nebyli vykresleni negativně. Skoro se mi chce říct, že Rusové pomalu dospívají. Naopak co se příliš nedařilo byly bojové scény. I když se v nich našlo pár povedených chvilek, víceméně platilo, že jakmile zazněly výstřely, kamera se úplně zbláznila. Další protivnou věcí je rychlodabing polsky a německy mluvících postav, což je sice průvodní jev téměř všech ruských filmů, ale já si na to nikdy nezvyknu. Ale i tak se jedná o víc než slušnou práci. 75% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Guten tag!..." Rusi nás v posledných rokoch pravidelne zásobujú vojnovými filmami ako za starých komunistických časov. Ich kvalita je rôzna a tak nestabilne je na tom i Jedinička. Pobavil ma vtip s chytaním "kurice" a hláška "Guten tag!", ale to je asi tak všetko pozitívne. Môžem ešte pochváliť technickú úroveň akčných scén, ale inak sú prehnané a často nereálne. Väčšinu času som len vzdychal: "Ach jaj, čom nám to zas Rusi servírujú za sračku..." Príbeh ma nijako nechytil, jednoducho to nefungovalo a akčné scény film nezachraňujú, ale film ešte viac zhadzujú. Pozerateľné to je, ale raz stačilo. Slabučké tri hviezdy s privretým okom jednookého veterána. 50%. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Vizuálně velmi dobrý počin. Na mne zbytečně moc postav a musím přiznat, že mi v ději leccos uniklo. Asi to bude tím, že jsem se ve škole učil, jak se sovětská armáda s polskou měli rádi a jak společně bojovali proti nacismu. Prostě jsem některé věci nechápal, hlavně tedy to s tou slepicí. Skoro tam chcípali hlady a kolem slípky takové orgie. Dějově to začíná skvěle, ale pak jsou zde opět místa, kde to stagnuje a ne a ne se to pohnout kupředu. Závěr naprosto (konečně), uhnul od klasických závěrů dřívější ruské filmové éry, a já teď nevím, zda to bylo dobře nebo špatně. Efekty vcelku ušly, byť mi občas „gore“ přišlo jako z počítače. Některé scény byly trochu silnější, ale takové, na které byste vzpomínali tu myslím, nebyly. Herci předvedli hodně a rozhodně si plusové body zaslouží. No, u mne to vyšlo vše na čtyřicítku, ale nemohu odolat a přidám ještě dvaciáše za hudbu. ()

Galerie (174)

Zajímavosti (1)

  • Kvůli nedostatku druhoválečných vozidel GAZ 67 'Čapajev' bylo na tato vozidla přestavěno několik kusů vozidel UAZ 469. (bejkovec)

Reklama

Reklama